tacno jbote
a sto nisu isporucivali ulje uz njega?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
tacno jbote
To mazno katran od lokalnog barbe, oni su one drvene trabakule odozdo mazali katranom.drug_profi wrote: ↑28/05/2020 00:34 A ni katran/kobit.
Ja na moru sa stojadinom, digao ga pulceve i zavuko se ispod mazem kobitom.... jebo rudare....
Ih, lokalni barba je bio poseban lik. Ko iz crtanih filmova. Sijed, čupav, bradat, preplanuo, ogroman nos, mornarska majica...NediM17 wrote: ↑28/05/2020 10:22To mazno katran od lokalnog barbe, oni su one drvene trabakule odozdo mazali katranom.drug_profi wrote: ↑28/05/2020 00:34 A ni katran/kobit.
Ja na moru sa stojadinom, digao ga pulceve i zavuko se ispod mazem kobitom.... jebo rudare....![]()
valjda komplet kao kod remena samo sto je lanac + vodena pumpaputnik2107 wrote: ↑28/05/2020 09:22 Može li mi neko reći - pročuo mi se lanac na Fabia 1.2 HTP 2009. godina, 51 kw..
šta se sve mijenja uz taj lanac i koliko to na kraju sve košta?

kruh ti jadan, evo posla da muha vari
Al'...Kako
...izvini Jopet, al' kako otkinut zamajac
u pitanju je trkaci automobil

Alles klar...bitanga_sa_otesa wrote: ↑28/05/2020 14:07 u pitanju je trkaci automobil
moze biti da je zamajac olaksavan ,a nije balansiran,mogu biti pretegnuti sarafi ,pa je doslo do zamora materijala,a moze biti zasaltavanje(da je npr umjesto u trecu ubacio u prvu).
egr?SmoLe wrote: ↑28/05/2020 17:18 megane 2 1.5dci u zadnje vrijeme jako slabo prima gas, tj. od 1000 do 2500 obrtaja, poslije 2500 vuce bolje, al opet ne vuce kao prije.
takodjer uz brdo gdje je prije vukao od 1100-1200 obrtaja kad dam jaci gas sad ne povuce ni sa 1400 vec moram u manju brzinu.
ovo je drugi put da mi se to desava, prvi put je bilo do goriva iako uvijek sipam to skuplje i na istoj benzinskoj, a ovaj put mislim da nije do goriva jer sam vec 2 rezervoara potrosio na 2 razlicite benzinske pumpe i opet ne vuce.
do cega moze biti ako nije do goriva, jel se jos nekome ovo desavalo?btw. na dijagnostici nista ne prikazuje.