SDA-All about

RunnerX

#48126 Re: SDA-All about

Post by RunnerX »

SmokingMan

#48127 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

A jebeni bošnjački mazohizam, zato su nam takvi i održali vlast kakvu zaslužujemo, a hoćemo da drugima mjenjamo i biramo predstavnike.
Zijo77

#48128 Re: SDA-All about

Post by Zijo77 »

ultima_palabra wrote: 29/05/2020 17:10 Hapse samo gazije i obesglavljuju bosnjacki narod, a cetnici samo sto nisu niz Vraca.
Ma ne prolaze više te jeftine obmane. Ja sam vidio četnike i borio se protiv njih, ti ih očima nisi vidio isto kao i tvoj Bakir! Kakve veze imaju četnici sa otimanjem od gradjana preko deset miliona. Evo, neka nisu ukradene pare, neka se radi samo o nesavjesnom poslovanju. Ali, pare se moraju vratiti. Sebija, fadil, Solak i Fikret neka se dogovore i sakupe novac! Lahko je zavući ruku u moj i džep drugih gradjana. Bakirovo obraćanje javnosti je sramno, bijedno, stupidno i krajnje bezobrazno! Drago mi je da se razotkrio taj nesposobni političar koji se nametnuo isključivo prezimenom! Neka padne Bakir, neka padne i mit o Aliji! Moramo stvari jednom istjerati na čistac!
kluz franjo

#48129 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Samo još zera nedostaje, pa da iz Mehmeda Spahe i zvanično krenu sa izrazom "zajedničke institucije"...
BHCluster

#48130 Re: SDA-All about

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 29/05/2020 17:19
BHCluster wrote: 29/05/2020 17:13
Novak20 wrote: 29/05/2020 17:04 Jesi li ti da se lopovi hapse ili ne ?
Da se osude! Medjutim dosadasnja praksa se pokazala suprotno. Bicakcic, Covic, Dodik, Lijanovic, Radoncic itd, itd...
Vrijeme je da se sa tom praksom prestane. Nama bi bilo bolje.
Da samo ko ce to uraditi kada su uvezani?
Zijo77

#48131 Re: SDA-All about

Post by Zijo77 »

animus wrote: 29/05/2020 17:21
Novak20 wrote: 29/05/2020 17:04
animus wrote: 29/05/2020 16:44 Hapšenje Novalica bez hapšenja ministrice Milicevic je zloupotreba Tuzilaštva. Onog Viskovica niko i ne pominje a morao bi i on biti uhapšen po ovoj logici.
SDA je napravila ovaj sistem i sada svi trpimo radi njih. Dok Bakira ne uhapse nece nista uraditi da se sprijece ove zloupotrebe.
Samo glupi Bosnjo moze podrzavati hapsenje premijera Vlade (bez obzira ko je on u konkretnom slucaju) od strane SIPE.
Isto sto su pojedini podrzavali i hapšenje Živka Budimira ili Šemsudina Mehmedovića.
Kako to da samo pro bosanske funkcionere SIPA hapsi a Dodik im hladno poruci da ne pokusavaju da dodju na podrucje RS. Ako jei bio kriminal neka ga hapsi Federalni MUP i Kantonalno tužilastvo a ne Dodikovi i Covicevi poltroni.
Isto su me ispizdili i neki dan kad su uhapsili one svercere iz Bihaca zbog trgovine migrantima prema Hrvatkoj. Sto ne hapse tamo na Drini svercere koji je prebacuju u BiH. Vidi se koja je to mafija i u cijem interesu radi. Nakon ovog Bakir da ima muda bi zabranio SIPI ulaz u bilo koju instituciju na podrucju Federacije. Kad dokazu da postuju zakon na podrucju cijele BiH onda bi im dao ponovno dozvolu. Dobro ih je Komsic uporedio sa Agrokomercom.
Jesi li ti da se lopovi hapse ili ne ?

Za Mehmedovića znam o aferi "Hekler"gdje se svjedok ubio i manje poznatoj tužbi kada je kao ministar u ZDK umjesto 10 milijuna iz budžeta potrošio preko 20 milijuna bez odobrenja asfaltirajuči po Tešnju i Zenici (odvojak sa M 17 bez dozvole).

Igrati se sa 10,5 milijuna ili 23 milijuna u vrijeme najgore zdravstvene krize je kao pronevjeriti pare ili kupiti ćorke u ratu.
Naravno da se trebaju lopovi hapsiti. Samo se sjecam i prethodnih hapšenja SIPE i tuzilaštva. Dokazali su da vrse politicka hapšenja i ne vjerujem im ni malo. Ko je bio šef kriznog stožera? Ko je morao odobriti isplate? Ko je narucio respiratore?
Neka tuzilastvo radi svoj posao i neka se kazne odgovorni ako je bilo krivicnih djela ali meni ovo lici na uobicajeni sportski ribolov samo sto ima i elelmente politicke igre da bi se sklonio Fadil i da ostanemo taoci HDZ Vlade koja bi sada imala vecinu i premijera i koju bi morali trpiti dok ne pomru.
Za sta osudise Budimira na kraju, je li ono posjedovanje pistolja bez dozvole? A sjecam se ponizavanja cijele Federacije jer nam je bio predsjednik tada. Najpostenijeg lika u SDA Mehmedovica su vodili vezanog kao cuku i to inspektori koji su kasnije suspendovani zbog dokazane korupcije. Zar ta privođenja nisu mogla biti dostpojanstvena ako su i morala biti. Još kasnije se pokaze da je privođenjem rukovodio lik koji se slikao sa jaknom na kojoj je veliki natpis Chetnik.
I ja takvu borbu protiv kriminala trebam podrzati. Imamo mi Federalni MUP i Kantonalno tužilastvo da hapsi i istrazuje. Kakvi god da su vise im vjerujem nego ovim neprijateljima drzave. Postavlja se i pitanje nadležnosti drzavnog tuzilastva u ovom predmetu. Mislim da nisu ni nadlezni bili.
Aha, aha....Ti bi dakle da imamo svoje tužilaštvo i sudove pod kontrolom Bakira i Sebije! I da onda to Bakirovo tužilaštvo podigne optužnicu protiv Bakira za trideset godina lopovluka i korupcije???????????????????
tovarish

#48132 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

statixx wrote: 29/05/2020 15:52 Kojem su se ovi bogu molili za vrijeme ramazana.
Svetom trojstvu:

Dolaru, Euru i turskoj Liri.
statixx

#48133 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Sejtanska posla, koji smutljivci, stigla ih je Alahova kazna. :mrgreen:
Labirint

#48134 Re: SDA-All about

Post by Labirint »

Zijo77 wrote: 29/05/2020 17:26
ultima_palabra wrote: 29/05/2020 17:10 Hapse samo gazije i obesglavljuju bosnjacki narod, a cetnici samo sto nisu niz Vraca.
Ma ne prolaze više te jeftine obmane. Ja sam vidio četnike i borio se protiv njih, ti ih očima nisi vidio isto kao i tvoj Bakir! Kakve veze imaju četnici sa otimanjem od gradjana preko deset miliona. Evo, neka nisu ukradene pare, neka se radi samo o nesavjesnom poslovanju. Ali, pare se moraju vratiti. Sebija, fadil, Solak i Fikret neka se dogovore i sakupe novac! Lahko je zavući ruku u moj i džep drugih gradjana. Bakirovo obraćanje javnosti je sramno, bijedno, stupidno i krajnje bezobrazno! Drago mi je da se razotkrio taj nesposobni političar koji se nametnuo isključivo prezimenom! Neka padne Bakir, neka padne i mit o Aliji! Moramo stvari jednom istjerati na čistac!
:D :D

Zijo... Ironičan je...
statixx

#48135 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Nek si mu rek'o Zijo. :thumbup:
animus

#48136 Re: SDA-All about

Post by animus »

Gledam Ziju vidim balkon. :lol:
drug_profi

#48137 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Nije slucajno jucer Zukic upao na americku listu.
To onda indicira i ko stoji iza ovog pospremanja.
A bosnjaci tvrde da su im USA prijatelji.
Pa posto je cinjenica da USA bolje stoji nego BiH vjerovatno su mudriji.
Onda je zakljucak drage moje bosnje, opustite se. Ovo je za vase dobro.
drug_profi

#48138 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ali nek je zijo raskrinko ultimu konacno.
Nek si mu se nagovorio. Mi nismo smjeli.
tovarish

#48139 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

Ima i SDA još asova u rukavu protiv HDZ, a to je novac HDZ tajkuna.

Ako je ovo stvarno, a ne igrokaz za narodne mase, na lokalnom nivou se može uvesti porez kladionicama, slati porezna HDZ firmama, a i svoje velike i poštene privrednike kao što su Hifa i Bingo natjerati da izbace HDZ robu iz trgovina.

Ako krenu sa tim, onda su se zakačili.

Isto tako, ovo može biti i predstava u uskoj vezi sa MMF kreditom koji je Dodi prijeko potreban, a SDA ga koči, pa ga pokušava dobiti preko drugara Čovketa.
Last edited by tovarish on 29/05/2020 18:17, edited 1 time in total.
animus

#48140 Re: SDA-All about

Post by animus »

drug_profi wrote: 29/05/2020 18:14 Nije slucajno jucer Zukic upao na americku listu.
Jebene su indicije. Cesto odu na krivo.
moon_walker_90

#48141 Re: SDA-All about

Post by moon_walker_90 »

drug_profi wrote: 29/05/2020 18:14 Nije slucajno jucer Zukic upao na americku listu.
Ja se najiskrenije nadam, i nadam se da nece samo na ovome stati. Predmeta za istragu ima, ne mogu se ni izbrojati.
bunk

#48142 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Bosnje su opustene.
Uvijek.
Nemoj da brigas.
A SAD je nama i otac i mati.
Ako je neko krao i cinio kriminal u paklu pandemije treba ga na dozivotnu poslat.
Toliko o tome.
statixx

#48143 Re: SDA-All about

Post by statixx »

tovarish wrote: 29/05/2020 18:16 Ima i SDA još asova u rukavu protiv HDZ, a to je novac HDZ tajkuna.

Ako je ovo stvarno, a ne igrokaz za narodne mase, na lokalnom nivou se može uvesti porez kladionicama, slati porezna HDZ firmama, a i svoje velike i poštene privrednike kao što su Hifa i Bingo natjerati da izbace HDZ robu iz trgovina.

Ako krenu sa tim, onda su se zakačili.

Isto tako, ovo može biti i predstava u uskoj vezi sa MMF kreditom koji je Dodi prijeko potreban, a SDA ga koči, pa ga pokušava dobiti preko drugara Čovketa.
Ma nema ovo veze sa MMFom, mozda izborni zakon, danas je Ljubic kukao na N1. A mozda pravosudje pokusava osvijetliti obraz pred MZ nakon niza negativnih izvjestaja i kritika.
Banksy

#48144 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

bunk wrote: 29/05/2020 18:18
Ako je neko krao i cinio kriminal u paklu pandemije treba ga na dozivotnu poslat.
Toliko o tome.

:thumbup:
winpin

#48145 Re: SDA-All about

Post by winpin »

Dobar i bolan ali istinit tekst!
Još kad je Alija Izetbegović uhapšen radi Islamske deklaracije počela je priča kako eto neko maltretira i sistemom zlostavlja muslimanske intelektualce, pa i muslimane i Muslimane. Tad je ustvari počela ova zadnja psihička i fizička golgota Bošnjaka. Iako je to hapšenje bilo sasvim legalno i po tadašnjem zakonu, svi (98%) Muslimani su se pravili da je to apsolutno nelegalan čin i montiran proces iako 98% njih nije pročitalo tu deklaraciju, al znaju da je Alija nevin jer je naš. Da, bio je montiran zato što je samo on bio kriv, a sa njim su pohapšeni i osuđeni drugi nevini ljudi koji nisu realno ništa imali sa tom "deklaracijom".
Nakon pola vijeka, njegov sin radi istu stvar, samo što stvari sad nisu ideološke prirode, pravi budalu od ovog jadnog naroda, odnosno ne radi se o nečijem stavu već o očiglednom najbezobraznijem najbezobzirnijem lopovluku nad vlastitim narodom al je mantra ista, "optužuju Fadila jer je Bošnjak". SDA, Alija i Bakir nisu nikad ni imali ikakvu drugu politiku osim "politika žrtve", a ono što su Srbi uradili Bošnjacima u ratu im je bila jedina i najjača karta na koju će igrat dok SDA postoji. Iako su očigledno danas oni ti koji su sistem, drže sve od igle do lokomotive, šuruju sa najvećim neprijateljima vlastitih naroda (HDZom i SNSDom) oni idalje se prave kao da smo pod Njemačkom okupacijom koja eto njima montira afere, proganja intelektualce i političare i slično. Svijet je radi toga što se desilo u Bosni zaista bio verbalno na našoj strani bar 15 godina nakon rata, dok nije shvatio da mi ustvari radimo isto što i naše komšije, odnosno biramo najgore od najgorih da nam sišu krv i pune mozak lažima. Gordana Tadić koja je jasno dio kriminogene SDA-HDZ hobotnice vodi ove tekuće postupke i jasno da ništa ne prijeti Novaliću, Solaku i Hodžiću, al se SDA pravi da to kobojagi ne zna i kmeči na sva zvona, odnosno munare. Ko je do danas smatrao da je reis iole neutralan i poštena naivčina, valjda mu je danas sve jasno nakon što se otvoreno založio da lopova Novalića se pusti na slobodu samo zato jer je musliman, odnosno samo zato jer on i reis rade za istog gazdu, odnosno Bakira. A Tadićku ćemo za pola sata gledati kako vazi i glumi da radi svoj posao na FACE TV. Poklopile su se zvjezde, odnosno mjesec i zvjezda i imamo najgore od najgorih svih vremena, reis, Fadil 1, Bakir, crazy Sister (luda Seka), Turkovićka, Prevljak, Čelik, Skaka, Solak i na kraju Fadil 2 (Srebrena malina). Fadil 2 je naravno nebitni mali prdavac, koji je preko ženine familije upao u ove krađe da mahne koju marku, a ipak je odlična personifikacija jedne velike grupe koju čine mladi SDA lopovi koji samo gledaju gdje će se ugradit i pravit se da je sve po zakonu i islamu.
Ima onaj jedan slučaj kad je momak musliman u nekom selu išarao vlastito auto i kuću ustaškim simbolima, a onda kad su došli mediji kuko kako eto ne može da shvati da postoje takvi neljudi koji bi to uradili. E to je Bakir kad je bio njegovih godina, a i Bakir danas, samo što ovaj mali nije ukro to auto, a Bakir bi ga ukro od svog komšije muslimana, ukro bi mu i kuću, vikendicu, opštinu, pseću kućicu, poljski vc, bolnicu, poreznu upravu, septičku jamu, pritke za paradajz, autobusku stanicu, sirotište i pljačko bi ga svaki dan do zadnjeg feninga, a kad se ovaj razboli ukro bi i respirator na kom je priključen a onda ga prodo za marku Jer je Bakir temeljit i nezasit u krađi i kukanju i opet nije veliki gazda, nego ga Sebija je.be kako stigne i briše sa njim pod, baš kako ga on briše sa nama, a posebno svojim slugama u SDA koje ne znaju da li bi voljele više vidjet ga u zatvoru ili ovako da za njim skupljaju mrvice ko vrpaci dok on za svaki obrok mahne glavušu. Tako to uvijek bude, al tanka je to utjeha bilo kome.
Dok ljudi ne progledaju ponavljaće se situacija sa SDA lopovlukom, lažima, optuživanju drugih, korištenju vjere, države i nacije da bi se sakrili od onog što su radili i rade. Vidjećemo još koliko će to da traje. Valjda sutra neko će doći na one proteste...
jefff

#48146 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Ukakvim slabim kolima su hi priveli. Strasno
Tempo
ZeModerator

#48147 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

Banksy wrote: 29/05/2020 18:30
bunk wrote: 29/05/2020 18:18
Toliko o tome.

:thumbup:
ne znam sta s tim u vezi ima u nasim zakonima, ali obicno su predvidjene vece, da ne kazem drakonske, kazne za djela pocinjena u kriznim situacijama.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#48148 Re: SDA-All about

Post by pici »

rekoH ja zelenim termitima nevlja za ramazan krast al joK... da ste bogdo sacekali da bajram prodje... jazuK
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#48149 Re: SDA-All about

Post by pici »

NAKON SIPA-E
|
Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić sprovedeni u Tužilaštvo BiH
hocel tamo imati adekvatan safun da ne klizi iz ruku...
volta dzontra

#48150 Re: SDA-All about

Post by volta dzontra »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ori/378657

Procitajte clanak! Krenula je “akcija”. Objavljuju se imena tuzitelja, flomasterima se crta da su “srpski igraci”...Fadil ce za ovo plaketu dobiti
Post Reply