Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pitanje: kako na mobitelu nastimati da se ima internet i tamo gdje wifi nije dostupan?
Kupljen je kredit, ukucan potrebni kod od 3marke za jednu gigu, ali interneta opet nema. Ne znam je li bitno kakav je mob, ali ako neko zna kako rijesiti ovo i je li uopste moguce.
Digla_da_kreci wrote: ↑29/05/2020 16:36
Pitanje: kako na mobitelu nastimati da se ima internet i tamo gdje wifi nije dostupan?
Kupljen je kredit, ukucan potrebni kod od 3marke za jednu gigu, ali interneta opet nema. Ne znam je li bitno kakav je mob, ali ako neko zna kako rijesiti ovo i je li uopste moguce.
Maloprije zvao 1444,trazio password od adsl account- a,
I kaze meni neka gospodja "koji ces password " kontam mozda hoce da mi promijeni u koji ja zelim, kad ono promijeni se wi-fi password.
Shark 11 wrote: ↑28/05/2020 20:38
Pozdrav,
Da li neko zna podesiti Fritzbox 7490(dobio iz Njemacke sa svim originalnim kablovima) na Moja tv full,i kako ga uopste spojiti kod njega sve rj45 a kod Innbox rj11.
Bio bih zahvalan na pomoci.
Hvala
LP potrebno je ubaciti config file za Moju tv jer ti modem neće sam učitati konfiguraciju
Imal ko da pošalje fajl
Predpostavljam da se rucno mora konfigurisat.
Nemas ti mogucnost da rucno konfigurises Taj fajl ako postoji onda je na tvom portu tvog pristupnog uredjaja i kad spojis modem pokupice fajl i konfiguraciju, nije to nizta pojedinacno nego je svima nama isto.
Ti ne gubis nista ako spojis modem na liniju i budes strpljiv nekih 4-5 min. Ovo je u slucaju da je tvoj modem na fabrickim postavkama i da nije bio negdje drugo na mrezi (to sto je doso iz Nj ne znam jel znaci da je go ko pista ili je koristen).
Automatska konfiguracija Fritza je ista (sistemski) kao i za druge modeme. Dakle ako ti se sadasnji modem konfigurise automatski onda ce tako biti i sa fritzom.
Digla_da_kreci wrote: ↑29/05/2020 16:36
Jesi li nekada ranije koristila mobilni internet? Od svih postavki koje trebas imatti je APN koji glasi: active.bhmobile.ba.
Jesu ti mobilni podaci off na telefonu?
Imas li uopste aktivnu uslugu mobilnog interneta za svoj pretplatnicki broj?
REDDEVILS wrote: ↑29/05/2020 11:08
LP potrebno je ubaciti config file za Moju tv jer ti modem neće sam učitati konfiguraciju
Imal ko da pošalje fajl
Predpostavljam da se rucno mora konfigurisat.
Nemas ti mogucnost da rucno konfigurises Taj fajl ako postoji onda je na tvom portu tvog pristupnog uredjaja i kad spojis modem pokupice fajl i konfiguraciju, nije to nizta pojedinacno nego je svima nama isto.
Ti ne gubis nista ako spojis modem na liniju i budes strpljiv nekih 4-5 min. Ovo je u slucaju da je tvoj modem na fabrickim postavkama i da nije bio negdje drugo na mrezi (to sto je doso iz Nj ne znam jel znaci da je go ko pista ili je koristen).
Automatska konfiguracija Fritza je ista (sistemski) kao i za druge modeme. Dakle ako ti se sadasnji modem konfigurise automatski onda ce tako biti i sa fritzom.
Koristen je ,al je vracen na tvornicke postavke...
Sad nisam u mogucnosti da ga spojim.
ing-ecc wrote: ↑29/05/2020 19:06
Jesi li nekada ranije koristila mobilni internet? Od svih postavki koje trebas imatti je APN koji glasi: active.bhmobile.ba.
Jesu ti mobilni podaci off na telefonu?
Imas li uopste aktivnu uslugu mobilnog interneta za svoj pretplatnicki broj?
Uspjelo je da se uspostavi internet uz pomoc linka sto je @fusion_ba postavio. Hvala vam obojici.
Pitaj pitaj slobodno mozes i na PM
Ne boj se, ne ustrucavaj se
Moras izzgasiti mobilne podatke prije isteka vremena ili prije potrosenih Giga
3 KM / 1 GB bi trebalo da traje 7 dana Ako potrosis 3 GB prije 7 dana nastavice ti skidati Ultra kredit (ako nije 0 ), Ako ne potrosis Gigu za 7 dana opet ti skida kredit jer ti prestane vazenje paketa (kupljene opcije) a mobilni podaci se i dalje uzitavaju zato kucaj kodove i provjeravaj
A sta ako ne zelimo da se deaktivira, jel samo nastavlja nadopunjavati po tu jednu gigu sedmicno?
Cilj je da ima net na mobu i da se mozemo cuti neograniceno.
Moja Web TV je internet TV usluga koja vam omogućava da omiljene sadržaje, TV i radio kanale pratite putem interneta.
Moja Web TV vam nudi:
gledanje živih TV programskih sadržaja velikog broja BH TV stanica
slušanje velikog broja BH radio programa
korištenje dodatne usluge EPG / elektronski programski vodič - informacije o nazivima TV emisija i vremenu emitovanja
korištenje dodatne usluge TimeShift - mogućnost gledanja TV programa emitovanog do tri dana ranije
Za korištenje Moja Web TV usluge dovoljno je da imate pristup internetu.
Za korištenje Moja Web TV usluge dovoljno je da imate pristup internetu
Hoće li raditi ako aktiviram za 1 km na drugoj mreži? Telemach?
Da naravno i giga bi joj trebala biti dovoljna za viber i WA sta vec koristite al onda opet aktivacija nakon 7 dana tj. koju minutu ranije prije okruglih 168 h
ing-ecc wrote: ↑31/05/2020 13:51
al onda opet aktivacija nakon 7 dana tj. koju minutu ranije prije okruglih 168 h
Mozes joj i ti aktivirati "na daljinu" preko Moj BHTelecom aplikacije
Da natavno, samo neka posalje broj i kasnije sifru
Nije problem dopuniti ali je kljucno pitanje KADA a to ce mi tesko dojaviti Ja mogu ici na ovaj rizik recimo na 167 h i 55 min
Koji je paket kod Telemaha ekvivalentan paket MojaTV phone koji sad košta 34 KM ima fiksni telefon, sve osnovne TV kanale, time shift i "socijalni" internet?