Lukavcan je tacno. Al ga je iz gradacca sebi doveoRoccohljup wrote: ↑27/05/2020 21:01Ma taj levat je iz lukavca. Tamo ga je nashaosumirprimus wrote: ↑27/05/2020 20:59 Sta veli ne zna otkud ganibegovic a diljfa ga doveo sebi iz gradacca po njima vec uhodanoj semi![]()
Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
sumirprimus
#4726 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
last mohicans
#4727 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Niko ne komentariše Hamu Granova, zvanični predstavnik ili konekcija, kako se već nazva, princa Maktuma, jbt.
Znam da sam ga viđao i Emira mu,da se vrzmaju sa nekim seikovima u galabijama ljetos. Dođoše do princa iz Emirata, jbt. Hamo Granov, Šaja i ostala ekipa.
-
Hendrix
#4728 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A princ je kao neko olicenje morala i postenja? On je povezan sa svim mogucim likovima iz svih sfera politickog i kriminalnog miljea sirom svijeta. Emirati, a pogotovo Dubai su raj za pranje novca, do prije neku godinu banke uopste nisu bile dio internacionalnog sporazuma o pracenju tokova novca niti su imale obavezu pitati korisnike za njihov porezni status. Znas ono kod nas svaka transakcija preko 20-30 milja se provjerava otkud i kako...to tamo ne postoji. Samo donesi lovu pajdo, nije nista problem.last mohicans wrote: ↑27/05/2020 23:44 Niko ne komentariše Hamu Granova, zvanični predstavnik ili konekcija, kako se već nazva, princa Maktuma, jbt.Znam da sam ga viđao i Emira mu,da se vrzmaju sa nekim seikovima u galabijama ljetos. Dođoše do princa iz Emirata, jbt. Hamo Granov, Šaja i ostala ekipa.
Ako je Hamo taj koji ga doceka kod nas, zalibo princa ko su i on i jarani ako ima neke koristi od svega toga.
- dr_Evil
#4729 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Kad napravi stara puding, podignes lagano onu "kozu" na vrhu sta se stvrdne, pojedes sve ispod, i vratis kozu neprimjetnosumirprimus wrote: ↑27/05/2020 20:31 Za bombonjere..
Ja sam znao otvorit lagano pojest sve, vratit papirice na mjesta i celofan zalijepit ljepilom kako je i bilo jer sam otvorio lagano po savovima![]()
- dr_Evil
#4730 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
kako ga ubode
https://zurnal.info/novost/23116/nema-l ... losih-voda
https://zurnal.info/novost/23116/nema-l ... losih-voda
Tri decenije SDA: Nema loših naroda, ima samo loših vođa
Objavljeno: 27.05.2020. u 16:24h
Stranka demokratske akcije za ovih 30 godina ispunila je zakletvu svog prvog predsjednika. Nisu postali robovi, postali su feudalci.
Piše: Selvedin Avdić
Tokom posljednjih izbora, krenuo sam na pijacu i naišao na ogroman plakat jednog političara. Nije važno kojeg, bilo kojeg, ovaj mi je prigodna metafora. Uglavnom, radi se o čovjeku o čijim lopovlucima pišem ima već, u zdravlju i veselju, tri decenije. Na plakatu, obasjan lampama, on se u dobro krojenom odijelu smiješio, svježe feniran i fotošopiran. Pored fotografije pisalo je da liči na svoj narod. Tada sam došao do dva važna saznanja – da on ima svoj narod i da taj narod liči na njega. Oba su me užasnula. U staroj trenerci, s cekerom u ruci, posmatrao sam plakat i nadao se da ne pripadam njegovom narodu.
I dok smo se tako gledali, shvatio sam da mu za ovih trideset godina nimalo nisam naškodio. Sve što se promijenilo jeste da smo obojica ostarili. Doduše, on bolje od mene, čini mi se.
Sjetio sam se ovog romantičnog susreta dok sam čitao vijesti o obilježavanju 30 godina postojanja SDA. Povodom jubileja objavljuju se arhivski video snimci, specijalna izdanja magazina, prigodničarski intervjui, analize i komentari. To je sasvim opravdano, jer ne znam niti za jednu političku organizaciju koja je više uticala na moj život od Stranke demokratske akcije. Oni su najdugovječnija, najjača i najbrojnija politička stranka u Bosni i Hercegovini. Ne postoji niti jedan društveni proces u kojem oni nisu učestvovali, a u mnogim su presudno uticali na ishod. Omalovažavati njihov jubilej bilo bi neozbiljno. Istorija SDA jeste, kao što su i oni sami uočili tokom proslave decenijskog jubileja, istorija naših najtežih godina.
PRAVILA IGRE
Kada je osnovana SDA uspostavljena su pravila igre koja traju do danas – manipulacija strahom, zloupotreba religije, nepotizam, iskorištavanje javnih institucija, korupcija kao tradicija, revizija istorije, rehabilitacija kriminalaca i zločinaca, kontrola pravosuđa, konfuzna vanjska politika, zapošljavanje podobnih a ne sposobnih...
Ova pravila toliko su čvrsto utemeljena, da ih je slijepo slijedila čak i opozicija koja bi morala biti na drugoj strani političkog spektra. Kad god bi nakratko uspjela osvojiti komadić vlasti, prvi njihovi potezi bili su smještanje podobnih na sve rukovodeće pozicije i zapošljavanje članova porodice. Također, kao i svoji veliki SDA uzori odmah su postali neosjetljivi na probleme svojih birača i kritike javnosti, a krajnje senzitivni za namještanje ugovora stranačkim firmama.
Tokom te tri decenije SDA je periodično slabila pa ponovo jačala. Iz njenog okrilja povremeno su izlazili nezadovoljnici koji su formirali vlastite stranke. Ti nezadovoljnici nisu napuštali maticu zato što im se nisu sviđala pravila igre, naprotiv, mnogi od njih su ih slijedili radikalnije i bezobraznije od SDA. Iz stranke su izlazili zbog toga što nisu bili zadovoljni raspodjelom političke moći i finansijskog plijena koji sljeduje uz nju. Njihove stranke nikada nisu bile opozicija. Više su ličile na arktičke lisice koje prate sjevernog medvjeda i kupe ostatke hrane iza njega. Niti jedna od njih nije ostvarila neki veći politički uspjeh. Najžilaviji povremeno osvoje neki grad u kojem nasljeđuju SDA birokraciju i nastave gdje su njihovi prethodnici stali.
PILJARI POSTAJU FEUDALCI
Iako nam se čini da je SDA tokom svoga postojanja prošla kroz različite mijene, u toj stranci je tokom ovih 30 godina ostalo sve isto. U centru organizacije i dalje je mladomuslimansko jezgro (koje je nedavno u razgovoru za Nomad izvrsno opisao Senad Avdić) oko kojeg sve sve vrti. S vremena na vrijeme mijenjaju se samo poslušnici koji se ubrzano pretvaraju u milionere - piljari postaju trgovci oružjem, sitne zanatlije hotelijeri, a svjedočili smo i nedavnom pokušaju da se od televizijskog voditelja napravi pandemijski profiter. Mladomuslimansko jezgro mijenja se samo iz bioloških razloga ali se ubrzano obnovi prostom reprodukcijom.
Od svog prvog predsjednika SDA je napravila kult – podigla mu mauzolej, muzej, objavljuje ilustrirane zbirke citata i slikovnice. Nisam čitao te publikacije, imam i ja dušu, ali pretpostavljam da među citatima nema Vođinih razmišljanja o poslušnim i sposobnim ili tuđim ekstremistima i našim budalama. Zato se rado izdvaja njegova izjava iz 12. januara 1994. godine:
“Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo!”
Ona se tumači kao borbeni poklič odlučnog vođe, ali poučen iskustvom suživota sa SDA skloniji sam da je tumačim drugačije. Ko zna kako ju je i sam govornik, poznat po tvrdnji da jedno misli prijepodne a sasvim suprotno poslijepodne, tumačio nakon što ju je izgovorio. Stoga neću ni ja pogriješiti ako kažem da je on isto poslijepodne mislio samo na najuže jezgro SDA kojem se, uostalom i obraćao, na tih nekoliko povlaštenih porodica - da oni više nikome neće biti robovi.
Današnja Bosna i Hercegovina podijeljena je na feude, kojima vladaju izabrane familije. Važne odluke, poput nedavnog kredita MMF-a, donose se u tim porodicama. Entitetske i kantonalne vlade služe samo da te odluke sprovedu, slijedeći precizne instrukcije.
Stranka demokratske akcije za ovih 30 godina ispunila je zakletvu svog prvog predsjednika. Nisu postali robovi, postali su feudalci. Moja i vaša porodica u toj računici služe da poslušno i marljivo ispune najtajnije želje izabranika, da budu roblje, da prostite.
DOĐI DA OSTARIMO ZAJEDNO
I tako, godine prolaze, njih čak trideset, a mi i dalje raspravljamo o istim stvarima. Upozoravamo premijera da nije u redu namještati poslove svojoj kćerki, govorimo ministrici da na ručkove sa državnicima ne može voditi svoga sina, ponavljamo da ustaše nisu bili antifašisti, da Bosna i Hercegovina nije dinastija, da jedna općina ne može biti važnija od deset drugih, da se ne smiju namještati izbori niti krasti na javnim nabavkama… Oni se na to samo začešljaju, fotošopiraju i fotografiraju za naredni izborni plakat na kojem nas ubjeđuju da liče na svoj narod.
“Nema loših naroda, ima samo loših vođa. Oni koji su krivi za nesreću Bosne odgovarat će prije ili kasnije pred Bogom i pred ljudima. Tu odgovornost niko neće moći izbjeći.”
Prethodni pasus nisam ja napisao, izgovorio ga je Izetbegović stariji. Na koga je tačno mislio zavisi kada je ovo izgovorio, kao što znamo. Bilo kako bilo, SDA je odgovornost za nesreću Bosne do sada uspješno izbjegavala. Bar na ovom svijetu, bar tokom ovih prvih 30 godina.
Nimalo im nismo naudili, samo smo ostarili zajedno s njima. Oni bolje od nas, čini mi se..
- dr_Evil
#4731 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ovako ce i Fiki za par godina
Vjeće ministara I to je BiH: Novi direktor Agencije za nadzor ležao u zatvoru zbog krađe automobila Lalović je kasnije tvrdio da su to podmetanja i da ima potvrdu da nikada nije kažnjavan. Vijesti / Politika | 28. 05. 2020. u 08:53 Bljesak.info 0 Kopirati Vijeće ministara BiH imenovalo je na petoj redovnoj sjednici dužnosnika SNSD-a iz Istočnog Sarajeva Ljubišu Lalovića za vršitelja dužnosti direktora Agencije za nadzor nad tržištem BiH usprkos tome što je Lalović 2008. godine osuđen na tri mjeseca zatvora zbog krađe automobila, prenijela je televizija BN. Naime, kako je otkrio portal Izvor, Lalović je zbog krađe automobila u ožujku 2008. godine osuđen na tri mjeseca zatvora, a odležao je mjesec i pol u zatvoru u Kuli. Lalović je kasnije tvrdio da su to podmetanja i da ima potvrdu da nikada nije kažnjavan. Na robiji je bio na osnovu presude Osnovnog suda u Zvorniku iz listopada 2001. godine koju je u ožujku 2003. godine potvrdio Okružni sud u Bijeljini. Osuđen je zajedno s Davorom Elezom, Aleksandrom Ždralom, Nebojšom Lalovićem i Nebojšom Ćosovićem. Lalović je bio na izdržavanju kazne u zatvoru Kula od 28. travnja do 14. lipnja 2008. godine. Te je godine ujedno bio i kandidat SNSD-a za načelnika općine Istočno Novo Sarajevo i za gradonačelnika Istočnog Sarajeva. ''Pustite to, to su gluposti'', rekao je Lalović kratko za Izvor.
- Roccohljup
#4732 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
dodje mi u spam jutros....pa d aprosljedim fikretu 
How are you today?
We feel pleased to inform you that ZMBY today was authorized by brand - Heal Force of Pulse Oximeter as international distributors.
Thus we were authorized by 32 medical factories in China, including N95, KN95(FFP1, FFP2 and FFP3), 3-Ply disposable civil mask, 3-Ply disposable medical mask, 3-Ply disposable surgical mask(TYPE1,TYPEII and TYPEIIR), children mask, ventilators, pulse oximeter, thermometer, PCR and IGM/IGG test kits, PCR instrument, medica gloves, protective coverall, isolation gowns, face shield, goggles…, was produced with high quality according to GB/T32610-2016, EN149, EN14683, GB2626-2006, NIOSH, YY/T0969-2013, YY0469-2011,GB19083-2010, ASTM F2100… standards, with CE/FDA/TGA/CFDA… certificates.
As you know that you get what you pay, we supply the product with your real need at right price.
ZMBY can provide 3-Ply disposable protective civil mask in free, 200pcs each company for emergency use, we only collect shipping cost, please tell me which express company do you like: UPS?
This week, we have two special offers:
1, We supply KN95(N95/FFP1/FFP2/FFP3) production line in Free, with condition of buying raw materials of 10 million ( 10,000,000)masks, including melt blown, nonwovens....
2, We offer ventilator of 812A, for ambulance and ICU use, USD13500/sets, 100 sets prompt shipement, 100 sets before June10 shipment.
Also, we have updated all our offers, Any interests in, please ask for by email [email protected].
Let us work together to defeat COVID-19.
God Bless You!
- dr_Evil
#4733 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Roccohljup wrote: ↑28/05/2020 10:10 dodje mi u spam jutros....pa d aprosljedim fikretu
How are you today?
We feel pleased to inform you that ZMBY today was authorized by brand - Heal Force of Pulse Oximeter as international distributors.
Thus we were authorized by 32 medical factories in China, including N95, KN95(FFP1, FFP2 and FFP3), 3-Ply disposable civil mask, 3-Ply disposable medical mask, 3-Ply disposable surgical mask(TYPE1,TYPEII and TYPEIIR), children mask, ventilators, pulse oximeter, thermometer, PCR and IGM/IGG test kits, PCR instrument, medica gloves, protective coverall, isolation gowns, face shield, goggles…, was produced with high quality according to GB/T32610-2016, EN149, EN14683, GB2626-2006, NIOSH, YY/T0969-2013, YY0469-2011,GB19083-2010, ASTM F2100… standards, with CE/FDA/TGA/CFDA… certificates.
As you know that you get what you pay, we supply the product with your real need at right price.
ZMBY can provide 3-Ply disposable protective civil mask in free, 200pcs each company for emergency use, we only collect shipping cost, please tell me which express company do you like: UPS?
1, We supply KN95(N95/FFP1/FFP2/FFP3) production line in Free, with condition of buying raw materials of 10 million ( 10,000,000)masks, including melt blown, nonwovens....
2, We offer ventilator of 812A, for ambulance and ICU use, USD13500/sets, 100 sets prompt shipement, 100 sets before June10 shipment.
Also, we have updated all our offers, Any interests in, please ask for by email [email protected].
God Bless You!
I bas za ICU, jos ce fiki bit upravu, ko ce ostat od joe blacka onda
-
joe_black
#4734 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nema se tu sta pricat, ja stojim do onoga sto sam pisao od samog pocetka, papir je svetinja, dokaz i sve...dr_Evil wrote: ↑28/05/2020 10:21Roccohljup wrote: ↑28/05/2020 10:10 dodje mi u spam jutros....pa d aprosljedim fikretu
How are you today?
God Bless You!
I bas za ICU, jos ce fiki bit upravu, ko ce ostat od joe blacka onda![]()
Ovo sto organizuje SIPA I tuzilastvo je samo predstava za budale...
Smijesno:)
-
lacrima
#4735 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ZMBY zvijezda mozes biti you, da ovo Fikret ne prodaje svoje respiratore?Roccohljup wrote: ↑28/05/2020 10:10 dodje mi u spam jutros....pa d aprosljedim fikretu
How are you today?
God Bless You!
- Maraschino
#4736 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Poslije Pandore meni je sve moguce.Magarece_godine wrote: ↑27/05/2020 18:13 Upravo sam postao siguran da od svega ovoga neće biti ništa. Niko neće biti procesuiran i krivično gonjen. Javnost se zainteresovala za ovaj slučaj, mnogo više nego za druge afere, to je sasvim evidentno. Ono što je simptomatično, da nam u ovom slučaju svakodnevno dolaze informacije kako SIPA i Tužilaštvo aktivno rade na predmetu: pretresaju se prostorije, izuzimaju se dokumenti, premijerovi savjetnici su pod lupom, blokiraju se računi, danas su bili i na KCUS-u, evo i Fadilu su oduzeli mobitel .... !!?? Sve to, samo da bi se za nekoliko sedmica moglo reći sve smo istražili i ništa ne možemo dokazati, a narod će tu foru popušiti ...
- Roccohljup
- dr_Evil
#4738 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Svi se slazemo da je ovo od SIPA predstava za budale, na kraju moze samo Solak malo najebati, pa ce mu vratiti 10 puta vise za koju godinu. Ali ti tvrdis da Fikret nije kriv, a to moze samo saucesnik ili neko ko se bavi istim kriminalom reci.
U svijetu gdje postoje zakoni i drzava ne moze organizovani kriminal raditi javne nabavke, ovo je samo dokaz da za nas nije drzava i ako se ovako nastavi ceka nas Al Nakba. Ovde ne postoji papir kako ti tvrdis, a slazem se da je papir svetinja, samo u ovome slucaju papir ce biti nastampan 2 mjeseca poslije kriminalne aktivnosti.
Da sumiramo, 3F su za nas gori nego Karadzic i Mladic
- JThomas
#4739 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ili možda imaš veze u kini a da i ne znaš.
- Roccohljup
#4740 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa evo ispade da imam.
- Roccohljup
#4741 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
SAZNAJEMO Po zahtjevu vlasnika Fikreta Hodžića
Afera "Respiratori": Sud BiH odobrio "Srebrenoj malini" da plati 452.473 KM PDV-a
Hodžić je zahtjev uputio prije 20-tak dana, netom nakon što je Sud po naredbi Tužilaštva BiH donio odluku o privremenoj mjeri obustave izvršenja finansijskih transakcija
M. Aščić / Avaz.ba
prije 17 minuta
Afera "Respiratori": Sud BiH odobrio "Srebrenoj malini" da plati 452.473 KM PDV-a
Sud uvažio zahtjev, Tužilaštvo pristalo
Foto: Avaz
Sud Bosne i Hercegovine uvažio je prvi zahtjev Fikreta Hodžića, vlasnika "Srebrene maline" da mu se odobri plaćanje 452.473 KM za PDV-a, po osnovu duga Upravi za indirektno oporezivanje, ekskluzivno saznaje "Dnevni avaz"
Hodžić je, podsjećamo, putem advokata ovaj zahtjev uputio prije 20-tak dana, netom nakon što je Sud po naredbi Tužilaštva BiH donio odluku o privremenoj mjeri obustave izvršenja finansijskih transakcija u iznosu većem od milion maraka na dva računa u Privrednoj banci BiH. Sud je ovu odluku donio nakon izjašnjenja Tužilaštva BiH, koje se očigledno nije protivilo.
To znači da će Hodžić, koji je jedan od aktera afere "Respiratori", teške 10,5 miliona KM, moći podnijeti zahtjev za plaćanje PDV-a za preostalih 20 respiratora koji su jučer stigli iz Kine u BiH. Prije mjesec je uvezeno 80 respiratora za koji je plaćen PDV -e u iznosu od 1.078.000 KM.
Preostalih 20 respiratora stiglo jučer u Sarajevo
Kako nam je jučer potvrdio Ratko Kovačević, portparol UIOBiH, Hodžić treba da uplati 265.131 KM obaveza po osnovu uvoznih dažbina za 20 respiratora.
- Oni su podnijeli carinsku prijavu, taj postupak je u toku. Respiratori su pod carinskim nadzorom i oni će biti pušteni kada legne uplata po osnovu PDV-a - rekao nam je Kovačević.
Inače, ukupan dug "Srebrene maline" po carinskoj prijavi za april veći je od 475.000 KM.
-
joe_black
#4742 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I sta bi sad? Fikro kriminalac, raja ga pljuje, a vidi cojrka, gazije, mumina, patriote...Koliko je samo PDV platio da drzava moze ici naprijed...hahahaahRoccohljup wrote: ↑28/05/2020 11:06SAZNAJEMO Po zahtjevu vlasnika Fikreta Hodžića
Hodžić je zahtjev uputio prije 20-tak dana, netom nakon što je Sud po naredbi Tužilaštva BiH donio odluku o privremenoj mjeri obustave izvršenja finansijskih transakcija
M. Aščić / Avaz.ba
prije 17 minuta
Sud Bosne i Hercegovine uvažio je prvi zahtjev Fikreta Hodžića, vlasnika "Srebrene maline" da mu se odobri plaćanje 452.473 KM za PDV-a, po osnovu duga Upravi za indirektno oporezivanje, ekskluzivno saznaje "Dnevni avaz"
Hodžić je, podsjećamo, putem advokata ovaj zahtjev uputio prije 20-tak dana, netom nakon što je Sud po naredbi Tužilaštva BiH donio odluku o privremenoj mjeri obustave izvršenja finansijskih transakcija u iznosu većem od milion maraka na dva računa u Privrednoj banci BiH. Sud je ovu odluku donio nakon izjašnjenja Tužilaštva BiH, koje se očigledno nije protivilo.
To znači da će Hodžić, koji je jedan od aktera afere "Respiratori", teške 10,5 miliona KM, moći podnijeti zahtjev za plaćanje PDV-a za preostalih 20 respiratora koji su jučer stigli iz Kine u BiH. Prije mjesec je uvezeno 80 respiratora za koji je plaćen PDV -e u iznosu od 1.078.000 KM.
Kako nam je jučer potvrdio Ratko Kovačević, portparol UIOBiH, Hodžić treba da uplati 265.131 KM obaveza po osnovu uvoznih dažbina za 20 respiratora.
- Oni su podnijeli carinsku prijavu, taj postupak je u toku. Respiratori su pod carinskim nadzorom i oni će biti pušteni kada legne uplata po osnovu PDV-a - rekao nam je Kovačević.
Inače, ukupan dug "Srebrene maline" po carinskoj prijavi za april veći je od 475.000 KM.
- joint union
#4743 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nije ga platio on, sve smo to garavi mi platili.joe_black wrote: ↑28/05/2020 11:21I sta bi sad? Fikro kriminalac, raja ga pljuje, a vidi cojrka, gazije, mumina, patriote...Koliko je samo PDV platio da drzava moze ici naprijed...hahahaahRoccohljup wrote: ↑28/05/2020 11:06SAZNAJEMO Po zahtjevu vlasnika Fikreta Hodžića
M. Aščić / Avaz.ba
prije 17 minuta
Nego, ne rece li ti da je on davno platio taj PDV ukupan?
-
joe_black
#4744 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nisi mu ga ti platio, platio on sa racuna svoje firme, a prati malo platio je prvobitni za 80 kom, pa trazio da mu de odblokira racun da bi platio i za ovih 20 sto je doslo juce, dto je sud odbrio sto je i normalno da odobri jer ne postoji zakonska smetnja da se covjeku pravi jos veca steta, jer u koliko dodje do sudjenja za kriminal, pa se jos ne dokaze krivnja...trebalo bi nek9me ispostaviti racun za tu stetu...joint union wrote: ↑28/05/2020 11:56Nije ga platio on, sve smo to garavi mi platili.
- dr_Evil
#4745 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Hoces da kazes, platio on sa racuna svoje firme, javnim novcem koji je stekao organizovanim kriminalom?joe_black wrote: ↑28/05/2020 12:02Nisi mu ga ti platio, platio on sa racuna svoje firme, a prati malo platio je prvobitni za 80 kom, pa trazio da mu de odblokira racun da bi platio i za ovih 20 sto je doslo juce, dto je sud odbrio sto je i normalno da odobri jer ne postoji zakonska smetnja da se covjeku pravi jos veca steta, jer u koliko dodje do sudjenja za kriminal, pa se jos ne dokaze krivnja...trebalo bi nek9me ispostaviti racun za tu stetu...joint union wrote: ↑28/05/2020 11:56Nije ga platio on, sve smo to garavi mi platili.
- amidzazeher
#4746 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Cuj platio iz svoje firme
Leglo mu avansno 10.5 miliona javnih para i od toga placa PDV, plus jos sto kaze dobar “samo” 3%
Leglo mu avansno 10.5 miliona javnih para i od toga placa PDV, plus jos sto kaze dobar “samo” 3%
-
joe_black
#4747 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne nego ti hocu recu da je moj i tvoj novac samo onaj sto je u nasem djepu i racunu a kada ode on vise nije nas...dr_Evil wrote: ↑28/05/2020 12:05Hoces da kazes, platio on sa racuna svoje firme, javnim novcem koji je stekao organizovanim kriminalom?joe_black wrote: ↑28/05/2020 12:02Nisi mu ga ti platio, platio on sa racuna svoje firme, a prati malo platio je prvobitni za 80 kom, pa trazio da mu de odblokira racun da bi platio i za ovih 20 sto je doslo juce, dto je sud odbrio sto je i normalno da odobri jer ne postoji zakonska smetnja da se covjeku pravi jos veca steta, jer u koliko dodje do sudjenja za kriminal, pa se jos ne dokaze krivnja...trebalo bi nek9me ispostaviti racun za tu stetu...joint union wrote: ↑28/05/2020 11:56
Nije ga platio on, sve smo to garavi mi platili.
Jos hocu da ti kazem ovo sto nazivas organizavanim kriminalom je jos u fazi predpostavke, optuznica jos nije ni podignuta, a iako bude ista od toga tek za 3 godine minimalno ces imati pravo da ovo nazivas kriminalom, a kada se to dokaze i ja cu zvati Fiktu kriminalcem...
A od samoh pocetka slucaja prat8m i sa ek9nomske i sa pravne strane i sa sigurnosti ti mogu reci da ako bude krivice, nemoguce ja da padne Fikro, a da Solak bude izostavljen, a 99,99% sam siguaran da nece pasti ni jedan ni drugi
- dr_Evil
#4748 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Svi znamo da sud nece nikoga iz SDA za kriminal nikada presuditi, tako to dokazivanje okaci macku o rep.joe_black wrote: ↑28/05/2020 12:18Ne nego ti hocu recu da je moj i tvoj novac samo onaj sto je u nasem djepu i racunu a kada ode on vise nije nas...dr_Evil wrote: ↑28/05/2020 12:05Hoces da kazes, platio on sa racuna svoje firme, javnim novcem koji je stekao organizovanim kriminalom?joe_black wrote: ↑28/05/2020 12:02
Nisi mu ga ti platio, platio on sa racuna svoje firme, a prati malo platio je prvobitni za 80 kom, pa trazio da mu de odblokira racun da bi platio i za ovih 20 sto je doslo juce, dto je sud odbrio sto je i normalno da odobri jer ne postoji zakonska smetnja da se covjeku pravi jos veca steta, jer u koliko dodje do sudjenja za kriminal, pa se jos ne dokaze krivnja...trebalo bi nek9me ispostaviti racun za tu stetu...
Jos hocu da ti kazem ovo sto nazivas organizavanim kriminalom je jos u fazi predpostavke, optuznica jos nije ni podignuta, a iako bude ista od toga tek za 3 godine minimalno ces imati pravo da ovo nazivas kriminalom, a kada se to dokaze i ja cu zvati Fiktu kriminalcem...
A od samoh pocetka slucaja prat8m i sa ek9nomske i sa pravne strane i sa sigurnosti ti mogu reci da ako bude krivice, nemoguce ja da padne Fikro, a da Solak bude izostavljen, a 99,99% sam siguaran da nece pasti ni jedan ni drugi
I sa ekonomske i sa pravne strane pratim od pocetka, i FIki i Solak su spremni za golog otoka, a evo izgleda i Sanita kao i neki Novalicevi. Posto je situacija kakva jeste u nasem sistemu, da ih oslobode i daju im novcanu odstetu, oni treba da zauvijek ostanu kriminalci i cetnici medju narodom.
Sve su uradili pogresno i protiv zakona! Amin
- jazzer
#4749 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Zasto mislis da nece pasti ni jedan a ni drugi? Zato sto je tuzilastvo nesposobno (korumpirano)joe_black wrote: ↑28/05/2020 12:18
Ne nego ti hocu recu da je moj i tvoj novac samo onaj sto je u nasem djepu i racunu a kada ode on vise nije nas...
ili zato sto ova dvojica nisu krivi?
- Roccohljup
#4750 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ipak se okreće.....
"SB ISTRAŽUJE" TAJNE MOBITELA IZ NOVALIĆEVOG KABINETA: Mobitel je NOVALIĆU oduzet prošle nedjelje; utvrđuje se ko je prvi iz Vlade kontaktirao FIKRETA HODŽIĆA zbog respiratora?
U kuloarima Vlade Federacije prenose se navodne Novalićeve jadikovke da su ga u "cijeli ovaj belaj" uvukli ljudi iz njegovog kabineta. Jesu li, ili nisu, to bi trebalo ustanoviti vještačenjem triju mobilnih telefona i upoređivanjem poruka koji su između sebe, ali i sa drugim osobama involviranim u skandal sa uvozom respiratora iz Kine.
Mini market
Prije 36 min Prije 34 min
1
Fadilu Novaliću, predsjedniku Vlade Federacije BiH, pripadnici SIPA-e oduzeli su telefon, potvrdio je jučerašnju vijest izvor portala "SB" iz Tužiteljstva BiH koje je izdalo nalog za ovu mjeru, precizirajući da su to pripadnici SIPA-e obavili još prošle nedjelje. Desetak dana ranije telefoni su oduzeti Hasanu Ganibegoviću, šefu Novalićevog kabineta, kao i Editi Kalajdžić, generalnom sekretaru Vlade Federacije.
Sve ove radnje obavljene su u sklopu istrage u aferi "Respiratori" koju vodi Tužiteljstvo BiH sa ciljem da se ustanovi na koji je način firma "Srebrena malina" u vlasništvu Fikreta Hodžića dobila posao za uvoz stotinu respiratora iz Kine koje je platila Federalna uprava Civilne zaštite po nalogu direktora Fahrudina Solaka.
KO JE "UVEO" FIKRETA HODŽIĆA U VLADU FEDERACIJE
Šta je namjera Tužitljstva BiH i šta želi dokazati izuzimanjem mobitela Fadila Novalića, Hasana Ganibegovića i Edite Kalajdžić? Vještačenjem poruka (koje se obavlja u Austriji) istraga želi rekonstruirati kako je uopće "Srebrena malina" "upala" u unosan posao sa uvozom respiratora i ko je njenog vlasnika Hodžića povezao sa Vladom Federacije. Definitivno je, naime ustanovljeno, da je Hodžić najprije posao dogovarao u federalnoj Vladi, prije nego što je u to uključena Civilna zaštita.
Saznanja prikupljena vještačenjem mobitela će se uporedii sa svim do sada prikupljenim informacijama i dokumenacijom koje je Tužiteljstvo BiH izuzelo prilikom pretresa obavljenog u Vladi Federacije BiH. Jedno od važnijih pitanja na koja se želi dobiti odgovor u ovoj fazi istrage glasi : ako je istina, a po svemu sudeći da jeste, da je prvi kontakt Hodžića i "Zelene maline" u poslu sa uvozom respiratora bio u Vladi Federacije BiH, preciznije kabinetu premijera Novalića, ko je taj koji je pomogao i praktično ga uveo u posao koji je kasnije perfektuirao sa direktorom FUCZ Fahrudinom Solakom? Prema izjavama premijera Novalića, koje posljendjih dana daje pojačanim prisustvom u medijima, on lično nije bio u uključen u razgovore sa direktorom "Srebrene maline", a nigdje decidno nije odbacio mogućnost da je to učinio neko iz njegovog okruženja u Vladi. Fadil Novalić je prošle nedjelje smijenio sbog šefa kabineta Hasana Ganibegovića, a jedan od razloga je i Ganibegivićev navodno neovlašteni i od premijera neodobreni kontakt za advokatom Kadrijom Kolićem, pravnim zastupnikom Fahrudina Solaka.
U kuloarima Vlade Federacije prenose se navodne Novalićeve jadikovke da su ga u "cijeli ovaj belaj" uvukli ljudi iz njegovog kabineta. Jesu li, ili nisu, to bi trebalo ustanoviti vještačenjem triju mobilnih telefona i upoređivanjem poruka koji su između sebe, ali i sa drugim osobama involviranim u skandal sa uvozom respiratora iz Kine. U istim kuloarima se uveliko spekulira da je i famozni ugovor sa "Srebrenom malinom" čiji poništenje najavljuje Pravobraniteljstvo Federacije BiH sastavljan u Novalićevom kabinetu (bez njegovog znanja) te da je navodno u tome sudjelovala i Edita Kalajdžić, koje je u Vladi FBiH zadužena za pravne poslove. Za nju su mediji ranije tvrdili da je bliska rodica Asima Sarajlića, višegodišnjeg glavnog kadrovika Stranke demokratske akcije koji je nedavno podnio ostavku nakon kompromitirajućeg snimka njegovog razgovora sa stranačkim kolegama uoči izbora u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo.
ŠTA ĆE OTKRITI HODŽIĆ I SOLAK
Ova kuloarska nagađanja samo dodatno učvršćuju ranije prezentirane tvrdnje da je cijeli posao sa respiratorima "završen preko Vogošće", općine u kojoj živi i posluje Fikret Hodžić i u kojoj punih dvije decenije politički, poslovno... vedri i oblači Asim Sarajlić.
No očito je kako je istraga Tužiteljstva BiH još uvijek u preliminarnoj fazi, te da je za cjelovitije zaključke neophodno službeno očitovanje Fikreta Hodžića i Fahrudina Solaka, koji bi prema nekim nepotvrđenim informacijama, u narednim danima mogli biti privedeni od strane pripadnika SIPA-e. Očigledno je od početka okrivanja ove afere da je mnogima u politici i oko nje stalo da se sva istraga i odgovornost za uvoz pogrešnih i precijenjenih respiratora usmjeri prema njima i da se ne priširuje na više razine vlasti i utjecaja. Iz njhovih dosadašnjih javnih istupa, osobno ili putem advokata, jasno je da njih dvojica to neće prihvatiti, niti dopustiti da se kola slome (isključivo) na njima...
(SB)