Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ExNihilo

#9101 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Kada žene dobiju otkaz zato što su trudne, opravdano nastaje halabuka, međutim kada žene na razgovoru poslodavcu svjesnu sakriju da su trudne, kalkulirajući da će se zaposliti samo da bi otvorile bolovanje i primale pinku, onda halabuke nema. Evo, ova tema je reprezentativan proxy, ovdje je nebrojeno puta naglašeno da žene dobivaju otkaz jer su trudne, ali nikada, nijednom, ni u prolazu, nije spomenut obrnut slučaj.

Jer nepravda je nepravda samo kada se čini ženama, ali ne i kada je žene čine. Kada ženu tlače, ona mora biti oslobođena. Ali kada žena tlači, onda je sve na svom mjestu.
HakanSukur

#9102 Re: Danasnji "feminizam"

Post by HakanSukur »

U paralelnom feminacističkom univerzumu: Zli muškarac ode sa šefom na pivu i dobije promociju.

U stvarnom životu, koji postoji izvan literature suicidalnih ludaka svih vrsta: Žena koja prosječno izgleda od šefa dobije gotovo sve što zamisli, a joker karta u vidu vagine uvijek nadmaši njene realne mogućnosti, ako se nađe u nadmetanju sa nekim slično rangiranim zlim muškarcem.
ExNihilo

#9103 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

HakanSukur wrote: 28/05/2020 12:46 U paralelnom feminacističkom univerzumu: Zli muškarac ode sa šefom na pivu i dobije promociju.

U stvarnom životu, koji postoji izvan literature suicidalnih ludaka svih vrsta: Žena koja prosječno izgleda od šefa dobije gotovo sve što zamisli, a joker karta u vidu vagine uvijek nadmaši njene realne mogućnosti, ako se nađe u nadmetanju sa nekim slično rangiranim zlim muškarcem.
Naravno, kad šef uštine za guzicu sekretaricu to je seksualna diskriminacija. A kad sekretarica postane direktor odjela, to nije seksualna diskriminacija.
HakanSukur

#9104 Re: Danasnji "feminizam"

Post by HakanSukur »

Šefa ipak više uzbuđuje i sama pomisao na seksualni odnos sa ženkom, nego li piva sa drugim mudonjom, biologija je zla nauka, feminističke sociologije, rodne studije i slične baljezgarije su prava stvar, jer kad' činjenice nisu na njihovoj strani, okrivićemo ih da mrze žene i naći štivo neke lujke koja se objesila ili zapalila, kao relevantan izvor informacija.
ExNihilo

#9105 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

HakanSukur wrote: 28/05/2020 12:54 Šefa ipak više uzbuđuje i sama pomisao na seksualni odnos sa ženkom, nego li piva sa drugim mudonjom, biologija je zla nauka, feminističke sociologije, rodne studije i slične baljezgarije su prava stvar, jer kad' činjenice nisu na njihovoj strani, okrivićemo ih da mrze žene i naći štivo neke lujke koja se objesila ili zapalila, kao relevantan izvor informacija.
Ma nisu takvi šefovi problem. Njima par puta namigneš i ravnopravan si. Problem su oni što insistiraju na kompetencijama. Ah što oni diskriminiraju, u pm. :lol:
HakanSukur

#9106 Re: Danasnji "feminizam"

Post by HakanSukur »

Takvom kad namigne, brzinom svjetlosti se uzdigla iznad muškaraca koji je okružuju, ali šta fali boga ti, svako se snađe kako zna, dok to njima ide u prilog, kad' ne ide...

Jedina muka je ovima što imaju frtalj tone, pojedu tepsiju bureka za ručak i gledaju kako druge atraktivnije žene bez pola muke ostvare neke stvari, samo na osnovu izgleda, u biti više mrze takve žene od muškaraca, to su im domaće izdajnice, i onda rade sve da ih "oslobode" života koji same žele. Na kraju te banuju na forumu. :lol:
hadzinicasa

#9107 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

ko o cemu, muskarci o polozaju zena. i onda povuku argument kompetentnosti.
nece, nece teta tebi nista, ne boj se :maca:
saint_mirad

#9108 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Sigurno su vas žene nekad ranije u životu povredile(ili banovale?) pa pišete ovako. :mrgreen:
omar little

#9109 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

ah, kako originalno. ruzne, debele, u biti samo zeljene kurca i nedojebane zene su izvor svog feministickog zla. one koje su lijepe i zgodne su se ostvarile jebavanjem jer biti privlacno kurcu i muskom oku je ipak singularni smisao i bit postojanja i zivota. <3
Mladi Vezir

#9110 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mladi Vezir »

hadzinicasa wrote: 28/05/2020 14:02 ko o cemu, muskarci o polozaju zena. i onda povuku argument kompetentnosti.
Hajdeder mi objasni što ravnopravnost samo tražite tamo gdje vama odgovara?Ti ko moja profesorica sociologije problem joj što je izuzetno malo žena hirurga,pilota,inžinjera,programera,inspektora,generala,admirala,predsjednika itd.A nije joj problem što je malo ili nikako žena rudara,vodoinstalatera,kamiondžija,vozača,automehaničara,banderaša itd.Kaže nije to za žensko.Svi bi mi visoko plaćene i ugledne poslove ali izgleda žene bi samo te poslove zbog toga što su žene hahahah.Došle jednom nama na faks neke aktivistkinje iz neke fondacije za žene.Kaže treba više žena u policjskim specijalcima,na krv na nož ne možeš ti objasniti da je to nemoguće i ovako ulaze sa 30% sniženim kriterijumima haha.Zamisli da ih se tretira punopravno kao muškarce pa u 50 godina bi možda dvije prošle haha
Bloo
Globalna šefica

#9111 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Parola debelih feministica...
Ja sam jednostavna zena....vidim burek...pojedem burek.
Mogu i hadzinicine klepe.
I wewini kolaci....
ExNihilo

#9112 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Klasika. Kad žene pričaju o muškarcima, to je plemenita borba za ljudska prava. Kad muškarci pričaju o ženama, dijele se banovi. :lol: Licemjerstvo je maternji jezik feminizma.
Bloo
Globalna šefica

#9113 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

ExNihilo wrote: 28/05/2020 12:37 Kada žene dobiju otkaz zato što su trudne, opravdano nastaje halabuka, međutim kada žene na razgovoru poslodavcu svjesnu sakriju da su trudne, kalkulirajući da će se zaposliti samo da bi otvorile bolovanje i primale pinku, onda halabuke nema. Evo, ova tema je reprezentativan proxy, ovdje je nebrojeno puta naglašeno da žene dobivaju otkaz jer su trudne, ali nikada, nijednom, ni u prolazu, nije spomenut obrnut slučaj.

Jer nepravda je nepravda samo kada se čini ženama, ali ne i kada je žene čine. Kada ženu tlače, ona mora biti oslobođena. Ali kada žena tlači, onda je sve na svom mjestu.
Znaci, zaposli se...probni rad provede hinjski trudna i odmah na porodiljno?
U sustini, jedino ko moze imati djecu jesu dva partnera koji rade.
Jer ja ne vjerujem u nafaka fazon. Djeca kostaju.
A drzava stvarno pomaze u borbi protiv bijele kuge. :D
hadzinicasa

#9114 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

Mladi Vezir wrote: 28/05/2020 14:12
hadzinicasa wrote: 28/05/2020 14:02 ko o cemu, muskarci o polozaju zena. i onda povuku argument kompetentnosti.
Hajdeder mi objasni što ravnopravnost samo tražite tamo gdje vama odgovara?Ti ko moja profesorica sociologije problem joj što je izuzetno malo žena hirurga,pilota,inžinjera,programera,inspektora,generala,admirala,predsjednika itd.A nije joj problem što je malo ili nikako žena rudara,vodoinstalatera,kamiondžija,vozača,automehaničara,banderaša itd.Kaže nije to za žensko.Svi bi mi visoko plaćene i ugledne poslove ali izgleda žene bi samo te poslove zbog toga što su žene hahahah.Došle jednom nama na faks neke aktivistkinje iz neke fondacije za žene.Kaže treba više žena u policjskim specijalcima,na krv na nož ne možeš ti objasniti da je to nemoguće i ovako ulaze sa 30% sniženim kriterijumima haha.Zamisli da ih se tretira punopravno kao muškarce pa u 50 godina bi možda dvije prošle haha
ko to mi? dedera ti meni objasni u koje si me to "mi" svrstao?
saint_mirad

#9115 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Negativna diskrimanacija pri zapošljavanju trudnica ili zena koje planiraju radjati košta društvo na drugim poljima, aka bela kuga. Koliko je samo žena u najboljim fertilnim godinama odložilo majčinstvo jer se plaši da će izgubiti posao ili da ga neće ikako i dobiti.
Mladi Vezir

#9116 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mladi Vezir »

hadzinicasa wrote: 28/05/2020 14:18
Mladi Vezir wrote: 28/05/2020 14:12
ko to mi? dedera ti meni objasni u koje si me to "mi" svrstao?
Dobro je izgleda nisi feminacistički nastrojena haha
Mladi Vezir

#9117 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mladi Vezir »

Bloo wrote: 28/05/2020 14:16
ExNihilo wrote: 28/05/2020 12:37 Kada žene dobiju otkaz zato što su trudne, opravdano nastaje halabuka, međutim kada žene na razgovoru poslodavcu svjesnu sakriju da su trudne, kalkulirajući da će se zaposliti samo da bi otvorile bolovanje i primale pinku, onda halabuke nema. Evo, ova tema je reprezentativan proxy, ovdje je nebrojeno puta naglašeno da žene dobivaju otkaz jer su trudne, ali nikada, nijednom, ni u prolazu, nije spomenut obrnut slučaj.

Znaci, zaposli se...probni rad provede hinjski trudna i odmah na porodiljno?
U sustini, jedino ko moze imati djecu jesu dva partnera koji rade.
Jer ja ne vjerujem u nafaka fazon. Djeca kostaju.
A drzava stvarno pomaze u borbi protiv bijele kuge. :D
Žene fol žrtve u braku a cijeli porodični i roditeljski zakon na njihovoj strani,danas ti one upravljaju brakom,a muškarci vise
hadzinicasa

#9118 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

omar little wrote: 28/05/2020 14:06 ah, kako originalno. ruzne, debele, u biti samo zeljene kurca i nedojebane zene su izvor svog feministickog zla. one koje su lijepe i zgodne su se ostvarile jebavanjem jer biti privlacno kurcu i muskom oku je ipak singularni smisao i bit postojanja i zivota. <3
a mozes se i bogato udati.
cendlerbing

#9119 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cendlerbing »

ExNihilo wrote: 28/05/2020 12:37
Je li ovo jednodimenzionalno razmišljanje u vezi cijele teme feminizma?
Ko opravdava tlačenje koje vrše žene?

Lično mi se desilo da me na intervjuu poslodavac pita kakvo je moje bračno stanje, koliko sam dugo u vezi sa momkom, planiram li se uskoro udati i imati djecu. Poslodavac je bila žena, inače. Postoji dosta žena koje podrivaju ravnopravnost žena u našem društvu, ali to nije razlog da se za nju prestane boriti ili da ju se obezvrjeđuje.
Mladi Vezir

#9120 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mladi Vezir »

hadzinicasa wrote: 28/05/2020 14:26
omar little wrote: 28/05/2020 14:06 ah, kako originalno. ruzne, debele, u biti samo zeljene kurca i nedojebane zene su izvor svog feministickog zla. one koje su lijepe i zgodne su se ostvarile jebavanjem jer biti privlacno kurcu i muskom oku je ipak singularni smisao i bit postojanja i zivota. <3
Nisu džabe stare žene i nane govorile "ne treba se žensku puno pusiti".I evo ti danas imaju svako pravo kao i mi i uzele fursata,sada im krivo što su najplaćenijim poslovima 80% muškarci,a nije im krivo što su isto tako u najneplaćenijim poslovima 80% opet muškarci hahha
ExNihilo

#9121 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

cendlerbing wrote: 28/05/2020 14:31

Lično mi se desilo da me na intervjuu poslodavac pita kakvo je moje bračno stanje, koliko sam dugo u vezi sa momkom, planiram li se uskoro udati i imati djecu. Poslodavac je bila žena, inače. Postoji dosta žena koje podrivaju ravnopravnost žena u našem društvu, ali to nije razlog da se za nju prestane boriti ili da ju se obezvrjeđuje.

Ne, ovo je kad uključiš dimenziju koju feministkinje izostavljaju.
Mladi Vezir

#9122 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mladi Vezir »

cendlerbing wrote: 28/05/2020 14:31

Pa žene su uvijek njegovale i održavale patrijarhat nisu muškarci
Bloo
Globalna šefica

#9123 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Mozemo i o jednostavnim stvarima....zasto se u nekim zemljama ulosci i tamponi oporezuju kao luksuzna roba :mrgreen:

Zasto se u nekim drzavama ne moze izvrsiti histeroktomija na zahtjev zene, vec ista mora cekati da prede 40.-tu? Za muskarce nema dobne granice ove vrste. :mrgreen:
Mladi Vezir

#9124 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Mladi Vezir »

Bloo wrote: 28/05/2020 14:35 Mozemo i o jednostavnim stvarima....zasto se u nekim zemljama ulosci i tamponi oporezuju kao luksuzna roba :mrgreen:

Zasto se u nekim drzavama ne moze izvrsiti histeroktomija na zahtjev zene, vec ista mora cekati da prede 40.-tu? Za muskarce nema dobne granice ove vrste. :mrgreen:
Pitaj kapitalizam,a i logično je žene su najveći profitni potencjial istog
ExNihilo

#9125 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Bloo wrote: 28/05/2020 14:35 Mozemo i o jednostavnim stvarima....zasto se u nekim zemljama ulosci i tamponi oporezuju kao luksuzna roba :mrgreen:

Odgovor se sam nameće: muškarci žele da vide žene kako krvare.
Post Reply