De,molim te, reci u cemu drugom to one savrseno funkcionisu-osim u kradji (zbog cega i jesu u koaliciji) i spasavanju gucice jedni drugima.izvrsni direktor wrote: ↑21/05/2020 05:29Kako onda sda hdz i snsd savrseno funkcionisu u koaliciji dugi niz godina?Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑21/05/2020 05:06
Sklepane visestranacke koalicije se ponasaju k'o rogovi u vreci - jednostavno, ne funkicionisu.
![]()
Narod i Pravda (Konakovic)
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#6426 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- _Reds_
#6427 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mijenjanjem boje dresa se ne mijenja mozak.izvrsni direktor wrote: ↑21/05/2020 01:54 Neka trecina ovih "preletaca" ostane privrzena novoj stranci je dosta. Jer to odma znaci isti taj broj manje u sda bloku
-
El_comadante
#6428 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mora Dino malo i druge pustiti da pričaju, nemože sve sam.
- drug_profi
#6429 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne mijenja se zapravo ideologija,koja ne mora biti jasno definisana, ali svako od nas zna za šta i protiv čega se zalaže._Reds_ wrote: ↑21/05/2020 07:51Mijenjanjem boje dresa se ne mijenja mozak.izvrsni direktor wrote: ↑21/05/2020 01:54 Neka trecina ovih "preletaca" ostane privrzena novoj stranci je dosta. Jer to odma znaci isti taj broj manje u sda bloku
Realno, u SDA je prije bilo puno više čestitih ljudi nego danas, ali su izašli kad su vidjeli u šta su upali.
Danas eto imaju i opciju da se nastave baviti politikom ali na način za koji misle da je častan.
Ne želim reći da su svi časni koji dođu, ili da će NiP generalno biti častan i pošten, samo kažem da se jedino budala nikad ne može predomisliti.
- MorningStar
#6430 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mora dok stranka se ne etablira na nivou fbih ..
- _Reds_
#6431 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jeste, kao što je onaj iz Krajine u njemu slični.drug_profi wrote: ↑21/05/2020 08:23Ne mijenja se zapravo ideologija,koja ne mora biti jasno definisana, ali svako od nas zna za šta i protiv čega se zalaže._Reds_ wrote: ↑21/05/2020 07:51Mijenjanjem boje dresa se ne mijenja mozak.izvrsni direktor wrote: ↑21/05/2020 01:54 Neka trecina ovih "preletaca" ostane privrzena novoj stranci je dosta. Jer to odma znaci isti taj broj manje u sda bloku
Realno, u SDA je prije bilo puno više čestitih ljudi nego danas, ali su izašli kad su vidjeli u šta su upali.
Danas eto imaju i opciju da se nastave baviti politikom ali na način za koji misle da je častan.
Ne želim reći da su svi časni koji dođu, ili da će NiP generalno biti častan i pošten, samo kažem da se jedino budala nikad ne može predomisliti.
Ponašate se tako da ko god promjeni dres, odmah mu se sapere sve, kao kao da je bio na ispovjedi, i sad je čist.
Čovjek nosi svoje breme, ma koliko dresova promjenio. Postoje ljudi koji taj dres mijenjaju iz ovog ili onog razloga. Neki bi prošli i da se kandiduju kao nezavisni(mannina), a neki (većina) to rade jer uvide da u drugoj stranci lakše može do vrha, ili do boljeg broja na izbornoj listi, i naručito je to prisutno pred izbore, kad trebaju liste da se prave. I ovo treba ukinuti, ove izbore svako 2 godine, iz mnogo razloga.
SBiH je prva nastala iz SDA, po istom principu... ali imaš svoj stav i ok.
- Prpa.ba
#6432 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Izbori svake dvije godine su odlicna stvar. Kantonalne izbore prebaciti zajedno sa opstinskim, a ostaviti federalne i drzavne zajedno
Dva standardna argumenta za jedne izbore za sve su
Prvi, da trosimo pare. Pa sta? Cak i donja niza liga u korupciji, nivo osnovnog obrazovanja, nas izadje skuplje svake godine. Sada se trebamo lisiti prava na glasanje kako bismo vlastima ostavili vise novca u budzetu.. za sta tacno?
Drugi, da su politicari onda stalno u kampanji. Dobro, jesu. I sta ce se promijeniti ako im to vrijeme povecamo na 4 godine? U onim srednjim godinama izmedju izbora ce kao biti fokusirani?
Spajanjem izbora samo omogucavamo trenutnim vlastima da kupe dva za cijenu jednog.
Dva standardna argumenta za jedne izbore za sve su
Prvi, da trosimo pare. Pa sta? Cak i donja niza liga u korupciji, nivo osnovnog obrazovanja, nas izadje skuplje svake godine. Sada se trebamo lisiti prava na glasanje kako bismo vlastima ostavili vise novca u budzetu.. za sta tacno?
Drugi, da su politicari onda stalno u kampanji. Dobro, jesu. I sta ce se promijeniti ako im to vrijeme povecamo na 4 godine? U onim srednjim godinama izmedju izbora ce kao biti fokusirani?
Spajanjem izbora samo omogucavamo trenutnim vlastima da kupe dva za cijenu jednog.
- RunnerX
#6433 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uz pitanje šta sve on ima o njima, jer ne vjerujem da je izbacio i pola materijala, pretpostavljam da najbolje čuva za predizborne kampanje. Isto tako sam poprilično siguran da još uvijek ima svoje ljude u SDA koji mu dostavljaju materijal i informacije.nikad_vise wrote: ↑21/05/2020 00:09Jednostavno nemaju nacina da mu nastete a bio je u SDA i jos pored svih tih perioda ali i njegove vladavine jednostavno nemaju nista da mu nadju.
- drug_profi
#6434 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ne znam šta nije jasno?drug_profi wrote: ↑21/05/2020 08:23 Ne želim reći da su svi časni koji dođu, ili da će NiP generalno biti častan i pošten, samo kažem da se jedino budala nikad ne može predomisliti.
- RunnerX
#6435 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Okerić: Nismo isti i nikad nećemo biti.

Dino: Jest' lijepo govoriti poslije kolegice Kerle
Dino: Jest' lijepo govoriti poslije kolegice Kerle
- nikad_vise
#6436 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da ti kazem iskreno i meni to jos uvijek stvara gorcinu u zeludcu sto se tice Juske.Bezveze se kompromituje u stranci ovog egomanijaka.last mohicans wrote: ↑21/05/2020 00:59Sve okey,samo nemoj Juske, Boga ti. Beskarakternim likovima koji plivaju iz ministarstva u ministarstvo nije mjesto s ove strane. Nakon one oprostajne sjednice i govora mu, falio sam ga ovdje. Ispade da mu je na tren savjest proradila i da je sutra vec izlapila. Mozda nadođe, ali slabo izlazi iz šefovog šupka. Mislim da Dino grijesi i sa ovim preletačevićima. Ima tu dobrog kadra koji ce odmah povuci masu glasova. On zeli instant infrastrukturu u i van KS, jer nema toliko vremena ni kapaciteta da je pravi. A za to treba i glasova, mandata i keša. Vidjet cemo je li dugoročno pogrijesio ili ne.nikad_vise wrote: ↑21/05/2020 00:09 NiP ali i Dino prije svega dobija solidno prostora kod Senada na Face-tv i moze se komotno reci da Face preferira Dinu i da mu Senad vjeruje.Cak su i
neke njihove skupove prenosili.Dino je dosad gostovao 5-6 puta u zadnjih mozda 2 godine.Na N1 je isto cest gost i moguce da mu malo "silje" na N1 jer je prilicno cest gost.Klix tu i tamo prati ga redovno moze se reci.To je to otprilike.
Mada mu realno najvise reklame pravi Radoncic preko Avaza.![]()
Sta radi Dino ovoj SDA nejaci,sad su kao lafo svi isti.Dino ih pere na dnevnoj bazi,rastura ih lik po savovima jer i sad kad su pozicija jednostavno im neda dahnuti.Ni SBB ni SDA a ni DF-u.Ukazuje na njihov kriminal i lopovluk,svakodnevno ih stavlja na rub srama njihovim djelima.Uvukao im je nesigurnost i neposluh cak i u njihove maticne stranke.Milevica,Campara,Jasna,pa sad ovaj SBB ovac u Travniku..Jednostavno nemaju nacina da mu nastete a bio je u SDA i jos pored svih tih perioda ali i njegove vladavine jednostavno nemaju nista da mu nadju.
Vec zamisljam kepecevu facu na tornju dok gleda kako ga Dino pere preko facebook-a..trese se,bijesan,svasta bi mu prikacio al nema nista pa izmislja afere po avazu da mu kako nasteti.E to je dragi moji drugovi nemoc.To je nemoc koju pokazuju slabici i papci kad osjete da im se sprema metla jer nasuprot sebe imaju lika koji je u svakom pogledu drzavnik za njih sve i jednog.
Davno sam vec rekao,kreatori ove 25godisnje bijede i zaostavstine osjete da ljudi pocinju slijediti ovog covjeka,nemogu prihvatiti da dolaze novi narastaji i generacije koje imaju puno vise patriotizma,pameti,energije itd.Ne samo u NiP.u nego i u drugim strankama.Ima tu i Becirovic iz SDP-a, Kojovic iz Nase stranke,Sabina Cudic iz Nase stranke takodje ok zena,bilo je par momaka u ovoj prosloj vladi.Pa imamo i u SBB-u Jusku,uredan lik.
Ima i po mnogim drugim strankama tih mladih ljudi koji izgledaju gospoda za ove istrosene i korumpirane debile.
I ja sam ocekivao da ce napraviti korak dalje i zatvoriti vrata SBB-u.Opet s druge strane mislim da ce on prije il kasnije odabrati pravu stranu jer mnogi koji ga poznaju samo najbolje o njemu kazu.
Sto se tice preletaca i slicno,ovi u Travniku sto su pristupili NiP-u imaju zaista podrsku zajednice i cijenjeni su ljudi.Dovoljno je vidjeti koliko ih raja gotivi na drustvenim mrezama i sve je jasno.
I mislim da je generalno glupa prica o preletacima.Zna se na kojim temeljima NiP funkcionise,i ako danas sutra neko od tih preletaca bude kriminalac,licno vjerujem da Dino nece imati problem da se ogradi i od tog kriminalca a i od njegovih dijela.
Glupost je da neko iz NiP-a nece pokusati da se okoristi,al ono sto cini sustinsku razliku jest da Dino sigurno nece kao Bakir okrivljivat medije,kamere,glumit lazni patriotizam i sta sve ne da opravda svoje kriminalce iz stranke.To je najbolje pokazao u emisiji odgovorite ljudima kad su ga skoro prozivali da je njegov direktor nesto ukrao.Covjek otvoreno kaze ako je ukrao neka ga razgule i mediji i tuzilastvo
Mogu ti preletaci raditi sta hoce,pa i preletiti ali i krasti u buducnosti opet,ali im sigurno stranka nece cuvati ledja za takve stvari.Ljudi u NiP-u vide posljednju sansu koju Dino ne smije iznevjeriti ni po koju cijenu.
-
MUNAFIK
#6437 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jel ovaj Devic jedino sto SDA u KS ima?
On njima kao vodi grupu? Nevjerovatno kako plitak lik...
Svaka rasprava mu je na nivou hinjavog priglupog djeteta kojom pokušava nešto iskontruisat i uglavnom šta god da nevalja lik kaže to je NIP kao da su svi glupi i to je tako jer on kaže
Ovo oko ZOI84 i restorana posebna blamaža... Mene bilo sramota gledat kako se lik sam ukopava i kakve gluposti valja...
Sramota baš
Svaka rasprava mu je na nivou hinjavog priglupog djeteta kojom pokušava nešto iskontruisat i uglavnom šta god da nevalja lik kaže to je NIP kao da su svi glupi i to je tako jer on kaže
Ovo oko ZOI84 i restorana posebna blamaža... Mene bilo sramota gledat kako se lik sam ukopava i kakve gluposti valja...
Sramota baš
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#6438 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
faktor i slobodna bosna stvarno pretjeruju. prije mjesec se kifla ogradio od magode i benettona i skupština usvoji prijedlog nipa i oni ga opet prozivaju i razvlače. 
-
Son1
#6439 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NiP je u ovom trenutku iz moje perspektive nuzno zlo, da bi mogli doc do bilo kakvog dobra u buducnosti.
Da su zlatni, daleko.
Da su zlatni, daleko.
-
kritikos
#6440 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znate čovjeka!MUNAFIK wrote: ↑21/05/2020 21:45 Jel ovaj Devic jedino sto SDA u KS ima?
Svaka rasprava mu je na nivou hinjavog priglupog djeteta kojom pokušava nešto iskontruisat i uglavnom šta god da nevalja lik kaže to je NIP kao da su svi glupi i to je tako jer on kaže![]()
Sramota baš![]()
Evo oko tebe zuji jedna pčela pa se uznervoziš, počneš mahati rukama, tjerati je da te ne bi ubola. Dević? Čovjek drži roj u košnici pod kontrolom, još im meda uzme. E to je maher, i šta je njemu voditi grupu bumbara u skupštini?
- animus
#6441 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Novinari bi mogli malo da procackaju ovog Devica. Ko je on i kako se pojavio. Koliko sam saznao on je preko SDA dobio poziciju direktora škole u Ilijašu i tu mu je poceo američki san da se ostvaruje. Vile, auti i ostalo na nivou vodje meksickog kartela. Ima materijala ali premalo istraživačkog novinarstva. Čast Žurnalu a ovo ostalo bas tanko.
-
statixx
#6442 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Eno Campara cuo da je dobra janjetina u Ilijasu, al' ne zovu na sijela. 
-
mali_balon
#6443 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znam ga....svrsenik medrese iz visokog, tacnije gracanica, selo kod visokog, tesko djetinstvo, odrastanje, skonto da se uvlacenjem pravim ljudima moze postic svasta, postaje oportunista, uvlakac i kako rece pocinje americki san.....nije tesko zamisliti nekog sa mentalnim sklopom seljackog uvlakaca/oportuniste, neizzivljenog djetinstva i mladosti popracenih sa nedostatkom novca i nemoci da se bilo cim drugim istakne ...nekog ko je bio anonimus u svom gradicu i za kratak period postaje glavni baja te carsijice....koji bi da postane glavni baja velike carsije....dobijemo eklantan primjer papka kojeg ce kad tab veliki igraci potrositi....ali do tad taj unistava sve pred sobom....zbog kadra koji je doveo u skolu u kojo je bio direktor ljudi salju djecu u drugu skolu.....pa volovsko hucanje po ilijasu "ja sam Bog ovdje i sve ce biti kako ja kazem"......animus wrote: ↑22/05/2020 08:30 Novinari bi mogli malo da procackaju ovog Devica. Ko je on i kako se pojavio. Koliko sam saznao on je preko SDA dobio poziciju direktora škole u Ilijašu i tu mu je poceo američki san da se ostvaruje. Vile, auti i ostalo na nivou vodje meksickog kartela. Ima materijala ali premalo istraživačkog novinarstva. Čast Žurnalu a ovo ostalo bas tanko.
-
MUNAFIK
#6444 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nuzno ili ne NIP se sasvim pristojno bori sa konkurencijom i sasvim je jasno da se zele odlucno borit sa svim maliverizacijama kako kod drugih tako i kod sebe...
NiP nije nikakvo nuzno ZLO nego jedan vrlo pozitivan politicki iskorak na nasoj BH politickoj sceni opterecenoj godinama talova i raznoraznih kriminala...
- Kamper
#6445 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znas li koje je godiste lik? Nigdje na internetu nema tog podatka a niti bilo kakve opsirnije biografije.mali_balon wrote: ↑22/05/2020 10:56Znam ga....svrsenik medrese iz visokog, tacnije gracanica, selo kod visokog, tesko djetinstvo, odrastanje, skonto da se uvlacenjem pravim ljudima moze postic svasta, postaje oportunista, uvlakac i kako rece pocinje americki san.....nije tesko zamisliti nekog sa mentalnim sklopom seljackog uvlakaca/oportuniste, neizzivljenog djetinstva i mladosti popracenih sa nedostatkom novca i nemoci da se bilo cim drugim istakne ...nekog ko je bio anonimus u svom gradicu i za kratak period postaje glavni baja te carsijice....koji bi da postane glavni baja velike carsije....dobijemo eklantan primjer papka kojeg ce kad tab veliki igraci potrositi....ali do tad taj unistava sve pred sobom....zbog kadra koji je doveo u skolu u kojo je bio direktor ljudi salju djecu u drugu skolu.....pa volovsko hucanje po ilijasu "ja sam Bog ovdje i sve ce biti kako ja kazem"......animus wrote: ↑22/05/2020 08:30 Novinari bi mogli malo da procackaju ovog Devica. Ko je on i kako se pojavio. Koliko sam saznao on je preko SDA dobio poziciju direktora škole u Ilijašu i tu mu je poceo američki san da se ostvaruje. Vile, auti i ostalo na nivou vodje meksickog kartela. Ima materijala ali premalo istraživačkog novinarstva. Čast Žurnalu a ovo ostalo bas tanko.
-
mali_balon
#6446 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
77, 78, tu je negdjeKamper wrote: ↑22/05/2020 13:17Znas li koje je godiste lik? Nigdje na internetu nema tog podatka a niti bilo kakve opsirnije biografije.mali_balon wrote: ↑22/05/2020 10:56Znam ga....svrsenik medrese iz visokog, tacnije gracanica, selo kod visokog, tesko djetinstvo, odrastanje, skonto da se uvlacenjem pravim ljudima moze postic svasta, postaje oportunista, uvlakac i kako rece pocinje americki san.....nije tesko zamisliti nekog sa mentalnim sklopom seljackog uvlakaca/oportuniste, neizzivljenog djetinstva i mladosti popracenih sa nedostatkom novca i nemoci da se bilo cim drugim istakne ...nekog ko je bio anonimus u svom gradicu i za kratak period postaje glavni baja te carsijice....koji bi da postane glavni baja velike carsije....dobijemo eklantan primjer papka kojeg ce kad tab veliki igraci potrositi....ali do tad taj unistava sve pred sobom....zbog kadra koji je doveo u skolu u kojo je bio direktor ljudi salju djecu u drugu skolu.....pa volovsko hucanje po ilijasu "ja sam Bog ovdje i sve ce biti kako ja kazem"......animus wrote: ↑22/05/2020 08:30 Novinari bi mogli malo da procackaju ovog Devica. Ko je on i kako se pojavio. Koliko sam saznao on je preko SDA dobio poziciju direktora škole u Ilijašu i tu mu je poceo američki san da se ostvaruje. Vile, auti i ostalo na nivou vodje meksickog kartela. Ima materijala ali premalo istraživačkog novinarstva. Čast Žurnalu a ovo ostalo bas tanko.
- RunnerX
- drug_profi
#6448 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
On je ovdje čak pokušao biti blag prema inferiornoj inteligenciji.
- oldtajmer
- bunk
#6450 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
O ybmt lik koji je trentno direktor jedne OS na Tk je svojevremeno tokom skolovanja istjeran iz Gazihusrefbegove medrese,bio hodza pa presao u skolu ,pa kad su otkrili da nema ni srednju skolu naknadno je negdje kod Visokog zavrsio tu razliku razreda a to je to znaci Gracanica kod Visokog..mali_balon wrote: ↑22/05/2020 13:1977, 78, tu je negdjeKamper wrote: ↑22/05/2020 13:17Znas li koje je godiste lik? Nigdje na internetu nema tog podatka a niti bilo kakve opsirnije biografije.mali_balon wrote: ↑22/05/2020 10:56
Znam ga....svrsenik medrese iz visokog, tacnije gracanica, selo kod visokog, tesko djetinstvo, odrastanje, skonto da se uvlacenjem pravim ljudima moze postic svasta, postaje oportunista, uvlakac i kako rece pocinje americki san.....nije tesko zamisliti nekog sa mentalnim sklopom seljackog uvlakaca/oportuniste, neizzivljenog djetinstva i mladosti popracenih sa nedostatkom novca i nemoci da se bilo cim drugim istakne ...nekog ko je bio anonimus u svom gradicu i za kratak period postaje glavni baja te carsijice....koji bi da postane glavni baja velike carsije....dobijemo eklantan primjer papka kojeg ce kad tab veliki igraci potrositi....ali do tad taj unistava sve pred sobom....zbog kadra koji je doveo u skolu u kojo je bio direktor ljudi salju djecu u drugu skolu.....pa volovsko hucanje po ilijasu "ja sam Bog ovdje i sve ce biti kako ja kazem"......
Kakvo smece..