Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
155_mm wrote: ↑29/05/2020 21:45
vidio si dokaze tuzilastva? bolje si informisan od bakira.eno on jos cmizdri da tuzilastvo napokon izadje u javnost sa dokazima.
Ako se ne razumiješ u materiju bolje se drži po strani...
Ne treba da gledam... za status osumnjičenog, saslušavanje i zadržavanje tj hapšenje te moraju teretiti za neko djelo, ne mogu te sumnjičiti nako, bez djela, a djelo je upravo ono što sam ja napisao da može biti kad su neki tvrdili da nema takvog krivičnog djela da se dvojica utale i naprave pos'o.
vidio si dokaze tuzilastva? bolje si informisan od bakira.eno on jos cmizdri da tuzilastvo napokon izadje u javnost sa dokazima.
Ne treba da gledam... za status osumnjičenog, saslušavanje i zadržavanje tj hapšenje te moraju teretiti za neko djelo, ne mogu te sumnjičiti nako, bez djela, a djelo je upravo ono što sam ja napisao da može biti kad su neki tvrdili da nema takvog krivičnog djela da se dvojica utale i naprave pos'o.
pa bilo je slucajeva u sudskoj praksida su neke ljude teretili za ubistvo i bili uhapseni i na kraju ih pustali.
i zbog toga te pitam sta tebe cini toliko sigurnim ako nisi vidio dokaze.
155_mm wrote: ↑29/05/2020 21:03
to je pravo pitanje, sta onda? ko da ih zamjeni? svi smo saglasni da SDA treba smjeniti a jesmo li saglasni ko treba da ih zamjeni?
Nek idu u kurac bice bolje bez njih.
Gore ne moze biti nikako.
kao sto rekoh vecina nas se slaze da SDA mora ici. nazalost tu se prica zavrsava. niko da gukne kako i sta. ne konntam zbog cega su ovdje ovoliko protiv da se SDA smjenii na izborima. i kakve su to gluposti da ce se jednim protestom smjeniti SDA.
p. s. uvijek moze i bolje i gore.
Zato što znaju da ih izborima ne mogu skinuti. Imaju višegodišnje iskustvo u tome. Kako ni protestima.
@tempuser
navodno to isto tuzilastvo ima dokaze da je general dudakovic najveci ratni zlocinac u BiH.
djelis li ti i u tom slucaju misljenje sa tuzilastvom?
Billy The Pljuc wrote: ↑29/05/2020 10:05
Oni su osumnjičeni za udruživnje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu položaja i pranje novca. To im su im sinoć nakon hapšenja tužioci u SIPA-i predočili.
O svemu su upoznati i njihovi advokati, koji su do kasno sinoć ostali u zgradi SIPA-e, a potom je napustili bez osumnjičene trojke.
Ova trojka danas će biti prebačena u Tuzilaštvo, a očekuje se prijedlog za pritvor."
Šta napisah prije koju heftu kad su neki tvrdili da tu nema nista nezakonito...
Ne moze nam ni Crni Dzo komentarisati i izraziti misljenje od ovih SDA botova koji se upinju iz petnih zila da miniraju i razvodne pricu o respiratorima.
Stvarno ne razumijem takve umobolnike da nece da shvate da je u pitanju klasicna SDA pljacka koja je hvala dragom Bogu dosla na tapet pravosudja. Halal im sve pokradeno samo da se ovo adekvatno kazni i sve ovo za vrijeme pandemije pa da onda krene konacni obracun sa SDA a i HDZ i SNSD pljackaskom klikom.
xoklix wrote: ↑29/05/2020 13:19
HDZ drži skoro sve najvažnije funkcije.
Vidim evo pored finansija i tuzilastvo tj. Min.Pravde njihovo.
Pitanje je koje bosanske interese će izdati SDA u zamjenu da se 3F nađe na stalku za skupljanje prašine.
Godinama zbog njihovih lopovluka prodaju interese naroda kojeg predstavljaju.
Pouzdano znam kako se jedan SDA ministar ucjenjivao seksualnim snimkom.
Kad kažem pouzdano, nije mi sigurno Pero ili Hamo iz granapa to rekao.
cijelo vrijeme o tome pisem...
SDA ima za cilj sakriti vlastiti kriminal po cijenu drzave
SDA je došla u tačku bez povratka (baš kao Dodo i onaj treći) da im je ostanak na vlasti jedina opcija da ne dožive sudbinu Sanadera, danas nisi na vlasti - sutra si u prdekani.
pa bilo je slucajeva u sudskoj praksida su neke ljude teretili za ubistvo i bili uhapseni i na kraju ih pustali.
i zbog toga te pitam sta tebe cini toliko sigurnim ako nisi vidio dokaze.
Ne razlikuješ pojam djela od pojma izvršioca. Suprotno tvrdnjama nekih klixovim eksperata, djelo udruživanje radi izvršenja KD očigledno postoji, a da li ima dovoljno dokaza da je Foodil izvršilac ili suizvršilac je drugi padež.
155_mm wrote: ↑29/05/2020 22:30
@tempuser
navodno to isto tuzilastvo ima dokaze da je general dudakovic najveci ratni zlocinac u BiH.
Kao što napisah, ako se ne razumiješ u materiju, drži se po strani...
dr_Evil wrote: ↑29/05/2020 14:18
Za 12 godina mandata osim sto je skinuo Covica sa scene, apsolutno nista nije uradio. A mogao je biti veci od Tite koliku je podrsku imao
Nije istina, jer uradio, Franko and de Jure sheb'o vladu KS.
@tempuser
pa objasni ako se ti razumojes u materiju. u cemu je problem?
Novak20 wrote: ↑29/05/2020 13:27
Je li se gdje oglasio Komšić ?
[/quote]
Agrokomerc je bio gigant u onoj bivšoj državi! Naprosto, pravo privredno čudo! Uporediti aferu “Agrokomerc” sa aferom “Respiratori”, je krajnje neumjesno! Ali, od Komšića me više ništa ne može iznenaditi! Taj je i kod afere “Sarajlić” momentalno stao uz SDA!
napokon da se sazna. sta im tuzilastvo stavlja na teret.
Novaliću se najviše spočitava upravo ta sjednica odnosno zaključak Vlade FBiH. Tužitelji smatraju da je zaključak Vlade bio mimo zakona o javnim nabavkama u jednom od zaključaka.
Novaliću se stavlja na teret da je on ishodio da sredstva od 10,5 miliona KM se dodijele Federalnoj upravi civilne zaštite kako bi se kupila medicinska oprema.
Kakva je pisma potpisao premijer?
Tim tužitelja sumnjiči premijera Federacije BiH da je dio kriminalnog plana za dolazak do desetak miliona KM. Sada se postavlja pitanje, ako je plan i postojao, gdje je u tom lancu dopremijerka Jelka Milićević koja je i komandantica Federalnog štaba civilne zaštite.
"Ako je tačno da je postojao kriminalni plan, mimo Jelke Milićević taj plan ne bi mogao proći.", ispričao je za Klix.ba izvor blizak istrazi.
Tužilaštvo ispituje i sve što se dešavalo između Novalića, Solaka i Hodžića, kako je ponuda "Srebrene maline" jedno jutro stigla na mail Novalićevog kabineta te zbog čega je potpisao dva pisma u ime Vlade FBiH kojim se garantuje da se respiratori nabavljaju za javnu upotrebu.
e sad pvi sto se razumiju u materiju nek pojasne ovu tuzbu.
Agrokomerc je bio gigant u onoj bivšoj državi! Naprosto, pravo privredno čudo! Uporediti aferu “Agrokomerc” sa aferom “Respiratori”, je krajnje neumjesno! Ali, od Komšića me više ništa ne može iznenaditi! Taj je i kod afere “Sarajlić” momentalno stao uz SDA!
[/quote]
i sad smo ponovo kod pitanja koliko su fadil i ostali ukrali od tih 10.5 miliona KM. nazalost izgleda ovdje na temi niko nema blage veze koliko bi to moglo biti.
ili je ovo sve sto tuziladtvo ima u rukama.
Novaliću se stavlja na teret da je on ishodio da sredstva od 10,5 miliona KM se dodijele Federalnoj upravi civilne zaštite kako bi se kupila medicinska oprema.
laik1981 wrote: ↑29/05/2020 16:43
Nevjerovatno kakav pritisak na pravosudje i mijesanje u rad.. I rejs je nasao za shodno da govori sta da tuzilastvo radi.. Hapsiti sve redom zbog ometanja istrage i rada tuzilastva..
Mislim da nema toga ko bi smio reisa Kavazovica ili kardinala Puljica da uhapsi, za ostale vise nista nije iskljuceno
Kako je Milo Đukanović popove lijepo pospremio u pržun!
@tempuser
pa objasni ako se ti razumojes u materiju. u cemu je problem?
Pa kako da ti objasnim kad ne znaš razlikovati djelo od izvršioca????
i sta je problem da kazes da li si suglasan sa misljenjem tuzilastva da je general dudakovic ratni zlocinac? takodje su podigli optuzbu i protiv njega.