Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dovukao ljude. Moje informacije kazu vjernike iz Jeddah-a, mada ne znam kakva je to grupa s obzirom na Coronu. FlyBosna ih je bila odvezla dole, ne znam kada, ali ih nije mogla pokupiti i vratiti jer je avion morao u ZAG na redovni servis u Croatia Tehniku, pa je Trade Air to odradio za njih. Osim nasih drzavljana bilo je i ljudi iz susjednih zemalja, s kojima je problem bio iskrcaj u BiH (SJJ) zbog Corone, pa ih nisu iskrcali 3 sata dok sa ambasadama nisu dogovorili sta dalje.
AirSerbia u svom redu letenja ima letove za Sarajevo od 04.06. Pitanje je samo je li to stvarno znaci otvaranje aerodroma ili im red letenja nije azuriran, ne vjerujem da bi "napamet" stavili.
geralt wrote: ↑20/05/2020 14:41
AirSerbia u svom redu letenja ima letove za Sarajevo od 04.06. Pitanje je samo je li to stvarno znaci otvaranje aerodroma ili im red letenja nije azuriran, ne vjerujem da bi "napamet" stavili.
Posto se Srbija nazor otvara ocekuje se od Dodika da izvrsi pritisak na VM da se i mi otvorimo i pratimo sto Srbija radi. Vjerujem da ce u tome uspjeti ali mi nije jasno zasto to isto VM ne insistira isti princip koji Srbija primjenjuje za migrante.
Dodik to vjesto i parcijalno radi. Dok je ovaca u Sarajevu njemu nije tesko voditi srbijansku politiku u BiH.
geralt wrote: ↑20/05/2020 14:41
Air Serbia prvi let ima za Sarajevo 04.06. Potvrdjeno u redu letenja aerodroma.
da li je ikad ranije 747 sletio na sjj?
sigurno jeste. vjerovatno za olimpijadu. a poslije toga, ja ne znam kad je dolazio klinton ili biden da li su slijetali na sjj i da li je bio 747.
karanana wrote: ↑25/05/2020 17:15
da li je ikad ranije 747 sletio na sjj?
sigurno jeste. vjerovatno za olimpijadu. a poslije toga, ja ne znam kad je dolazio klinton ili biden da li su slijetali na sjj i da li je bio 747.
Nije nikad. Za OI je slijetao DC-10 ali ne i 747 koji je dosta veći.
Ja sam siguran da sam za Olimpijadu u Oslobodjenju gledao sliku 747 na SJJ, davno je bilo ali nije nesto sto bih izmislio... Da se moram zakleti, rekao bih da je bio TWA avion.
I mene iznenađuje da na SJJ nije nikad sletio 747, u TZ je slijetao Cargo 747 u nekoliko navrata poslije rata, trebao je čak redovno i meso da prevozi iz tuzle za tursku ali prevozili su ga sa A330. Zadnji put je bio neki Azerbejdžanski cargo 747 kad su prevozili neko oružje prije dvije godine.
drndalo wrote: ↑25/05/2020 18:45
Ja sam siguran da sam za Olimpijadu u Oslobodjenju gledao sliku 747 na SJJ, davno je bilo ali nije nesto sto bih izmislio... Da se moram zakleti, rekao bih da je bio TWA avion.
Da nije ova slika iz članka?
Oslobođenje je pisalo o tome ali je u pitanju Beograd.
Jebat me sad, mozda i jeste, nesto slicno je bilo. U mojoj memoriji je vise bocna slika bila od ove, mada ako je to ta, bar sam boju (crvenu, TWA/Qantas) pogodio... Iako je B/W fotka...
Davno je '84 bila... Nije nemoguce da je bilo slike sa BEG kao stizu sportisti, pa su ih manjim vozili za SJJ...
van Basten wrote: ↑26/05/2020 02:04
Zna li se u koja doba slijece/polijece nazad?
Lahko bi se uočio na FR četveromotorac na ovom koridoru, ali pošto je avion u vlasništvu vlade UAE mislim da se neće moći vidjeti na taj način. Ostaje da se očekuje da će stići u periodu između 12 i 14 sati po nekoj logici polijetanja oko 7-8 sati ujutro po našem.