Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sta je sa ovom narudzbom, nikad mi nije dosla? Koliko vidim na AE pise kao da je sve zavrseno. Pisao 2-3 puta i nikakav odgovor. Kako se ovo moze osporiti ili je kasno?
Jan 20, 2020 15:09
Malaysia Post
Item Sent to Bosnia-Herz
In Transit
Nema se tu sta pisat, otvoris dispute i vozdra. Ja narucio 27.03, zadnja promjena na trackingu 05.04, i evo otvorio dispute, ako za 2 mjeseca nije doslo ne treba ni sad
Forumerrer wrote: ↑29/05/2020 06:22
Sta je sa ovom narudzbom, nikad mi nije dosla? Koliko vidim na AE pise kao da je sve zavrseno. Pisao 2-3 puta i nikakav odgovor. Kako se ovo moze osporiti ili je kasno?
Jan 20, 2020 15:09
Malaysia Post
Item Sent to Bosnia-Herz
In Transit
Ja sam narucio putem Malaysia post nesto sitno 1.5 $ preko ebaya, od tog dana do danasnjeg na njihovoj stranici nikakve promjene nije bilo sto se tice tracking, uopste nema evidencije. Poslao jucer poruku prodavacu, odmah mi refund izvrsio. Ako ipak dodje ja cu mu poslati novac.
HardCore wrote: ↑29/05/2020 11:06
Nema se tu sta pisat, otvoris dispute i vozdra. Ja narucio 27.03, zadnja promjena na trackingu 05.04, i evo otvorio dispute, ako za 2 mjeseca nije doslo ne treba ni sad
Bravo,bravo..
Zbog takvih koji otvaraju dispute u doba korone,kad je sve stalo,bih volio da nas kinezi totalno blokiraju i da ne šalju za bosnu
Ja i samo ja, jebo sve ostale... U jeku panedimje narucujes i ocekujes da ce ti neko dostaviti. Zasto nisi narucio s DHL ako ti je trebalo?
16 mart. Reducirani letovi na Međunarodom aerodromu Sarajevo
30 mart - Zatvoren Aerodrom Sarajevo
Kako očekuješ da ti stigne? Da ti pošalje na aladinovom ćilimu?
kabal1337 wrote: ↑29/05/2020 12:53
Treba neko da izgubi i >100 KM radi te vase price.
Kako ce izgubiti ako je produzen period za zalbu?
Last edited by un1ted on 29/05/2020 13:00, edited 1 time in total.
Bravo,bravo..
Zbog takvih koji otvaraju dispute u doba korone,kad je sve stalo,bih volio da nas kinezi totalno blokiraju i da ne šalju za bosnu
Evo nemam pametnija posla nego da cekam ko neke budale po 6 mjeseci i na kraju opet ne dobiju artikal. Nije ovo prvi put da kasni, bilo je i bruku puta prije korone..
Forumerrer wrote: ↑29/05/2020 11:56
A kako se otvara dispute? Jel ima neki rok?
U normalnim uslovima otvaraš prije nego što prođe 60 dana od dana naruđžbe..
Tu još ima nekakav period od 15 dana da otvoriš dispute,npr.ako ti nešto nije u redu sa proizvodom.
Ja osobno otvorim dispute dan,dva prije isteka od 60 dana...mada vjerujem da ali ne bi pravio probleme i sa tim dodatnim 15 dana
Otvaraš ga tako što ideš na "open dispute" i navedeš razlog,npr.item not received ako nisi dobio artikal
HardCore wrote: ↑29/05/2020 12:59
Evo nemam pametnija posla nego da cekam ko neke budale po 6 mjeseci i na kraju opet ne dobiju artikal. Nije ovo prvi put da kasni, bilo je i bruku puta prije korone..
Ne čeka niko 6 mjeseci.. zamoli se kinez da ti produži buyer protection time,npr.za mjesec dana.
Ako kinez ne odgovara ili neće da produži,onda otvaraj dispute..
kabal1337 wrote: ↑29/05/2020 12:53
Uf da pazi da te ne blokira, ma de manite se te price. Cijeli svijet se vrti oko Bosne, daj bolan pa svi drugi rade povrat novca eto mi jedini.
Jednostavan razlog poskupljena je to sto nema letova i prometa da cijene budu nize, a ljudi nemaju toliko mjesta odvojeno samo za nasu drzavu.
Treba neko da izgubi i >100 KM radi te vase price.
I trziste uvijek nadje drugi lanac i dotok, sve je zamijenjivo
Cuj "radi te vase price". Hajmo sad svi otvoriti dispute i cao... Trebace nama isti ti Kinezi jos mnogo godina akobogda ne samo sad.
Hoće da plaća u budućnosti istu stvar po 4-5-6 puta većoj cijeni. Samo ti otvaraj dispute nek nas sve blokiraju pa ćemo onda psovati one koji su krivi za to što smo blokirani...
Ma ko njemu garantuje da ce mu stici proizvod? Hoces li mu ti dati iz tvog dzepa npr. 200 KM ako mu ne stigne proizvod a i ne dobije refund? Sta ako moze kupiti od drugog dobavljaca. Manite se price kada je sitan novac u pitanju po 10-20 KM
svako je pik pun djundjera koji prodaju kineska smeca od 5$ po 30 KM
Niko te ne tjera da otvaras dispute, ali ni ti ne trebas nekoga savjetovati da ne otvara dispute radi uff nece neki kinez slati. De ba, njegove su pare u igri a ne tvoje. Ti cekaj i decembar ako zelis.
kabal1337 wrote: ↑29/05/2020 15:00
Ma ko njemu garantuje da ce mu stici proizvod? Hoces li mu ti dati iz tvog dzepa npr. 200 KM ako mu ne stigne proizvod a i ne dobije refund? Sta ako moze kupiti od drugog dobavljaca. Manite se price kada je sitan novac u pitanju po 10-20 KM
svako je pik pun djundjera koji prodaju kineska smeca od 5$ po 30 KM
Druze, ovdje je samo stvar u strpljenju. Ti ocigledno ne razumijes elementarne stvari. Svako kome se ne produzi buyer protection treba da otvori dispute i vrati svoj novac prije isteka perioda buyer protection. Niko ne moze ostati bez svog novca dookle god mu je buyer protection na snazi tj. nije istekao