Imaš na desnoj strani krtelje, i na drugoj lijevoj sportski aerodrom hangare i jedno vrijeme je put bio prohodan, ali jok hoće oni da mjenjaju nama naš prostor po njihovom nahođenju, još fino nije ovo irak i afganistan da se boje svojoj guzici, i ja trebam zaobilaziti i tamo me čeka na punktu murija koja zna da se tu mora proći, onako da su oba puta otvorena mogao bi ja kao mještanin koji sam tu rođen i živim nažalost čitav život birat kuda ću u svojoj zemlji, ali jok ovo je protektorat klasični.drndalo wrote:Hm, baza, kasarna, kapija... Po definiciji ima kontrolisan ulaz/izlaz... Vidi vraga, na staroj cesti ulaz...? Zato je napravljena cesta okolo... Ili bi trebali pomjeriti bazu 700 metara prema Igmanu, da ti ne moras praviti 1.2 km obilaska?
Ko je koga pitao kada je pored doma za Rehabilitaciju na Ilidzi napravljen spojni put sa Sokolovic kolonijom i Hrasnicom, jer je stara cesta kod Hotela Terme bila dio tadasnje SFOR baze ? Opstina dobila pare od SFOR-a, napravila cestu za 10 dana komplet, niko nikoga pa ni vlasnike zemlje nije pitao da li su saglasni sa izuzimanjem zemlje za cestu, mogli su samo uzeti ili ne uzeti lovu od opstine, prema tudjoj procjeni...
Na krteljima bili četnici kao i na sportskom aerodromu, puno je ljudi stradalo odatle ovi ih samo zamjenili sreća ne pucaju, ima ona izreka sjaši murta da uzjaše kurta.