Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Max Bunker wrote: ↑26/05/2020 22:14
Evo samo me zanima kako misle ukonponovati:
1. Odigravanje 11 kola
2. Odigravanje Kupa
3. Početak nove sezone
4. Evropske utakmice
5. (Eventualno) pripreme ekipe za iduću sezonu:
5a.-treba ukonponovati/pripremiti igrače koji su tek došli u transfer roku
-treba ojačati igrače kroz pripreme
Jos na to dodati i korona virus i mogucnost zaraze, sto na terenu, to na trEbinama........
Samo se ti šali. Ja ozbiljno pišem.
Da prvenstvo krene 09.juna ja ne vidim kako ovo sve gore mogu završiti.
Ne salim se uopste, nego se slazem sa tvojim misljenjem.
Ne znam ni kako Uefa misli zavrsiti sve eurokupove, kad je pola zemalja proglasilo prvake i sta sad Barsa i Real trebaju pored svoje lige da igraju i LP sa recimo PSG-om, koji je odmoran itd...
Slo Burner wrote: ↑26/05/2020 22:17
Prekinuto prvenstvo na Malti.
Titula dodjeljena Fksarajvo.
Igrajte, sta ste se usrali ko grlice.
TESTIRAJTE, šta ste se stisli pa svi istu kašiku ližete?!
60×30 igrača i članova SŠ =1800 KM, pa odakle jarane
Cijena pojedinačnog testa je 60,00KM.
Šta ovim testom možete otkriti?
U uzorku pune krvi (plazma ili serum) prikupljene ili iz prsta ili vadjenjem krvi iz vene, dobiju se rezultati za samo 10-15 min. Rezultati pokazuju prisutvo ili odsustvo IgG i/ili IgM antitijela. Test je pogodan za otkrivanje i bolesnih i izliječenih osoba, sa posebnim naglaskom na asimptomatskim slučajevima (osobe koje su zarazne a nemaju simptome bolesti) koje mogu biti najveći problem za sigurnost radnog mjesta.
Zeljeznicari se upinju da igraju a jos se testirali nisu. Nemaju para da sad odrade jedan test samo za igrace i SŠ, a kako bi radili prije svake utakmice za kompletno osoblje?
Jbmt sudija majku. Tacno da je bilo ko drugi na prvom mjestu mimo nas, prvi bi lobirali da se prekine ovako jbg ne mogu, muka. A i ovi njihovi novinarcici retardirani ne smiju da odu pitati brku jel testirao igrace. Ako nije kad ce?
Last edited by F&N on 27/05/2020 11:08, edited 1 time in total.
F&N wrote: ↑27/05/2020 11:06
Zeljeznicari se upinju da igraju a jos se testirali nisu. Nemaju para da sad odrade jedan test samo za igrace i SŠ, a kako bi radili prije svake utakmice za kompletno osoblje?
Jbmt sudija majku. Tacno da je bilo ko drugi na prvom mjestu mimo nas, prvi bi lobirali da se prekine ovako jbg ne mogu, muka. A i ovi njihovi novinarcici retardirani ne smiju da odu pitati brku jel testirao igrace. Ako nije kad ce?
Brko na vikendici 2 mjeseca vec i ne misli dolaziti još, tako on reče na Novoj BiH
Brko na vikendici 2 mjeseca vec i ne misli dolaziti još, tako on reče na Novoj BiH
budzetlija wrote: ↑27/05/2020 11:08
Ni onaj od 2 stoje nije 100% tačan,već 80
Znam to, ali ti brzi su, valjda, još gori.
Nevezano za to ko je uradio testove i koje, ali valjda bi krizni štab, epidemiolog trebao reći koji testovi se moraju obaviti.
Mislim da se PCR test ne može uraditi privatno u Sarajevo, samo BL i Mostar. Neki dan je bio članak... Jedina opcija je serološki test koji je manje pouzdan, ali i jeftiniji.
Alkos wrote: ↑27/05/2020 11:17
Mislim da se PCR test ne može uraditi privatno u Sarajevo, samo BL i Mostar. Neki dan je bio članak... Jedina opcija je serološki test koji je manje pouzdan, ali i jeftiniji.
Bukvalno tako glavni u klubu im se mole da se otkaže nastavak lige, al' šute cekaju da ovi otkazu pa da mogu " protestovati ".
Al Tawil, 230 KM.
Onda se nešto promijenilo u međuvremenu. Ovo je članak od prije 15-ak dana.
Vlasnik jedne od poliklinika u Sarajevu, dr. Đinan Al-Tawil, objašnjava za RSE da u Federaciji BiH privatnim ustanovama nije dozvoljeno raditi PCR-testove na korona virus, te da je ta tehnologija testiranja skuplja.
„Mi radimo serološko testiranje na antitijela na COVID-19 i cijena je 60 maraka (30 eura). Ovim testom dokazujemo imunitet i da je neko bio u kontaktu s virusom. PCR testovi su mnogo relevantniji od seroloških i otkrivaju trenutnu prisutnost virusa na sluznici. Takođe, PCR metoda zahtijeva mnogo više komponenti, a nabavna cijena PCR testa je mnogo veća od vrijednosti serološkog testa, pa je i razlika u cijeni očekivana", napominje Al-Tawil.
Evo i Lale iz NS kaže da sumnja da možemo stići...mogu eventualno produžiti do 10.06. rok da počne, ali opet nemaju vremena...plus što još nemaju potvrdu oba entiteta da se može igrati ....
north wrote: ↑27/05/2020 12:28
Evo i Lale iz NS kaže da sumnja da možemo stići...mogu eventualno produžiti do 10.06. rok da počne, ali opet nemaju vremena...plus što još nemaju potvrdu oba entiteta da se može igrati ....
Lale Miodrag da kaže isto što i ostatak FSRS. Nevjerovatno ...
Nego, treba Miodragu reči da oni konačno donesu odluku, a ne da prebacuju iz sedmice u sedmicu.