Ne znam kako da ti to opisem i docaram... kad sam sjeo u Mazdu, osjecao sam se nekako prazno, neka hladnoca me obuzela u dusi, nekako onaj display gore, ona plastika jeftina, ono pokusavaju, trude se, ali opet to nije to. Fali dusa. Fali njemacka elegancija i seksipil i nenadjebiv interior dizajn. Sigurno je Mazda pouzdano auto, iako nisam znao ovo sto Amar kaze za mjenjac... Izvana je lijepa, nema sta, iako mi se ne svidjaju one plasticne obrve iznad tockova, bas jeftino izgledaju.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑06/05/2020 19:25Koji komentar.Entropio wrote: ↑06/05/2020 14:49 Isao sam sa zenom gledati Mazdu CX-30. Ja joj kazem pusti te azijske nakaze, drzimo se das Auta, ali njoj se svidjela ova Mazda. Moram priznati da je izvana okej, ne bih se stidio da je vozim i parkiram bilo gdje. Naravno, ne bih bio pun sebe kao sa VW-om, morao bih se ponasati skromno. Iznutra je okej, ali naravno ne moze se porediti sa njemackim kvalitetom izrade i opcenito unutrasnjim dizajnom. Nekako me nervira ona plastika i prazan prostor izmedju displaya i komandi za klimu. Da li je 150ks dovoljno za ovo auto? Nekako mi malo.![]()
Druze, svabo je dobar i sasvim je pametno da ga se drzis. Al ti je suplje ovo, "realni" i lafo pozitivni komentar a ustvari degradiranje mazde. Te auto za zenu, te los kvalitet izrade (?!), te 150 ks malo za crossover.![]()
Nije Mazda savrsena sigurno al jeste zagazila u svapsku teritoriju izgledom i ne samo kvalitetom. I vidi se to po mnogim reakcijama sa njemacke strane, guerilla marketinga i ovakvih laznih korisnickih dojmova na sve strane.
Sve u svemu, daleko su azijati od svabe. Mazda je dizajnerski uvijek bila najjaca azijska marka, oni pokusavaju, ali svabo je nedostizan. Ali u svakom slucaju su bolji od Corolle i slicnih nakaza.