Oisla je sa Abasadorskog mjesta u EU parlament kao predstavnica druge drzave,to govori o njoj na sta je sve spremna
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- spreca
- Bloo
- Globalna šefica
#8152 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ok...ako ima.duplo drzavljanstvo...moze.
A kakve to veze ima sa temom?
A kakve to veze ima sa temom?
-
Škobo Habu
#8153 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bit je u tome da se konzulica nije konsultovala ni sa kim.
Bekim Sejnarević ne pripada samo jednoj zemlji, već je dio tri književne zajednice - hrvatske, bosansko-hercegovačke, te norveške.
Postojalo je toliko načina da se njegovom liku i djelu oda počast. Od toliko njih - odabran je onaj najteatralniji.
I najskandalozniji.
Bekim Sejnarević ne pripada samo jednoj zemlji, već je dio tri književne zajednice - hrvatske, bosansko-hercegovačke, te norveške.
Postojalo je toliko načina da se njegovom liku i djelu oda počast. Od toliko njih - odabran je onaj najteatralniji.
I najskandalozniji.
- spreca
- spreca
#8155 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Evo jos jednog koji na kraju proli suze za blajburgom,jest ugrozen cak moze i da laze bez ikakve odgovornosti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cavara- ... /200523083
-
zrakomlat
#8156 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ćegevara poslao pismo vjerovatno zeljani zovko al bolje zvuči evropskim dužnosnicimaspreca wrote: ↑23/05/2020 20:31 Evo jos jednog koji na kraju proli suze za blajburgom,jest ugrozen cak moze i da laze bez ikakve odgovornosti
-
zrakomlat
#8157 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... ima/312873
Evo pisao i Lovrinovic. Slično ko ovaj fikus gore. Vjerovatno dobili iz sredisnjice tekst pa ga svojim riječima prepisali i poslali.
Evo pisao i Lovrinovic. Slično ko ovaj fikus gore. Vjerovatno dobili iz sredisnjice tekst pa ga svojim riječima prepisali i poslali.
- Maraschino
#8158 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Blago onom ko je ugrozen kao HDZ Hrvati.
- spreca
#8159 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Covic izdiktira oni zapisu i nesto malo dodaju i goni nosi u EUzrakomlat wrote: ↑23/05/2020 21:15 https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... ima/312873
- Norm
#8160 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
...ne znam sto mi se cini da problem pristupanju EU nikada nije ni bio Dodick nego bas promicatelji europejanskih vrijednostu utjelovljenih u liku i djelu HDZ-a...ovamo evropske vrijednosti a iza ledja nozina i lobiranje svim silama da BejHa sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom nikada ne bude dio Evropske porodice...Hrvati u BiH imaju putovnice, drzavljanstvo Hrvatske i mogucnost glasanja u Drzavi koja je clanica EU-a, i sta rade? Blokiraju BiH na svakom koraku sa licemjernim osmjehom na licu...Pozivaju se na Komsica, preglasavanje, ugrozenost, ali zaboravljaju HDZ-ovci da je bas Tudjman potpisao ovakav Ustav koji opet bas njima sad ne odgovara...
Ali eto, vrlo izvjesno je da ce se u dogledno vrijeme opet vezati zastave...samo s kime ovaj put?
Ali eto, vrlo izvjesno je da ce se u dogledno vrijeme opet vezati zastave...samo s kime ovaj put?
- Bloo
- Globalna šefica
- spreca
- Bloo
- Globalna šefica
#8163 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Slazem se, morala se je konsultovati i dobiti odobrenje, a ne uraditi to i nadati se da ce pobrati simpatije.Škobo Habu wrote: ↑23/05/2020 20:29 Bit je u tome da se konzulica nije konsultovala ni sa kim.
I najskandalozniji.
Ali najsmjesnija mi je def. reakcija Bisere T. Dramski, teatralno....fuckin dzon obraz.
- piupiu
#8164 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja bih ovom prilikom da prenesem post Marka Tomaša na zadanu temu:Bloo wrote: ↑23/05/2020 21:36Slazem se, morala se je konsultovati i dobiti odobrenje, a ne uraditi to i nadati se da ce pobrati simpatije.Škobo Habu wrote: ↑23/05/2020 20:29 Bit je u tome da se konzulica nije konsultovala ni sa kim.
I najskandalozniji.
Ali najsmjesnija mi je def. reakcija Bisere T. Dramski, teatralno....fuckin dzon obraz.
Zvučalo je isprva bizarno da je tebi u slavu u dalekoj Češkoj bosanskohercegovačka zastava spuštena na pola koplja. Zapitao sam se kako bi reagirao na to. Pomislih i da te branim ali sam shvatio da nemam od čega. Tebi oni sada ne mogu ništa a kada sam vidio tko se buni shvatio sam da sve to ima smisla.
BiH to sama sebi spušta zastavu na pola koplja, onoj Bosni i Hercegovini kojoj nema mjesta u njoj samoj, onome kakvu i zbog čega smo je mogli voljeti, onoj koju ova na mržnji nastala ne može podnijeti jer joj smeta sve lijepo i plemenito što nas sjeća što smo propustili biti. Ona je i s tobom lutala po svijetu, nigdje joj nije bilo mjesta, svugdje prezrena, gurana u stranu a najviše kada bi pomislila da je možda vrijeme da se vrati kući.
Ovi što su protestirali zbog pišljive zastave, dizajnirane u nekom uredu za eksperimentalna društva Europe, upravo su nas takvi natjerali da lutamo noseći svoju bezimenu zemlju u sebi. Sami oni o sebi govore i sami su sebi najveća kazna. Ne treba tebe braniti. A nema ništa loše da zemlja za sobom samom ponekad zaplače.
Kada bi samo vidio koliko si ljubavi ostavio za sobom vjerojatno bi se smorio, bio bi to teret na tvojim plećima. I ja bi kao da te branim a evo nikako te ne puštam na miru. Znam, sebičan sam ali mi teško pustiti te da ideš. Zato je to. Ti ćeš nam oprostiti ali neće nam zbog toga biti lakše.
TELEGRAM
(prenamijenjeno u spomen na Bekima
a autor Arsen Dedić i Mika Antić će oprostiti)
Sve češće okrećem 96
Odlaze najbolji
protiv svih pravila
Molim vas – jedan brzojav
Vaš broj?
413 – 606
Tko prima?
Odlaze sami maheri
najbolji u prednatjecanju
A naši gadovi?
Odlično – hvala na pitanju
Sadržaj?
Odlazi naša šank linija
naša prva petorka
izgubila je nerve
sad nadire rulja
s klupa za rezerve
Arkade ili vijenac?
I top i Lovrijenac
Odlaze Duje, Hrvoje, Bekim
u svoje sveto polje
A naši gadovi?
Hvala – nikad bolje
Dok se još isplati
odlazi mudra bratija
Tko predaje, druže?
Beksovi braća i sestre
i jedna Sanela
-
Škobo Habu
#8165 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kakva je uopšte razlika između Bisere, koja je privatizirala ministarstvo, i Mlinarevićke, koja je na ovaj način privatizirala konzulat?
Ja u oba slučaja ne vidim razliku, osim te da su njih dvije ideološki suprostavljene na svim nivoima.
Pročitao sam maloprije Jergovićevu crticu o samom događaju, i jedva sam se suzdrž'o da mu ne FB profilu napišem da je jeste Bekim dobar pisac, ali je još i veći čovjek, te da je licemjerno od nekoga ko je sjedio kao zamjenik urednika u "Slobodnoj Dalmaciji" '93., u doba kada je hrvatska policija Bekima proganjala, baš kao mnoge druge Bosance, kupila u autobuse i slala Aliji u Bosni, a on se samo pukim slučajem spasio takve sudbine, da drži monologe o "viteštvu" u vidu spuštanja zastave na pola koplja. Jer je upravo u ta doba Bekimu i sličnim, iz te redakcije u kojoj je sjedio Jergović, pokazivana karta u jednom pravcu.
-
Novak20
#8166 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Tako je to kada bošnjačka politika želi, pošto-poto, zabiti prst u oko bh Hrvatima.
Žena sa sss, očito potkapacitirana za politiku i još više za diplomaciju dobi mjesto preko veze da bruka BiH u prijateljskoj Češkoj.
A sada kada krene ovo sa vizama za Pakistance i Iračane, bit će smijeha.
Žena sa sss, očito potkapacitirana za politiku i još više za diplomaciju dobi mjesto preko veze da bruka BiH u prijateljskoj Češkoj.
- Bloo
- Globalna šefica
#8167 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bisera (kao i Martina uostalom) nema pravo da se sablaznjava i ibreti cak ni po sluzbenoj duznosti.Škobo Habu wrote: ↑23/05/2020 21:52Kakva je uopšte razlika između Bisere, koja je privatizirala ministarstvo, i Mlinarevićke, koja je na ovaj način privatizirala konzulat?
Ja u oba slučaja ne vidim razliku, osim te da su njih dvije ideološki suprostavljene na svim nivoima.
Pročitao sam maloprije Jergovićevu crticu o samom događaju, i jedva sam se suzdrž'o da mu ne FB profilu napišem da je jeste Bekim dobar pisac, ali je još i veći čovjek, te da je licemjerno od nekoga ko je sjedio kao zamjenik urednika u "Slobodnoj Dalmaciji" '93., u doba kada je hrvatska policija Bekima proganjala, baš kao mnoge druge Bosance, kupila u autobuse i slala Aliji u Bosni, a on se samo pukim slučajem spasio takve sudbine, da drži monologe o "viteštvu" u vidu spuštanja zastave na pola koplja. Jer je upravo u ta doba Bekimu i sličnim, iz te redakcije u kojoj je sjedio Jergović, pokazivana karta u jednom pravcu.
S tim da Martina ima manje kostura u ormaru.
Ovo se moglo "diplomatski" odraditi..
Zapravo, da je neko drugi na mjestu B.Turkovic, u nekom idealnom svijetu neko bez mrlje i ko zasluzuje tu poziciju, ne bih se ni.osvrtala na reakciju jer je.opravdana...ali u takvom svijetu ne bi ni Martina bila tu gdje jeste.
Ovako smo prinudeni da gledamo ovaj teatar apsurda...gdje jedna moralna nakaza pokusava da bude profesionalna i dusebriznicki stiti interese ove drzave od druge, eticki posrnule spisateljice....
-
Škobo Habu
#8168 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jebi ga, ovdje i kada grad uništi nasade paradajza i paprike u Čapljini - šteta se refundira "političkom" Sarajevu.
Guranje Mlinarevićke u diplomaciju nije čisto "bošnjačka" stvar, već je i podržano od određenih ambasada, kao i nekih ličnosti iz zapadnog susjedstva.
Sve što im nikada ne bi palo na pamet da urade u svojoj zemlji - eh, za to postoji Bosna.
Uglavnom, kako već rekoh - nepromišljen potez koji sigurno neće proći nekažnjen, ali će biti i brzo zaboravljen.
Ono što je najbitnije - naša diplomacija je cirkus i svi akteri koji su involvirani u njen rad svojski se trude da nam vjerodostojno prezentiraju o kakvom se cirkusu radi.
Guranje Mlinarevićke u diplomaciju nije čisto "bošnjačka" stvar, već je i podržano od određenih ambasada, kao i nekih ličnosti iz zapadnog susjedstva.
Sve što im nikada ne bi palo na pamet da urade u svojoj zemlji - eh, za to postoji Bosna.
Uglavnom, kako već rekoh - nepromišljen potez koji sigurno neće proći nekažnjen, ali će biti i brzo zaboravljen.
Ono što je najbitnije - naša diplomacija je cirkus i svi akteri koji su involvirani u njen rad svojski se trude da nam vjerodostojno prezentiraju o kakvom se cirkusu radi.
-
Škobo Habu
#8169 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dali ima pravo ili ne, posve je nebitno u situaciji kada nam diplomata pravi gaf za gafom po službenoj dužnosti.Bloo wrote: ↑23/05/2020 21:59
Bisera (kao i Martina uostalom) nema pravo da se sablaznjava i ibreti cak ni po sluzbenoj duznosti.
S tim da Martina ima manje kostura u ormaru.
Ovo se moglo "diplomatski" odraditi..
Zapravo, da je neko drugi na mjestu B.Turkovic, u nekom idealnom svijetu neko bez mrlje i ko zasluzuje tu poziciju, ne bih se ni.osvrtala na reakciju jer je.opravdana...ali u takvom svijetu ne bi ni Martina bila tu gdje jeste.
Ovako smo prinudeni da gledamo ovaj teatar apsurda...gdje jedna moralna nakaza pokusava da bude profesionalna i dusebriznicki stiti interese ove drzave od druge, eticki posrnule spisateljice....
Meni ovakvi nediplomatski potezi djeluju kao smišljeno privlačenje pažnje. Možda sam u krivu, ali kada nam sarajevski mainstream mediji svako malo objave neki događaj - tipa zadnje FB objave nekog studenta koji se zahvaljuje konzulici, a prešućuju ili smatraju nebitnim činjenicu da je počasni konzul u Slovačkoj svojim parama platio troškove prevoza nekolicini BH građana da bi stigli do BIH ili da je ambasador u Indoneziji primio u svoju rezidenciju studenta iz Srbije, sve dok mu se ne obezbjedi mogućnost prevoza do matične države, što je objavila većina medija u Srbiji, onda se zapitaš zašto ovolika pompa oko običnog konzulata u Pragu!?
Šta je sljedeće nakon Bekima i zastave na pola koplja?
Stvar je u tome da su i prije umirali zaslužni građani, ali niko do diplomata nije spuštao zastave na pola koplja.
- Maraschino
#8170 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Placi, kmeci, radi sta hoces ali tako ce vam biti,( oh ti nisi Hrvat sorry) sve dok ambasadore zemlje BiH Dragan Covic postrojava u Mostaru kao svoje privatne i stranacke.Novak20 wrote: ↑23/05/2020 21:56 Tako je to kada bošnjačka politika želi, pošto-poto, zabiti prst u oko bh Hrvatima.
Tako vam grah pao a i padace kako stvari idu. Imate pravo da kmecite sve do Beca.
Za Pakistance, Boga molim da se to raspetlja pa da vidimo ko siri lazi i uzbunjuje narod.
Kazu da je sada najbolji placen posao u Bihacu dijeliti smjernice i putokaze za ulaz u Hrvatsku preko Hercegovine.
Ceracemo se jos.
- MorningStar
#8171 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Cerajte se vi ja cu da ceram biznis 
- Kolinda
#8172 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Znači uvaženi delegati su našli opravdanje za spuštanje zastave na pola koplja iako to nije dozvoljeno bilo kojim aktom.
Zašto su našli, pa samo zato jer je Martina "prst u oko Hrvatima".
Eto baš super, račun kao i obično isporučite sami sebi, Željko je bio "prst u oko..." ali evo dobivate vladu KS, dobili ste Solaka, imate malinara, CIK po volji i onda se nadate da će eto Hrvati i Srbi potrčati u zagrljaj....evo samo što nisu/smo....
Pozicija izglasava neke rezolucije sa opozicijom, gdje li to ima da mi je znati osim u " Sarajevu"...rezoluciju gdje namjerno zaboravljaju zločince iz druga dva naroda da bi eto dobili većinu....
Zašto su našli, pa samo zato jer je Martina "prst u oko Hrvatima".
Eto baš super, račun kao i obično isporučite sami sebi, Željko je bio "prst u oko..." ali evo dobivate vladu KS, dobili ste Solaka, imate malinara, CIK po volji i onda se nadate da će eto Hrvati i Srbi potrčati u zagrljaj....evo samo što nisu/smo....
Pozicija izglasava neke rezolucije sa opozicijom, gdje li to ima da mi je znati osim u " Sarajevu"...rezoluciju gdje namjerno zaboravljaju zločince iz druga dva naroda da bi eto dobili većinu....
-
zrakomlat
#8173 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
spreca wrote: ↑23/05/2020 20:31 Evo jos jednog koji na kraju proli suze za blajburgom,jest ugrozen cak moze i da laze bez ikakve odgovornosti
Ovo mi je promaklo u prvom čitanju u moru napisanih budalaština. Šta je ustvari tema ovog pisma jbt. Kakve veze namjenska ima s misom maxu i ekipi.Čavara ističe kako od Evrope očekuje da ne šute o svemu naprijed navedenom kao i o aferama koje se pokušavaju zataškati kroz pritiske na tužitelje i suce, medije i sve koji spominju nezakonit način imenovanja članova Centralne izborne komisije, nabavke respiratora, korupcije pri izboru u Kantonalnom odboru sarajevske SDA, krivotvorene diplome direktora Obavještajne službe BiH, načina upravljanja i rada namjenske industrije, i mnogih drugih sličnih situacija kao i nezakonitog upravljanja Federalnom televizijom koje traje godinama
- Maraschino
#8174 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ako je ovaj forum mjerilo, svakodnevno ih(HNS shupke) napadamo dok nas oni godinama siluju aparthejdom.Čavara pisao EU: Prijetnje i napadi na Hrvate u BiH postali svakodnevnica
Pogledati na Zavodu za zaposljavanje koliko ih je u evidenciji nezaposlenih.
- Norm
#8175 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
https://avaz.ba/vijesti/bih/572026/duno ... krsi-ustav
Kao sto rekoh, polako se u ocaju otkrivaju pravi kocnicari napretka BiH ka EU a sve sa cinicnim osmjehom svojstvenim HDZ 'promicateljima europejanskih vrijednosti'...
Kao sto rekoh, polako se u ocaju otkrivaju pravi kocnicari napretka BiH ka EU a sve sa cinicnim osmjehom svojstvenim HDZ 'promicateljima europejanskih vrijednosti'...