Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑28/01/2020 22:24
Meni su fascinantni vlasnici vw vozila, kako barataju tim oznakama motora, bkc, bkd ae211, ae111, šljkozzzz 222, prtz2098.....
Ono garant visi po gugletu i ukucava vw engines problems, cim sve oznake znaju ko svoje ukućane....
Meni je fascinantno kako taj proizvodjac automobila tako dobro kotira na svjetskoj sceni, iako imaju toliko falinki i toliko problema sa kvalitetom i pouzdanoscu da je to cudo jedno! Rekao bih, to je jedan sasvim prosjecan proizvodjac konfekcijskih automobila sasvim prosjecne ili ispodprosjecne pouzdanosti. Dokazane varalice i opet razvaljuju sa prodajom!
Siguran sam da bi prakticki bilo koji drugi proizvodjac automobila bio pred bankrotom da ima slicne probleme, a oni razvaljuju.
Njihovom marketing odjelu treba kapu skinuti. Imaju stvarno reklamne carobnjake zaposlene. Drugacije ne mogu objasniti njihove poslovne rezultate uprkos prosjecnim proizvodima.
A to su ostali bolji, to se ostali ne kvare, kvalitet im boli glava, cuo sam cak da druga auta ne trose gorivo iz razloga samo sto nisu vw. Niko nikada nije varao ni na cemu samo vw dok ostali vec godinama placaju kamate na kredite za odstete.
I opet na kraju svi lete da rade za vw zbog cega li upisuju tu stavku bio i kurce se pred ostalim koji ne mogu da proizvode za nj.
Al hajd opet prosjecni bosnjo za adresom srednje trgovacke zna najbolje jer jbga ipak otaj igra kladionicu redovno
tempuser wrote: ↑28/01/2020 17:59
Problemi su bili sa AE111 motorima koji su imali lanac i 8v.
Auto sa linka bi treba da ima novi AE211 motor koji sa zupcastim remenom i 16v koji ne bi trebao da ima probema.
Ja vozim 1,4 TSI doduse 150 KS, ali vjerujem da se radi o isto AE211 motoru. 4 godine, presao ca 60k km, nije bilo nikakvih problema. Meni je malo trebalo da se naviknem poslije 2,0 TDI ali sam samo zato prijatno iznenadjen potrosnjom.
To da li motor VW 1.4 TSI (FSI/TFSI), pripada porodici motora EA111, ili EA211, najlakše je pročitati iz saobraćajne dozvole, jer imaju različitu radnu zapreminu.
Naime, 1.4 motori iz EA111 porodice su zasnovani na "staroj školi" konstrukcije motora i imaju skoro isti prečnik cilindra (76,5 mm) i hod klipa (75,6 mm), pa im je radna zapremina jednaka 1.390 ccm.
Motori 1.4 iz EA211 porodice imaju, kao i svi ostali benzinci nove generacije, znatno manji prečnik cilindra (74,5 mm) nego što im je hod klipa (80 mm), pa im je radna zapremina jednaka 1.395 ccm.
Izmedju ostalog, kao i da tog EA111 mislim nema nakon 2013. god.
konektovan wrote: ↑28/01/2020 22:24
Meni su fascinantni vlasnici vw vozila, kako barataju tim oznakama motora, bkc, bkd ae211, ae111, šljkozzzz 222, prtz2098.....
Ono garant visi po gugletu i ukucava vw engines problems, cim sve oznake znaju ko svoje ukućane....
Meni je fascinantno kako taj proizvodjac automobila tako dobro kotira na svjetskoj sceni, iako imaju toliko falinki i toliko problema sa kvalitetom i pouzdanoscu da je to cudo jedno! Rekao bih, to je jedan sasvim prosjecan proizvodjac konfekcijskih automobila sasvim prosjecne ili ispodprosjecne pouzdanosti. Dokazane varalice i opet razvaljuju sa prodajom!
Siguran sam da bi prakticki bilo koji drugi proizvodjac automobila bio pred bankrotom da ima slicne probleme, a oni razvaljuju.
Njihovom marketing odjelu treba kapu skinuti. Imaju stvarno reklamne carobnjake zaposlene. Drugacije ne mogu objasniti njihove poslovne rezultate uprkos prosjecnim proizvodima.
Njemci opcenito imaju odlican menadzment i zbog toga imaju uspjeha u svim fahovima,jebes ti japanaca koji ima 3x bolju disciplinu od citavog svijeta kad im je menadzment klimav vazda,najbolji primjer ti je nissan
Reklamna sranja njihova ne gledam odavno,barem sto se auta tice..prije god/dvije kad je mercedes vracao redni sestak,to sve zvoni na internetu,jebo jonski pogon kakav je to motor a i prije ga pravili,pa malo experimentisali sa V6 pa opet se vratili na L6..da ti ne pricam da niko parama ne kupuje auto i zato cvjeta prodaja kako premiuma tako i ovih marki usko vezanih za njemacku,jednoatavmo daju dobre uslove na finansiranje i lizing.I zato strucnjaci kace linkove o prodaji
De amare ziv bio postedi nevezanih stvari i analiza globalnog stanja na trzistu nego se drz teme. Ako nemas sta konretno, analiziraj na atumobilizmu!
Jest ono forum da svako moze pistati sta hoce itd itd, ali.... Covjek postavi temu o konretnom autu sa konkretim motorom, javi se 15 ljudi, jedan ima slican motor, drugi je upoznat sa tehnickim detaljima, treci konstatuje sastav ucesnika, a ostatak nema nikakvih iskustava niti su vjerovatno ikad vozili ili sjeli u auto s tim motorom. Tacno ko muhe na lijepak!
ja u porodici imam 2 automobila sa tim motorom (karoq i t-roc). jedan manuelni jedan dsg. jedan je godinu star drugi je skoro nov tako ali u ovih 20tak hiljada kilometara ukupno nije bilo nekih prolema ..
na karoqu (manual) je prilikom prvog servisa radjen update motora pa vise auto ne "skakuce" u prvoj brzini kad je hladan ..
ali iskreno jos je rano za govoriti o nekom ozbiljnom iskustvu jer kilometraza je zanemariva ...
Do mene je! Tacno!
Ne znam tokud mi ova godina? Jel moguće da tek ove godine poceo isporučivati kod nas ili uporedo na 1,4 TSI?
Jesenas sam kod vuklanizera bio sa likom koji vozi Atecu, cini mi se 2018 god, i motor je 1,4 TSI, a prijatelj proljetos uplatio sa 1,5 TSI?