Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
zilog

#2051 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

trocadero wrote: 26/05/2020 18:49 Ostavi adresu u redakciji da ti u julu iz CG pošaljemo razglednicu. :-D
Hoce li ustanova platiti test, ili moras iz svog dzepa?
trocadero

#2052 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

Glupice, tad neće ni trebati test.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2053 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Pitar sa Kariba »

Izdat ce te Mileta?!
Cccc, nista 4C?!

https://www.bl-portal.com/drustvo/od-15 ... od-100-km/
Da Brnabicka reaguje, odma'!
trocadero

#2054 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

:lol:
Ono iz iskustva čim se spomene vaučer nadaj se nekoj podvali.
Duka Dizel II

#2055 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

zilog wrote: 26/05/2020 18:33
Priznaju, ali handre babune.

Znate vi dobro zasto BiH nije na spisku. Bosnjaci i Hrvati gotovo da nisu mi isli u CG, a vi ste se ovde po forumu dogovarali kako cete ici... :pisnuo:

Samo se i dalje pravite nevjesti... :pisnuo:
Ja se bogami nisam dogovarao.
U Crnu Goru ne idem više, dok ne budem mogao kao čovek spičiti auto putom, kao što mogu sad od Novog Sada do Soluna za 7-8 sati.
Pri tom je makedonska granica svedena na formalnost. Integrisan granični prelaz kod Preševa, samo jedna kontrola.

Nisu ni ovi Milovi baš toliko blesavi. Znaju oni vrlo dobro da auto turizam iz regiona (dakle Srbija i RS) kreće tek sredinom jula.

Dakle za jul će 99% otvoriti granice i za Srbiju i BiH.

Ali kampanja mora biti žestoka da se ne letuje van granica, jer efekti ove krize tek treba da se osete. To rade i u mnogo bogatijim zapadnim zemljama.

Sve ovo ponašanje režima sa Cetinja, pa makar nešto i ne bilo zlonamerno, dobro dodje kao opravdanje za najprizemniju kampanju koju podržavam jer su ekonomski interesi zemlje u pitanju.
Duka Dizel II

#2056 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

:run: E jbga...Nemci ispališe Milaša, a on im otvorio granice.

https://www.portalanalitika.me/clanak/n ... 4.facebook

I banana za Montenegro airlines iz Beograda na bazi reciprociteta.

Zabranjeno slijetanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodrom

https://www.portalanalitika.me/clanak/b ... i-aerodrom
trocadero

#2057 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

Duka Dizel II wrote: 26/05/2020 23:02 :run: E jbga...Nemci ispališe Milaša, a on im otvorio granice.

https://www.portalanalitika.me/clanak/n ... -crna-gora?
A Runer se baš bio angažovao onim turističkim spotovima.
trocadero

#2058 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

RADOJE ZVICER POGOĐEN SA VIŠE HITACA
Vođa "kavčana" teško ranjen u Ukrajini (VIDEO)
Napadači su nakon pucnjave zapalili automobil, prilikom čega je plamen zahvatio jednog od njih.

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hro ... u-ukrajini
rajv0sa

#2059 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by rajv0sa »

zilog wrote: 26/05/2020 16:25 I jos nesto. Nije nacionalizam u BiH donio rat u BiH. Rat je isporucila Srbija, kao svoj projekat. Bili ne bili nacionalisti na vlasti, rata bi bilo. Nacionalisti su samo vise Srbiji odgovarali.
Ovo treba uokvirit i na svaku temu o politici metnut na prvu stranicu
RunnerX

#2060 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Zamisli čuda, Nijemci prvo dozvoljavaju putovanja u EU.
RunnerX

#2061 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

RunnerX wrote: 14/05/2020 16:30 Neće se Vučić direktno miješati, on će slati poruke mira, a njegovi sateliti uglavnom govore ono što Vučić zaista misli, to je uhodana metoda. Dačić, Dodik, Vulin, Lončar i Martinović zavađaju, a on smiruje.
Evo, upravo se dešava ovo o čemu sam više puta pisao.
Brnabić pozvala državljane Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori
Dačić: Dešavanja u Crnoj Gori na ivici bratoubilačkog rata
Dodik: Neprihvatljivo da vlast Crne Gore koristi silu protiv crkve i vernika
MINISTAR VULIN: Vlast u Crnoj Gori se ne bori protiv virusa, već protiv Srba
Lončar: Na mnogo vodećih mesta imamo Crnogorce koji nisu srpski naučili
I onda nastupa Šizoje,
Vučić: Crnogorci su naša braća, nemamo nikoga bližeg
Ovo je tako uhodana taktika, koju samo slijepac i onaj ostrašćeni ne vide. Niko od njegovih najbližih saradnika se ne smije oglašavati po vanjskim pitanjima dok ne dobije potvrdu od stranke ili njega lično, i to postaje tako providno.
zilog

#2062 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Ima jos Vucicevih trbuhozboraca:
Linta: srpski narod (u CG) treba da dobije status konstitutivnog naroda
Sto je babi milo - o RS-u joj se snilo...
:pisnuo:
Duka Dizel II

#2063 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Sveštenik spreman da plati kaznu umjesto mladića koji ga je napao

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... a-je-napao
Sveštenik Nikola Radović kazao je da je spreman da plati kaznu koju je Baraninu Selminu Kaleziću (20) izreklo barsko tužilaštvo, zbog napada na Radovića 21. maja ispred Parohijskog doma u Starom Baru, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Barsko tužilaštvo sankcionisalo je Kalezića sa 400 eura, koje treba da uplati u humanitarne svrhe.

Incident se dogodio u večernjim časovima kada je grupa mladića ispred Parohijskog doma verbalo vrijeđala i prijetila svešteniku Radoviću, podsjećaju iz MCP.

"Potreslo me je, a sve se dešavalo ispred Crkve Svetog Nikole, u Starom Baru koji je simbol jednog sklada i suživota. Nisam mogao da shvatim. Jedan od njih je krenuo da se zaleće prema meni, drugi su ga spriječili. Uzeo sam telefon i počeo da snimam, a oni da se povlače“, kazao je Radović povodom događaja.

Sveštenik je kazao da se Kalezić izvinio.

„Vidjeli smo se kod državnog tužioca, izvinjavao se, vidno potresen, zbog onog što je uradio“, rekao je Radović koji, između ostalog, svog sugrađanina nije želio da tereti, a sam proces tužilaštvo je vodilo po službenoj dužnosti.

"Takođe, otac Nikola Radović izražava spremnost da pomogne mladiću i, ukoliko on nema, u njegovo ime uplati novac u humanitarne svrhe. Poziva na mir i ljubav i ono na čemu se Bar i temelji, a to je međureligijski i međunacionalni sklad", zaključuje se u objavi na sajtu MCP.
hillbill

#2064 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by hillbill »

zilog wrote: 27/05/2020 13:49 Ima jos Vucicevih trbuhozboraca:
Linta: srpski narod (u CG) treba da dobije status konstitutivnog naroda
Sto je babi milo - o RS-u joj se snilo...
:pisnuo:
i u austriji, i njemackoj,i americi
trocadero

#2065 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

Oh kako je to divno... AFERIM!

Image

Vijesti
"GDJE IMA LJUDI IMA I DOGOVORA"
Radović posjetio za Bajram porodicu mladića koji ga je napao: Lako je suditi, treba opraštati
"Nakon nemilog događaja nisam osjećao ni srdžbu, ni ljutinu, ali me je u međuvremenu ophrvao osjećaj tuge kojeg nisam mogao da se oslobodim, pošto sam u sebi doživljavao Bar kao primjer skladnog života"

Sveštenik Nikola Radović juče se susreo sa porodicom jednog od mladića koji je učestvovao u nemilom događaju, u noći 21. maja, kada je došlo do uznemiravanja njega i njegove porodice ispred crkve Svetog Nikole u Starom Baru, piše portal Bar info.

Radović je juče kazao da je spreman da plati kaznu koju je Baraninu Selminu Kaleziću (20) izreklo barsko tužilaštvo, zbog napada na Radovića 21. maja ispred Parohijskog doma u Starom Baru, objavljeno je juče na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Barsko tužilaštvo sankcionisalo je Kalezića sa 400 eura, koje treba da uplati u humanitarne svrhe.

"Nakon nemilog događaja nisam osjećao ni srdžbu, ni ljutinu, ali me je u međuvremenu ophrvao osjećaj tuge kojeg nisam mogao da se oslobodim, pošto sam u sebi doživljavao Bar kao primjer skladnog života. Međutim, osjećaj tuge je prošao kada sam juče ujutro dobio poziv od porodice jednog od mladića da budem njihov gost za Bajram, osjetio sam mir u srcu. Doživio sam u Mrkojevićima predivno gostoprimstvo porodice i njihovih prijatelja, ljudski razgovor i razumijevanje. Izrazii su još jednom žaljenje za sve što se dogodilo, a susreo sam se i sa mladićem koji iskreno pokazuje pokajanje za sve što se dogodilo. Uvjerio sam se da to što je uradio nije porodično vaspitanje, već je bio ponešen masom", istakao je Radović, za Bar info i Radio Bar.

On je dodao da njihov gest poziva u ovakvoj situaciji pokazuje da Bar ostaje grad međunacionalne tolerancije i vjerskog sklada, kojeg ne treba samo riječima da slavimo, već i djelom da pokazujemo.

"Ovakav primjer porodice, a i Bar je jedna mala porodica, pokazuje da i na širem planu tako može biti, gdje ima ljudi – ima i dogovora. Ne bih volio da neko ovog mladića ni mrko pogleda ili mu ružnu riječ uputi. Treba ga ljubavlju podstaći i podržati. Ono što se desilo ne treba nikad više da se ponovi, a svi moramo da radimo na ljubavi, slozi i bratskom pomirenju. Svi imamo pravo da pogriješimo, a ko se iskreno pokaje, a ovaj mladić sigurno jeste, moramo da ga podržimo. Lako je suditi, ali prije svega treba opraštati", kazao je Radović.

On je rekao i da pošto je sve ovo uznemirilo građane, želi da poruči da nema razloga za brigu, i da je sada apsolutno spokojan, i zbog divnoga gesta poziva i zbog gostoprimstva, ali i zbog činjenice da međukulturni, međuvjerski i međunacionalni sklad u Baru postoji, u šta su ga uvjerile brojne poruke građana sve tri vjere koji su ovih dana izražavali tugu i žaljenje zbog svega što se dogodilo.

"Moramo da nastavimo da idemo jedni kod drugih na Bajrame, Božiće, Vaskrse, da propovjedamo ono što propovjeda svaka vjera, hrišćanska ili muhamedanska, Sveto pismo ili Kur’an, a to je ljubav. Samo na takvoj osnovi, osnovi ljubavi, možemo da gradimo našu budućnost", rekao je Radović za Bar Info i Radio Bar
.
Banksy

#2066 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Banksy »

Mreža bot naloga povezana sa SNS brani SPC u Crnoj Gori

https://www.slobodnaevropa.org/a/bot-sp ... 37924.html

„Zbog iskustva koje smo imali posumnjali smo da je riječ o istoj pojavi, a i karakteristično je što je mreža širila objave grupisane prema pet ključnih narativa. Prvi narativ je da crkve u Crnoj Gori pripadaju i uvijek će pripadati SPC. Zatim, progon i tiranija nad srpskim narodom u Crnoj Gori; Crna Gora je srpska sparta; Đukanović je glavni krivac za loše bilateralne odnose između Srbije i Crne Gore; Srbija će učiniti sve da zaštiti svoje i interese svih Srba u Crnoj Gori“,

„Važna je medijska pismenost odnosno edukacija građana kako da čitaju informacije na društvenim mrežama, kako da filtriraju relevantne od nerelevantnih informacija i kako da znaju koji su izvori kredibilni. Važno je javnosti podstaći da kritički promišlja i da ne uzima zdravo za gotovo sve što pročita“,

dumpa

#2067 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dumpa »

Premijer Crne Gore Duško Marković: RS nije država, ona je u sastavu BiH
"Vidim da je neko spomenuo ugroženost Srba iz BiH. Prvo, RS je dio BiH. RS nije država. Građani RS-a će kao državljani BiH dolaziti u Crnu Goru", kazao je Marković.
po zaslugama Srba, Crna Gora je imala podršku Bošnjaka, Albanaca, muslimana u ostvarivanju svoje nezavisnosti.
po zaslugama Srba, Crna Gora je uz pomoć muslimana ostvarila i svoje NATO članstvo. Makedonija takođe.
po zaslugama Srba, muslimani Crne Gore će pomoći i na putu Crne Gore ka EU. u Makedoniji ista stvar.

a da nije bilo srpskih velikodržavnih snova i zločina, potom gnusnih laži i drskosti, sve je moglo biti drugačije. neće više nikad.
LBVIEW

#2068 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

Banksy wrote: 27/05/2020 20:24

Mreža bot naloga povezana sa SNS brani SPC u Crnoj Gori

https://www.slobodnaevropa.org/a/bot-sp ... 37924.html

„Zbog iskustva koje smo imali posumnjali smo da je riječ o istoj pojavi, a i karakteristično je što je mreža širila objave grupisane prema pet ključnih narativa. Prvi narativ je da crkve u Crnoj Gori pripadaju i uvijek će pripadati SPC. Zatim, progon i tiranija nad srpskim narodom u Crnoj Gori; Crna Gora je srpska sparta; Đukanović je glavni krivac za loše bilateralne odnose između Srbije i Crne Gore; Srbija će učiniti sve da zaštiti svoje i interese svih Srba u Crnoj Gori“,

„Važna je medijska pismenost odnosno edukacija građana kako da čitaju informacije na društvenim mrežama, kako da filtriraju relevantne od nerelevantnih informacija i kako da znaju koji su izvori kredibilni. Važno je javnosti podstaći da kritički promišlja i da ne uzima zdravo za gotovo sve što pročita“,

Bas kao na ovoj temi. :D
RunnerX

#2070 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Image
Duka Dizel II

#2071 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Image
hillbill

#2072 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by hillbill »

RunnerX wrote: 28/05/2020 12:56 Ništa ni dodati ni oduzeti..

https://nova.rs/politika/nikolaidis-vuc ... ona-krize/
ovaj nije normalan.......hoce na sudu da rjesava sporove sa SPC....oni ne priznaju sud CG,sud u strazburu,sud u hagu.....samo boziji sud,a bog je srbin
zilog

#2073 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Duka Dizel II wrote: 28/05/2020 13:50 Image
:thumbup:

Tako je... Svi su Srbi!!! - kazu u Lazi Lazarevicu :pisnuo:
Duka Dizel II

#2074 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

hillbill wrote: 28/05/2020 14:21
RunnerX wrote: 28/05/2020 12:56 Ništa ni dodati ni oduzeti..

https://nova.rs/politika/nikolaidis-vuc ... ona-krize/
ovaj nije normalan.......hoce na sudu da rjesava sporove sa SPC....oni ne priznaju sud CG,sud u strazburu,sud u hagu.....samo boziji sud,a bog je srbin

:lol: :lol: :lol:
Moguće je. Postoji vrlo jednostavan način koji je, kako se to popularno kaže, i “evropski” – da se sve prenese na teren prava. To podrazumeva da se stvar, u krajnjoj instanci, rešava u Strazburu.
Vidi se odmah da ovaj evropski gospodin poznaje pravo.

Znači, recimo država BiH donese zakon kojim prosto svu imovinu koju hillbill poseduje prepisuje na sebe, ako hillbill nema papire o vlasništvu od pre 100 godina.
I onda se javi bedno piskaralo poput Nikolaidisa koji kaže, šta se ovaj hillbill buni protiv zakona...nek potraži pravdu u Strazburu.
zilog

#2075 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Duka Dizel II wrote: 28/05/2020 16:41 I onda se javi bedno piskaralo poput Nikolaidisa
Mislim da klonu banovanog soviniste ne pripada pravo da ikoga nazove "bednim piskaralom"...
Post Reply