Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kasalje je posljedica borbe cigarete protiv virusa, pa tako, i protiv corone
ti najbolje tjesis
bude li drugi val, ima da dezuras na ovoj temi i tjesis nas
poslije protesta u Sarajevu, vidjt' cemo, ali je fasinicrajuce koliko je osoba izslo na proteste u doba corone , doslovno sam odusevljena , a prtoste sam podrzala svim srcem i razumom
eh, drugi val, pa isti je uvijek moguc kod pandemija , ali kazu, da je virus toliko mutirao da je jednsotavno oslabljen
ja cu se ponasati isto, samo cu kupiti zalhe hrane i licne higijene malo ranije
i, da, naravno, da vas tjesim na temi
Pitaj one u Brazilu da li je "oslabljen"
17000 umrlih, dnevno oko 700-800 ljudi dole umire samo od ovog govnetaod virusa
ti najbolje tjesis
bude li drugi val, ima da dezuras na ovoj temi i tjesis nas
poslije protesta u Sarajevu, vidjt' cemo, ali je fasinicrajuce koliko je osoba izslo na proteste u doba corone , doslovno sam odusevljena , a prtoste sam podrzala svim srcem i razumom
eh, drugi val, pa isti je uvijek moguc kod pandemija , ali kazu, da je virus toliko mutirao da je jednsotavno oslabljen
nismo u Brazilu
Fazon je da - ako budemo - a vec jesmo poprilicno opusteni - vecina cak mislis da je ovo sve "hoax" zbog karikatura od politicara i par pojedinaca koji nisu odlucili postovati mjere - vrlo lahko nam se moze desiti da nam virus prodje ispod radara i da nam se opet zarazi 50-60 hiljada ljudi minimalno (a sad se vec otprilike zna koliki procenat toga moze umrijeti) ...
Ne mogu da razumijem ove ljude koji se sprdaju, jel oni nemaju nekoga starijeg od roditelja, deda, nana, amidja ili nekoga ko je teze bolestan i kome ovi isti "teoreticari zavjera" to govno od virusa mogu donijeti ?
freelancerBIH wrote: ↑19/05/2020 22:32
nismo u Brazilu
Fazon je da - ako budemo - a vec jesmo poprilicno opusteni - vecina cak mislis da je ovo sve "hoax" zbog karikatura od politicara i par pojedinaca koji nisu odlucili postovati mjere - vrlo lahko nam se moze desiti da nam virus prodje ispod radara i da nam se opet zarazi 50-60 hiljada ljudi minimalno (a sad se vec otprilike zna koliki procenat toga moze umrijeti) ...
Ne mogu da razumijem ove ljude koji se sprdaju, jel oni nemaju nekoga starijeg od roditelja, deda, nana, amidja ili nekoga ko je teze bolestan i kome ovi isti "teoreticari zavjera" to govno od virusa mogu donijeti ?
ali nisi upoznat sa detaljima stanja i zbivanja u Brazilu u Brazilu se sve drugacije desilo i dalje desava od jedne BiH
Masku nosis ne radi sebe nego radi drugih ljudi.
Ako neko ko je zarazen kihne kaslje tebi u facu, tri maske te nece spasiti. Ali ako neko ko hise ili kaslje nosi masku, maska dobar dio cestica zadrzi.
Zasto vani nositi masku? Pa da ne kises i kasljes po ljudima, zivotinjama, predmetima koje drugi ljudi mogu dirnuti i zaraziti se.
int21 wrote: ↑20/05/2020 10:11
Ok ocito da ne razumijes zasto se maska nosi.
Ako neko ko je zarazen kihne kaslje tebi u facu, tri maske te nece spasiti. Ali ako neko ko hise ili kaslje nosi masku, maska dobar dio cestica zadrzi.
Zasto vani nositi masku? Pa da ne kises i kasljes po ljudima, zivotinjama, predmetima koje drugi ljudi mogu dirnuti i zaraziti se.
Zadovoljan?
Isti ucinak se postize kasljanjem i kihanjem u lakat.. Jesmo li prije pandemije kasljali i kihali po ljudima? Pa valjda svi stavimo ruku na usta kada kasljemo i kisemo? A i kod 90% ljudi kihanje i kasljanje nije uobicajeno prisutno, tako da nosenje maski donekle mozemo opravdati kada kisemo i kasljemo.. U situaciji kada mozemo ispostovati socijalnu distancu upotreba maski nije nicim opravdana, pogotovo ako nemamo neki trenutni problem zbog kojeg kasljemo i kisemo..
Sto se mene tice oni koji kisu i kaslju na javnim mjestima i u javnim prostorima trebaju nositi masku i bez pandemije..
Da, kod nas nije uobicajeno da ljudi stave ruku na usta kad kisu i kaslju. Kod nas je uobicajeno da ljudi pljuju po cesti. Da pljuju u stubistu.
Kod nas je uobicajeno da kad se kaze distanca, to ne znaci nista. Neki dan, grasov autobus pun dupke. Svasta je uobicajeno kod ljudi ali "common sense " je najmanje common.
Gledam sabane po Sarajevu, nose maske kao modni detalj, a onda se ljube i grle a prije toga skinu masku.
Ako dio populacije nije u stanju da se pridrzava pravila u toku epidemije, onda treba kaznjavati i tacka.
Pa taj sto pljuje i istresa sline ce skinuti masku i pljunuti i istresti sline.. Nece to raditi u masku sigurno.. Kisi i kaslji u lakat i maska ti nije potrebna.. Pa vidimo da i ti sto kroje pravila i kontrolisu da se sprovode ne postuju te mjere koje donose..
int21 wrote: ↑20/05/2020 10:24
Zar moras imati problem da budes kliconosa?
Da, kod nas nije uobicajeno da ljudi stave ruku na usta kad kisu i kaslju. Kod nas je uobicajeno da ljudi pljuju po cesti. Da pljuju u stubistu.
Kod nas je uobicajeno da kad se kaze distanca, to ne znaci nista. Neki dan, grasov autobus pun dupke. Svasta je uobicajeno kod ljudi ali "common sense " je najmanje common.
Gledam sabane po Sarajevu, nose maske kao modni detalj, a onda se ljube i grle a prije toga skinu masku.
Ako dio populacije nije u stanju da se pridrzava pravila u toku epidemije, onda treba kaznjavati i tacka.
A na pitanje zasto masku ne nose oni kroje pravila (ne kroje samo prepisuju), to je drugi problem i nema veze sa ovom temom.
Mada, meni sve to smrdi na balkan. Evo slican primjer. Vazda kuknjava kako u Buca Potoku, ispod podvoznjaka se stvara lokva. Vazda kriva vlast, vazda je neko drugi kriv. A niko se ne zapita je li mozda to uzrokovano bacanjem smeca po ulicama naseg lijepog i cistog Sarajeva.
int21 wrote: ↑20/05/2020 10:37
Ja rekoh zasto se nosi maska.
ne, ne, ti si obrazlozio zasto ti zelis nosenje maske vani
Ne, ja rekoh zato treba da se nosi vani maska.
Hoces li svaki put kad kihnes kahnes ili dodirnes lice svojom rukom, tu ruku dezinficirati prije nego sto nesto ili nekog dirnes?
Ako nekog nisi u stanju da naucis da kise ili kaslje u lakat ili maramicu, onda stavis da su maske obavezne i kaznjavas onog ko ne postuje i svi sretni i zadovoljni.
int21 wrote: ↑20/05/2020 10:37
Ja rekoh zasto se nosi maska.
ne, ne, ti si obrazlozio zasto ti zelis nosenje maske vani
Ne, ja rekoh zato treba da se nosi vani maska.
Hoces li svaki put kad kihnes kahnes ili dodirnes lice svojom rukom, tu ruku dezinficirati prije nego sto nesto ili nekog dirnes?
Ako nekog nisi u stanju da naucis da kise ili kaslje u lakat ili maramicu, onda stavis da su maske obavezne i kaznjavas onog ko ne postuje i svi sretni i zadovoljni.
ja nisma odgovorna ako netko drugi ne brine o sebi