Pa mogao je čovjek nakon 12 g izgubiti interesovanje samo nema muda, da prostiš,
Nije sveto slovo ako si u nekoga bio zaljubljen 12g da moraš čitav život.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Pa mogao je čovjek nakon 12 g izgubiti interesovanje samo nema muda, da prostiš,
PA zato, mislim svi smo bili u vezi i u braku (ili barem dobar dio nas ovde), strast i leptirici nestanu sa vremenom, ljubav postane nesto drugo. Danas imam leptirice kad napravi dobru sirnicu ili tortu, i onda je volim jos vise zbog toga. Kakvo je smucanje poslije toliko godina, nikakva ekonomska situacija nema opravdanje za to, ako smo zajedno idemo biti skupa pa sta bude.moonca wrote: ↑26/05/2020 14:27A zasto ne bi bilo ok-- mislim, malo je detalja iz njihovog zajednickog zivota- ona je navela samo sta nju 'tisti'- i to kad je njegova paznj popustila- ne znamo, kako je on shvata... godisnji odmori, da li se svakodnevno vidjaju kod nje ili kod njega-- po svemu ne- samo vani- dok joj je stolica -zasmetala..
Ma ima likova koji uživaju kada se oko njih drami, isto kao što ima takvih žena. Ovdje je drama queen našla kralja kojem to njenoMiss Moonlight wrote: ↑26/05/2020 14:32Pa mogao je čovjek nakon 12 g izgubiti interesovanje samo nema muda, da prostiš,da joj kaže: Nije mi više lijepo s tobom kao nekada, ne želim provoditi vremena s tobom kao prije, ne zanima me šta ti se u životu dešava, kakav ti je bio dan i bla bla....Drži je na leru dok ne nađe nešto bolje. Ona to osjeti i buni se. Žao joj tolike godine baciti niz vodu ako je osjećaj vara, traži potvrdu.
Nije sveto slovo ako si u nekoga bio zaljubljen 12g da moraš čitav život.![]()
..Miss Moonlight wrote: ↑26/05/2020 14:32Pa mogao je čovjek nakon 12 g izgubiti interesovanje samo nema muda, da prostiš,da joj kaže: Nije mi više lijepo s tobom kao nekada, ne želim provoditi vremena s tobom kao prije, ne zanima me šta ti se u životu dešava, kakav ti je bio dan i bla bla....Drži je na leru dok ne nađe nešto bolje. Ona to osjeti i buni se. Žao joj tolike godine baciti niz vodu ako je osjećaj vara, traži potvrdu.
moonca wrote: ↑26/05/2020 14:39..Miss Moonlight wrote: ↑26/05/2020 14:32Pa mogao je čovjek nakon 12 g izgubiti interesovanje samo nema muda, da prostiš,da joj kaže: Nije mi više lijepo s tobom kao nekada, ne želim provoditi vremena s tobom kao prije, ne zanima me šta ti se u životu dešava, kakav ti je bio dan i bla bla....Drži je na leru dok ne nađe nešto bolje. Ona to osjeti i buni se. Žao joj tolike godine baciti niz vodu ako je osjećaj vara, traži potvrdu.
hm. ne mislim da je to namjera-- napisala je, sta je problem- izbjegava je, ocigledno... i on je zivo bice- hoce i on paznju...![]()
Ima na drugoj temi njen post, ubio se za ovu priliku. Cura to u sekundi postavi na svoje mjesto.dr_Evil wrote: ↑26/05/2020 14:37PA zato, mislim svi smo bili u vezi i u braku (ili barem dobar dio nas ovde), strast i leptirici nestanu sa vremenom, ljubav postane nesto drugo. Danas imam leptirice kad napravi dobru sirnicu ili tortu, i onda je volim jos vise zbog toga. Kakvo je smucanje poslije toliko godina, nikakva ekonomska situacija nema opravdanje za to, ako smo zajedno idemo biti skupa pa sta bude.moonca wrote: ↑26/05/2020 14:27A zasto ne bi bilo ok-- mislim, malo je detalja iz njihovog zajednickog zivota- ona je navela samo sta nju 'tisti'- i to kad je njegova paznj popustila- ne znamo, kako je on shvata... godisnji odmori, da li se svakodnevno vidjaju kod nje ili kod njega-- po svemu ne- samo vani- dok joj je stolica -zasmetala..
Ovo je laganje samog sebe
ubila se tema za onu ma'nitu onoluluil![]()
cuj ne bi mu halalila?pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 14:41Ima na drugoj temi njen post, ubio se za ovu priliku. Cura to u sekundi postavi na svoje mjesto.dr_Evil wrote: ↑26/05/2020 14:37PA zato, mislim svi smo bili u vezi i u braku (ili barem dobar dio nas ovde), strast i leptirici nestanu sa vremenom, ljubav postane nesto drugo. Danas imam leptirice kad napravi dobru sirnicu ili tortu, i onda je volim jos vise zbog toga. Kakvo je smucanje poslije toliko godina, nikakva ekonomska situacija nema opravdanje za to, ako smo zajedno idemo biti skupa pa sta bude.moonca wrote: ↑26/05/2020 14:27
A zasto ne bi bilo ok-- mislim, malo je detalja iz njihovog zajednickog zivota- ona je navela samo sta nju 'tisti'- i to kad je njegova paznj popustila- ne znamo, kako je on shvata... godisnji odmori, da li se svakodnevno vidjaju kod nje ili kod njega-- po svemu ne- samo vani- dok joj je stolica -zasmetala..
Kakve filozofije, kakvi bakraci. 14 godina ti krevet prazan. Zauzet po satu. Pa i kamen bi proplako. Od 26.te njene godine...
Ja mu ne bih halalila, vi kako hocete![]()
Ma ima izraz za to u ekonomiji..ono kad si previse ulozio da tako odustanes.radiostar wrote: ↑26/05/2020 14:46cuj ne bi mu halalila?pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 14:41Ima na drugoj temi njen post, ubio se za ovu priliku. Cura to u sekundi postavi na svoje mjesto.dr_Evil wrote: ↑26/05/2020 14:37
PA zato, mislim svi smo bili u vezi i u braku (ili barem dobar dio nas ovde), strast i leptirici nestanu sa vremenom, ljubav postane nesto drugo. Danas imam leptirice kad napravi dobru sirnicu ili tortu, i onda je volim jos vise zbog toga. Kakvo je smucanje poslije toliko godina, nikakva ekonomska situacija nema opravdanje za to, ako smo zajedno idemo biti skupa pa sta bude.
Kakve filozofije, kakvi bakraci. 14 godina ti krevet prazan. Zauzet po satu. Pa i kamen bi proplako. Od 26.te njene godine...
Ja mu ne bih halalila, vi kako hocete![]()
pa nije je natjero, valjda zna donijeti odluku, nije balavica od 17-18 godina
ima i kod nas jedan narodski izraz, kaze 'bolje ranjen nego mrtav'pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 14:50
Ma ima izraz za to u ekonomiji..ono kad si previse ulozio da tako odustanes.
A ne bih ni sebi halalila.
Al' ne bih ni njemu- pisala je da je prekidala, a on je vracao...ona trazi paznju, a on radi bread crumbing...dobro je potrefila naslov...
To!saint_mirad wrote: ↑26/05/2020 14:54 Sunk cost je izraz. A nije lako prekinut vezu od 5 godina, a kamoli ovo. Lako je rec ženi da ode, u praksi je ona ostavila s njim veliki deo svoje mladosti i važan deo života. Bolje je da prvo iscrpi sve opcije za popravljanje stanja.
Ne bih da dajem bilo kakve savete jer imamo nepoznate varijable, tipa ko je odgovoran zašto ne žive zajedno. Malo mi je ovo njeno ponašanje opsesivno, žene kao da nisu svesne da muškim treba vreme bez njih. To ne utiče na ljubav niti posvećenost, pod uslovom da žena ima sitne pameti i ne pravi od miša slona.pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 14:57To!saint_mirad wrote: ↑26/05/2020 14:54 Sunk cost je izraz. A nije lako prekinut vezu od 5 godina, a kamoli ovo. Lako je rec ženi da ode, u praksi je ona ostavila s njim veliki deo svoje mladosti i važan deo života. Bolje je da prvo iscrpi sve opcije za popravljanje stanja.
E de je sad posavjetuj.
Ja sam u fazi polij benzinom i uzgaj, tako da...ne dajem savjete.
A mogla mu uzeti pola imovine u slučaju razvoda. Ovako, ne znam može li dobiti nešto? Osim, ako ona nije parali...?
Bilo bi zanimljivo znati do koga je to sto ne zive skupa.saint_mirad wrote: ↑26/05/2020 14:59Ne bih da dajem bilo kakve savete jer imamo nepoznate varijable, tipa ko je odgovoran zašto ne žive zajedno. Malo mi je ovo njeno ponašanje opsesivno, žene kao da nisu svesne da muškim treba vreme bez njih. To ne utiče na ljubav niti posvećenost, pod uslovom da žena ima sitne pameti i ne pravi od miša slona.pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 14:57To!saint_mirad wrote: ↑26/05/2020 14:54 Sunk cost je izraz. A nije lako prekinut vezu od 5 godina, a kamoli ovo. Lako je rec ženi da ode, u praksi je ona ostavila s njim veliki deo svoje mladosti i važan deo života. Bolje je da prvo iscrpi sve opcije za popravljanje stanja.
E de je sad posavjetuj.
Pa... da vidimo... profil otvoren u januaru prošle godine, a prvi post i tema ova danas...
Mene je zicnuo deo oko opsesije, jer sam imao slično životno iskustvo.pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 15:08Bilo bi zanimljivo znati do koga je to sto ne zive skupa.saint_mirad wrote: ↑26/05/2020 14:59Ne bih da dajem bilo kakve savete jer imamo nepoznate varijable, tipa ko je odgovoran zašto ne žive zajedno. Malo mi je ovo njeno ponašanje opsesivno, žene kao da nisu svesne da muškim treba vreme bez njih. To ne utiče na ljubav niti posvećenost, pod uslovom da žena ima sitne pameti i ne pravi od miša slona.pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 14:57
To!
E de je sad posavjetuj.
U ovoj konstelaciji cisto sumnjam da nema dovoljno time alone, ako vec ne zive skupa.
Duga kontemplacija?Euridika wrote: ↑26/05/2020 15:09Pa... da vidimo... profil otvoren u januaru prošle godine, a prvi post i tema ova danas...... mislim da je ipak... ili ne... trol tema?
![]()
Ja sam se registrovao 2013-e godine, a prvi post sam ostavio 2 godine kasnije. Ne mora se raditi o trolluEuridika wrote: ↑26/05/2020 15:09Pa... da vidimo... profil otvoren u januaru prošle godine, a prvi post i tema ova danas...... mislim da je ipak... ili ne... trol tema?
![]()
Nešto mi mrsko istraživati nasljedno pravo žene u slučaju prekida vanbračne zajednice.pustopoljina wrote: ↑26/05/2020 15:07And here we go again.
A da se informises prije nego sto pocnes sa americkim filmovima?