THE WITCHER (sve o)
Moderator: Benq
- ferratilis
#451 Re: THE WITCHER (sve o)
Peta godisnjica ove legendarne igre

- hopi
#452 Re: THE WITCHER (sve o)
evo ja hinstalirao jopet vičera, goty edišn.
Igrao sam nekada davno, možda ima dvije godine, i ostao mi je save file, pa da vidim da li da nastavim na njega ili da počenm ispočetak. Odigrao sam nekih 5h, level 4 sam, u velenu sam, završio sam neke questove nilfgardian connection, bloody baron, wild at heart. Ali mislim da bi bilo bolje da počenm ispočetka jer se slabo čega sjećam vala. Ne znam jesma li puno prešao ili nisam, ako nisam onda bi ispočetka opet.
Igrao sam nekada davno, možda ima dvije godine, i ostao mi je save file, pa da vidim da li da nastavim na njega ili da počenm ispočetak. Odigrao sam nekih 5h, level 4 sam, u velenu sam, završio sam neke questove nilfgardian connection, bloody baron, wild at heart. Ali mislim da bi bilo bolje da počenm ispočetka jer se slabo čega sjećam vala. Ne znam jesma li puno prešao ili nisam, ako nisam onda bi ispočetka opet.
- Ultraviolent
#453 Re: THE WITCHER (sve o)
Nisi, kreni ponovo. Vjerujem da bi se samo vise zbunio kad bi usao na stari save file.
- Averus
#454 Re: THE WITCHER (sve o)
Slično sam i ja, samo što sam ja nakon 10ak sati (i trećeg pokušaja), ponovo uzeo i skontao da mi ništa nije jasnohopi wrote: ↑20/05/2020 16:21 evo ja hinstalirao jopet vičera, goty edišn.
A nisam još bio ni izašao iz WO
I onda ispočetka i nakucao još 150 sati
- hopi
#455 Re: THE WITCHER (sve o)
i jsa sam to u međuvremenu skontao da ću ispočetka početi, čitam evo ovo temu da malo vidim šta kako, pa ću neke generalne savjete još pročitati i krećem. Druga sreća, vdijećemo ovaj put. 
- aditon
#456 Re: THE WITCHER (sve o)

prekucao quest porodična pitanja...ja zajebancije braćo mila...sad me main questovi navode na Novigrad i Skilegge (valjda sam dobro napisao) međutim, sad ću da ove otvorene side questove odradim što su u Velenu..na nekim side questovima sam dobio XP kao i na main questovima...međutim i dalje sam na niskom nivou, tek 10, i dalje kuburim s lošim oružjem i armorom.
- Averus
#457 Re: THE WITCHER (sve o)
@hopi
Zavidim ti
@aditon
Ne obaziri se toliko na levele. Ne idi u Skellige još
Novigrad možeš, ali ja bih na tvom mjestu još jačao i vježbao
Inače, experience i novac koji dobiješ od questova nije uvijek isti. Postoji nešto što se zove maksimum (kad odradiš quest flawlessly), a postoje i slučajevi gdje dobiješ manje
Zavidim ti
@aditon
Ne obaziri se toliko na levele. Ne idi u Skellige još
Novigrad možeš, ali ja bih na tvom mjestu još jačao i vježbao
Inače, experience i novac koji dobiješ od questova nije uvijek isti. Postoji nešto što se zove maksimum (kad odradiš quest flawlessly), a postoje i slučajevi gdje dobiješ manje
- ferratilis
#458 Re: THE WITCHER (sve o)
Osjecaj kad konacno napustis Velen je kao da si pobjegao iz pakla. Svaka cast CDPRu kako su ga dizajnirali da ti stvara tegobu dok igras. Glad, siromastvo, mrznja, cudovista itd. Nije da je Novigrad puno bolji, ali je ogromna razlika od Velena. Mozes birati kad ces u Skellige, ali koliko se sjecam vecina side questova tamo je oko 15-16 levela, mozda bi to bilo dobro vijeme.
- aditon
#459 Re: THE WITCHER (sve o)
neću ja još nigdje ići iz Velena, previše posla ima u Velenu još uvijek 
- Averus
#460 Re: THE WITCHER (sve o)
@ferratilis igra je od početka takva, da ti se tačno gadi ljudski rod. Ali i knjige su takve, što više čitaš, sve više shvataš da su ljudi tačno prikazani kao u real life.
Odeš iz White Orchard, gdje je sirotinja puka, dođeš u Velen - fuj. Znači sve gore od goreg.
Onda dođeš u Novigrad, sve uglađeno i fino, a najveći monstrumi.
Odeš u Skellige, na glasu kao primitivci, a onako najmanje su od tih zala
I kad završiš igru, sve prođe, dođeš u Toussaint, bajku jebenu
Odeš iz White Orchard, gdje je sirotinja puka, dođeš u Velen - fuj. Znači sve gore od goreg.
Onda dođeš u Novigrad, sve uglađeno i fino, a najveći monstrumi.
Odeš u Skellige, na glasu kao primitivci, a onako najmanje su od tih zala
I kad završiš igru, sve prođe, dođeš u Toussaint, bajku jebenu
- hopi
#461 Re: THE WITCHER (sve o)
evo da se prijavim igram još uvijek, nisam odustao još
nakvoj babi sam upravo vratio tavu
i ovih nekih prvih questova se sjećam od prošlog puta, ali lagano sada idem
nakvoj babi sam upravo vratio tavu
i ovih nekih prvih questova se sjećam od prošlog puta, ali lagano sada idem
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#462 Re: THE WITCHER (sve o)
Jesi vidio zezancije kod barona?aditon wrote: ↑20/05/2020 19:14
prekucao quest porodična pitanja...ja zajebancije braćo mila...sad me main questovi navode na Novigrad i Skilegge (valjda sam dobro napisao) međutim, sad ću da ove otvorene side questove odradim što su u Velenu..na nekim side questovima sam dobio XP kao i na main questovima...međutim i dalje sam na niskom nivou, tek 10, i dalje kuburim s lošim oružjem i armorom.
Mislim da je to prvi put da sam se istinski sazalio i da me ganulo neko cudoviste.
- aditon
#463 Re: THE WITCHER (sve o)
odličan quest...uz to sam morao završiti još questova da bi ovaj priveo kraju...trebalo je cijelu priču smisliti, svaka im čast
Sinoć igrao side quest za vješticu Kiru, u vezi ukletog Fyke otoka...opet pozitivno iznenađen cijelim questom...btw, na ovom questu sam tonu XP dobio, tačnije oko 800 ako sam dobro brojao..najviše XP do sada u jednom questu...
- Averus
#464 Re: THE WITCHER (sve o)
Od Kire sve što si dobio valja, a? aaa? 
- ferratilis
#465 Re: THE WITCHER (sve o)
Pazi ovo, tri glavna lika u questu su Alexander, Graham i Anabelle = Alexander Graham Bell. A Kira ti da onaj magicni "telefon" prije questa.aditon wrote: ↑21/05/2020 12:48odličan quest...uz to sam morao završiti još questova da bi ovaj priveo kraju...trebalo je cijelu priču smisliti, svaka im čast
Sinoć igrao side quest za vješticu Kiru, u vezi ukletog Fyke otoka...opet pozitivno iznenađen cijelim questom...btw, na ovom questu sam tonu XP dobio, tačnije oko 800 ako sam dobro brojao..najviše XP do sada u jednom questu...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- hopi
#467 Re: THE WITCHER (sve o)
je li se možeš kako sam popravljati mač i opremu, ili to moraš ići kod blacksmith?
i tek sam skontao da skillove osim apgrejda, moraš i equip (desno pod character), inače nemaju nikakve koriste akos am to dobro shvatio?
i tek sam skontao da skillove osim apgrejda, moraš i equip (desno pod character), inače nemaju nikakve koriste akos am to dobro shvatio?
- ferratilis
#468 Re: THE WITCHER (sve o)
Mozes ih popravljat sam ako imas repair kit, ali vraca samo 20 ili 30% durability. Da, skillove moras equip-ati, u protivnom nemaju nikakvog efekta. Isto je sa mutagenima.
- SanskiBiser
- Optimus09
#470 Re: THE WITCHER (sve o)
Do rekorda
Za igru treba bolji racunar

Za igru treba bolji racunar

- Averus
#471 Re: THE WITCHER (sve o)

Last wish sam procitao na prethodnom teleofnu, pa nema tu 100% markicu
Moram navaliti ovo sve da procitam do druge sezone i sljedece igre
btw nisam još skontao kako da ih poredam kako treba
- Optimus09
- aditon
- aditon
#475 Re: THE WITCHER (sve o)
moraš ti opet igrati witchera..već si sve zaboravioferratilis wrote: ↑21/05/2020 17:57Mozes ih popravljat sam ako imas repair kit, ali vraca samo 20 ili 30% durability. Da, skillove moras equip-ati, u protivnom nemaju nikakvog efekta. Isto je sa mutagenima.