Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
- vjesticanametli
#26 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
nije....znam ja da je protiv nas
al evo ima divnih prijedloga....maline zaliti ....mogu u srebrenici tepihe prat na vikendici 
- Logovan
#27 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Sve mogu prati, osim obraza.
-
Hakiz
#28 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Nego, mene intersuje sljedeće:
Ako SDA i prijatelji kupe taj top, i nekim čudom izgube vlast demokratski ne koristeći ga, recimo od stranaka četvorke koje će doći na vlast, da li će stranke četvorke koje će tada biti vlast prodati taj top negdje u instranstvo ili će ga sačuvati "zlu ne trebalo"?
Možda planirajući da će i njima zatrebati iz istog razloga iz kojeg su ga kupili oni prije njih...
Ako SDA i prijatelji kupe taj top, i nekim čudom izgube vlast demokratski ne koristeći ga, recimo od stranaka četvorke koje će doći na vlast, da li će stranke četvorke koje će tada biti vlast prodati taj top negdje u instranstvo ili će ga sačuvati "zlu ne trebalo"?
Možda planirajući da će i njima zatrebati iz istog razloga iz kojeg su ga kupili oni prije njih...
- vjesticanametli
#29 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Bice kod elene na poljinama
- Connaisseur Karlin
#30 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Vodeni topom se ugrozava zivot protestantaHakiz wrote: ↑19/05/2020 13:32Taj top se koristi kada se ljudi dignu.
Ako sam na vlasti i narod se digne, nemam šta razmišljati o tome hoće li se narod dići ako upotrebim policiju. Već se digao, a to znači da mogu slobodno upotrebljavati i policiju i vodene topove i sve ostalo.
A policija? Policija sluša naređenja, ne bi valjalo da ne sluša i da radi na svoju ruku. Ako bi policija odbila da sluša naređenja i radila na svoju ruku, onda postajemo Čile, San Salvador, Argentina, Grčka, Portugal, Španija i slični iz vremena 1970-ih i 1980-ih.
Tako da je bolje da policija posluša naređenja civilnih vlasti i krene u razbijanje demonstracija.
Ko pokrene demonstracije treba to očekivati i imati strategiju za taj scenario.
Sreća pa nemamo vojsku...
-
Hakiz
#31 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
MIslim da fulaš poentu.
A drugo, protestanti imaju pravo na slobodu vjeroispovijesti, niko im ne ugrožava život zbog toga što slijede učenja Martina Lutera.
Demonstranti su već druga priča...
Ovako bih ja da sam na vlasti:
Krenu demonstracije. Ja krenem vodenim topom. Raja se naljuti zbog toga pa postane još žešća. Izda se naređenje policiji da koristi suzavac i gumene metke. Neko "greškom" umjesto gumenih policajcima izda bojeve metke. Raja se razbježi kada počne ginuti. Tako se zaustave demonstracije. Krene istraga zbog upotrebe bojevih metaka. Po našem dobrom, starom, bosanskohercegovačkom običaju istraga i ostale radnje se razvuku do zastare i dalje (koliko ja znam još ne uhapsiše ubice policajaca, a ne da nađu nekoga ko je pod političkim pokroviteljstvom "pogriješio" ili nedajbože ko mu je naredio da "pogriješi").
Narod ionako ima kratko pomćenje a i uvuče se strah kada vidi da se gine kada se krene demonstrirati.
I tako nastave vladati mir, sloboda i demokratija.
A drugo, protestanti imaju pravo na slobodu vjeroispovijesti, niko im ne ugrožava život zbog toga što slijede učenja Martina Lutera.
Krenu demonstracije. Ja krenem vodenim topom. Raja se naljuti zbog toga pa postane još žešća. Izda se naređenje policiji da koristi suzavac i gumene metke. Neko "greškom" umjesto gumenih policajcima izda bojeve metke. Raja se razbježi kada počne ginuti. Tako se zaustave demonstracije. Krene istraga zbog upotrebe bojevih metaka. Po našem dobrom, starom, bosanskohercegovačkom običaju istraga i ostale radnje se razvuku do zastare i dalje (koliko ja znam još ne uhapsiše ubice policajaca, a ne da nađu nekoga ko je pod političkim pokroviteljstvom "pogriješio" ili nedajbože ko mu je naredio da "pogriješi").
Narod ionako ima kratko pomćenje a i uvuče se strah kada vidi da se gine kada se krene demonstrirati.
- Connaisseur Karlin
#32 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
na protestima su protestanti
na demonstracijam su demonastranti
ne nisma fualala, vodenim topom se moze ugroziti zivot pretstanta ili demonstanta
-
Hakiz
#33 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Poeta je bila u tome da ti ne treba vodeni top osim ako nećeš pucati na svoj narod.Connaisseur Karlin wrote: ↑19/05/2020 13:58na protestima su protestanti
ne nisma fualala, vodenim topom se moze ugroziti zivot pretstanta ili demonstanta![]()
A možda i griješim, možda nije zbog nas nego očekuju pobune migranata...
- drndalo
#34 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Malo si ti presao granicu dobrog ukusa sa ovim pisanjem...Hakiz wrote: ↑19/05/2020 13:49 MIslim da fulaš poentu.
- spreca
#35 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Sve mi se cini da ce to biti promasena investicija,
-
Hakiz
-
saale
#37 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Odakle im pare za topa, zar nisu sve pokrali 
- drndalo
#38 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
- Connaisseur Karlin
#39 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
-
Hakiz
#40 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Ma, za mene je kasno, da sam taj tip već bih bio u takvoj situaciji. Samo kažem da me ništa ne bi čudilo.
Da ne pišem jednog dana na forumu "Jesam li vam govorio"...
- Connaisseur Karlin
#41 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
koristenje vodenog topa je dolsovno jedna od opciaj ubistvaHakiz wrote: ↑19/05/2020 14:01Poeta je bila u tome da ti ne treba vodeni top osim ako nećeš pucati na svoj narod.Connaisseur Karlin wrote: ↑19/05/2020 13:58na protestima su protestanti
ne nisma fualala, vodenim topom se moze ugroziti zivot pretstanta ili demonstanta![]()
A možda i griješim, možda nije zbog nas nego očekuju pobune migranata...
-
dječak sa šibicama
-
Hakiz
#43 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Ne kupuju ga slučajno. Pa makar zbog izvlačenja novca iz budžeta.Connaisseur Karlin wrote: ↑19/05/2020 14:10koristenje vodenog topa je dolsovno jedna od opciaj ubistva![]()
A da ne bude kao u SAD, danas top a sutra policiji umjesto civilno/policijske kupujemo vojnu opremu i naoružanje. Jer, zaboga, ne obavljaju poslove sprečavanja kriminala i demonstracija nego vode rat protiv kriminala i demonstracija.
I najduži put počinje prvim korakom.
- salik79
#44 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Hakiz wrote: ↑19/05/2020 13:49 MIslim da fulaš poentu.
Oprobani recept demokratskog drustva
https://en.wikipedia.org/wiki/Kent_State_shootings
Pojeo vuk kenjca.
- vjesticanametli
#45 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
topom cu te mala moja 
- Connaisseur Karlin
#46 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
poredis sa US sa BiHHakiz wrote: ↑19/05/2020 14:15Ne kupuju ga slučajno. Pa makar zbog izvlačenja novca iz budžeta.Connaisseur Karlin wrote: ↑19/05/2020 14:10koristenje vodenog topa je dolsovno jedna od opciaj ubistva![]()
A da ne bude kao u SAD, danas top a sutra policiji umjesto civilno/policijske kupujemo vojnu opremu i naoružanje. Jer, zaboga, ne obavljaju poslove sprečavanja kriminala i demonstracija nego vode rat protiv kriminala i demonstracija.
I najduži put počinje prvim korakom.
US nije odmakla dalje od vlastitog Divljeg Zapada
- Connaisseur Karlin
-
Hakiz
#48 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Polako, tek smo počeli.Connaisseur Karlin wrote: ↑19/05/2020 14:21poredis sa US sa BiHHakiz wrote: ↑19/05/2020 14:15Ne kupuju ga slučajno. Pa makar zbog izvlačenja novca iz budžeta.Connaisseur Karlin wrote: ↑19/05/2020 14:10
koristenje vodenog topa je dolsovno jedna od opciaj ubistva![]()
I najduži put počinje prvim korakom.![]()
US nema osobe bez oruzja
![]()
US nije odmakla dalje od vlastitog Divljeg ZapadaRasizam u policijskim bratstvima je intenzivan
![]()
A i treba učiti od najboljih.
- vjesticanametli
#49 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
tebe necu....moras me vozat u avJonu prvo
- drndalo
#50 Re: Sarajevska policija kupila top da nas gađa ako se pobunimo
Vidis, nije mi ranije palo na pamet da bi mi moja haubicka struka opet mogla zatrebati... Mogao bih postati drzavni sluzbenik, i to komandir kakav, posto sam prekvalifikovan...