BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
escobar__

#70676 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

drug_profi wrote: 23/05/2020 21:15
escobar__ wrote: 23/05/2020 19:05 Kako riješiti problem nedostupnosti mobilnog broja? Stari kuka da mu ne dolaze pozivi (obično je pozivaocima nedostupan) iako uredno ima signala?
Zna biti u pitanju i stara kartica. Loši kontakti. Ako je još neki stari telefon, a obično kod starijh ljudi jeste, onda duple šanse.
Kartica nije jer je nova, mijenjao je prošle godine zbog LTE mreže, a ni telefon nije neki premium ali nije ni kantica. Lično sam dobijao poruku da je nedostupan dok mi je njegov telefon bio u ruci i uredno spojen na mrežu. Zanimljivo da mu ne dođe ni poruka Ko je zvao, a koja inače dođe kad ugasi telefon i sl.

Ma ništa, reći ću nek zove 1444 pa nek mu oni sređuju. 😁
sencobih

#70677 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

escobar__ wrote: 23/05/2020 19:05 Kako riješiti problem nedostupnosti mobilnog broja? Stari kuka da mu ne dolaze pozivi (obično je pozivaocima nedostupan) iako uredno ima signala?
Probaj svoju sim karticu u njegov uređaj, da vidiš da li je do uređaja
_Reds_

#70678 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

banjaluka078 wrote: 23/05/2020 20:51
ing-ecc wrote: 23/05/2020 16:06 Nema tu odvrtanja signala :mrgreen: samo postavljanje unutrasnjih mikrica za pokrivanje tih hodnika i krila zgrade :) eto jos kad bi Dodo bio za prijeteljski susretljivi dogovor.
Gadljiv na pare nije. Neka se štagod ponudi. Čujem od dosta ljudi da bi prešli na bht zbog povoljnijih paketa, ali hoće ljudi i da su dostupni.
Nije to bas tako.

U RS-u to ide tesko, vrlo tesko. I puno se teže dolazi do tržišta, jer tamo nekoga kao ima 061 broj ili pak 065, a kazu mu ono da je broj prenesen, odmah etiketiraju kao "baliju", izdajnika roda i proda i razno razne gluposti.

Ponzajem firmu u RS-u, koja je presla bila na BHT, da bih joj dosta stranki nakon toga otkazalo usluge, toliko o zatvoranosti na bilo šta što nosi pridjev "bh".
Last edited by _Reds_ on 24/05/2020 00:27, edited 1 time in total.
sasagrbic

#70679 Re: BHTelecom All About

Post by sasagrbic »

ing-ecc wrote: 23/05/2020 16:06 Nema tu odvrtanja signala :mrgreen: samo postavljanje unutrasnjih mikrica za pokrivanje tih hodnika i krila zgrade :) eto jos kad bi Dodo bio za prijeteljski susretljivi dogovor.
Gadljiv na pare nije. Neka se štagod ponudi. Čujem od dosta ljudi da bi prešli na bht zbog povoljnijih paketa, ali hoće ljudi i da su dostupni.
Čisto sumnjam da je samo rješenje postavljanje tih unutrašnjih uređaja. Čisto sumnjam da je i Mtel postavljao te uređaje. Možda Mtel ima blizu baznu stanicu a BHT nema. Najbolje je pisati tehničkoj podršci i vidjeti šta će reći. Ja imam BHT karticu i kako su se prebacili na 4G značajno su popravili signal u BL. Ali, eto vidiš... jedno značajno mjesto kao što je bolnica na Paprikovcu je nedostupno. Trebalo bi im pisati.
_Reds_

#70680 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

sasagrbic wrote: 24/05/2020 00:26
Čisto sumnjam da je samo rješenje postavljanje tih unutrašnjih uređaja. Čisto sumnjam da je i Mtel postavljao te uređaje. Možda Mtel ima blizu baznu stanicu a BHT nema. Najbolje je pisati tehničkoj podršci i vidjeti šta će reći. Ja imam BHT karticu i kako su se prebacili na 4G značajno su popravili signal u BL. Ali, eto vidiš... jedno značajno mjesto kao što je bolnica na Paprikovcu je nedostupno. Trebalo bi im pisati.
Klinički centar u Sarajevu ima problem sa mrežom takodje, svih operatera.

Nedozvoljavaju da se postavlja inbuliding sistemi, a hodnici dugi, bez prozora, zidovi debeli, i ocekivano, vrlo los signal unutra.
Ti inače inbuilding sistemu znaju biti vrlo skupi 100.000 + KM mimumin pa na gore, zavisi od povrsine.

Nove zgrade u svijetu kad se projektuju, a imaju fasade od metaliziranih stakala. Trzni centrio dmah pri gradnji provlace instalacije za inbuliding sisteme i poslije ih izdaju operatorima. Slično se radi na cestama pri gradnji tunela.
banjaluka078
Moderator

#70681 Re: BHTelecom All About

Post by banjaluka078 »

_Reds_ wrote: 24/05/2020 00:25 Nije to bas tako.

U RS-u to ide tesko, vrlo tesko. I puno se teže dolazi do tržišta, jer tamo nekoga kao ima 061 broj ili pak 065, a kazu mu ono da je broj prenesen, odmah etiketiraju kao "baliju", izdajnika roda i proda i razno razne gluposti.

Ponzajem firmu u RS-u, koja je presla bila na BHT, da bih joj dosta stranki nakon toga otkazalo usluge, toliko o zatvoranosti na bilo šta što nosi pridjev "bh".
Moj red da kažem "nije to baš tako". Kad govorim ljudima moj broj, oni na osnovu broja mreže ne mogu znati je li broj prenese ili nije. Niti je koga briga. Imam ljude koji su iz revolta prema strukturama koje se debelo okoristiše od mtela prešli drugom operateru. Većina ljudi koje znam, a koji su na postpaidu su davno otišli od mtela i prešli na eronet, samo zato što je imao mnogo povoljnije pakete i za kupovinu telefona na rate nisi morao čekati tri mjeseca. Sad je isto tako masa zainteresovana za bht, jer imaju dosta povoljne pakete za 22-25 KM i prednjače u ponudi. Samo im je bitno da ne košta i da je dostupnost dobra.
A uvijek ćeš imati onih koji kažu "nikad taj operater" iz nacionalnih razloga, mene intersuje onaj finansijski kad je u moju korist.
fusion_ba

#70682 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

banjaluka078 wrote: 24/05/2020 08:20

Moj red da kažem "nije to baš tako". Kad govorim ljudima moj broj, oni na osnovu broja mreže ne mogu znati je li broj prenese ili nije. Niti je koga briga. Imam ljude koji su iz revolta prema strukturama koje se debelo okoristiše od mtela prešli drugom operateru. Većina ljudi koje znam, a koji su na postpaidu su davno otišli od mtela i prešli na eronet, samo zato što je imao mnogo povoljnije pakete i za kupovinu telefona na rate nisi morao čekati tri mjeseca. Sad je isto tako masa zainteresovana za bht, jer imaju dosta povoljne pakete za 22-25 KM i prednjače u ponudi. Samo im je bitno da ne košta i da je dostupnost dobra.
A uvijek ćeš imati onih koji kažu "nikad taj operater" iz nacionalnih razloga, mene intersuje onaj finansijski kad je u moju korist.
Slazem se. Ta prica o etiketiranju ljudi po mobilnom operateru je presmijesna i nema veze s mozgom. :lol: poznajem masu ljudi iz RS koji koriste Eronet i BHT

Mozda ima pojedinacnih slucajeva ali ima takvih poremecaja i u fbih koji nikad ne bi koristili mtel iz tih razloga jer na racunu pise Telekomunikacije RS. Presmijesno
drug_profi

#70683 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Puno mojih poslovnih kontakata imaju 065 i 063. Meni je potpuno nebitno iz kog razloga. Imali su sigurno neku racunicu. Navijacko opredjeljivanje kod novcanika bas nema logiku.
febo_acm

#70684 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Onaj ko se bavi biznisom vodi se racunicom... ta prica ostala je suvisna.
sasagrbic

#70685 Re: BHTelecom All About

Post by sasagrbic »

_Reds_ wrote: 24/05/2020 00:30
sasagrbic wrote: 24/05/2020 00:26

Klinički centar u Sarajevu ima problem sa mrežom takodje, svih operatera.

Nedozvoljavaju da se postavlja inbuliding sistemi, a hodnici dugi, bez prozora, zidovi debeli, i ocekivano, vrlo los signal unutra.
Ti inače inbuilding sistemu znaju biti vrlo skupi 100.000 + KM mimumin pa na gore, zavisi od povrsine.

Nove zgrade u svijetu kad se projektuju, a imaju fasade od metaliziranih stakala. Trzni centrio dmah pri gradnji provlace instalacije za inbuliding sisteme i poslije ih izdaju operatorima. Slično se radi na cestama pri gradnji tunela.
Hvala na pojašnjenju. Ja sam mislio da mobilni operateri uvijek u blizini tih teže dostupnih objekata imaju svoje bazne stanice.
_Reds_

#70686 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

banjaluka078 wrote: 24/05/2020 08:20

Ti si izuzetak, a ne pravilo. Radim takve poslove da znam kakvo je stanje na tk trzistu, i cak sam imao dodira sa odredjenim anketama koje istrazivaju trziste, i postavljaju takva pitanja.

Činjenica je da je društvo u FBiH puno otvorenije nego u RS-u..
fusion_ba

#70687 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

febo_acm wrote: 24/05/2020 17:04 Onaj ko se bavi biznisom vodi se racunicom... ta prica ostala je suvisna.
Logicno. Cuj neko nece koristiti operatera zbog naziva. :lol: Svasta ce covjek ovdje procitati :-)
sencobih

#70688 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

fusion_ba wrote: 25/05/2020 00:42
febo_acm wrote: 24/05/2020 17:04 Onaj ko se bavi biznisom vodi se racunicom... ta prica ostala je suvisna.
Logicno. Cuj neko nece koristiti operatera zbog naziva. :lol: Svasta ce covjek ovdje procitati :-)
A zasto onda ogroman broj firmi u bih koje su kćerke firmi iz hrvatske ili srbije ovdje u bih uglavnom koriste eronet i mtel? Zato sto su jeftinije, imaju bolju ili bržu mrežu, jes ali malo morgen. Koriste zato jer guraju "svoje" domaće firme . Ali ko bi im to zamjerio i ja bih da sam na njihovom mjestu.
fusion_ba

#70689 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

sencobih wrote: 25/05/2020 10:55 A zasto onda ogroman broj firmi u bih koje su kćerke firmi iz hrvatske ili srbije ovdje u bih uglavnom koriste eronet i mtel? Zato sto su jeftinije, imaju bolju ili bržu mrežu, jes ali malo morgen. Koriste zato jer guraju "svoje" domaće firme . Ali ko bi im to zamjerio i ja bih da sam na njihovom mjestu.
To je druga stvar ali sigurno im neko nece otkazati saradnju jer koriste usluge jednog, drugog ili trećeg operatera :-)
banjaluka078
Moderator

#70690 Re: BHTelecom All About

Post by banjaluka078 »

sencobih wrote: 25/05/2020 10:55
A zasto onda ogroman broj firmi u bih koje su kćerke firmi iz hrvatske ili srbije ovdje u bih uglavnom koriste eronet i mtel? Zato sto su jeftinije, imaju bolju ili bržu mrežu, jes ali malo morgen. Koriste zato jer guraju "svoje" domaće firme . Ali ko bi im to zamjerio i ja bih da sam na njihovom mjestu.
Možda zato što u BL imaju veći broj prodajnih mjesta mtela, čak i Eroneta? BH telecom ima jednu poslovnicu, a ono osoblja što je u njoj...vala, ne bih ni ja imala posla s njima. Ne razumije pitanje, jedva mi objasni ono što želim znati, za sve mora pogledati u papire ili me uputiti na sajt, više sam podataka dobila na forumu nego od nje.
fusion_ba

#70691 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

banjaluka078 wrote: 25/05/2020 11:31
sencobih wrote: 25/05/2020 10:55
Možda zato što u BL imaju veći broj prodajnih mjesta mtela, čak i Eroneta? BH telecom ima jednu poslovnicu, a ono osoblja što je u njoj...vala, ne bih ni ja imala posla s njima. Ne razumije pitanje, jedva mi objasni ono što želim znati, za sve mora pogledati u papire ili me uputiti na sajt, više sam podataka dobila na forumu nego od nje.
Ja sam imao bas suprotno iskustvo sa ljudima iz poslovnice u BL. Igrom slucaja zbog posla puno putujem, pa sam svratio tamo i mogu reci da sa ljubazniji i upuceniji od bilo koga u poslovnicama u SA. Ako se nesto ne moze rijesiti isti dan, nazvali mi bi me odmah sljedeci dan. Cak su za Xiaomi ponudu znali isti dan kad se pojavila dok u Sarajevu ni mjesec nakon toga nisu znali za te mobitele. :lol:
Last edited by fusion_ba on 25/05/2020 11:37, edited 1 time in total.
banjaluka078
Moderator

#70692 Re: BHTelecom All About

Post by banjaluka078 »

fusion_ba wrote: 25/05/2020 11:34
Ja sam imao bas suprotno iskustvo sa ljudima iz poslovnice u BL. Igrom slucaja sam svratio tamo i mogu reci da du ljubazniji i upuceniji od bilo koga u poslovnicama u SA.
Pa kakvi su tek u SA? :shock: :D
Ja sam od onih iz mtela pobjegla prije 6 godina i ne vraćam se nikada, da se razumijemo. S eronetom baš i nisam imala problema, pa nisam morala provoditi vrijeme s njima, osim produženja ugovora.
daky585

#70693 Re: BHTelecom All About

Post by daky585 »

fusion_ba wrote: 25/05/2020 11:34 Ja sam imao bas suprotno iskustvo sa ljudima iz poslovnice u BL. Igrom slucaja zbog posla puno putujem, pa sam svratio tamo i mogu reci da sa ljubazniji i upuceniji od bilo koga u poslovnicama u SA. Ako se nesto ne moze rijesiti isti dan, nazvali mi bi me odmah sljedeci dan. Cak su za Xiaomi ponudu znali isti dan kad se pojavila dok u Sarajevu ni mjesec nakon toga nisu znali za te mobitele. :lol:
Takođe. Iznenađujuće ljubazno osoblje u Banjaluci. Vjerovatno su iskustva različita ali ja ih samo mogu pohvaliti.

Nego, nekako se promijenio izgled mojbhtelecom sajta i nikako da nađem opciju za download računa.
banjaluka078
Moderator

#70694 Re: BHTelecom All About

Post by banjaluka078 »

fusion_ba wrote: 25/05/2020 11:34 Cak su za Xiaomi ponudu znali isti dan kad se pojavila dok u Sarajevu ni mjesec nakon toga nisu znali za te mobitele. :lol:
Eto, a meni upravo lista ponudu telefona i paketa i kaže "moguće da se nešto i promijenilo, ovo sam dobila prije dva mjeseca, vidjećete na sajtu trenutnu ponudu". Možda joj je bio loš dan.
drug_profi

#70695 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

daky585 wrote: 25/05/2020 11:42
Nego, nekako se promijenio izgled mojbhtelecom sajta i nikako da nađem opciju za download racuna.
Image
Last edited by drug_profi on 25/05/2020 20:03, edited 2 times in total.
daky585

#70696 Re: BHTelecom All About

Post by daky585 »

drug_profi wrote: 25/05/2020 12:30
E pa to je problem, kod mene toga nema na sajtu.
sagosen

#70697 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Zna li se kad će iOS aplikacija za MojBHT?
drug_profi

#70698 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

daky585 wrote: 25/05/2020 12:57
drug_profi wrote: 25/05/2020 12:30
E pa to je problem, kod mene toga nema na sajtu.
Onda nije do portala, jer očigledno link postoji, već do tvog browsera ili telefona.
fusion_ba

#70699 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

drug_profi wrote: 25/05/2020 20:03
Onda nije do portala, jer očigledno link postoji, već do tvog browsera ili telefona.
Nije ni jedno ni drugo nego je do BH Telecoma i portala, jer sam pokusao na vise uredjaja. Moracu ih zvati da to poprave.
mc-twin

#70700 Re: BHTelecom All About

Post by mc-twin »

fusion_ba wrote: 25/05/2020 20:06
drug_profi wrote: 25/05/2020 20:03
Nije ni jedno ni drugo nego je do BH Telecoma i portala, jer sam pokusao na vise uredjaja. Moracu ih zvati da to poprave.
Jesi pokusavao sa istom internet konekcijom?Da nije to problem?
Locked