Naprotiv, nisam imo namjeru te uznemiravat, vec vidim ima ovdje bolesni ljudi pa prate tudje greske pri pisanju. Drugo, nisam ti za mater kacio i bar bi bio red da se izvines.jarobot wrote: ↑27/05/2020 18:17Eto nek si ti pismen rodila te majka teško njojodmor wrote: ↑27/05/2020 18:03Moras napisat "Sony", inace si nepismen.jarobot wrote: ↑27/05/2020 17:44
Zanimljivo je biti vezan za jednu marku ,ali gledam za 2019 godinu AVForum niti u jednoj kategoriji nema Sonija....to je prilično ugledan forum o AV tehnologiji uglavnom su tu Panasonic , Samsung ,LG i Philips ....
https://www.avforums.com/news/best-tvs- ... ards.16834
Nije taj soni ni skup u odnosu na olede za koje AV kaže da su najbolji...![]()
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- odmor
#13051 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- Cossack
#13052 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sony je napravljen da traje. Jedan iz 2011. sam nedavno prodao, drugi je proizveden 2014. a treći 2017. Svi i danas rade kao sat.
Slikom je ovaj iz 2014. bolji od 90% midrange televizora iz 2019. godine. U pitanju je 42W805B model.
Slikom je ovaj iz 2014. bolji od 90% midrange televizora iz 2019. godine. U pitanju je 42W805B model.
- HardCore
#13053 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sam ti username kaze sta si, nema se sta s tobom raspravljat hahahajarobot wrote: ↑27/05/2020 18:53Ne shvataš nije da nema Sony televizora nego ih nema da su na samom vrhu bilo koje kategorije što odmah pjeniš.
Na tvoju žalost to smeće koje ti spominješ ( Philips ) je pobjednik kod njih u 3 kategorije i to najbolji premium OLED 984 serije ,najbolji zvuk na tveu također Philips 984 seije i najbolji slikovni procesor Philips 5P trece generacije . Sve ostale nagrade su pokupili Samsung u Led LCD kategorijama , Panasonic za najbolji hdr i filmski ugođaj LG CD9 su proglasili najboljim televizorom kad se sve zbroji.
A ti samo nastavi hajtati .Neznaš ništa drugo napisati nego smeće i tu je kraj stalno ti smeće na tastaturi![]()
![]()
- MeanMachine
#13054 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nipošto nisam vezan za jednu marku, čak naprotiv - kada je riječ o TV segmentu i "znamenitijim" brendovima sve osim Philipsa dolazi u obzir (Samsung, Sony, LG). Philips isključivo zbog ličnog lošeg iskustva sa kineskom varijantom tog brenda ne planiram nikad više uzeti (jednostavno to više nije nekadašnji gigant za TV tehniku koji je sa razlogom i cjenovno bio izdvojen od većine ostalih konkurenata). Svi ostali Philips uređaji (posebno rasvjeta) su apsolutno dobro došli.jarobot wrote: ↑27/05/2020 17:44Zanimljivo je biti vezan za jednu marku ,ali gledam za 2019 godinu AVForum niti u jednoj kategoriji nema Sonija....to je prilično ugledan forum o AV tehnologiji uglavnom su tu Panasonic , Samsung ,LG i Philips ....MeanMachine wrote: ↑27/05/2020 14:39Ja bih ipak prije išao na neki Sony Master Series A9G ako gledamo top OLED modele - ako cijena nije problemjarobot wrote: ↑27/05/2020 12:31
Ko kaže da se neko zajebi ako je kupio Philips ?
Vidim u zadnje vrijeme se traže savjeti za kvar na Samsungu.
Drugi se televizori ne kvare.
Smiješan si sa svojom prizemnom kvalifikacijom
Inače sujeta ljudi je čudna nikad niko neće priznati da je pogriješijo kupujući bilo šta bio ti Samsung Philips ili Vox ili bilo šta drugo.
Eto ja se nisam zajebo.
PUS587304 mogao bih bez stida preporučiti u izbor za 3 najbilja u cjenovnoj klasi.
Tako nemoj da brljezgaš bez veze .
U tom cjenivnom rangu AV firum je za 2019 Philips The One seriju 7304 stavio na treće mjesto poslie Panasonica i Samsunga Q serije.
Znači u tom cjenovnom rangu uloženo dobijeno Sonija uopšte nema a LG je negdje na kraju.
Ako je neka referenca pregledajući link i hvaljeni Cook se složio da je pordano realno
Isto tako uz LG Philios ima najbilje Oled televizore.
Vrati se nazad na firum imaju linkovi, a za neke koji su više budget friendly mogu i drugi svakako. Jeste i u Sony-ju OLED panel od LG-a, ali hardware koji vrti cijelu priču je još uvijek na strani Sony-ja.
https://www.avforums.com/news/best-tvs- ... ards.16834
Nije taj soni ni skup u odnosu na olede za koje AV kaže da su najbolji...![]()
A9G Master serija nije najskuplja, to nisam ni tvrdio, skuplji uvijek ima i to nije ni suština napisanog - radi se o tome da je za džep prosječnog kupca u BiH A9G dovoljno skup i nedostižan u ovom trenutku (kao i mnogi drugi premium OLED modeli većih dijagonala, npr. C9).
Da rezimiram: na osnovu pročitanih recenzija, mišljenja korisnika konkretnih modela, ali svakako i dosadašnjeg ličnog iskustva sa raznim brendovima TV-a svakako bih prije uzeo A9G nego npr. direktnog konkurenta C9, ali to je opet samo moj lični odabir, tvoj može biti sasvim drugačiji.
O tome koji je forum ili recenzent relevantniji ne vrijedi raspravljati, svako ima svog favorita čije recenzije mu sadržajno i strukturno više "leže" (meni npr. je Vincent s HDTVTest odličan, tebi ne mora biti itd.). Važno je da iz mnoštva raspoloživih podataka izvučeš najbolji zaključak za sebe i gotovo, ako si ti zadovoljan svojim odabirom - super, uživaj
-
CooK
#13055 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Boze sacuvaj sta uradiste od teme, gomila glupih i nepotrebnih postova.
@Bobi mozes li molim te povremeno svracati na ovu temu jer se cini da je nijedan objektivan moderator ne prati? U pravilima foruma je navedeno da je zabranjeno reklamiranje a jedna osoba konstantno reklamira jedan brand. Nemam ja problem sa reklamiranjem ali neka plati i neka ogroman baner stoji na vrhu i sve super ali ovo ovako je van pravila(koliko sam ja upucen). Takodje taj isti clan foruma konstantno druge osobe naziva lazovima bez i jednog dokaza a kada njega neko nazove lazovom a jos mu predoci i dokaz: led-tv-koji-uzeti-t108443s12950.html , onda se ti postovi brisu. Zasto?
Ta osoba je upropastila svaki forum o televizorima na koji je usla i banovan je na skoro svim forumima u EX-YU. Ti forumi imaju moderatore koji prate teme u podforumima koje moderiraju i ne moderiraju ih "suhoparno" jer ne mora osoba vrijedjati da bi bila losa i neprikladna za forum kao sto ni svaka psovka nije uvreda(kad je napisana u sali ili u nekom pozitivnom kontektu).
Znaci u moderaciju treba unijeti malo i onog ljudskog a ne samo raditi kao robot kao sto se to trenutno radi u ovoj temi. Jedan od razloga za to je vjerovatno sto imate premalo moderatora pa ne stizu pratiti svaku temu koju moderiraju a ovo je ocigledno jedna od takvih. Mozda je vrijeme da malo razmislite o tome i da ubacite jos moderatora i rasporedite ih po interesovanju pa da npr neko ko voli i prati tehniku moderira ovaj podforum jer ce ga vjerovatno i citati a ne raditi robotski, neko ko voli i prati automobile da moderira taj podforum, neko ko voli i prati neku drugu temu da moderira taj podforum, itd, itd...
Nadam se da mi ne zamjeras na ovim konstruktivnim kritikama jer mi je samo cilj da svi imamo sto bolji i kvalitetniji forum. Hvala.
@Bobi mozes li molim te povremeno svracati na ovu temu jer se cini da je nijedan objektivan moderator ne prati? U pravilima foruma je navedeno da je zabranjeno reklamiranje a jedna osoba konstantno reklamira jedan brand. Nemam ja problem sa reklamiranjem ali neka plati i neka ogroman baner stoji na vrhu i sve super ali ovo ovako je van pravila(koliko sam ja upucen). Takodje taj isti clan foruma konstantno druge osobe naziva lazovima bez i jednog dokaza a kada njega neko nazove lazovom a jos mu predoci i dokaz: led-tv-koji-uzeti-t108443s12950.html , onda se ti postovi brisu. Zasto?
Ta osoba je upropastila svaki forum o televizorima na koji je usla i banovan je na skoro svim forumima u EX-YU. Ti forumi imaju moderatore koji prate teme u podforumima koje moderiraju i ne moderiraju ih "suhoparno" jer ne mora osoba vrijedjati da bi bila losa i neprikladna za forum kao sto ni svaka psovka nije uvreda(kad je napisana u sali ili u nekom pozitivnom kontektu).
Znaci u moderaciju treba unijeti malo i onog ljudskog a ne samo raditi kao robot kao sto se to trenutno radi u ovoj temi. Jedan od razloga za to je vjerovatno sto imate premalo moderatora pa ne stizu pratiti svaku temu koju moderiraju a ovo je ocigledno jedna od takvih. Mozda je vrijeme da malo razmislite o tome i da ubacite jos moderatora i rasporedite ih po interesovanju pa da npr neko ko voli i prati tehniku moderira ovaj podforum jer ce ga vjerovatno i citati a ne raditi robotski, neko ko voli i prati automobile da moderira taj podforum, neko ko voli i prati neku drugu temu da moderira taj podforum, itd, itd...
Nadam se da mi ne zamjeras na ovim konstruktivnim kritikama jer mi je samo cilj da svi imamo sto bolji i kvalitetniji forum. Hvala.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#13056 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ama ko reklamira
...kao da neko ima interesa ?
-
vojopd
#13057 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Slazem se. Na benchmark forumu ovakvi kao ovaj botbower su banovani u roku od 2 minuta zauvijek i nema vise.
- bower
#13058 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nisam ja nijedan forum uprapastio, još uvijek svi forumi rade:) A kao drugo jel normalno, da me svaki drugi od vašeg klana vrijeđa, provocira itd..? I svaki koji nešto napiše dobro o Philipsu, je priča ista.. Ja nisam nijednog od vas napao ga žalio itd..! A posebno nisam nikad napisao, da je određen proizvođač smeče i slično kao što vi pišete za Philips.. Ali bi mogao podosta toga napisat iz prve ruke, što se tiče određenih proizvođača..! Ako neznate voditi kulturan dialog, onda ta forum nije za vas:)) A što se reklamiranja tiče, sam ti več objasnio:)CooK wrote: ↑27/05/2020 20:38 Boze sacuvaj sta uradiste od teme, gomila glupih i nepotrebnih postova.
-
Bobi
- Forum administrator
#13059 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ama Philips...ma niko koga znam da je zadovoljan..sve kupovali zbog cijene i na kraju šipak od TV...jel riješeno
? Zna se šta valja..to i košta...ne budite bedaci
.
- HardCore
#13060 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Peticija za banovanje ova dva bota 
- bower
-
Bobi
- Forum administrator
- HardCore
#13063 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa za razliku od tebe i jesam pametan, ti si biser koji tvrdi da je pus7304 bolji od Q60R, i preporucujes filips s saphi os pored samsunga i drugih brendova
-
jarobot
#13064 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
E sad akoćemo tako treba ugasiti temu zsto što je svko pominjnje imena brenda reklamiranje.CooK wrote: ↑27/05/2020 20:38 Boze sacuvaj sta uradiste od teme, gomila glupih i nepotrebnih postova.
Ako ja sad kažem da je Samsung Q serija odlična serija tv kao što jeste to prolazi i nije reklama , ali nedajbože ako kažem da je Philips One također dobar ti je već reklama
Ne ko tam 2 aršina plus javićevse 2-3 bota koji će napisati da je smeće iz čista mira....
Muslim prije svega da treba imati ujednačene aršine u kom bi neargumentovano pljuvanje treblo sankcionisat
-
Bobi
- Forum administrator
#13065 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- HardCore
#13066 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
CooK
#13067 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bas o tome i pricam, da neki od moderatora stalno prati ovu temu znali bi ko reklamira.
Ocigledno ima interesa cim to radi ili jednostavno uziva u provociranju drugih a osim toga, koliko ja znam, zabranjeno je reklamiranje na forumu i time krsi pravila foruma.
Neka vam plati i "zegnite" mu na vrhu baner sa reklamom da "izbija oci" i niko se nece i ne smije buniti a ovako samo unistava temu i rastjeruje i ono malo objektivih ljudi sto je ostalo na ovoj temi.
-
CooK
#13068 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Samo se ovo boldovano trazi, znaci objektivnost. Ja sam hvalio i pljuvao svaki brend televizora u zavisnosti od toga sta su zasluzili u tom momentu.jarobot wrote: ↑27/05/2020 21:06E sad akoćemo tako treba ugasiti temu zsto što je svko pominjnje imena brenda reklamiranje.CooK wrote: ↑27/05/2020 20:38 Boze sacuvaj sta uradiste od teme, gomila glupih i nepotrebnih postova.
Ako ja sad kažem da je Samsung Q serija odlična serija tv kao što jeste to prolazi i nije reklama , ali nedajbože ako kažem da je Philips One također dobar ti je već reklama
Ne ko tam 2 aršina plus javićevse 2-3 bota koji će napisati da je smeće iz čista mira....
Muslim prije svega da treba imati ujednačene aršine u kom bi neargumentovano pljuvanje treblo sankcionisat
Osim toga znas da ti nisi problem kao niti iko drugi koji je pisao na ovoj temi do sada nego je problem ovaj bower i ima razlog zasto je banovan na svim forumima u regiji, nije sigurno bez razloga.
-
Bobi
- Forum administrator
#13069 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma samo ne psujte i ne spominjite familije..bez vrijedjanja.
-
zippoo87
#13070 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
je li ovo onaj model sto je prije 6 mjeseci na ekupi uz akciju na karticu bio skoro 1300 KM i to mu je bila najbolja cijena ikada ?allem_77 wrote: ↑27/05/2020 12:56https://imtec.ba/televizori/47577-telev ... 50414.html
Taj svi hvale.![]()
a sada bi mogao uz svoju drugu karticu isto imati -15% i kosta 1130 KM
uh da nemam ovaj sony,sada bi kupio ovo cudo
nego,ako nekome treba posrednik za kupovinu sa ovom karticom,neka se javi...meni 5% a vama 10% na onu cijenu od 1329 KM
- problemnatravunu
#13071 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dobro, hajd' sada da rezimirate, 65 inča , do 1500 KM , 5 god garancije, ŠTA KUPITI?bower wrote: ↑27/05/2020 10:02Ja ti preporučujem nešto od toga.Mea_parvitas wrote: ↑27/05/2020 09:43 Momci, posto i ja spadam u red onih koji imaju LG Braviu staru 10ak godina, doslo je vrijeme da se mijenja tv. Nisam neki freak da mi je potreban neki sila tv, da sad nesto aman gledam 4K stvari, niti imam mogucnost. Da li mi je potreban qled tv, ili je dovoljno uzeti neki noviji model led tv. Htio bih tv sa vecim ekranom, otprilike se gleda sa 4m udaljenosti u dnevnom boravku. Pozeljan je i jaci zvucnik, a budzet je do 1500 KM. Hvala
https://www.televizori.ba/philips-telev ... d-srebreni
https://www.ekupi.ba/PHILIPS-LED-televi ... 13128.aspx
https://mobilmedia.ba/televizori/tv-sam ... 2uxxh.html
https://www.televizori.ba/lg-televizor- ... smart-crni
-
CooK
- Cossack
#13073 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na kraju balade vise unište temu komentari na bowera nego bower. Ima add foe opcija pa ne čitajte. On ponudi svoje, vi svoje pa neka narod bira.
- HardCore
#13074 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema on sta nudit pored samsunga, ru7100 serija bolja od pus6700 q60r bolja od pus7304, sta se tu ima vise nudit
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13075 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema moderatora samo za ovaj podforum.
Nije robotska moderacija. Samo se reaguje po prijavi i kad se neko vrijeđa.
Nikome se ne brani da hvali/kudi neki tv.
Što kaže Bobi, previše ovo lično shvatate.
To je samo tv.