Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Point.

#8201 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Hinjska politika, kad ovako nešto izjavi Dodik onda je bolje šutjeti a da je kojim slučajem izjavio neko od bošnjačkih glavonja ili pak Željko Komšić onda bi Željana već pisala protestne note, Čavara i Vinko Puljić bi već do sada imali po najmanje tri izjave o ugrozbi Hrvata i katoličke vjere a Dragan, ta stara hinja i miš, bi trubio i kmečao o nelegitimnom predstavniku iz reda hrvatskog naroda.

Jest vas hrvatski član predsjedništva Milorad Dodik istrenirao svaka mu čast. Ni pisnuti mu ne smijete.
Novak20

#8202 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Što mu onda ne odgovori "hrvatski član" Predsjedništva BiH izabran bošnjačkim glasovima, Komšić ?

Istog je ranga kao srpski član Predsjedništva, Dodik. :D
Point.

#8203 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Nema legitimitet, tj iskaznicu da je pravi, legitimni Hrvat sa HDZ štembiljom.

Gdje su sve te silne HNS Hrvatine da volejom dočekaju Dodika? Ne smiju tati pisnuti.
Maraschino

#8204 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Novak20 wrote: 25/05/2020 11:26 Što mu onda ne odgovori "hrvatski član" Predsjedništva BiH izabran bošnjačkim glasovima, Komšić ?

Komsic jeste Hrvat i antifashista za razliku od HNS bolumente koja zali za stradalim ustasama u Bleiburgu za koje Dodik kaze to sto kaze.
bingov buraz

#8205 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bingov buraz »

CrniMatić će da ispljuska Dodika i nabije ga nogom u guzicu,sve manje od toga bi bilo sramota za takvoga junaka
SaraFina

#8206 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 25/05/2020 10:56 Kaže Dodik i ovo da ne misli samo na Hrvate u NDH pa bošnjačka i "antifašistička" politika šuti na njegovo pišanje.
Koliko je samo oko Banjaluke u Motikama, Drakuliću, Šargovcu pobijeno Srba, pa u Garavicama, Jasenovcu... Odjednom Bošnjaci postadoše antifašisti.

Da li je Handžar divizija bila u antifašističkom bloku
.
Kako god, namjena ovoga je lokalnog karaktera skretanja pažnje sa kriminala u RS. Pametnije je šutjeti nego pričati gluposti ili se s budalom nadvikivati.
Pa ta budala je sa legitimnim predstavnikom Hrvata u BiH neki dan u Istočnom Sarajevu dogovorila savezništvo. Tj potvrdila. Davno je dogovoreno i znamo na čiju štetu. I nakon sastanka s tom budalom, oko podjele plijena MMF-a iz IS je škevtao legitimni hrvatski predstavnik o tome da vlast u FBiH više ne postoji. Institucionalna. Imaš amneziju???
Last edited by SaraFina on 25/05/2020 13:30, edited 1 time in total.
zilog

#8207 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zilog »

Novak20 wrote: 25/05/2020 11:26 Što mu onda ne odgovori "hrvatski član" Predsjedništva BiH izabran bošnjačkim glasovima, Komšić ?

Daaa, mnogo bolje bi mu odgovorio ruski clan predsjednistva, da je imao glasova... :mrgreen:
spreca

#8208 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Point. wrote: 25/05/2020 11:32 Nema legitimitet, tj iskaznicu da je pravi, legitimni Hrvat sa HDZ štembiljom.

Gdje su sve te silne HNS Hrvatine da volejom dočekaju Dodika? Ne smiju tati pisnuti.
Hajd sto ih Dodo :izet: vec drugi put u kratkom vremenu, ali sto ne koristi vazelin,sram ga bilo :lol:
SaraFina

#8209 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Što mu ne odgovori guzni haver Čović. On je insistirao i HDZ na političkom odrzavanju mise u sarajevskoj katedrali. Nije Komšić. I u sarajevskoj katedrali nisu misi prisustvovali članovi DF-a, nego HDZ-ovac Čavara. Sav jad i očaj licemjerne HDZ politike pokazan je ovim činom.
Odnosno ovom ćutnjom na Dodikovu otvorenu izjavu o Blajburgu. Ugrozeni od nekog masnog debila katolici u BiH što vitla sjekirom na video uratku, a nisu ugrozeni od Dodika sa izjavom da je sve trebalo pobiti.
Mislim, koga farbaš?
Misa u katedrali nije odrzana za mrtve, nego da se zvaka PROPALE HDZ politike o ugrozbi i tkz ;hrvatskom pitanju preseli iz institucija BiH u crkve i katedrale. I da se mobilizira katolički puk.
Čović i HDZ nemaju ništa drugo. Zadnji adut. Igrati na ugrozenost svih katolika u BiH. Jer tkz; hrvatsko nacionalno pitanje, ugrozba, majorizacija i sl su propali projekat. Propalog HDZ-a.
Zali boze naroda koji nasjedne na ovo.
Novak20

#8210 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

:lol: :lol: :lol:

Žali bože naroda koji nasjedne na tvoja lupetanja.
SaraFina

#8211 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 25/05/2020 13:32 :lol: :lol: :lol:

Opovrgni ih. Ako mozes. Nego jedino što znaš je lijepiti trakate onog faśističkog i rezimskog glasila dnevnika.
Novak20

#8212 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 25/05/2020 13:34

Opovrgni ih. Ako mozes. Nego jedino što znaš je lijepiti trakate onog faśističkog i rezimskog glasila dnevnika.
:-)

osim Dnevnika znam ponekad pogledati i hr hb čiji si ugledni član.

Moram biti dobro raspoložen da opovrgavam histeričnu hiperprodukciju budalaština.
SaraFina

#8213 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 25/05/2020 13:49
SaraFina wrote: 25/05/2020 13:34

:-)

osim Dnevnika znam ponekad pogledati i hr hb čiji si ugledni član.

Moram biti dobro raspoložen da opovrgavam histeričnu hiperprodukciju budalaština.
Već si jednom pokušao degradirati me upisima kopiranim i proslijediti ih forumskom pučanstvu.
No prilično plitko. I linkovima.

Jer pazi, opet zaboravljaš da ja pod istim nickom pišem svuda. I dobrovoljno se identificiram :D
Dosljedno zastupam svoje stavove. A ti? :D svuda i u R.L

Mozes se ti time pohvaliti?

I daj pokušaj opovrgnuti moje teze. Molim te.
Novak20

#8214 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 25/05/2020 14:03
Već si jednom pokušao degradirati me upisima kopiranim i proslijediti ih forumskom pučanstvu.

Jer pazi, opet zaboravljaš da ja pod istim nickom pišem svuda. I dobrovoljno se identificiram :D

Ja pišem samo na ovom forumu. Ako budem nekada pisao na nekom drugom forumu, koristit ću isti nick.

Koje su te tvoje teze ?
SaraFina

#8215 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 25/05/2020 14:13
SaraFina wrote: 25/05/2020 14:03

Ja pišem samo na ovom forumu. Ako budem nekada pisao na nekom drugom forumu, koristit ću isti nick.

Koje su te tvoje teze ?
A druge čitaš? Povremeno? Uzgred? Upoznat si do pojedinosti s članovima? Aktivnostima? Online Statusom? Njihovim stavovima? Privatnim zivotom? Za čitatelja (Onako uzgred i povremeno) jako si dobro obavjesten. 😂😂😂😂

Okreni stranicu. Pa demant me. Post po post koji sam te kvotala. 😂😂😂😂😂
Novak20

#8216 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 25/05/2020 14:17
A druge čitaš? Povremeno? Uzgred? Upoznat si do pojedinosti s članovima? Aktivnostima? Online Statusom? Njihovim stavovima? Privatnim zivotom? Za čitatelja (Onako uzgred i povremeno) jako si dobro obavjesten. 😂😂😂😂

Okreni stranicu. Pa demant me. Post po post koji sam te kvotala. 😂😂😂😂😂
Zar je zabranjeno čitati ?

Nemam pojma tko je tko po forumima niti me interesira nešto više od onoga što pročitam.

Jesu li ovo tvoje teze koje se odnose na sastanak 20. svibnja ?
Pa ta budala je sa legitimnim predstavnikom Hrvata u BiH neki dan u Istočnom Sarajevu dogovorila savezništvo. Tj potvrdila. Davno je dogovoreno i znamo na čiju štetu. I nakon sastanka s tom budalom, oko podjele plijena MMF-a iz IS je škevtao legitimni hrvatski predstavnik o tome da vlast u FBiH više ne postoji. Institucionalna. Imaš amneziju???
Kao što je tebe briga za štetu h/s politici, tako je Čovića i Dodika briga za štetu tvojoj bošnjačkoj politici. Demokracija je i imaju pravo raditi sve što se ne kosi sa Ustavom i zakonima BiH. Kao i bošnjačka politika, uostalom. Što se dogovaralo i kakav će rezultat imati politika gluhih telefona na relaciji MZ+SDA sa satelitima kontra HNS/HDZ i SNSD vidjet ćemo. Ja iskreno to ne znam ali mogu da naslutim.

Kada polako kuhaš žabu(e), logično je da joj/im u nekom momentu neće biti pravo. Pokušat će podići poklopac, razbiti, prevrnuti lonac ili se predati bez borbe. Ako bošnjačka politika nije u stanju da bude saveznik hrvatskoj politici u F BiH i BiH, a to pokazuje odavno, onda ima tko hoće.

Kredit MMF nije plijen nego zaduženje koje ćemo vraćati moja djeca i ja dok ti možeš bacati dimne iz Austrije.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/sastanak ... hdz-i-snsd
Što mu ne odgovori guzni haver Čović. On je insistirao i HDZ na političkom odrzavanju mise u sarajevskoj katedrali. Nije Komšić. I u sarajevskoj katedrali nisu misi prisustvovali članovi DF-a, nego HDZ-ovac Čavara. Sav jad i očaj licemjerne HDZ politike pokazan je ovim činom.
Odnosno ovom ćutnjom na Dodikovu otvorenu izjavu o Blajburgu. Ugrozeni od nekog masnog debila katolici u BiH što vitla sjekirom na video uratku, a nisu ugrozeni od Dodika sa izjavom da je sve trebalo pobiti.
Mislim, koga farbaš?
Misa u katedrali nije odrzana za mrtve, nego da se zvaka PROPALE HDZ politike o ugrozbi i tkz ;hrvatskom pitanju preseli iz institucija BiH u crkve i katedrale. I da se mobilizira katolički puk.
Čović i HDZ nemaju ništa drugo. Zadnji adut. Igrati na ugrozenost svih katolika u BiH. Jer tkz; hrvatsko nacionalno pitanje, ugrozba, majorizacija i sl su propali projekat. Propalog HDZ-a.
Zali boze naroda koji nasjedne na ovo.
Što bi se Čović borio na dva fronta ? Nema koristi nakon traktorijade soliti rane.

Misa je održana, ustaškoga znakovlja, ako izuzmemo imena par ulica u glavnom gradu, nije bilo. Samo komunističkog i titoističkog uz kozaračko kolo. Da nije virusa, misa bi se održala u Austriji, a predvodio bi je Puljić.

Komšićeva šutnja kao hrvatskog člana Predsjedništva je u stvari odobravanje Dodikovog laprdanja za internu uporabu u RS. Isto misli kao i Dodik što se tiče Bleiburga, a ovo malo katolika uključujući i Kardinala naziva neprijateljima. A da nema neprijatelja, ne bi bilo ni njega.

HDZ politika jeste propala otprilike koliko i ova država. Žali bože naroda koji nasjeda na tebe.
SaraFina

#8217 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

1. nije zabranjeno čitati naravno :D Ali tvrditi da ponekad samo čitaš, bez učešća i kao uzgred, a biti upoznat sa svim onim što navedoh (aktivnostima forumaša, stavovima, online statusom etc.) je licemjerje na kub. Poštenije se identificirati kao ja. Svuda. I furati svoju furku. A ne kriti se po virtualnim bespućima sa 1000 nickova :mrgreen:

2.po ustavu i zakonu BiH Komšić je demokratski izabran član presjedništva iz reda hr naroda? Ne? :D
I nakon njega svi izabrani pol predstavnici iz federacije kao članovi (budući) presjedništva Ili DN takodjer će biti izabrani po ustavu i zakonu? 2022 u DN zasjedne onih znaš 6 Hrvata iz DF, SDP to će biti po ustavu i zakonu. Zivo me zaboli, što će neko (recimo ti) misliti da je to zaobilazak izborne volje Hr naroda, ugrozba Ili majorizacija? Si? Siiii!

3. ne mora se Čović niti HDZ boriti na dva fronta. Ali postoji neka elementarna politička kultura suzdrzanosti. Pa tako ne bi trebao recimo kao predstavnik onih protjeranih Hrvata iz Dervente, Posavine i drugih krajeva ići na obiljezavanje golfote sopstvenog naroda Dodiku na noge.
Dodik i onakva sirovina kakva jeste, nikad ne propusti natrljati nos Hrvatima za Jasenovac, pa evo za Blajburg.. Pa za Oluju i RSK. I tako.

Mislim ovo sa HDZ-om nije više ni mazohizam. (Zanemarivanja i prećutnog odobravanja) Nego analni alpinizam. Kuzis razliku?

Na kraju da dodam. U vezi Dodikove izjave za B. Postoji razlika izmedju normalne i suvisle osobe i osobe sa posebnim potrebama. Onaj lik u videu sa sjekirom svakako je osoba sa posebnim potrebama. Vjerovatno iskoristena (na neki način) da ono snimi. Mozda bas od kvazi rezimskih novinarcica.
Dodik slovi za normalnog. I politicara. Predstavnika Srba u BiH. Partnera HDZ-a. Pa gdje te dvije izjave mozes porediti, a ne staviti na vagu da imaju istu tezinu?
Last edited by SaraFina on 25/05/2020 16:41, edited 1 time in total.
The 51st State

#8218 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by The 51st State »

https://faktor.ba/vijest/maj-kada-su-u- ... -vas/84608

Za sve ostalo fakturisite njofri jucer, a covicu danas.
Novak20

#8219 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 25/05/2020 15:28 1. nije zabranjeno čitati naravno :D Ali tvrditi da ponekad samo čitaš, bez učešća i kao uzgred, a biti upoznat sa svim onim što navedoh (aktivnostima forumaša, stavovima, online statusom etc.) je licemjerje na kub. Poštenije se identificirati kao ja. Svuda. I furati svoju furku. A ne kriti se po virtualnim bespućima sa 1000 nickova :mrgreen:
Nemam ambiciju biti svakom loncu poklopac. Vjeruj u što hoćeš i troši život po forumskim bespućima pišuči od Austrije do Srbija. Nekako mi je to jalovo i bolesno ali imaš pravo, tvoj izbor.
2.po ustavu i zakonu BiH Komšić je demokratski izabran član presjedništva iz reda hr naroda? Ne? :D
I nakon njega svi izabrani pol predstavnici iz federacije kao članovi (budući) presjedništva Ili DN takodjer će biti izabrani po ustavu i zakonu? 2022 u DN zasjedne onih znaš 6 Hrvata iz DF, SDP to će biti po ustavu i zakonu. Zivo me zaboli, što će neko (recimo ti) misliti da je to zaobilazak izborne volje Hr naroda, ugrozba Ili majorizacija? Si? Siiii!
2022. sam samo stariji dvije godine. ABd. Preživio je Mujo i gore od vikanja hop prije skoka.
3. ne mora se Čović niti HDZ boriti na dva fronta. Ali postoji neka elementarna politička kultura suzdrzanosti. Pa tako ne bi trebao recimo kao predstavnik onih protjeranih Hrvata iz Dervente, Posavine i drugih krajeva ići na obiljezavanje golfote sopstvenog naroda Dodiku na noge.
Dodik i onakva sirovina kakva jeste, nikad ne propusti natrljati nos Hrvatima za Jasenovac, pa evo za Blajburg.. Pa za Oluju i RSK. I tako.

Mislim ovo sa HDZ-om nije više ni mazohizam. (Zanemarivanja i prećutnog odobravanja) Nego analni alpinizam. Kuzis razliku?
Vidi Čović da se ni Bake ne slomi hodajući po bošnjačkim golgotama u RS.
Probao je HDZ sa dugogodišnjim analnim alpinizmom kod SDA ali iz tog debelog crijeva sada vire nožice mase drugih analnih alpinista. Jednostavno, nema mjesta za HDZ pa se možda malo i provjetre. :D Kužiš ?
Na kraju da dodam. U vezi Dodikove izjave za B. Postoji razlika izmedju normalne i suvisle osobe i osobe sa posebnim potrebama. Onaj lik u videu sa sjekirom svakako je osoba sa posebnim potrebama. Vjerovatno iskoristena (na neki način) da ono snimi. Mozda bas od kvazi rezimskih novinarcica.
Dodik slovi za normalnog. I politicara. Predstavnika Srba u BiH. Partnera HDZ-a. Pa gdje te dvije izjave mozes porediti, a ne staviti na vagu da imaju istu tezinu?
Meni konkretnu težinu ima poljska bolnica u RS i federalni respiratori za dva pacijenta. Milione nam opljačkaše u par dana, a ti ni riječi o tome.

Zašto ?
TheMule

#8220 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by TheMule »

Znaci, Ugrozeni su ipak uputili pismo, kao da njihova baljezganja iko cita
Škobo Habu

#8221 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Škobo Habu »

Ima ko da odgovori Dodiku. Hrvatski republikanci na čelu sa Ragužom.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/raguz-o- ... kih-odnosa
Hafis

#8222 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

TheMule wrote: 25/05/2020 18:11 Znaci, Ugrozeni su ipak uputili pismo, kao da njihova baljezganja iko cita
Zabrinuti bošnjo TheMule se oglasio u vezi pisma Ugrożenih. Medjutim, njega i njegov stav, deset metara dalje od dragstora gdje čući s pivušom, ne jebe nitko živ ni 2%.
Stvarno je żivot paradoksalan.
oaza85

#8223 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by oaza85 »

Hafis wrote: 25/05/2020 18:33
TheMule wrote: 25/05/2020 18:11 Znaci, Ugrozeni su ipak uputili pismo, kao da njihova baljezganja iko cita
Zabrinuti bošnjo TheMule se oglasio u vezi pisma Ugrożenih. Medjutim, njega i njegov stav, deset metara dalje od dragstora gdje čući s pivušom, ne jebe nitko živ ni 2%.
Docim tebe i tvoje stavove pomno razmatraju u Briselu.
Dodje sjednica Nato pakta, prva tacka dnevnog reda:
1. Razmisljanja usamljenog Jurkana-danas-sutra-prekosutra.
TheMule

#8224 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by TheMule »

Hafis wrote: 25/05/2020 18:33
A zasto je zivot paradoksan u vezi mene? Ja sam obicni covjek, zasto bi neko gledo na moj stav, osim onoliko kolko to jedan pojedinac zasluzuje? A nisam nesto ni zabrinut... Sve u skladu sa prirodom.

A ono sto jeste paradoksno jeste da Brisel interesuje pismo Ugrozenih kolko bi ih interesovalo i moje kad bi ga napiso. To jest paradoks koji navodi na razmisljanje...
Bloo
Globalna šefica

#8225 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

SaraFina wrote: 25/05/2020 15:28 Vjerovatno iskoristena (na neki način) da ono snimi. Mozda bas od kvazi rezimskih novinarcica.
Nije.
Penda je ok lik, pomalo Varg Vikerness ali bez kvazi nazi momenata.
Tako da špekulacije " o onom liku" su vam sve progrešne. :mrgreen:
Post Reply