Škoda all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#2876 Re: Škoda all about
A5 2,0 TDI Elegance 2005. godine sa doplatom za alarm, mutilock, maxi DOT, roletnom za zadnju sajbu 41k KM, tako da se cijena za ekvvalentni model zadržala i danas.
Da li je puno ili malo novaca za neki auto ne zavisi samo od tog auta nego i od konkurencije, koliko je konkurencija koštala nekad, a koliko košta sad..
Da li je puno ili malo novaca za neki auto ne zavisi samo od tog auta nego i od konkurencije, koliko je konkurencija koštala nekad, a koliko košta sad..
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2877 Re: Škoda all about
Na konfiguratoru imaju samo Ambition i Style paketi. Vjerovatno ce se kasnije pojaviti Active koji u prosloj generaciji bio pocetni.
- iceman ze
#2878 Re: Škoda all about
Moja Yetara 2010 ima vise opreme nego g7 ili a7 octavijan iz 2018, a cemu to skrtarenje sa fab xenonima, cruise controlerima, koznim sjedalima, multimedijama? Onda bolje polovno uzeti za 15 k nego sve to sto dobijete u >35k wanabe L&K dizajnerskim ili pseudo vrs u tzv. Monte Carlo edicijama sa ergonomskim volanima i sport sjedalima 
-
tempuser
#2879 Re: Škoda all about
Malo naivno posavljaš stvari... Auto ima opreme onoliko koliko doplatiš. Ni osnovni Yetti nije raskoš. Moj kum je imao 2010. god, naravno FWD, manuelna klima 2 x podizači, obični farovi, obična sjedala, jedino je neko doplatio Bolero i maxi dot...iceman ze wrote: ↑17/05/2020 06:36 Moja Yetara 2010 ima vise opreme nego g7 ili a7 octavijan iz 2018, a cemu to skrtarenje sa fab xenonima, cruise controlerima, koznim sjedalima, multimedijama? Onda bolje polovno uzeti za 15 k nego sve to sto dobijete u >35k wanabe L&K dizajnerskim ili pseudo vrs u tzv. Monte Carlo edicijama sa ergonomskim volanima i sport sjedalima![]()
Da li je bolje kupiti polovno za 15k ili novo za 35k je besmisleno raspravljati, ako ništa drugo, da svako tako razmišlja ne bi imao od koga kupiti to za 15k...
- iceman ze
#2880 Re: Škoda all about
Ne vidim tih >35k ni u cemu posebno, eto vozim tudje svaki radni dan, a drugi za firmu odrzavaju, ovo je 3ca gen octavijana da u firmi vozim, i ne znam stvarno o cemu vise raspravljate, da je neka rasprava o oldtimer skodi mozda bi i imao razumjevanja. Naravno, ovo je upuceno onima koji zaista i potrose, a ne da ćaćinu kesu odrijese... 
-
tempuser
#2881 Re: Škoda all about
Za 35k KM i ne mozes ocekivati nista posebno, to je cijena toga sto dobivas kad je novo! To “bolje” za 15k KM je novo bilo 40 i vise milja. Da li je to puno pokazuje i pokazace prodaja, jer ne moze biti puno ako je to svako 5 auto na cesti!
- MarlboroGold
#2882 Re: Škoda all about
Pozdrav raja
Imam jedan čudan problem sa ključevima od Fabije (dizel) koju cura voza, a god. je 2004. Prvi problem se javio kad jednog dana nisam mogao upaliti auto sa rezervnim ključem, dok je sa glavnim sve ferceralo bez frke. Mislio sam da je prvo baterija, ali je na kraju bio problem do čipa koji je ispao iz ključa. To sam na kraju sredio kod majstora i vratio auto na parking pred zgradom koristići rezervni ključ. Sutradan cura nije mogla upaliti auto sa glavnim ključem koji je radio svo vrijeme, pa kad sam joj dao svoj rezervni ključ upalila je bez problema. I danas je isti problem i samo se može upaliti sa rezervnim ključem. Šta se moglo desiti?
Drugi problem je sa zaključavanjem vrata... nekad poludi i samo otključava/zaključava brave i u vožnji i na parkingu, a nekad otvori prozore, i to se dešava na lijevoj strani (vozačeva vrata i ona iza), dok brave na desnoj rade bez problema. Ovaj problem je prisutan i dok su oba ključa radila bez problema.
Zanima me koliko bi me popravka ovoga mogla koštati?
Hvala
Imam jedan čudan problem sa ključevima od Fabije (dizel) koju cura voza, a god. je 2004. Prvi problem se javio kad jednog dana nisam mogao upaliti auto sa rezervnim ključem, dok je sa glavnim sve ferceralo bez frke. Mislio sam da je prvo baterija, ali je na kraju bio problem do čipa koji je ispao iz ključa. To sam na kraju sredio kod majstora i vratio auto na parking pred zgradom koristići rezervni ključ. Sutradan cura nije mogla upaliti auto sa glavnim ključem koji je radio svo vrijeme, pa kad sam joj dao svoj rezervni ključ upalila je bez problema. I danas je isti problem i samo se može upaliti sa rezervnim ključem. Šta se moglo desiti?
Drugi problem je sa zaključavanjem vrata... nekad poludi i samo otključava/zaključava brave i u vožnji i na parkingu, a nekad otvori prozore, i to se dešava na lijevoj strani (vozačeva vrata i ona iza), dok brave na desnoj rade bez problema. Ovaj problem je prisutan i dok su oba ključa radila bez problema.
Hvala
- sparky
- iceman ze
#2885 Re: Škoda all about
Mojne te se ljutiti, ovo je forum
nemam problem s tim da neko 2010 tipla 37500CHF, a ja 4500chf te 2019.
Nego sam htio reci da se nisu 2020 za tih >35k nisu ni potrudili ubaciti ni wirless punjac za mobitek ili vec kak'se to cudo zove u Aroni. Ja malo tange frange i imam skoro pa sve kao novo, izuzev zamora materijala u tih 10g. Iskreno i da imam pare ne bih ovaj novi 1.5tsi ni kupovao barem prvih 5 god dok ne prodju barem 150k na km satu, jer po svom vidim da su ljudi popusili foru sa ne iskusnim i ne dovoljno usavrsenim vrlo osjetljivim tsi motorima. A tuziti proizvodjaca za tu foru na tsi pa dobiti 60% pokrica defektaze kao u UK ne pije u BosnaE
ipak nama skodusije koje vracaju iz zemalja Magreba i sl. njesra svakako i vrlo vjerovatno sa upitnim emisionim standardima tih motora idu ko haLva i niko nista i ne pita 
-
tempuser
#2886 Re: Škoda all about
Zapravo si sam sebi dogovoio boldiranim!iceman ze wrote: ↑21/05/2020 18:13 Mojne te se ljutiti, ovo je forumnemam problem s tim da neko 2010 tipla 37500CHF, a ja 4500chf te 2019.
Nego sam htio reci da se nisu 2020 za tih >35k nisu ni potrudili ubaciti ni wirless punjac za mobitek ili vec kak'se to cudo zove u Aroni. Ja malo tange frange i imam skoro pa sve kao novo, izuzev zamora materijala u tih 10g. Iskreno i da imam pare ne bih ovaj novi 1.5tsi ni kupovao barem prvih 5 god dok ne prodju barem 150k na km satu, jer po svom vidim da su ljudi popusili foru sa ne iskusnim i ne dovoljno usavrsenim vrlo osjetljivim tsi motorima. A tuziti proizvodjaca za tu foru na tsi pa dobiti 60% pokrica defektaze kao u UK ne pije u BosnaE
ipak nama skodusije koje vracaju iz zemalja Magreba i sl. njesra svakako i vrlo vjerovatno sa upitnim emisionim standardima tih motora idu ko haLva i niko nista i ne pita
![]()
- iceman ze
#2887 Re: Škoda all about
Moze toj moj Đep podnijet'
pa nije daĆija 
- kabal1337
#2888 Re: Škoda all about
Komfort modul ( BCM) do 100 KMMarlboroGold wrote: ↑21/05/2020 16:44 Pozdrav raja
Hvala
Moras ponjeti oba kljuca kod majstora da ih upari ( ako radi preko dijagnostike), a ako klonira kljuc taj problem se ne bi trebao desavati.
Ne mora biti identican po brojevima, ali treba imati isti broj pinova na sebi pogotovo ako imas tempomat jer se razlikuju ( highline,midline, lowline)
- MarlboroGold
#2889 Re: Škoda all about
Hvala drug.kabal1337 wrote: ↑24/05/2020 14:51Komfort modul ( BCM) do 100 KMMarlboroGold wrote: ↑21/05/2020 16:44 Pozdrav raja
Hvala
Moras ponjeti oba kljuca kod majstora da ih upari ( ako radi preko dijagnostike), a ako klonira kljuc taj problem se ne bi trebao desavati.
Ne mora biti identican po brojevima, ali treba imati isti broj pinova na sebi pogotovo ako imas tempomat jer se razlikuju ( highline,midline, lowline)
Otići ću nakon Bajrama i konačno završiti jer me baš počelo nervirati.
-
Becky7
#2890 Re: Škoda all about
Valja li za kupiti Skoda Fabia Active 1.0 MPI presla 14.453 km fabrička garancija važeća do 07.2023. ili 120 000 km ?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2891 Re: Škoda all about
odlicna
-
noviclan
#2892 Re: Škoda all about
Das mu deset milja i vozi
- iceman ze
#2893 Re: Škoda all about
Ma dajte molim vas.... 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2894 Re: Škoda all about
Ma ne rece cijenu a Fabia ko Fabia..ko je sitan mozda mu je komotna
.
- iceman ze
#2895 Re: Škoda all about
Ili sto bi rek'o moj drug kupujem zeni.....
i to za 5 milja evropskih jos pod garancijom 
-
Becky7
#2896 Re: Škoda all about
Rekla sam da necu vise pisati na na ovu temu, ali nije ni 5 milja ni od nekoga privatno, auto se nalazi u PORSCHE Sarajevo.
https://www.olx.ba/artikal/38105935/sko ... e-1-0-mpi/
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2897 Re: Škoda all about
odakle ti lova 
-
Becky7
#2898 Re: Škoda all about
A odakle ce biti razlika na kredit
-
Bobi
- Forum administrator
#2899 Re: Škoda all about
Haj ne zajebavajte se...bolje onda uzet novu preko ovog lizinga...znas da je novo a razlika u rati minimalna. I ona Octavia na lizing 27.500 je bolja solucija..mala razlika u rati...treba se raspitat kod njih..novo je novo.
-
Bobi
- Forum administrator
#2900 Re: Škoda all about
20.772,00 KM activ nova !!! sa 0000 km
.