Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- DEMONIKA
#976 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Interesantno je da svi ovi koji su anti zavjerasi koriste aBb izraz
, isto kao i zavjerasi...L00dilo 
- jeza u ledja
#977 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
I jos mesto cvrle. Koja kompanija je ubjedljivo najvise hajrovala od pandemije i karantine? Dok se druge zatvaraju ovima dionice rastu. I naravno tako i njenom vlasniku, najbogatijem covjeku na svijetu.
Al ne, ovdje se danonocno tusi o magicnoj vakcinaskoj zlatnoj koki i bjelosvjetskoj zavjeri. O ovom iznad covjeku pak nije napisan ni jedan procenat od kolicine isprazne price o vakcinama (za cijih pola proponenata ovdje tacno da se pitas kakvi ih prenosi pucaju).
Al ne, ovdje se danonocno tusi o magicnoj vakcinaskoj zlatnoj koki i bjelosvjetskoj zavjeri. O ovom iznad covjeku pak nije napisan ni jedan procenat od kolicine isprazne price o vakcinama (za cijih pola proponenata ovdje tacno da se pitas kakvi ih prenosi pucaju).
- CPT
#978 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Jeste.Dozer wrote: ↑24/05/2020 23:08 Svi medicinski troskovi su ober prenapuhani vec godinama. Sebija naplacuje testiranje 220 KM, a test kosta 2,5$, tj. 4,5 KM.
Da test kosta i 25 KM, otkud joj pravo da testiranje naplacuje skoro 10x vise? UKC nije profitna firma, a ni privatna, nego javna ustanova koja se finansira iz budzeta, a budzet pune gradjani kojima je za sve to vec uzeim gomila love mjesecno.
Najprostijom logikom, UKC od ZZO moze i treba naplatiti samo svoje troskove, a to znaci - 0 KM, jer i testove im je nabavio ZZO, a platili gradjani.
Ovo je samo jedan nacin enormne pljacke koja se sprovodi, i zorno pokazuje na koji nacin Sebija namice profit UKC-u, koji je po definicji neprofitna javna ustanova. Gdje odlazi taj profit? Zna li iko?
Jel' i ovo teorija zavjere...?
Prije toga si mogao cijenu provjeriti u okolini. Za isti tip i istu kolicinu naravno. Mene isti test kosta 130KM iako nema Sebije u prici. Cijena u Njemackoj, skromnih 260KM. Cijena testiranje nije samo cijena test-kita... A cijena test kita nije samo cijena proizvodnje. Koja u BiH ne postoji. onako usput.
Da provjerimo Indiju gdje Serija ne bi trebala dominirati...
At 4,500 rupees ($59; £47), it’s not a cheap test. Sebija i tamo dominira....
- Dozer
#979 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Na koji to tacno nacin UKCS "gubi" pare? I koje to pare "gubi"? Bas me zanima...
- Dozer
#980 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nista se nije desilo. I dalje sam ubijedjen da COVID ima i te kakvu pozadinu, i sve sam ubjedjeniji u to. Trenutno kruzi prevod necega iz Italije (ne znam da li je istina) o tome kako COVID-19 zapravo nije ni virus, nego bakterija koja uzrokuje trombozu, radi cega dodje do kolapsa pluca. Tekst navodi da je upravo radi ovoga je WHO "savjetovao" da se svi umrli odmah ukopavaju kao visokozarazni i da se ne rade autopsije.
Navodno su Talijani postigli odlicne rezultate s Paracetamolom i Aspirinom, i radi toga imaju drastican pad umrlih. Sve u svemu - cemo vidimo. Prije ili kasnije ce se stvari saznati, kao i za sve ostalo.
A ovo za Sebiju i testiranja i to koliko naplacuje uslugu koju ni na koji nacin nema pravo naplacivati, samo je jos jedan pokazatelj kako funkcionise kompletan farmaceutsko-medicinski sektor. Ne samo ovdje, nego svugdje.
- Dozer
#981 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
To sto tebe licno neka prica ne zanima, niposto ne znaci da ona u sebi nema istine.jeza u ledja wrote: ↑25/05/2020 02:01 Mene te price ne zanimaju, nit me zanima da branim Bill Gatesa. Ljudi se uhvate nekog imena i ne popustaju. Upravo to je za mene prica za naivne, tj. prica za teoreticare zavjera. Mene takve jednodimenzionalne price jednostavno ne zanimaju.
Konkretno u vezi “zarade” i gluposti o globalnoj zavjeri vakcinama sam odgovorio.
PS: Interesantno da mu je “dobar PR” mada o njemu postoji toliko negativnih misljenja, cemu svjedoci i ovaj forum. Za razliku od njega, ostali milijarderi koji valjda imaju losiji PR se ovdje uopste ne spominju, ili su siroj elipi nepoznati. Dobar mu PR.![]()
To sto je neko milijarder takodjer ne znaci nista. Ali, kada se neki milijarder zakaci za nesto s cim nema apsolutno nikakve veze u zivotu (Gates - virusi - vakcine), i pri tome jos drzi vaz o tome i najavljuje stvari koje se nekoliko mjeseci kasnije pocnu desavati - to vec debelo smrdi.
Dakle, lik koji nikad nije zavrsio fakultet, koji je na prevaru dosao do necega na cemu je onda stekao miljarde, i koji se uveliko zadao u pricu o svemu ovome dosta prije nego se ista od ovoga i pocelo desavati, a zatim, i to opet na bazi "predvidjanja" (karantini i rad od kuce, kao i skolovanje od kuce) za samo 5-6 mjeseci zaradio dodatne milijarde....sta reci, a da oni koji zmire na oba oka pokusaju bar proskiljiti na bar jedno...
Imate li uopste predstavu koliko je kompjutera kupljeno sirom svijeta u proteklih 6 mjeseci? Samo u BiH ih je kupljeno preko 5.000, i to bez tableta, samo PC varijante (laptop ili desktop). Za svaki od njih je potreban i WIN OS, kao i Office paket. Win 10 Home kosta 200 KM, Office je i skuplji, ali njega uglavnom djeca krekuju. Microsoft u BiH, koliko je meni poznato (a poznato mi je), cak ni organizacijama koje su kupovale racunare da bi ih donirali djeci nije zelio donirati Win OS. 5.000 x 200 = 1.000.000 KM. Samo u BiH, i samo za ovaj software. Toliko o "filantropiji".
-
winpin
#982 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
freelancerBIH wrote: ↑24/05/2020 20:29
Na osnovu cega to tvrdis? Postas vijest kako se ukidaju mjere zabrane kretanja, i svega ostalog sto je ranije doneseno - sa zakljuckom "sve je ovo prevara"![]()
![]()
- CPT
#983 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Strucnjak zna znanje.... Jos kad bi znao da Bill Gates samo dionicar MS (jedan od njih). Da dionicari ne mogu dijeliti dijelove kompanije... Kad bi strucnjak znao da MS ima posebne uslove za djecu tj. skolstvo (cak i onu u BIH). I da je se licence za humanitarne organizacije mogu dobiti dzabe ali ne na nacin "znam Gatesa ba...". Nacin na koji se to radi pise na ja stranicama pod MS tj. ovdje:Dozer wrote: ↑25/05/2020 22:46To sto tebe licno neka prica ne zanima, niposto ne znaci da ona u sebi nema istine.jeza u ledja wrote: ↑25/05/2020 02:01 Mene te price ne zanimaju, nit me zanima da branim Bill Gatesa. Ljudi se uhvate nekog imena i ne popustaju. Upravo to je za mene prica za naivne, tj. prica za teoreticare zavjera. Mene takve jednodimenzionalne price jednostavno ne zanimaju.
Konkretno u vezi “zarade” i gluposti o globalnoj zavjeri vakcinama sam odgovorio.
PS: Interesantno da mu je “dobar PR” mada o njemu postoji toliko negativnih misljenja, cemu svjedoci i ovaj forum. Za razliku od njega, ostali milijarderi koji valjda imaju losiji PR se ovdje uopste ne spominju, ili su siroj elipi nepoznati. Dobar mu PR.![]()
To sto je neko milijarder takodjer ne znaci nista. Ali, kada se neki milijarder zakaci za nesto s cim nema apsolutno nikakve veze u zivotu (Gates - virusi - vakcine), i pri tome jos drzi vaz o tome i najavljuje stvari koje se nekoliko mjeseci kasnije pocnu desavati - to vec debelo smrdi.
Dakle, lik koji nikad nije zavrsio fakultet, koji je na prevaru dosao do necega na cemu je onda stekao miljarde, i koji se uveliko zadao u pricu o svemu ovome dosta prije nego se ista od ovoga i pocelo desavati, a zatim, i to opet na bazi "predvidjanja" (karantini i rad od kuce, kao i skolovanje od kuce) za samo 5-6 mjeseci zaradio dodatne milijarde....sta reci, a da oni koji zmire na oba oka pokusaju bar proskiljiti na bar jedno...
Imate li uopste predstavu koliko je kompjutera kupljeno sirom svijeta u proteklih 6 mjeseci? Samo u BiH ih je kupljeno preko 5.000, i to bez tableta, samo PC varijante (laptop ili desktop). Za svaki od njih je potreban i WIN OS, kao i Office paket. Win 10 Home kosta 200 KM, Office je i skuplji, ali njega uglavnom djeca krekuju. Microsoft u BiH, koliko je meni poznato (a poznato mi je), cak ni organizacijama koje su kupovale racunare da bi ih donirali djeci nije zelio donirati Win OS. 5.000 x 200 = 1.000.000 KM. Samo u BiH, i samo za ovaj software. Toliko o "filantropiji".
https://www.microsoft.com/en-us/nonprofits/eligibility
Bill Gates koji se odrekao vecina bogastva tj dionica MS zeli obogatiti na vakcinama... I ta prica
- Dozer
#984 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Po obicaju, dokazujes svoju inteligenciju na necemu o cemu nemas pojma.
Ja ih direktno zvao ovdje u BiH i trazio donaciju OS-a za trocifren broj racunaraz za donaciju djeci. Nisu se udostojili ni da zvanicno odgovore na e-mail. Pouzdano znam za jos 3 organizacije koje su trazile isto, i "dobile" isti odgovor. Keep srat'.
Ja ih direktno zvao ovdje u BiH i trazio donaciju OS-a za trocifren broj racunaraz za donaciju djeci. Nisu se udostojili ni da zvanicno odgovore na e-mail. Pouzdano znam za jos 3 organizacije koje su trazile isto, i "dobile" isti odgovor. Keep srat'.
- CPT
#985 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ti njih ne mozes zvati jer to nije piljara... Pise ti na stranici sta, ko i kako moze zvati. Vecina djecu EU, pa i SA moze besplatno koristiti Office ako je skola pristupila ugovoru (vecinu subvencionira MS). Bill Gates ne moze dijeliti (ili neko XYZ) ne moze dijeliti licence kao sto dionicar Podravke ne moze dijeliti pastete jer je neko gladan.Dozer wrote: ↑25/05/2020 23:23 Po obicaju, dokazujes svoju inteligenciju na necemu o cemu nemas pojma.
- Dozer
#986 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Da...koristice 365 Office na kompjuteru bez Win OS-a. Vrh, genije. Mozda to tako moze kod slovenackih vehabija, ali u BiH to ide malo tesko... Hajd' sad odjebaus.
Last edited by Dozer on 25/05/2020 23:30, edited 2 times in total.
- Dozer
- CPT
#988 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Windows nije besplatan OS. Bill Gates (ili) MS nije duzan dijeliti MS licence bas kao sto ti Podravka ne dijeli pastete. Valjda ces ti platiti radnike i dionicare? Btw, i OS se moze dobiti kroz pojedine skolske institucije. Moras ti malo istraziti pa onda pisati na javnom forumu...
- Dozer
#989 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
P.S. Ja sam korisnik MS VLSC i TCB od samog njihovog pokretanja. Znam da znas sta je oboje i kako fercera
- CPT
#990 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ja znam, ti ocigledno ne znas... Za non-profit moras aplicirati na pravilan nacin i nije neki problem dobiti. Za Office 365 je jos lakse. Da ne govorimo o tome kako skolstvo po citavoj EU ima pravo ne besplatan (tj. konkretno subvencioniran) OS upgrade. Nista od toga MS nije duzan dijeliti (a pogotovo Bill Gates). Sve je to novac koji bi on(i) mogli papreno naplatiti i ne traziti u *vakcinama*.
- Dozer
#991 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ja mislim da ti nisi ozenjen.... Znas kako znam? Tesko da postoji zena koja bi mogla istrpiti toliku kolicinu nebuloza i tezine od jednog insana... Fakat si naporan do bola. Hajd' bye. Slobodno keep srat', naravno.
- jeza u ledja
#992 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
- jeza u ledja
#993 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Znaci kada neko upozori da ce se zgrada srusiti - on je sumnjiv kad se zgrada srusi.Dozer wrote: ↑25/05/2020 22:46 To sto tebe licno neka prica ne zanima, niposto ne znaci da ona u sebi nema istine.
Kad neko upozori da ce se klima promjeniti - on ce biti sumnjiv kad se klima promjeni.
Kad neko upozori da ces upasti u saht ako nastavis tom ulicom - bice sumnjiv kad zavrsis u govnima.
Nema sta, logika ti je za deset.
-
Dead Man Walking
#994 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ta on, bjednik, ima upozoravat? Umjesto da trosi pare na kurve i na drogu, svakako su stecene na prevaru, on se fol nesto naso oko vakcina bakcat, eto on ce pomoci ljudima, lopov obicni.
E pa mozes po Africi i glupim Amerima tu pricu prodavati, al Balkanci ce ti doci glave Gejče. Bit cemo mi oaza spasa i utociste cistim umovima u ludilu novog poretka.
E pa mozes po Africi i glupim Amerima tu pricu prodavati, al Balkanci ce ti doci glave Gejče. Bit cemo mi oaza spasa i utociste cistim umovima u ludilu novog poretka.
- vet
-
Dead Man Walking
- CPT
#997 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Dead Man Walking wrote: ↑26/05/2020 03:48 Ta on, bjednik, ima upozoravat? Umjesto da trosi pare na kurve i na drogu, svakako su stecene na prevaru, on se fol nesto naso oko vakcina bakcat, eto on ce pomoci ljudima, lopov obicni.
E pa mozes po Africi i glupim Amerima tu pricu prodavati, al Balkanci ce ti doci glave Gejče. Bit cemo mi oaza spasa i utociste cistim umovima u ludilu novog poretka.![]()
gotovo je....
- SmokingMan
#998 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Vjerujem kako svaki košiluk ima jednu ovakvu budalu.
Bile čipiraj ovo pod hitno da čovjek ne može ni rahat halu otići, a da on to ne zna.
Bile čipiraj ovo pod hitno da čovjek ne može ni rahat halu otići, a da on to ne zna.
- Diwan
#999 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Dozer,
jedan drugarski savjet.
Nemoj se ' ganjat' s ljudima da bi im nešto dokazao, jer ne vrijedi. 'Oni su gluhi, slijepi ....'
To su ljudi kojima vlada sujeta i ego i koji nisu sposobni i spremni da se mjenjaju i da usvajaju novo gradivo osim onog što ih je sistem naučio.
Neki to jednostavno ne mogu podnijeti, a drugi nisu sposobni, a najviše je bezobraznih. To je kategorija gdje se nalaze Novalić, Fikret kojim se hebe za istinu ili njihovu odgovornost za ono što rade, a odgovornost je i svaka riječ koju napišeš i svaka istinu koju negiraš.
- mO k3