meni se cini da ti bas i nisi proputovao svijetastudiorum_tuzlaensis wrote: ↑20/05/2020 21:00 Klađenje i kocka su kancer društva, uništavaju društvo direktno i indirektno i moraju biti strogo kontrolisani i visoko oporezovani. Isto vrijedi i za drogu i alkohol.
Tako je u svim normalnim državama, kladionicu moraš svijećom tražiti ili ići u distrikt gdje se kurva i kocka, dok u našoj lijepoj zemlji cvjeta biznis cuka i binga za krezubu sirotinju koja u oktobru proda svoj glas za 50 KM.
Kladionice i neobrazovani ljudi im odgovaraju savršeno i biće ih još više u ovom ćumezu i sumraku ljudske civilizacije zvanom BiH.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
doremifa
#45626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#45627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tipicno razmisljanje od krezubog sda glasaca.bunk wrote: ↑20/05/2020 21:07 Ma bezze pricas .Niko nikoga pistoljem nije natjerao na kladjenje.Ali ja sam za uredjenje svega .
Hajmo prvo rijesit problem droge.Iskorijenit,pa onda nasilja povezanog sa alkoholom ,iskorijenit.
Moze onda i probleme koji nastaju kladjenjem,iskorijenit.
Malo mi vuce na nesto poznato ali ne mogu da sjetim...
Cuj niko ih ne tjera pistoljem da se klade, znaciI ko ih jebe onda, sami su sebi krivi. nemamo mi nista s tim, nije to problem drustva i drzave.
Sto vise sirotinje koja visi u kladionici veca sigurno za vas u sda toru jelde?
.
- bunk
#45628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mozda da ih na Naked island posalje urbana elita iz sdp-a...izvrsni direktor wrote: ↑20/05/2020 21:50Tipicno razmisljanje od krezubog sda glasaca.bunk wrote: ↑20/05/2020 21:07 Ma bezze pricas .Niko nikoga pistoljem nije natjerao na kladjenje.Ali ja sam za uredjenje svega .
Hajmo prvo rijesit problem droge.Iskorijenit,pa onda nasilja povezanog sa alkoholom ,iskorijenit.
Cuj niko ih ne tjera pistoljem da se klade, znaciI ko ih jebe onda, sami su sebi krivi. nemamo mi nista s tim, nije to problem drustva i drzave.
.
Smijesan si.
A to potvrdjuje William Hill.
P.s.
Mozda da zabranimo mobilne telefene,racunare i sve sto omogucava online kladjenje...
-
doremifa
#45629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
treba zabraniti i masnu hranu kao i gazirana pića kao i kolače. ljudi nisu svjesni koliko je šećer loš za njih pa bi država to trebala reguliratibunk wrote: ↑20/05/2020 21:59Mozda da ih na Naked island posalje urbana elita iz sdp-a...izvrsni direktor wrote: ↑20/05/2020 21:50Tipicno razmisljanje od krezubog sda glasaca.bunk wrote: ↑20/05/2020 21:07 Ma bezze pricas .Niko nikoga pistoljem nije natjerao na kladjenje.Ali ja sam za uredjenje svega .
.![]()
![]()
Smijesan si.
A to potvrdjuje William Hill.
P.s.
Mozda da zabranimo mobilne telefene,racunare i sve sto omogucava online kladjenje...
-
A_A_AKCIJA
#45630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mogo bi ti pripaziti šta pričaš.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑20/05/2020 21:19To je najgluplja priča ikad. Čuj niko nije natjero nikog a okolo niklo 1000 kladionica. Šta balavac od 15 godina zna šta su voćke i cuke? Zna samo da može zaradit para guzovace.bunk wrote: ↑20/05/2020 21:07 Ma bezze pricas .Niko nikoga pistoljem nije natjerao na kladjenje.Ali ja sam za uredjenje svega .
Isto da ti se u haustor useli 5 kurava koje navale na tebe i sjebu ti brak samo tako, pa ti neko poslije kaze 'nije te niko tjero'
Upravo zbog toga se ograničavaju takve stvari da nisu na dohvat ruke jer je dobro poznata ljudska priroda i kako nastaju ovisnosti. Zamisli ima čitava nauka koja se bavi ljudskim ponašanjem. Kockanje je ozbiljan poremećaj zbog kojeg su mnogi oplakali, objesili se, zaklali, opljackali, da heroin izgleda ko kamilica kad se gleda nanesena šteta porodici i društvu.
Tako je i Amir Zukić, tražio malo regulacije kladionica, pa su hercegovcima iz SDA poručili da je on završen čovjek. U prevodu, ubiše mu konja, cuku, njega strpaše u zatvor (a Asima jok), gdje ga silovaše više puta, a eno nekidan mu odvrnuše šarafe točkova na autu...
Ko kaže da vlast ne štiti privredu, samo kada treba
- ultima_palabra
-
Patton44
#45632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zna li ko hoce li Mandic biti kandidat za nacelnika.Jutros procita da je Sabina protiv.
- Roccohljup
- paleoconservative
#45634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Amerika potrosila stotine milijardi dolara kroz vise decenija u (vrlo neproduktivnom i neuspjesnom) ratu protiv droge, a ti bi da nam sadasnja garnitura kockastih glava ISKORJENI drogu?bunk wrote: ↑20/05/2020 21:07 Ma bezze pricas .Niko nikoga pistoljem nije natjerao na kladjenje.Ali ja sam za uredjenje svega .
Interesantno.
Last edited by paleoconservative on 21/05/2020 12:02, edited 1 time in total.
- bunk
#45635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel poznajes koncept sarkazma?paleoconservative wrote: ↑21/05/2020 12:00Amerika potrosila stotine milijardi dolara kroz vise decenija u ratu poslije droge, a ti bi da nam sadasnja garnitura kockastih glava ISKORJENI drogu?bunk wrote: ↑20/05/2020 21:07 Ma bezze pricas .Niko nikoga pistoljem nije natjerao na kladjenje.Ali ja sam za uredjenje svega .
Interesantno.
-
doremifa
- Roccohljup
#45637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Piše SB tako da i nije baš provjeren info
ABINA ĆUDIĆ KONTRA PREDRAGA KOJOVIĆA: Sukob u Našoj stranci zbog kandidature Srđana Mandića
Kako "Slobodna Bosna" saznaje iz izvora u Našoj stranci, nedavno objavljena kandidatura Srđana Mandića, jednog od popularnijih bivših ministara u Vladi Kantona Sarajevo, za poziciju načelnika općine Centar, izazvala je novi niz problema i podjela u Našoj stranci.
Mini market
Prije 17h Prije 16h
Iako se mislilo kako je Mandićeva kandidatura ispred Četvorke (SDP, NiP, NS I Hadžibajrić) potvrđena, i kako će bivši ministar izaći na megdan načelniku Nedžadu Ajnadžiću, to po posljednjim informacijama ipak nije tačno. Mandićevoj kandidaturi se oštro usprotivila predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić zajedno sa još nekoliko njoj bliskih članova.
Za sada ostaje nejasno zbog čega je Ćudić protiv ove kandidature, ali pretpostavlja se da se radi o borbi za kontrolu unutar Naše stranke. Naša stranka bi u narednim danima trebala donijeti konačnu odluku o kandidaturi Mandića, kao i ulasku u predizbornu koaliciju sa Narodom i pravdom i SDP-om, a sudeći po podršci koju Mandić ima u krugovima predsjednika Kojovića, bivšeg premijera Edina Forte i drugih u rukovodstvu stranke, kandidatura bi uprkos protivljenju Sabine Ćudić trebala biti potvrđena.
- drndalo
#45638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedna jednostavna pretraga sa “kladionice dugovi” izbaci:
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... -km/308857
http://izdvojeno.ba/kako-nas-pljackaju- ... hrvatskoj/
https://faktor.ba/vijest/poreznici-nemo ... ama-306674
Pretpostavljam da Poreska uprava ne zna tacno da im nisu duzni, nego lupaju onako...
- bunk
#45639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nabrojao si remi,wiliams i derbi sport koje u osnovi i ne rade godinama ali si izostavio sve ove uspjesne koje rade i placaju sve..
Izvadio clanak iz 2018..
Izvadio clanak iz 2018..
- JThomas
#45640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#45641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zapamti jednu stvar, svi unutarstranacki sukobi i unutarstranacka prepucavanja idu preko slobodne bosne. nikada mi nije bilo jadno zasto, ali je tako. sjeti se sukoba bakir - tihic, pa komsic - lagumdzija, pa previranja u dfu na relaciji suljagic, reuf - komsic, pa trenutacni razmt na relaciji aljosa i sda sarajevo i to je na prvu sto sam se sjetio.Roccohljup wrote: ↑21/05/2020 13:23Piše SB tako da i nije baš provjeren info
ABINA ĆUDIĆ KONTRA PREDRAGA KOJOVIĆA: Sukob u Našoj stranci zbog kandidature Srđana Mandića
Kako "Slobodna Bosna" saznaje iz izvora u Našoj stranci, nedavno objavljena kandidatura Srđana Mandića, jednog od popularnijih bivših ministara u Vladi Kantona Sarajevo, za poziciju načelnika općine Centar, izazvala je novi niz problema i podjela u Našoj stranci.
Mini market
Prije 17h Prije 16h
Iako se mislilo kako je Mandićeva kandidatura ispred Četvorke (SDP, NiP, NS I Hadžibajrić) potvrđena, i kako će bivši ministar izaći na megdan načelniku Nedžadu Ajnadžiću, to po posljednjim informacijama ipak nije tačno. Mandićevoj kandidaturi se oštro usprotivila predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić zajedno sa još nekoliko njoj bliskih članova.
Za sada ostaje nejasno zbog čega je Ćudić protiv ove kandidature, ali pretpostavlja se da se radi o borbi za kontrolu unutar Naše stranke. Naša stranka bi u narednim danima trebala donijeti konačnu odluku o kandidaturi Mandića, kao i ulasku u predizbornu koaliciju sa Narodom i pravdom i SDP-om, a sudeći po podršci koju Mandić ima u krugovima predsjednika Kojovića, bivšeg premijera Edina Forte i drugih u rukovodstvu stranke, kandidatura bi uprkos protivljenju Sabine Ćudić trebala biti potvrđena.
valjda se njima ne gadi da pisu takva sranja.
-
izvrsni direktor
#45642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel van to stranacka naredba da citate redovno bljuvotine iz slobodne bosne ili uzivate u tome?
- drug_profi
- bunk
#45644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Druze profil dugove iz doba komunista jos odplacujemo..
Nije valjda da se ne sjecas kzrsa 7 za 1 i devalvacija koje su neciji kredit od 100 000 KM za noc pretvarale u 10KM.
Bolje nemojmo o tome.
- drug_profi
#45645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E šta ti možeš sve lupat i poredit, to je čudo jedno.bunk wrote: ↑22/05/2020 17:24Druze profil dugove iz doba komunista jos odplacujemo..
Nije valjda da se ne sjecas kzrsa 7 za 1 i devalvacija koje su neciji kredit od 100 000 KM za noc pretvarale u 10KM.
Bolje nemojmo o tome.
Hajd nemoj sad da te tjeram da mi argumentuješ ovu budalaštinu.
Daj strukturu vanjskog duga BiH i daj nasljeđeni dug iz SFRJ.
Daj objasni kako je stabilizacija kursa valute naškodila ikome osim što je potrošnju stavila u realni okvir?
I ako nisi znao to je mjera koja je bila dio reformi radi evropskog puta Jugoslavije.
Stabilizacija valute, privatizacija, slobodni izbori. Tri glavna uslova.
Imaš i danas valutni odbor u CBBiH i isti je trebao biti u NBJ.
A pošto ćeš se vjerovatno sad ko zdapi poklopiti ušima, evo da ne ostane nedorečeno.
Stari dug SFRJ iznosi 12% ukupnog duga BiH ili oko milijardu i po MARAKA.
Ukupan dug BiH na kraju 2019 je bio oko 11 milijardi MARAKA.
Od čega je oko 25% kredita JAVNOM sektoru, čitaj budzetskim parazitima, tj tebi i sličnim tebi.
- bunk
#45646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Inace novcanice od sto milijardi si znak da se dobri radi.
-
izvrsni direktor
#45647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na argumentovan post ide odgovor u vidu smajlija. Svaka cast, sda-ovski
- drug_profi
#45648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini ne vidim argument ni poentu. Pricas o vremenima kad je poceo politicki raspad jugoslavije. Kad je Slobo preuzeo Topčider.
Proces koji su zapoceli neprijatelji Jugoslavije, neprijatelji Bosne i Bosnjaka između ostalog, ali i tvoji danasnji saveznici u razvaljivanju budućnosti ovo malo jada što nas je ostalo ovdje.
I to onda hoćeš da prikačiš tzv. "komunistima"?
I onda ćeš da pokušaš ovim da odbraniš činjenicu da je BiH nasljedila oko 3,5 milijarde duga SFRJ (od 23 milijarde ukupno) od čega je vratila 2,2 milijarde u međuvremenu i uzela novih 10.
Od kojih je 2,7 milijardi uzeto da se DIREKTNO upumpa u budzete, tj da se vama parazitima proturi kroz guyicu... da slučajno ne bi falilo glasova.
I onda na kraju samo ti možeš napraviti poređenje duga SFRJ sa dugom mafijaških kladionica
-
kluz franjo
#45649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
https://www.nasastranka.ba/irma-baralij ... inu/18829/

Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, odgađanje izbora smatra kršenjem Ustava i početkom dugoročne suspenzije izbornog procesa u BiH.
„S iskustvom Mostara, u kojem već 12 godina nemamo izbora, a nećemo ih imati ni ove godine, mogu reći da je ovo što se dešava veoma opasno za Bosnu i Hercegovinu. Vlast je uvidjela da joj se kraj bliži. Pandemija je ta koja ju je skroz razotkrila kao kriminogenu i antigrađansku i oktobarski izbori su im trebali biti otkaz na lokalnom nivou. Oktobarski su sad postali novembarski, čime se samo kupuje vrijeme za dugotrajnu suspenziju demokratskih procesa kako bi vladajuća koalicija predvođena HDZ-om, SNSD-om i SDA mogla ostati na vlasti koja predstavlja izvor bogaćenja njihovih kadrova i ništa drugo.
-
zippoo87
#45650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ovo odgadjanje izbora je jako opasno i treba izaci na ulicu zbog ovog
eno Hadzikadic je najavio proteste zbog ovoga...mene zanima,obzirom da su protesti u Sarajevu...koliko vas planira izaci na proteste ?
ja da sam u Sarajevu,obavezno bi izasao...jer ako im i ovo prodje...onda ovdje ponovo moze doci i do rata...jer neces imati izabrane prestavnike,nego neke vjerske vodje koji ce svako sa svojim stadom goniti u tudju avliju...dakle jako,jako opasno sto se ovo radi
izlazite li ?
eno Hadzikadic je najavio proteste zbog ovoga...mene zanima,obzirom da su protesti u Sarajevu...koliko vas planira izaci na proteste ?
ja da sam u Sarajevu,obavezno bi izasao...jer ako im i ovo prodje...onda ovdje ponovo moze doci i do rata...jer neces imati izabrane prestavnike,nego neke vjerske vodje koji ce svako sa svojim stadom goniti u tudju avliju...dakle jako,jako opasno sto se ovo radi
izlazite li ?