Strada visestruko manje nego od posljedica pasivnog pusenja...jeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 19:45Po meni nije pitanje koliko oboli vec koliko ljudi strada. Ukupno, ne procentualno.Lajavikrelac wrote: ↑18/05/2020 19:41 Koliko ljudi oboli od gripe po sezoni? Nije isto kad umre 50 ljudi na 100000 oboljelih i 50 umrlih na 2500 oboljelih....![]()
Uvijek je statistika bila tacan zbir netacnih podataka....
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
laik1981
#25676 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- jeza u ledja
#25677 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nije tresnja vec papaja.CikCikCikPogodi wrote: ↑18/05/2020 19:50Ma pusti ih vise, nek zive u svom zamisljenom svijetu gdje u svakome vide virusa. Eno i na tresnji vide virus.![]()
Nisam skonto Lajavi sta zelis reci. Samo cu ti reci da je vec mnogo vise ljudi umrlo od Corone nego sto umre i od najgore gripe, bar zadnjih 100 godina.
Naravno, racunajuci zemlje gdje ovaj virus uveliko hara i gdje se redovno testira.
-
AmirBaa
#25678 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Opet mediji dokazuju ono sto govorim od pocetka - da su oni jedva docekali ovakvu katastrofu u kojoj je svijet jer im to donosi klikove. U Italiji danas "samo" 451 zarazen i "samo" 99 smrti, sto je jako dobar pad. Ali pogodi sta, klix i slicni to nisu prenijeli. A sjecam se notifikacije mi dolazile kad je bilo ono 7 hiljada novih zarazenih. Ehhh...
- jeza u ledja
#25679 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
laik1981 wrote: ↑18/05/2020 19:53Strada visestruko manje nego od posljedica pasivnog pusenja...jeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 19:45Po meni nije pitanje koliko oboli vec koliko ljudi strada. Ukupno, ne procentualno.Lajavikrelac wrote: ↑18/05/2020 19:41 Koliko ljudi oboli od gripe po sezoni? Nije isto kad umre 50 ljudi na 100000 oboljelih i 50 umrlih na 2500 oboljelih....![]()
Uvijek je statistika bila tacan zbir netacnih podataka....
Pa zato se pusenje i zabranjuje na javnim mjestima. To samo jos u Bosni moze.
- Edin H.
#25680 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MoRe bit', samo je problem sto mu je ispovijest u skladu sa onim sto sam vec cuo od drugih koji su preboljeli virus, pa i zdravstvenih radnika koji tretiraju pacijente. A znam i slucajeve gdje su ljudi preminuli.Lajavikrelac wrote: ↑18/05/2020 19:49Djordje David dzanker i alkos stariala ti je reper za poredjenje! Pa taj ti se lik gura u posljednje vrijeme u sve moguce evente od Parova, Zadruge pa sad korone
Da mi kaze da je vani mrak isao bi da provjerim koliko mu vjerujem....
![]()
Ako si ti imao srece da budes negdje gdje se virus nije rasirio super za tebe, ali je neozbiljno umanjivati ozbiljnost problema.
- jeza u ledja
#25681 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam za druge, meni je interesantnije pratiti kako opada nego kako raste.AmirBaa wrote: ↑18/05/2020 19:55 Opet mediji dokazuju ono sto govorim od pocetka - da su oni jedva docekali ovakvu katastrofu u kojoj je svijet jer im to donosi klikove. U Italiji danas "samo" 451 zarazen i "samo" 99 smrti, sto je jako dobar pad. Ali pogodi sta, klix i slicni to nisu prenijeli. A sjecam se notifikacije mi dolazile kad je bilo ono 7 hiljada novih zarazenih. Ehhh...
- armin071
#25682 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma hajde mediji mogu i razumjeti ljudi žive od nekih “vrućih” naslova ali me zanima šta li će nam dežurni brojači i jahači apokalipse pisati kada prođe sve ovo. Kako onda da se vrate u normalu? Biće jebeno pravo. Možda onda da se okrenu Greti jer sad je vjerovatno ona na redu ovo izlapilo izgleda....
- escobar__
#25683 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A zamisli tek kad ni vakcine ne nađu.
Vječni karantin. 

-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#25684 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sestra, Lajavi, sestra....Lajavikrelac wrote: ↑18/05/2020 12:58 Osim infektivnog i internog odjela ostali su mahali palamarom...hitna nije primala uglavnom jer koronaNekom rat nekom brat.
- jeza u ledja
#25685 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Uopste ne cudi da su negatori virusa isti oni sto negiraju globalno zagrijavanje.armin071 wrote: ↑18/05/2020 19:59 Ma hajde mediji mogu i razumjeti ljudi žive od nekih “vrućih” naslova ali me zanima šta li će nam dežurni brojači i jahači apokalipse pisati kada prođe sve ovo. Kako onda da se vrate u normalu? Biće jebeno pravo. Možda onda da se okrenu Greti jer sad je vjerovatno ona na redu ovo izlapilo izgleda....
-
Behem0th
-
laik1981
#25687 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ali zato nargila barovi mogu po citavoj evropi.. I pored svih retsrikcija, vezanih za duhan, vise ljudi umre od pasivnog pusenja nego od svih ovih virusa koji su zastupljeni u evropi.. A ove sto ce shisha da ubija, sto aktivne, sto pasivne, cemo tek brojati u narednim godinama.. A tako je lako spasiti sve te zivote.. Samo lupnuti ban na proizvodnju i prodaju duhanskih proizvoda i ovih otrova za shishe.. I ne samo da bi spasili pasivne, nego i skoro deset miliona aktivnih godisnje, a da ne govorimo koliko bi novca ustedili zdravstveni sistemi koji lijece sve te bolescuge.. Cak ne treba ni vakcina da se ti ljudi spase, moze odmah, al nesto nemaju volje da se bave tim..jeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 19:56laik1981 wrote: ↑18/05/2020 19:53Strada visestruko manje nego od posljedica pasivnog pusenja...jeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 19:45
Po meni nije pitanje koliko oboli vec koliko ljudi strada. Ukupno, ne procentualno.![]()
Svjetska ekonomija je bacena na koljena.. Ovo kada se otvori nema vise zatvaranja, taman da bude drugi val sa pet puta vecom stopom smrtnosti.. Zivi bili pa vidjeli..
- uglavnomja
#25688 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 19:58Ne znam za druge, meni je interesantnije pratiti kako opada nego kako raste.AmirBaa wrote: ↑18/05/2020 19:55 Opet mediji dokazuju ono sto govorim od pocetka - da su oni jedva docekali ovakvu katastrofu u kojoj je svijet jer im to donosi klikove. U Italiji danas "samo" 451 zarazen i "samo" 99 smrti, sto je jako dobar pad. Ali pogodi sta, klix i slicni to nisu prenijeli. A sjecam se notifikacije mi dolazile kad je bilo ono 7 hiljada novih zarazenih. Ehhh...![]()
nadam se da ce nastaviti da pada i da ce se zivot vratiti u normalu
u norveskoj tesko, zadnji ce se otvoriti, vec su najavili da ce se granice za ulazak stranaca otvoriti 1.1.2021., osim izuzetaka, gradjana eu
korona im je dosla kao kec na 11 da se oslobode, sve u svilenim rukavicama, svih nezeljenih stranaca, azilanata i ostalog, sto ova vlada, tacnije jedna stranka u okviru koalicije, javno propagira od prve kampanje (ostale ispod stola)
- jeza u ledja
#25689 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eee, duhanska industrija plati pa klati. Lobiji rade gdje drzava nece.laik1981 wrote: ↑18/05/2020 20:26Ali zato nargila barovi mogu po citavoj evropi.. I pored svih retsrikcija, vezanih za duhan, vise ljudi umre od pasivnog pusenja nego od svih ovih virusa koji su zastupljeni u evropi.. A ove sto ce shisha da ubija, sto aktivne, sto pasivne, cemo tek brojati u narednim godinama.. A tako je lako spasiti sve te zivote.. Samo lupnuti ban na proizvodnju i prodaju duhanskih proizvoda i ovih otrova za shishe.. I ne samo da bi spasili pasivne, nego i skoro deset miliona aktivnih godisnje, a da ne govorimo koliko bi novca ustedili zdravstveni sistemi koji lijece sve te bolescuge.. Cak ne treba ni vakcina da se ti ljudi spase, moze odmah, al nesto nemaju volje da se bave tim..jeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 19:56![]()
Svjetska ekonomija je bacena na koljena.. Ovo kada se otvori nema vise zatvaranja, taman da bude drugi val sa pet puta vecom stopom smrtnosti.. Zivi bili pa vidjeli..
No mescini da zdravstveni sistemi zaradjuju od njih, ne da gube pare. Sto bolesniji narod to vise $$$ za njih.
No ovo zatvaranje ekonomije steti, normalno, mnogo vise igraca nego onih koji imaju koristi.
A naravno da ce opet biti zatvaranje ako se virus vrati pet puta gori. To ce uostalom i znaciti da ce dotaci mnogo vise ljudi, pa ce ono sto izgleda daleko i apstraktno zakucati na vrata mnogih skepticara.
-
daddy-kool
#25690 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa našli su!
U septembru ide vakcina, u FBiH vjerovatno ova imperijalistička, britanska, a u šumskoj ruska što se daje samo u desno rame.
Last edited by daddy-kool on 18/05/2020 20:39, edited 1 time in total.
- armin071
#25691 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To ti negira tvoj predsjednik kaubojac. A za Gretu i slične elektro auta i vjetrenjače pogledaj dokumentaracjeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 20:13Uopste ne cudi da su negatori virusa isti oni sto negiraju globalno zagrijavanje.armin071 wrote: ↑18/05/2020 19:59 Ma hajde mediji mogu i razumjeti ljudi žive od nekih “vrućih” naslova ali me zanima šta li će nam dežurni brojači i jahači apokalipse pisati kada prođe sve ovo. Kako onda da se vrate u normalu? Biće jebeno pravo. Možda onda da se okrenu Greti jer sad je vjerovatno ona na redu ovo izlapilo izgleda....![]()
“planet od the humans” otprilike takav je i moj pogled na sve to. Naravno mantra u Americi ima drugo objašnjenje baš kao i za 11.9. Tako i za coronu trebaće proći godine da se sve sabere dokaže ali koga onda zanima baš kao što i sada pola Amera nema veze šta je wtc7 i sl. Ili hemijsko oružje u Iraku?! Bitan je cilj a posljedice tog cilja imamo u BiH u vidu hiljada azilanata kao i kompletno razrušene zemlje poput Iraka, Afganistana, Sirije... Ne vidjeh da je neko brojao mrtve iračane od vas brojača... A bilo ih je bogami što korona neće skupiti ni iz 100 valova. Zato kauboj kani se te američke patetike a i mene ako ikako može....
-
laik1981
#25692 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A farmaceutska industrija ne plati i ne klati? Skontaj koju su oni lovu ubili samo za vrijeme ove pandemije.. Koliko je milijardi samo upumpano za razvoj vakcine.. Kad vec pomenu lobije, ovi iz duhanske industrije su pusi smok za ove sto prave boce..jeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 20:33Eee, duhanska industrija plati pa klati. Lobiji rade gdje drzava nece.laik1981 wrote: ↑18/05/2020 20:26Ali zato nargila barovi mogu po citavoj evropi.. I pored svih retsrikcija, vezanih za duhan, vise ljudi umre od pasivnog pusenja nego od svih ovih virusa koji su zastupljeni u evropi.. A ove sto ce shisha da ubija, sto aktivne, sto pasivne, cemo tek brojati u narednim godinama.. A tako je lako spasiti sve te zivote.. Samo lupnuti ban na proizvodnju i prodaju duhanskih proizvoda i ovih otrova za shishe.. I ne samo da bi spasili pasivne, nego i skoro deset miliona aktivnih godisnje, a da ne govorimo koliko bi novca ustedili zdravstveni sistemi koji lijece sve te bolescuge.. Cak ne treba ni vakcina da se ti ljudi spase, moze odmah, al nesto nemaju volje da se bave tim..jeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 19:56
![]()
Svjetska ekonomija je bacena na koljena.. Ovo kada se otvori nema vise zatvaranja, taman da bude drugi val sa pet puta vecom stopom smrtnosti.. Zivi bili pa vidjeli..![]()
No mescini da zdravstveni sistemi zaradjuju od njih, ne da gube pare. Sto bolesniji narod to vise $$$ za njih.
No ovo zatvaranje ekonomije steti, normalno, mnogo vise igraca nego onih koji imaju koristi.
A naravno da ce opet biti zatvaranje ako se virus vrati pet puta gori. To ce uostalom i znaciti da ce dotaci mnogo vise ljudi, pa ce ono sto izgleda daleko i apstraktno zakucati na vrata mnogih skepticara.
- Edin H.
#25693 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bice ova staljinisticka jeftinija vjerovatno, stoga mozda i u Federaciji.daddy-kool wrote: ↑18/05/2020 20:36Pa našli su!
U septembru ide vakcina, u FBiH vjerovatno ova imperijalistička, britanska, a u šumskoj ruska što se daje samo u desno rame.![]()
Napucali bi oni cijenu da su prvi napravili, ali uvijek ih Churchill handri, come on England
-
laik1981
#25694 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To sto oni smuckaju za 5-6 mjeseci neka mami svojoj daju..
- jeza u ledja
#25695 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa Trump je najpoznatiji teoreticar.armin071 wrote: ↑18/05/2020 20:39To ti negira tvoj predsjednik kaubojac. A za Gretu i slične elektro auta i vjetrenjače pogledaj dokumentaracjeza u ledja wrote: ↑18/05/2020 20:13Uopste ne cudi da su negatori virusa isti oni sto negiraju globalno zagrijavanje.armin071 wrote: ↑18/05/2020 19:59 Ma hajde mediji mogu i razumjeti ljudi žive od nekih “vrućih” naslova ali me zanima šta li će nam dežurni brojači i jahači apokalipse pisati kada prođe sve ovo. Kako onda da se vrate u normalu? Biće jebeno pravo. Možda onda da se okrenu Greti jer sad je vjerovatno ona na redu ovo izlapilo izgleda....![]()
“planet od the humans” otprilike takav je i moj pogled na sve to. Naravno mantra u Americi ima drugo objašnjenje baš kao i za 11.9. Tako i za coronu trebaće proći godine da se sve sabere dokaže ali koga onda zanima baš kao što i sada pola Amera nema veze šta je wtc7 i sl. Ili hemijsko oružje u Iraku?! Bitan je cilj a posljedice tog cilja imamo u BiH u vidu hiljada azilanata kao i kompletno razrušene zemlje poput Iraka, Afganistana, Sirije... Ne vidjeh da je neko brojao mrtve iračane od vas brojača... A bilo ih je bogami što korona neće skupiti ni iz 100 valova. Zato kauboj kani se te američke patetike a i mene ako ikako može....
Znaci nije samo globalno zagrijavanje, vec i 9/11, WTC7 i to.
Pa jeste, sve to ide u isti mentalni sklop.
Ostatak posta je upravo tvoja, zesca patetika. Uspio lik povezati globalno zagrijavanje, WTc7, izbjeglice, Irak i COVID-19.
PS: Cek, Planet of the Humans, ovaj zadnjih Mooreov film sto je izasao neki dan? Pogledao sam, jako los film. Sta si ti iz toga povezao sa ovim iznad boga pitaj.
Last edited by jeza u ledja on 18/05/2020 21:10, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#25696 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vakcine su haman pa nebitna stavka sto se tice Big Pharma zarade. I definitivno manja industrija od duhanske.
No nebitno i da je 100 puta veca, nije jedina i nije najveca. Kao sto rekoh, mnogo vise ekonomije pati od zatvaranja nego sto farmaceutika profitira. Cak sta vise, siguran sam da su i ovi na gubitku jer gro stanovnistva ne dobija tretmane koje trebaju. Vec sam o tome pisao ranije. Od zrtava pusenja profitira i duhanska i farmaceutska industrija. Od ovog globalnog karantina 90% svjetske ekonomije je na velikom gubitku.
Ili mislis da se recimo naftni lobi nista ne pita?
-
laik1981
- index_box
#25698 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- index_box
- jeza u ledja
#25700 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mozda sam nesto propustio? Mi se nismo ni oko cega raspravljali.
Tek sam nedavno na temi. No u tvojih mozda 20-ak postova koje procitah ovdje nisam vidio da si se raspravljao i sa kim ovdje. Samo sam vidio pokusaje sarkazma i humora.
Kao sto vec nekom drugo odgovorih, najlakse je komunicirat na taj nacin. Znam i ja tako. No u zabludi si ako mislis da je to rasprava. Za raspravu moras ipak nesto i sam ponuditi. Ne meni, bilo kome ovdje.