Kod nas nema nikakve prepreke da se kup odmah krene planirati.Belgijanci završili ligu, ali će odigrati finale Kupa!
To bi svakako bio boost ovima iz RS za ligu.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Kod nas nema nikakve prepreke da se kup odmah krene planirati.Belgijanci završili ligu, ali će odigrati finale Kupa!
Tomahawk11 wrote: ↑28/05/2020 15:16Kod nas nema nikakve prepreke da se kup odmah krene planirati.Belgijanci završili ligu, ali će odigrati finale Kupa!
Pa FBiH je već dala zeleno svjetlo, a u kupu su sve klubovi iz Federacije.ultrajvosa 1987 wrote: ↑28/05/2020 15:20Tomahawk11 wrote: ↑28/05/2020 15:16Kod nas nema nikakve prepreke da se kup odmah krene planirati.Belgijanci završili ligu, ali će odigrati finale Kupa!
Kako nema, zasto nekima dati priliku da izbore Evropu npr Listica, GOSK, a druge uskrati TC, Velez i sl ?
Igra se sve ili nista, mislim da je Savez to davno odlucio kao i da se igra 11 kola , pa juce je Dzemidzic rekao.. propozicije za sezonu 2019/2020 , a one su iste kako za ispadanje , tako i za sve ostalo.
TM 88 kazu ne moze, ostali mogu mahat usima.Tomahawk11 wrote: ↑28/05/2020 11:31 Hajmo pošteno...da se sad pojavi neki milioner, milijarder i kaže hoće da uloži u Želju, ono vlasnička prava i ti fazoni kao kod nas....vi bi rekli ne može?!
Zato i kontam da ih se na taj način pritisne.ultima_palabra wrote: ↑28/05/2020 15:23 Pa njima to ne odgovara, jer Borcu nije sigurno mjesto u Evropi.
Ali isto tako je na nivou Federacije zavrseno svako takmicenje, zasto bi se igrao kup i to samo na nivou Federacije?Tomahawk11 wrote: ↑28/05/2020 15:21
Pa FBiH je već dala zeleno svjetlo, a u kupu su sve klubovi iz Federacije.
Znači nema prepreka.
Samom odlukom da se može igrati kup igralo bi se i prvenstvo 100%.
Šta god da se odluči, neko će biti zakinut.ultrajvosa 1987 wrote: ↑28/05/2020 15:20 Kako nema, zasto nekima dati priliku da izbore Evropu npr Listica, GOSK, a druge uskrati TC, Velez i sl ?
Igra se sve ili nista, mislim da je Savez to davno odlucio kao i da se igra 11 kola , pa juce je Dzemidzic rekao.. propozicije za sezonu 2019/2020 , a one su iste kako za ispadanje , tako i za sve ostalo.
Završavaju se nižerangirana takmičenja i po drugim ligama, a igra se najviši rang.Pitar_na_motoru wrote: ↑28/05/2020 15:27Ali isto tako je na nivou Federacije zavrseno svako takmicenje, zasto bi se igrao kup i to samo na nivou Federacije?Tomahawk11 wrote: ↑28/05/2020 15:21
Pa FBiH je već dala zeleno svjetlo, a u kupu su sve klubovi iz Federacije.
Znači nema prepreka.
FBiH je dala svjetlo a dan ranije prekinuta liga u Fed ? Neko stvarno misli da su ovi iz RS levati ?Tomahawk11 wrote: ↑28/05/2020 15:21Pa FBiH je već dala zeleno svjetlo, a u kupu su sve klubovi iz Federacije.ultrajvosa 1987 wrote: ↑28/05/2020 15:20Tomahawk11 wrote: ↑28/05/2020 15:16
Kod nas nema nikakve prepreke da se kup odmah krene planirati.
Kako nema, zasto nekima dati priliku da izbore Evropu npr Listica, GOSK, a druge uskrati TC, Velez i sl ?
Znači nema prepreka.
Ako idemo onom da Beus sarađuje sa Vicom - neće.ultrajvosa 1987 wrote: ↑28/05/2020 15:35
FBiH je dala svjetlo a dan ranije prekinuta liga u Fed ? Neko stvarno misli da su ovi iz RS levati ?
To sto prebacuju lopticu na RS, samo je volej RS, a to je vec politika. Naravno da ce se igrat liga ako se bude kup igrao, pa zna se da ce Siroki to osvojit, i Borac nije bas levatski klub, pogotovo ne sa Vicom. Ovdje vise nije pitanje korone, nego finansija, 90 % klubova ne moze izgurat i iskesirat cca 150 000 km za mjesec dana, pa opet ista cifra u augustu.. klubovi to znaju, al lakse je furat pricu preko novinarcica nego reci nemamo lovu.
Upitnik Saveza od 14 pitanja, kad Savez objavi svi ce se za glavu uhvatiti... niko nista nije odgovorio od klubova osim na jedno pitanja.. igrat il ne , a sve ostalo..org domacih tekmi, odlazak u goste, hoteli, karantini, autobusi i sve ostalo... jebo to. Naravmo i koliko to sve kosta ?? Zadnje mi je da branim idiotski Savez, al klubovi nek pometu ispred svoje avlije pa nek optuzuju Savez, RS, pitare, Boga, Gospu , CIAu, NATO....
Ako se proglasi prvak, pravedno je.
Kup se ne bi se mogao samostalno bez lige nastaviti zato što bi rezultat kupa mogao izbaciti Borca iz Evrope, a to ne bi bilo pravedno, budući da Borac dolazi iz RS-a i da krizni štab RS-a nije donio odluku da se takmičenje na nivou toga entiteta može nastaviti. Dakle, to bi bilo neregularno.Tomahawk11 wrote: ↑28/05/2020 15:21 Pa FBiH je već dala zeleno svjetlo, a u kupu su sve klubovi iz Federacije.
Znači nema prepreka.
Logovan wrote: ↑28/05/2020 15:28Šta god da se odluči, neko će biti zakinut.ultrajvosa 1987 wrote: ↑28/05/2020 15:20 Kako nema, zasto nekima dati priliku da izbore Evropu npr Listica, GOSK, a druge uskrati TC, Velez i sl ?
Igra se sve ili nista, mislim da je Savez to davno odlucio kao i da se igra 11 kola , pa juce je Dzemidzic rekao.. propozicije za sezonu 2019/2020 , a one su iste kako za ispadanje , tako i za sve ostalo.![]()
Beus i Vico isto igraju, al kad se politika umjesa u fulu..mislim da je HDZ Siroki bitniji od Borca, a izbori idu.Tomahawk11 wrote: ↑28/05/2020 15:38Ako idemo onom da Beus sarađuje sa Vicom - neće.ultrajvosa 1987 wrote: ↑28/05/2020 15:35
FBiH je dala svjetlo a dan ranije prekinuta liga u Fed ? Neko stvarno misli da su ovi iz RS levati ?
To sto prebacuju lopticu na RS, samo je volej RS, a to je vec politika. Naravno da ce se igrat liga ako se bude kup igrao, pa zna se da ce Siroki to osvojit, i Borac nije bas levatski klub, pogotovo ne sa Vicom. Ovdje vise nije pitanje korone, nego finansija, 90 % klubova ne moze izgurat i iskesirat cca 150 000 km za mjesec dana, pa opet ista cifra u augustu.. klubovi to znaju, al lakse je furat pricu preko novinarcica nego reci nemamo lovu.
Upitnik Saveza od 14 pitanja, kad Savez objavi svi ce se za glavu uhvatiti... niko nista nije odgovorio od klubova osim na jedno pitanja.. igrat il ne , a sve ostalo..org domacih tekmi, odlazak u goste, hoteli, karantini, autobusi i sve ostalo... jebo to. Naravmo i koliko to sve kosta ?? Zadnje mi je da branim idiotski Savez, al klubovi nek pometu ispred svoje avlije pa nek optuzuju Savez, RS, pitare, Boga, Gospu , CIAu, NATO....
Ne znam jesi upratio, prve finansijske inekcije su dobili i ŠB i Zrinjski.
ŠB je svakako prepustio štafetu Zrinjskom i oni su dole najbitniji klub.
Ti problemi sa finansijskom stranom organizacije ostaće i naredne sezone...bolje se sad uhvatiti s tim u koštac nego na početku iduće sezone.
Najgore je što oni u savezu već imaju scenario, ali odugovlače sa plasiranje info u javnost.
Kako si naporan lik sa tabelom..Ko da ti je 12 godina
Da sam naporan sa tabelom kaze mi frajer koji bez razloga spominje stadion, natkrivenu tribinu, nenatkriveni stadion, nesto sto se desilo prije 40, 50, 60 godina i slicno.Melbourne_Australia wrote: ↑28/05/2020 16:46 Kako si naporan lik sa tabelom..Ko da ti je 12 godina
.Lik stavi lijep gol i kakve veze tabela ima sa ovim klipom? Da je tabela drugacija, prica bi bila! Ko je bio prosle godine sampion ili ko je koga dobio prosle sezone..Opusti se malo i uzivaj u majstorijama Stile..![]()
ma dok postoji opcija reprograma bit ce i licenci