Sve je to ok, meni su međunarodna plaćanja u opisu posla, pa znam do u detalje kako ide, znam da AZB traži da se dostave fakture i ugovor (ukoliko se faktura poziva na ugovor) kako bi spriječili finansiranje terorizma i pranje novca, ali ne znam da može uticati na slobodu određivanja tgrovačke marže.Bobi wrote: ↑20/05/2020 20:09 Ne znam sad jel agencija ima u realnom vremenu podatke ili im banke odostavljaju dnevno,sedmicno ili mjesecno ali znam da kad se placa vani da se mora priloziti predracun. Ja ako kupim auto u Njemackoj koje vrijedi 5k € a platim preko banke 50k €...normalno da sam sumnjiv. To se pomalo radi..po par hiljada a ne sad 10 puta vecu cijenu bubnut
. Ma gomila firmi muti, sestrinske firme vani za izvlacenja novca iz BiH..svasta nesto..preplacuju se usluge vani samo radi legalnog iznoshenja novca
.
Kad smo već kod AZB-a i obaveza banke, ono što sam napisao prije ca 30-ak strana, a što je meni zaparalo oči je faksimil 1450 prema Kinezima na kojem nije bilo upisano ni opis robe, ni šifre robe, ni ime korisnika, ni ID-a korisnika, a to su podaci po kojima banka i AZD prate predmet trgovine, da li se radi o licima i robi sa crne liste, i da tako popunjen 1450 u mojoj banci ne bi prošao, pa sam daleko više uvjeren da je Solaku i Fikri šta će reći AZB bio najmanja briga.