CPT wrote: ↑21/05/2020 23:23Legendo, mislim da ti nisi shvacas smisao foruma...Tromblon wrote: ↑21/05/2020 11:49Legendo mojne samo ti. Vidi ba kol'ka je livada i prođi me se. I mojne se pravit budala majke ti.CPT wrote: ↑21/05/2020 11:34
A to je? Planski unistili (svoje) ekonomije? Komplikovali sebi zivot? ubijali svoje gradjane? Koja tacno vlast i sta je profitirala? Kinezi? Plahko su profitirali, a jos vise ce u buducnosti. Amerikanci? Rusi? Vise manje svima je popularnost otisla skupa za budzetom. Trumpa ni izdaja drzave nije kostalo koliko ce ce ga ovo.
Ili je ovo zavera protiv BiH?
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
Tromblon
#926 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
-
Tromblon
#927 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Pametan si momak, Željovac i friško iz lockdowna. Čitaš, gledaš valjda si i sam skontao princip. Njima je dobro jer još više stežu omču. Ekonomija pada, represija raste. Cilj je ojačati položaj stada i da sve slušamo i prihvatamo bez pogovora. Jednostavno i sistemsko lagano smanjivanje slobode. Nema tu nikakve teorije i zavjere.mO k3 wrote: ↑21/05/2020 16:12iskreno koji je cilj , mislim da kada vec postavljas ovako nesto da si i duzan da nam objasnisTromblon wrote: ↑21/05/2020 11:49Legendo mojne samo ti. Vidi ba kol'ka je livada i prođi me se. I mojne se pravit budala majke ti.CPT wrote: ↑21/05/2020 11:34
A to je? Planski unistili (svoje) ekonomije? Komplikovali sebi zivot? ubijali svoje gradjane? Koja tacno vlast i sta je profitirala? Kinezi? Plahko su profitirali, a jos vise ce u buducnosti. Amerikanci? Rusi? Vise manje svima je popularnost otisla skupa za budzetom. Trumpa ni izdaja drzave nije kostalo koliko ce ce ga ovo.
Ili je ovo zavera protiv BiH?
- vet
#928 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Korona-mahnitanje u školama zvano – “nova normalnost”:
(Kad idioti i psihopate preuzmu vlast, možemo samo reći - zbogom zdravom razumu.)
..
(Kad idioti i psihopate preuzmu vlast, možemo samo reći - zbogom zdravom razumu.)
..
Last edited by vet on 22/05/2020 05:24, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#929 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
I sve se vlade svijeta udruzile u toj globalnoj zavjeri protiv obicnog covjeka?Tromblon wrote: ↑22/05/2020 01:18Pametan si momak, Željovac i friško iz lockdowna. Čitaš, gledaš valjda si i sam skontao princip. Njima je dobro jer još više stežu omču. Ekonomija pada, represija raste. Cilj je ojačati položaj stada i da sve slušamo i prihvatamo bez pogovora. Jednostavno i sistemsko lagano smanjivanje slobode. Nema tu nikakve teorije i zavjere.
-
freelancerBIH
#930 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Zavadi pa vladaj?CPT wrote: ↑21/05/2020 23:26Da... Vlade ZELE unistiti ekonomija jer je to najbolji nacin da ostanes na vlasti... Ono...freelancerBIH wrote: ↑21/05/2020 20:36Planski unistit ekonomiju - narod dodatno zaduzit da se jos vise ovisi o njima - i da onda njih uzdizemo kao nase "spasioce" - a zaduzili su nas dodatno za milijardicu-dvije - oni ce jos bolje zvijeti - a mi cemo biti jos veca sirotinja ...CPT wrote: ↑21/05/2020 11:34
Ili je ovo zavera protiv BiH?Kljuc do vlasti je zaduzivanje i ukidanje prava. Zbog toga se Trumpu toliko zuri da otvori ekonomiju... Logicno
![]()
![]()
-
Dead Man Walking
#931 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nisam pregledao da kraja pa ne znam je li objasnjeno, ali je sasvim jasno da su crvene tacke rasporedjene planski da bi se na njima zadrzavala djeca sto duze, a u stvari su to mjesta na kojima je 5G zracenje najizrazenije.
- Point.
#932 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ne znam stvarno šta su se pojedini ufatili Gatesa ko da on ima išta sa ovim i ko da je jedini milijarder. Lik ima toliko love da ne mora kurcem mrdnuti više. Uostalom, nije ni toliko aktivan više što se tiče Microsofta.zemomak wrote: ↑21/05/2020 11:11Ima itekako veze, zar misliš da Gejtsu i ostalim milijarderima globalistima odgovara da Tramp uvodi svako malo carine Kinezima i ostalima...jebe im poslove...ali iskreno virus nije ni smrtonosan ni zarazan koliko se predstavlja...moglo je ovo sve proć bez ovoliie pompe i lokdauna....Point. wrote: ↑21/05/2020 10:00Nema nikakve logike, jer je USA najviše pogođena virusom. Nema ovdje nikakve zavjere, ovo je sve plod kineske nesposobnosti da zaustave i sasječu virus u svom početku. Plod nakaradnog komunizma. Ako si gledao seriju Černobil, pa kad direktor i glavni baja nuklearne elektrane laže vlasti u Moskvi da je to samo mali incident, da imaju sve pod kontrolom. Tako su vlasti u Wuhanu lagale glavne baje u Pekingu, a kada je Peking skontao veličinu problema onda su oni lagali čitav svijet. Potrošili su dragocjeno vrijeme u početku ganjajući ljekare koji su pozivali na alarm umjesto da su širenje virusa sasjekli u svom početku. Ostalo je istorija.saint_mirad wrote: ↑21/05/2020 01:07
Tehnicki imas pravo, jer je pusten iz Fort Detricka u USA da bi zatim mutirao.
Kad sve ovo prođe treba im se najebati mile materei naplatiti račun. Prvo zbog bolesnog poriva i tradicije da žderu divlje životinje poput šišmiša, mravojeda, majmuna pa mački i paščadi svjesno šireći mogućnost pojave ovakvih virusa a zatim im naplatiti za nesposobnost i svjesno laganje te masovno ubistvo svih umrlih od covid-19.
Last edited by Point. on 22/05/2020 08:29, edited 1 time in total.
- Point.
#933 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ta tvrdnja uopšte nema nikakvo uporište osim što je to bubnuo neki kineski manji zvaničnik. Nikakve logike nema da ameri šire neki virus u kojem će najviše oni najebati, gdje će im srušiti ekonomiju a preko 30 miliona ostaviti bez posla.saint_mirad wrote: ↑21/05/2020 12:15Koliko znam, virus je donet iz USA laboratorija u Wuhan od strane američkih vojnika koji su išli na neke vojne igre u Kinu. Kasnije se iz Kine proširio kako je već poznato.Point. wrote: ↑21/05/2020 10:00Nema nikakve logike, jer je USA najviše pogođena virusom. Nema ovdje nikakve zavjere, ovo je sve plod kineske nesposobnosti da zaustave i sasječu virus u svom početku. Plod nakaradnog komunizma. Ako si gledao seriju Černobil, pa kad direktor i glavni baja nuklearne elektrane laže vlasti u Moskvi da je to samo mali incident, da imaju sve pod kontrolom. Tako su vlasti u Wuhanu lagale glavne baje u Pekingu, a kada je Peking skontao veličinu problema onda su oni lagali čitav svijet. Potrošili su dragocjeno vrijeme u početku ganjajući ljekare koji su pozivali na alarm umjesto da su širenje virusa sasjekli u svom početku. Ostalo je istorija.saint_mirad wrote: ↑21/05/2020 01:07
Tehnicki imas pravo, jer je pusten iz Fort Detricka u USA da bi zatim mutirao.
Kad sve ovo prođe treba im se najebati mile materei naplatiti račun. Prvo zbog bolesnog poriva i tradicije da žderu divlje životinje poput šišmiša, mravojeda, majmuna pa mački i paščadi svjesno šireći mogućnost pojave ovakvih virusa a zatim im naplatiti za nesposobnost i svjesno laganje te masovno ubistvo svih umrlih od covid-19.
- Tesla Edison
#934 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ljudi, shvatite, 5G nema nikakave veze sa virusom. Dovoljno je izdvojiti pola sata vremena, istražiti kako radi 5G, imate internet, možete danas doći svih mogućih informacija i podataka.
5G nije ništa drugo do oznaka za mobilnu tehnologiju koja je, sa tehničke strane, skoro pa identična 2G, 3G i 4G tehnologiji. Ništa posebno.
5G baš kao i 2G (GSM) sa kojim živimo već skoro pune 3 decenije, radi na različitim frekvencijama koje su daleko ispod štetnih.
Evo jedan primjer:
5G radi na više frekvencija i to najčešće na 700 MHz-2500 MHz. Primjera radi, GSM u EU (samim tim i kod nas) radi na frekvenciji 900 MHz-1800 MHZ. UMTS odnosno 3G u EU radi na frekvencijama 800 MHz-2100 MHz dok LTE odnosno 4G radi na frekvencijama 800 MHz - 1800 MHz - 2600 MHz.
Također postoji 5G UWB koji radi na frekvencijama 28 GHz - 60 GHz. Ova frekvencija se jako rijetko koristi u ovom momentu zbog tehničkih nedostataka. Naime, ima jako mali domet i veoma je podložna smetnjama. Da bi se koristila ova frekvencija, uređaj mora imati savršenu optičku vidljivost sa baznom stanicom, što je u praksi neizvodivo.
Al hajmo reći da se ta frekvencija najviše koristi (pošto teoretičari (ne)zavjera tu frekvenciju naviše i spominju) i opet je ona daleko daleko ispod frekvencije koja je štetna za ljudski organizam i za živi svijet u cjelini.
Vidljiva svjetlost, dakle svjetlost koja izlazi iz obične sijalice koja svijetli u kući, ima frekvenciju od 480 THz - 620 THz (teraherca). Dakle najobičnija svjetlost ima frekvenciju koja je za 10333.33 puta veća od frekvencije 5G mreže. Zračenje koje je štetno ima frekvenciju veću od 780 THz i to se zove jonizirajuće zračenje.
Dakle, govoriti da je bilo koje elektromagnetno zračenje štetno, u najmanju ruku je smiješno.
Evo postaviću vam i grafički prikaz. Lijevo od vidljive svjetlosti je štetno a sve desno od vidljive svjetosti nije. 5G mreža je debelo na desnoj strani.

Sad da se vratimo stvarnim zavjerama.
Ovu priču oko 5G mreže su izmislili u ubacili među teoretičare oni koji su izmislili i virus kako bi skrenuli priču na gluposti i narod jeftino zabavili. Ponavljam po ko zna koji put, ovdje se radi samo o novcu, ništa drugo. Ljudi po prirodi vole tajanstvene, nepoznate stvari da istražuju te samim tim, često i nesvjesno izmisle razne teorije i misterije tamo gdje ih ustvari i nema. Ovdje je razlog jako banalan i jednostavan. Novac i ništa drugo.
Kina, odakle je ovo sve i poteklo, je prodala medicinske opreme u tolikoj mjeri koliko ne bi uspjela za cijelo stoljeće. Da ne govorim o kupovini dionica velikih firmi koje su drastično pale zbog pandemije. MMF-u i Svjetskoj banci ovo je savršena prilika da dodatno povećaju svoj kapital u vidu odobravanja kredita velikom broju zemalja dok vladama svih zemalja ovo je jedinstvena prilika da zaduže svoj narod i uberu sebi korist od tog novca. Da nije pandemije, to bi u mnogim zemljama bilo nemoguće jer bi se postavljala razna pitanja "Zašto se dižu krediti, koji je razlog za kredite i sl.) dok ovako, "u ime zdravlja ljudi" zadužili su nam i unuke. Vlastodršci to svakako neće vraćati i eto WIN-WIN situacije na relaciji MMF, WB - Vlade.
Također, trenutnim milijarderima je bogastvo raslo eksponencijalno. Već su naznake da će Bezos, Gates i Zuckerberg postati prvi bilioneri. Da nije pandemije, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Mislim, nešto bi bilo ali dosta dosta sporije nego sada.
Da ne spominjem lokalne koristi od ovoga u vidu respiratora, javnih nabavki i sl. U svim ovim situacijama jedini koji su nadrljali su obični ljudi međutim, ovi nabrojani milijarderi (uskoro bilioneri), predsjednici, guverneri, ne mare puno za tim. Oni na ljude gledaju samo na radnu snagu koja pridonosi njihovom bogastvu.
Recept je jako jednostavan. Izmisli virus, podobni mediji to razglase (CNN, BBC, AP,...) i eto ti panike. Kasnije samo se doziraju informacije o zaraženim, ostali mediji se pozivaju na njihove "izvore", lokalno prevode članke i eto opšte panije u cijelom svijetu. Kasnije ide druga faza a to je WHO, proglašavanje pandemije, mediji počinju pričati o krahu ekonomije i eto i ekonomske panike. Farmaceutska industrija cvjeta, razne "nevladine organizacije debelo profitiraju, MMF i WB uskaču nude kredite i tu dolazimo do treće faze a to je kućni pritvor i potpuna realizacija plana. Kada se svi namire, ide popuštanje mjera i naglo vaćanje na staro.
Osim novca, testirana je i poslušnost ljudi. Sada se zna da se uz pomoć medija i panike, može uraditi sve te se bojim da u budućnosti ne bude novih "pandemija", "vanzemaljaca" i sl. gluposti kako bi se zadovoljila pohlepa nekolicine.
5G nije ništa drugo do oznaka za mobilnu tehnologiju koja je, sa tehničke strane, skoro pa identična 2G, 3G i 4G tehnologiji. Ništa posebno.
5G baš kao i 2G (GSM) sa kojim živimo već skoro pune 3 decenije, radi na različitim frekvencijama koje su daleko ispod štetnih.
Evo jedan primjer:
5G radi na više frekvencija i to najčešće na 700 MHz-2500 MHz. Primjera radi, GSM u EU (samim tim i kod nas) radi na frekvenciji 900 MHz-1800 MHZ. UMTS odnosno 3G u EU radi na frekvencijama 800 MHz-2100 MHz dok LTE odnosno 4G radi na frekvencijama 800 MHz - 1800 MHz - 2600 MHz.
Također postoji 5G UWB koji radi na frekvencijama 28 GHz - 60 GHz. Ova frekvencija se jako rijetko koristi u ovom momentu zbog tehničkih nedostataka. Naime, ima jako mali domet i veoma je podložna smetnjama. Da bi se koristila ova frekvencija, uređaj mora imati savršenu optičku vidljivost sa baznom stanicom, što je u praksi neizvodivo.
Al hajmo reći da se ta frekvencija najviše koristi (pošto teoretičari (ne)zavjera tu frekvenciju naviše i spominju) i opet je ona daleko daleko ispod frekvencije koja je štetna za ljudski organizam i za živi svijet u cjelini.
Vidljiva svjetlost, dakle svjetlost koja izlazi iz obične sijalice koja svijetli u kući, ima frekvenciju od 480 THz - 620 THz (teraherca). Dakle najobičnija svjetlost ima frekvenciju koja je za 10333.33 puta veća od frekvencije 5G mreže. Zračenje koje je štetno ima frekvenciju veću od 780 THz i to se zove jonizirajuće zračenje.
Dakle, govoriti da je bilo koje elektromagnetno zračenje štetno, u najmanju ruku je smiješno.
Evo postaviću vam i grafički prikaz. Lijevo od vidljive svjetlosti je štetno a sve desno od vidljive svjetosti nije. 5G mreža je debelo na desnoj strani.
Sad da se vratimo stvarnim zavjerama.
Ovu priču oko 5G mreže su izmislili u ubacili među teoretičare oni koji su izmislili i virus kako bi skrenuli priču na gluposti i narod jeftino zabavili. Ponavljam po ko zna koji put, ovdje se radi samo o novcu, ništa drugo. Ljudi po prirodi vole tajanstvene, nepoznate stvari da istražuju te samim tim, često i nesvjesno izmisle razne teorije i misterije tamo gdje ih ustvari i nema. Ovdje je razlog jako banalan i jednostavan. Novac i ništa drugo.
Kina, odakle je ovo sve i poteklo, je prodala medicinske opreme u tolikoj mjeri koliko ne bi uspjela za cijelo stoljeće. Da ne govorim o kupovini dionica velikih firmi koje su drastično pale zbog pandemije. MMF-u i Svjetskoj banci ovo je savršena prilika da dodatno povećaju svoj kapital u vidu odobravanja kredita velikom broju zemalja dok vladama svih zemalja ovo je jedinstvena prilika da zaduže svoj narod i uberu sebi korist od tog novca. Da nije pandemije, to bi u mnogim zemljama bilo nemoguće jer bi se postavljala razna pitanja "Zašto se dižu krediti, koji je razlog za kredite i sl.) dok ovako, "u ime zdravlja ljudi" zadužili su nam i unuke. Vlastodršci to svakako neće vraćati i eto WIN-WIN situacije na relaciji MMF, WB - Vlade.
Također, trenutnim milijarderima je bogastvo raslo eksponencijalno. Već su naznake da će Bezos, Gates i Zuckerberg postati prvi bilioneri. Da nije pandemije, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Mislim, nešto bi bilo ali dosta dosta sporije nego sada.
Da ne spominjem lokalne koristi od ovoga u vidu respiratora, javnih nabavki i sl. U svim ovim situacijama jedini koji su nadrljali su obični ljudi međutim, ovi nabrojani milijarderi (uskoro bilioneri), predsjednici, guverneri, ne mare puno za tim. Oni na ljude gledaju samo na radnu snagu koja pridonosi njihovom bogastvu.
Recept je jako jednostavan. Izmisli virus, podobni mediji to razglase (CNN, BBC, AP,...) i eto ti panike. Kasnije samo se doziraju informacije o zaraženim, ostali mediji se pozivaju na njihove "izvore", lokalno prevode članke i eto opšte panije u cijelom svijetu. Kasnije ide druga faza a to je WHO, proglašavanje pandemije, mediji počinju pričati o krahu ekonomije i eto i ekonomske panike. Farmaceutska industrija cvjeta, razne "nevladine organizacije debelo profitiraju, MMF i WB uskaču nude kredite i tu dolazimo do treće faze a to je kućni pritvor i potpuna realizacija plana. Kada se svi namire, ide popuštanje mjera i naglo vaćanje na staro.
Osim novca, testirana je i poslušnost ljudi. Sada se zna da se uz pomoć medija i panike, može uraditi sve te se bojim da u budućnosti ne bude novih "pandemija", "vanzemaljaca" i sl. gluposti kako bi se zadovoljila pohlepa nekolicine.
- mO k3
#935 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
zamjenio si ti mene , ali hajde pokusavas da manipuliras ....Tromblon wrote: ↑22/05/2020 01:18
Pametan si momak, Željovac i friško iz lockdowna. Čitaš, gledaš valjda si i sam skontao princip. Njima je dobro jer još više stežu omču. Ekonomija pada, represija raste. Cilj je ojačati položaj stada i da sve slušamo i prihvatamo bez pogovora. Jednostavno i sistemsko lagano smanjivanje slobode. Nema tu nikakve teorije i zavjere.
Vi teoreticari zavjere zivite u nekome svome balonu i zasto je to tako??
Pogledajte sta zapravo trazite po internetu , sta lajkujete po Facebooku . Algoritam Facebooka izbacuje vam ono sto vi trazite sta hocete da cujete , procitate....
-
Tromblon
#936 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Niti sam teoretičar zavjere, niti manipulišem. I ja nisam Mi. Ja sam jedinka, individualac. Razumiješ. Ne pravim planove, ne dogovaram se ni sa kime.mO k3 wrote: ↑22/05/2020 10:32zamjenio si ti mene , ali hajde pokusavas da manipuliras ....Tromblon wrote: ↑22/05/2020 01:18
Pametan si momak, Željovac i friško iz lockdowna. Čitaš, gledaš valjda si i sam skontao princip. Njima je dobro jer još više stežu omču. Ekonomija pada, represija raste. Cilj je ojačati položaj stada i da sve slušamo i prihvatamo bez pogovora. Jednostavno i sistemsko lagano smanjivanje slobode. Nema tu nikakve teorije i zavjere.
Pogledajte sta zapravo trazite po internetu , sta lajkujete po Facebooku . Algoritam Facebooka izbacuje vam ono sto vi trazite sta hocete da cujete , procitate....
Problem je što kada netko misli drugačije odmah ga se tretira sa podsmjehom i nipodoštavanjem.
Ti si se sigurno osjećao bezbrižno i veselo kada je počeo lockdown i policijski sat, kada odmah sasijeku i cenzurišu bilo koga ko se usudio reći drugačije od zvanične mantre sa tv?
Ja nisam i meni odmah stvara problem kada vidim i osjetim da neko želi ograničiti i gušiti slobodu.
-
Tromblon
#937 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Nisu se morale udruživati. Svakoj vlasti odgovara i svaka je prepisivala šta je vidjela. Obrazac je bio isti.jeza u ledja wrote: ↑22/05/2020 05:23I sve se vlade svijeta udruzile u toj globalnoj zavjeri protiv obicnog covjeka?Tromblon wrote: ↑22/05/2020 01:18Pametan si momak, Željovac i friško iz lockdowna. Čitaš, gledaš valjda si i sam skontao princip. Njima je dobro jer još više stežu omču. Ekonomija pada, represija raste. Cilj je ojačati položaj stada i da sve slušamo i prihvatamo bez pogovora. Jednostavno i sistemsko lagano smanjivanje slobode. Nema tu nikakve teorije i zavjere.
- vet
#938 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Mislim da je ovaj čovo sasvim lijepo predstavio problem a koliko će ga neko uzeti ozbiljno, sasvim je individualna stvar: - LINKTESLA_EDISON wrote: ↑22/05/2020 08:50 Ljudi, shvatite, 5G nema nikakave veze sa virusom. Dovoljno je izdvojiti pola sata vremena, istražiti kako radi 5G, imate internet, možete danas doći svih mogućih informacija i podataka.
5G nije ništa drugo do oznaka za mobilnu tehnologiju koja je, sa tehničke strane, skoro pa identična 2G, 3G i 4G tehnologiji. Ništa posebno.(...)
..
- Tesla Edison
#939 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Pa on ne zna na koji način mu radi TV prijemnik a eto zna sve o 5G.vet wrote: ↑22/05/2020 12:10Mislim da je ovaj čovo sasvim lijepo predstavio problem a koliko će ga neko uzeti ozbiljno, sasvim je individualna stvar: - LINKTESLA_EDISON wrote: ↑22/05/2020 08:50 Ljudi, shvatite, 5G nema nikakave veze sa virusom. Dovoljno je izdvojiti pola sata vremena, istražiti kako radi 5G, imate internet, možete danas doći svih mogućih informacija i podataka.
5G nije ništa drugo do oznaka za mobilnu tehnologiju koja je, sa tehničke strane, skoro pa identična 2G, 3G i 4G tehnologiji. Ništa posebno.(...)
..
Pusti se tih "stučnjaka". Fino sam sve objasnio. Ko je pismen i imalo razuman, shvatiće napisano. Ovdje je prvenstveno sukob NAUKA vs TEORETIČARI.
Naučne činjenice o 5G su egzaktne tj. eksperimentalno dokazive dok teorije ostaju samo teorije, bez ikakve naučne potpore.
Niko od tih teoretičara nikad nije iznio naučni dokaz svoje teorije. Nose aluminijumske folije na glavi, pričaju o štetnosti 5G a nigdje nikakvog naučnog dokaza, naučne studije i sl.
Takvi pokrivaju kamere na laptopima i mobitelima kako ih ne bi "špijunirali". Pametnom dosta.
Pozivam svakoga ko se ne slaže sa napisanim da prodiskutujemo na naučnim osnovama, bez YT teoretičara i sl. Dakle 1 na 1 sa egzaktnim dokazima. Na YT teoretičare suvišno je trošiti vrijeme dok ih gledaš a da ne govorim o uzaludnom trošenju vremena na rasprave o njima.
- mO k3
#940 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Tebi nije za pomoćiTromblon wrote: ↑22/05/2020 11:08Niti sam teoretičar zavjere, niti manipulišem. I ja nisam Mi. Ja sam jedinka, individualac. Razumiješ. Ne pravim planove, ne dogovaram se ni sa kime.mO k3 wrote: ↑22/05/2020 10:32zamjenio si ti mene , ali hajde pokusavas da manipuliras ....Tromblon wrote: ↑22/05/2020 01:18
Problem je što kada netko misli drugačije odmah ga se tretira sa podsmjehom i nipodoštavanjem.
Ti si se sigurno osjećao bezbrižno i veselo kada je počeo lockdown i policijski sat, kada odmah sasijeku i cenzurišu bilo koga ko se usudio reći drugačije od zvanične mantre sa tv?
Ja nisam i meni odmah stvara problem kada vidim i osjetim da neko želi ograničiti i gušiti slobodu.
-
Tromblon
#941 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Jer želim slobodu i pravo na izbor?mO k3 wrote: ↑22/05/2020 14:00Tebi nije za pomoćiTromblon wrote: ↑22/05/2020 11:08Niti sam teoretičar zavjere, niti manipulišem. I ja nisam Mi. Ja sam jedinka, individualac. Razumiješ. Ne pravim planove, ne dogovaram se ni sa kime.mO k3 wrote: ↑22/05/2020 10:32
zamjenio si ti mene , ali hajde pokusavas da manipuliras ....
- index_box
#942 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ako ne griješim, negdje ranije si iznio stav da virus SARS-CoV-2 ne postoji. Izvini, ali kako možeš tvrditi da virus ne postoji (nauka kaže da postoji), a onda se pozivati na istu tu nauku kako bi dokazao da ne postoji štetnost 5G?TESLA_EDISON wrote: ↑22/05/2020 12:41Pa on ne zna na koji način mu radi TV prijemnik a eto zna sve o 5G.vet wrote: ↑22/05/2020 12:10Mislim da je ovaj čovo sasvim lijepo predstavio problem a koliko će ga neko uzeti ozbiljno, sasvim je individualna stvar: - LINKTESLA_EDISON wrote: ↑22/05/2020 08:50 Ljudi, shvatite, 5G nema nikakave veze sa virusom. Dovoljno je izdvojiti pola sata vremena, istražiti kako radi 5G, imate internet, možete danas doći svih mogućih informacija i podataka.
..
Pusti se tih "stučnjaka". Fino sam sve objasnio. Ko je pismen i imalo razuman, shvatiće napisano. Ovdje je prvenstveno sukob NAUKA vs TEORETIČARI.
Naučne činjenice o 5G su egzaktne tj. eksperimentalno dokazive dok teorije ostaju samo teorije, bez ikakve naučne potpore.
Niko od tih teoretičara nikad nije iznio naučni dokaz svoje teorije. Nose aluminijumske folije na glavi, pričaju o štetnosti 5G a nigdje nikakvog naučnog dokaza, naučne studije i sl.
Takvi pokrivaju kamere na laptopima i mobitelima kako ih ne bi "špijunirali". Pametnom dosta.
Pozivam svakoga ko se ne slaže sa napisanim da prodiskutujemo na naučnim osnovama, bez YT teoretičara i sl. Dakle 1 na 1 sa egzaktnim dokazima. Na YT teoretičare suvišno je trošiti vrijeme dok ih gledaš a da ne govorim o uzaludnom trošenju vremena na rasprave o njima.
Nemoj me pogrešno shvatiti, samo pokušavam shvatiti način na koji si došao do takvih zaključaka. Dolazim iz oblasti prirodnih nauka i svjestan sam da sve ima svoje granice, ali vjerujem da je nauka neprestana potraga za novim znanjem, saznanjem i otkrićima, zato nijednu hipotezu ne odbacujem bez analize i validnih dokaza.
U frekvencije se ne razumijem jer nisam stručan za te oblasti, ali bih volio shvatiti zašto ovi ljudi prave toliku paniku oko 5G i je li u pitanju zaista nešto krajnje bezopasno.
Međutim, i meni je jasno da većina ljudi, koji gledaju te YT kanale, nema blage veze s mozgom, nažalost. Kad pročitam komentare sve mi je jasno. 5G i pravoslavna molitva.
Eto, ne moraš čak niti pisati, postavi mi par linkova da mogu pročitati, pogledati, vidjeti rezultate konkretnih i temeljitih studija i sl. Hvala ti unaprijed.
- Tesla Edison
#943 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Ma virus ko virus postoji. Mislim na ovaj virus proizveden u medijima gdje su ga predstavili nešto gore od ebole, HIV-a, malarije i kuge zajedno. Taj virus ne postoji. Pokušavam ljude animirati da se opuste, da ne paničare pa zbog toga govorim samo da virus ne postoji, da sad im ne objašnjavam svakome ponaosob. Treba najnormalije živjeti kao i prije i naravno ignorisati medije što je više moguće.index_box wrote: ↑22/05/2020 14:07Ako ne griješim, negdje ranije si iznio stav da virus SARS-CoV-2 ne postoji. Izvini, ali kako možeš tvrditi da virus ne postoji (nauka kaže da postoji), a onda se pozivati na istu tu nauku kako bi dokazao da ne postoji štetnost 5G?TESLA_EDISON wrote: ↑22/05/2020 12:41Pa on ne zna na koji način mu radi TV prijemnik a eto zna sve o 5G.
Nemoj me pogrešno shvatiti, samo pokušavam shvatiti način na koji si došao do takvih zaključaka. Dolazim iz oblasti prirodnih nauka i svjestan sam da sve ima svoje granice, ali vjerujem da je nauka neprestana potraga za novim znanjem, saznanjem i otkrićima, zato nijednu hipotezu ne odbacujem bez analize i validnih dokaza.
U frekvencije se ne razumijem jer nisam stručan za te oblasti, ali bih volio shvatiti zašto ovi ljudi prave toliku paniku oko 5G i je li u pitanju zaista nešto krajnje bezopasno.
Međutim, i meni je jasno da većina ljudi, koji gledaju te YT kanale, nema blage veze s mozgom, nažalost. Kad pročitam komentare sve mi je jasno. 5G i pravoslavna molitva.Bezobličnom, izbezubljenom masom najlakše je manipulisati poluinformacijama i pseudočinjenicama, a to kojekakvi “dunđeri” upravo i rade. Samo ukucajte na Googleu Dušan Dunđer, pa potražite njegovu biografiju (nema je).
Eto, ne moraš čak niti pisati, postavi mi par linkova da mogu pročitati, pogledati, vidjeti rezultate konkretnih i temeljitih studija i sl. Hvala ti unaprijed.
Oduvjek se znalo za korona porodicu virusa. To su virusi koji izazivaju gripu. Ovolika panika i mjere nisu ništa drugo nego izmišljena stvar, stvaranje panike radi bogaćenja pojedinaca. Iskoristili su virus kako bi se obogatili.
Na takav virus mislim. Virus koji se plasira u javnosti, virus zbog kojeg sve staje, virus zbog kojeg ne smiješ izaći na ulicu bez maske. Taj virus ne postoji. Postoji korona virus i postojao je i prije. Ovaj je malo dugačiji jer ne postoji vakcina međutim ja nisam nikad primio vakcinu ni za ostale korona viruse (gripu) pa mi ništa nije. I ovo kada bih fasovao, ne bi mi ništa bilo. To govori i brojka o smrtnosti.
Pogledajte samo kako se izvještava o broju zaraženih. Samo dodaju brojke a niko od te brojke ne oduzima oporavljene. Prostom računicom može se doći do brojke da u svijetu nema ni 50% trenutno zaraženih od brojke koja se plasira. Kada je korona u pitanju tu se samo sabira, nigdje oduzimanja.
Kad vidite brojke 2,3,4 miliona, odmah se stvara panika a u odnosu na broj stanovnika na zemlji, procenat je debelo ispod procenta statističke greške. Još te prikazane brojke nisu tačne budući da se treba oduzeti broj oporavljenih.
Sad da se skupite vas 10 u jednu sobu i za jednog od tih 10 osoba da se donese lažan test da je pozitivan na koronu, za pola sata bi vas počelo boliti u plućima i osjećali biste blage simptome gripe iako ste svi savršeno zdravi. Mozak je čudo još kada se istim i manipuliše....
Više o koroni u djelu izdatom 2002 godine:
Coronaviridae
Autor: Gordana Mlinarić-Galinović, knjiga: Virologija, urednik: Vladimir Presečki, izdavač Medicinska naklada, Grad Zagreb, Godina 2002., stranica
191-194
https://www.bib.irb.hr/99599
Nažalost dozvolili smo da nas zbog obične prehlade naprave idiotima, zatvore u kuće i provode strogoću nad nama. Ali za narod koji ide Torabiju (ovdje ne mislim samo na nas, išli su i drugi u mnogim zemljama) i ne čudi ovo.Koronavirusi aficiraju respiratorni, gastrointestinalni i nervni sustav čovjeka. Virus se širi pomoću aerosola, a na to upućuje brzo širenje virusa tijekom epidemije. Može se širiti i fekalno-oralnim putem ( virusi iz roda Torovirus) i mehanički. Nt protutijela se stvaraju na površinske izdanke virusa 229E ili OC43, među kojima nema unakrižnih reakcija, pa će osoba inficirana npr. sojem 229E stvarati protutijela samo na taj virus. Rjeđe ( u samo polovice bolesnika) se nađu specifična HI i CF protutijela. Serumska protutijela počinju rasti tjedan dana nakon infekcije, postižu vrh za dva tjedna, te dugo perzistiraju i štite osobe u reinfekciji od težih oblika bolesti. Uperena su uglavnom protiv površinskih izdanaka virusa, ali se stvaraju i na nukleoprotein virusa. Reinfekcije su moguće već i unutar godine dana. Epidemiologija Infekcije koronavirusima javljaju se sporadično i u epidemijama u zimi i proljeće, po cijelpm svijetu, u svim dobnim grupama i kod oba spola jednako. To su akutne infekcije respiratornog trakta sojevima 229E ili OC43, najčešće kod djece i u manjoj mjeri kod adolescenata i odraslih. Na njih otpada oko 5-15% svih infekcija gornjeg dijela respiratornog trakta djece i odraslih. Smatra se da 30% svih prehlada i jednako toliko subkliničkih infekcija otpada na koronaviruse. U dobi od 30 godina, više od 2/3 svih ljudi ima protutijela za koronaviruse 229E i OC43. Mogu se javiti i pneumonije. Reinfekcije su česte, ali s porastom dobi postaju rijeđe.
- jeza u ledja
#944 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
S tim sto to nije uopste tacno, bar ne za Gatesa.TESLA_EDISON wrote:Već su naznake da će Bezos, Gates i Zuckerberg postati prvi bilioneri.
Sa druge teme:
I naravno ovo nisu jedini milijarderi.For the year, Buffett’s wealth has declined by $20 billion, according to the Bloomberg Billionaire’s Index
- Tesla Edison
#945 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Billion na engleskom je milijarda na našem.jeza u ledja wrote: ↑22/05/2020 16:27S tim sto to nije uopste tacno, bar ne za Gatesa.TESLA_EDISON wrote:Već su naznake da će Bezos, Gates i Zuckerberg postati prvi bilioneri.
Sa druge teme:I naravno ovo nisu jedini milijarderi.For the year, Buffett’s wealth has declined by $20 billion, according to the Bloomberg Billionaire’s Index
Kad kažem da će postati bilioneri, mislim na bogastvo veće od 1000 milijardi.
-
laik1981
#946 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Jedino za Bezosa pretpostavljaju da ce za koju godinu postati bilioner i da ce biti prvi covjek kojem je to poslo za rukom, mada ja mislim da su Rockefelleri davno prebacili tu cifru ali kao familija.. Sa naseg stanovnistva mi i ne mozemo pojmiti sta te cifre znace u praksi.. Mislim da je i tom Bezosu svejedno ima li 200 milijardi ili 800 milijardi ili 3 biliona.. Da bi mogao pojmiti sta te cifre predstavljaju mislim da bi morao nekako kvantno razmisljati.. Ono sto djeluje pomalo zastrasujuce je da ti odredjemi multimilijarderi imaju vecu moc i uticaj od vecine drzava, dok za razliku od drzava oni kao pojedinci mogu djelovati van institucija i sistema..
- ultima_palabra
#947 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Amazon je tek nedavno prebacio vrijednost od hiljadu milijardi, a Bezos je vlasnik samo 11% firme.
-
Tempo
- ZeModerator
#948 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
bil gejc tokom noci ravna zemlju.
- Tesla Edison
#949 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Naravno da imaju veću moć kad mogu skoro sve države kupitilaik1981 wrote: ↑22/05/2020 17:31 Jedino za Bezosa pretpostavljaju da ce za koju godinu postati bilioner i da ce biti prvi covjek kojem je to poslo za rukom, mada ja mislim da su Rockefelleri davno prebacili tu cifru ali kao familija.. Sa naseg stanovnistva mi i ne mozemo pojmiti sta te cifre znace u praksi.. Mislim da je i tom Bezosu svejedno ima li 200 milijardi ili 800 milijardi ili 3 biliona.. Da bi mogao pojmiti sta te cifre predstavljaju mislim da bi morao nekako kvantno razmisljati.. Ono sto djeluje pomalo zastrasujuce je da ti odredjemi multimilijarderi imaju vecu moc i uticaj od vecine drzava, dok za razliku od drzava oni kao pojedinci mogu djelovati van institucija i sistema..
- Jara
#950 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite
Jeste l' čuli da su zemljotresi u doba korone u Zagrebu izazvani vještački, namjerno!? Da, da...