Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
zilog

#1601 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Niko vise ne spominje ona dva respiratora sto su im se Crnogorci zahvalili i rekli - Ne treba, vama ce trebati, a mi cemo sami sebi nabaviti...

Na kraju se ispostavi, da je nakon toga, Srbija respiratore kupovala preko Crne Gore... :lol:

BTW, cekamo samo da se neki idiot javi sa pricom da, posto nema novozarazenih od COVID-19, treba dozvoliti litije. :roll:
To vec pisu tabloidi po Srbiji, samo treba da se ozvanici... :lol:
Duka Dizel II

#1602 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

RunnerX wrote: 17/05/2020 23:35
Duka Dizel II wrote: 17/05/2020 23:16 Sa litijama na ulicama i praznom državnom kasom, ne verujem da Milo jedva čeka oktobar.
Kao da su se jednom tvoja vjerovanja/želje ispostavili pogrešnim. :skoljka:
Ja ne pišem iz želje i ubedjenja.
A ne usudjujem se ni da prognoziram.
Ne znam kako bi mogao izgledati Milov pad sa vlasti.

Pišem o realnosti i ne trudim se ni da je ulepšavam, ni da je nagrdjujem.
Ako premijer Crne Gore u izbornoj godini izadje i kaže da Crnu Goru očekuje najgora ekonomska kriza u poslednjih 50 godina, onda to dovoljno govori u kakvom je čabru režim.
Nema više mesta za manipulacije i laži.

Možda je čak i pošteno da kroz najgoru ekonomsku krizu u savremenoj istoriji, Crnu Goru vodi režim koji ju je i doveo u istu. A to će podrazumevati bolne rezove, teške mere i stezanje kaiša.
Ako je pri tom Milo voljan ići i dalje djonom na najveću versku populaciju i crkvu u državi, ne vidim kako to može stabilizovati i popraviti njegovu poziciju i opštu situaciju u zemlji.

Tako da ja ne razumem to tvoje tik-tak...Čemu je to odbrojavanje?
Duka Dizel II

#1603 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

zilog wrote: 18/05/2020 01:17 Niko vise ne spominje ona dva respiratora sto su im se Crnogorci zahvalili i rekli - Ne treba, vama ce trebati, a mi cemo sami sebi nabaviti...

Na kraju se ispostavi, da je nakon toga, Srbija respiratore kupovala preko Crne Gore... :lol:

:lol:

Pa ti i dalje ne kapiraš šemu nabavke tih respiratora, posle mesec dana pisanja o aferi?
Nije ni čudo što vas je Srebrena malina zavaljao.
zavrzlama

#1604 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

koliko su velikosrbi frustrirani i bez dodira sa stvarnoscu,da kontaju da. je odlazak Mila Djukanovica i kraj nezavisne CG...

Srbi svojom politikom samo jos vise izazivaju crnogorce da jos vise cuvaju svoju drzavu i svakim danom spoznaju ko je glavni crnogorski nepriatelj..Hajka na Milu je dio velikosrpske strategije gdje se zeli predstaviti da je samo Milo i nekolicina profitera protiv srpskih nacionalnih interesa,a da su oni ostali sto se izjasnjavaju crnogorci trenuto Milovom diktaturom natjerani da rade protiv srba,a cim Milo ode sa scene,oni ce se vratit pod mantiju tata brade amfilohija... 8-)
RunnerX

#1605 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Duka Dizel II wrote: 18/05/2020 13:07 Ako premijer Crne Gore u izbornoj godini izadje i kaže da Crnu Goru očekuje najgora ekonomska kriza u poslednjih 50 godina, onda to dovoljno govori u kakvom je čabru režim.
Nema više mesta za manipulacije i laži.
Niste vi navikli na takvu iskrenost političara, pa zato i ne možete shvatiti. Vi ipak vjerujete u najveći rast ekonomije u Evropi i svijetu.

Tik, tak...
Duka Dizel II

#1606 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

RunnerX wrote: 18/05/2020 14:09
Niste vi navikli na takvu iskrenost političara, pa zato i ne možete shvatiti. Vi ipak vjerujete u najveći rast ekonomije u Evropi i svijetu.

Tik, tak...
To je isti onaj političar koji je do nedavno Crnogorce uveravao da je CG ekonomski tigar na Balkanu.

https://mondo.me/info/Ekonomija/a788038 ... ndonu.html

Malo koronice je bilo dovoljno, da za par meseci tigar izduši.
Stanje je takvo, da se ni lagati više ne može.

https://mondo.me/info/Crna-gora/a830215 ... canja.html

Mada naravno, samo naivni mogu verovati da je korona kriva za tigrovo ekonomsko posrnuće
zilog

#1607 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Duka Dizel II wrote: 18/05/2020 13:44
zilog wrote: 18/05/2020 01:17 Niko vise ne spominje ona dva respiratora sto su im se Crnogorci zahvalili i rekli - Ne treba, vama ce trebati, a mi cemo sami sebi nabaviti...

Pa ti i dalje ne kapiraš šemu nabavke tih respiratora, posle mesec dana pisanja o aferi?
Nije ni čudo što vas je Srebrena malina zavaljao.
Samo znam da su vas Crnogorci otkantali za ona dva respiratora sto ste htjeli "donirati", a prije toga ih, iako vec prodate, izvukli sa carinskog skladista.
Crnogorci su se puno bolje od vas izborili sa prvim valom pandemije i sasvim jasno su mogli vidjeti sta bi ih cekalo da vama padnu pod sapu...

A Boga ste molili da sto vise Crnogoraca pomre od korone, da bi onda, umjesto ove price o ekonomiji, pricali kako se Milo nije znao nositi sa pandemijom...
RunnerX

#1608 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Dizelaš, puno zujiš a malo meda daješ.
Duka Dizel II

#1609 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

zilog wrote: 18/05/2020 14:33

Samo znam da su vas Crnogorci otkantali za ona dva respiratora sto ste htjeli "donirati", a prije toga ih, iako vec prodate, izvukli sa carinskog skladista.
Crnogorci su se puno bolje od vas izborili sa prvim valom pandemije i sasvim jasno su mogli vidjeti sta bi ih cekalo da vama padnu pod sapu...
Crnogorci nas otkantali za dva respiratora?
Ja koliko se sećam otkantani su Crnogorci kad su pokušali prošvercovati (valjda po navici) iz Srbije dva respiratora uprkos zabrani izvoza i re-eksporta medicinske opreme iz Srbije.
Da su lepo zamolili za pomoć kao onaj iz Goražda, dobili bi pet. Nego hteli nešto smuljati, pa kad su sprečeni udarili u kmečanje da im je Srbija otela respiratore.

Crna Gora je mala i retko naseljena površina, stanovnika kao Sarajevo. Sramota bi bilo da nisu mogli kontrolisati epidemiju.
A i legitimno se sumnja u statistike tih zemalja koje se žele reklamirati kao coroba free destinacije zbog turističke sezone. Baš slučajno Grčka, Hrvatska i Crna Gora se najbolje nose sa epidemijom.
No, to im ionako ne vredi mnogo.
Duka Dizel II

#1610 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

RunnerX wrote: 18/05/2020 15:11 Dizelaš, puno zujiš a malo meda daješ.
Voleo bih i meda i mleka obećati.

No, prognoze su sumorne.

Ne cvate cveće ni u naše preduzeće.
zilog

#1611 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Duka Dizel II wrote: 18/05/2020 15:34

Ja koliko se sećam otkantani su Crnogorci kad su pokušali prošvercovati (valjda po navici) iz Srbije dva respiratora uprkos zabrani izvoza i re-eksporta medicinske opreme iz Srbije.
Da su lepo zamolili za pomoć kao onaj iz Goražda, dobili bi pet. Nego hteli nešto smuljati, pa kad su sprečeni udarili u kmečanje da im je Srbija otela respiratore.

Crna Gora je mala i retko naseljena površina, stanovnika kao Sarajevo. Sramota bi bilo da nisu mogli kontrolisati epidemiju.
A i legitimno se sumnja u statistike tih zemalja koje se žele reklamirati kao coroba free destinacije zbog turističke sezone. Baš slučajno Grčka, Hrvatska i Crna Gora se najbolje nose sa epidemijom.
:pisnuo:

Selektivno pamcenje...

Crnogorci kupili, vi zaustavili na carinskom skladistu, pa preoteli, pa onda ponudili da donirate (a tada moze izvoz), pa vas Crnogorci otkantali i rekli: -Ne treba, hvala, trebace vama...
I sada - corona free, bez Rusa

Aha, znaci rijetko naseljena, a vjerovatno ljekara i bolnica koliko i u Srbiji? Citas li ti sebe? :pisnuo:

Svi drugi lazu i laziraju statistike, a samo vi ne. :lol:
Samo me interesuje kako laziraju da nema novih slucajeva korone? Pa to bi valjda fasisticka opozicija jedva docekala da pokaze da ima... :mrgreen:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1612 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by PreWiBa »

Duka Dizel II wrote: 18/05/2020 14:21
RunnerX wrote: 18/05/2020 14:09

Tik, tak...
To je isti onaj političar koji je do nedavno Crnogorce uveravao da je CG ekonomski tigar na Balkanu.

https://mondo.me/info/Ekonomija/a788038 ... ndonu.html

Malo koronice je bilo dovoljno, da za par meseci tigar izduši.
Stanje je takvo, da se ni lagati više ne može.

https://mondo.me/info/Crna-gora/a830215 ... canja.html

Mada naravno, samo naivni mogu verovati da je korona kriva za tigrovo ekonomsko posrnuće
Naravno da će Crna Gora biti teže oštećena od ove krize nego Srbija, jer je dosta više zavisna od turizma. Ova trenutna ekonomska kriza nije ni u kakvom smislu krivnja niti Đukanovića niti njegove stranke, već prije svega rezultat ekonomske strukture u zemlji.
RunnerX

#1613 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Trude se, to se mora priznati, napokon su sve to izbacili iz sebe.

Samo ne znam zašto na hiljade građana najbrže rastuće ekonomije u Evropi i svijetu, svake godine aplicira za državljanstvo Crne Gore. Koliko god puta da dobiju odbijenicu, apliciraće ponovo.
Duka Dizel II

#1614 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

zilog wrote: 18/05/2020 16:07
Duka Dizel II wrote: 18/05/2020 15:34

:pisnuo:

Selektivno pamcenje...

Crnogorci kupili, vi zaustavili na carinskom skladistu, pa preoteli, pa onda ponudili da donirate (a tada moze izvoz), pa vas Crnogorci otkantali i rekli: -Ne treba, hvala, trebace vama...
I sada - corona free, bez Rusa

Aha, znaci rijetko naseljena, a vjerovatno ljekara i bolnica koliko i u Srbiji? Citas li ti sebe? :pisnuo:

Svi drugi lazu i laziraju statistike, a samo vi ne. :lol:
Samo me interesuje kako laziraju da nema novih slucajeva korone? Pa to bi valjda fasisticka opozicija jedva docekala da pokaze da ima... :mrgreen:
To što su Crnogorci hteli kupiti nešto što ne mogu izvesti iz Srbije je njihov problem. Mogli su i koalu kupiti u Australiji.
Kako se nose sa koronom, ne interesuje me previše. Ne verujem nimalo statistikama, ne samo iz Crne Gore.
Eno Lukašenko nije sprovodio skoro nikakve mere, igrali su i fudbalsko prvenstvo...pa nisu pomrli od korone.

Sve te statistike se mogu frizirati. I broj testiranih i broj zaraženih i broj umrlih.

Opet kažem, Crna Gora je mala i retko naseljena zemlja. Nema tu mnogo cirkulacije stanovništva van sezone. Oni dugo nisu imali nijednog zaraženog. Ne mislim da je to neki spektakularan uspeh vlasti .
Duka Dizel II

#1615 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

sehohari wrote: 18/05/2020 16:21

Naravno da će Crna Gora biti teže oštećena od ove krize nego Srbija, jer je dosta više zavisna od turizma. Ova trenutna ekonomska kriza nije ni u kakvom smislu krivnja niti Đukanovića niti njegove stranke, već prije svega rezultat ekonomske strukture u zemlji.
A ko je kriv što je takva struktura privrede u CG?
Ko je kriv što je sve od industrije uništeno posle raspada SFRJ?
Ko je kriv što je pokrivenost uvoza izvozom 15 posto.
BiH recimo ima 58 posto
Ko je kriv za tako katastrofalan spoljno trgovinski deficit?
Ko je kriv za javni dug od 80 posto BDP-a?

To su sve ekonomski parametri zbog kojih će korona toliko nauditi crnogorskoj ekonomiji.
Pravi uzrok je višegodišnje upropašćavanje države, koje se pokrivalo nekakvom fantomskom borbom za nacionalni identitet i nezavisnost.

Sad je sve to potrošena priča.
RunnerX

#1616 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Đukanović: Dosta je bilo cirkusa SPC-a, moraće da bude ono što joj pripada – vjerska zajednica koja će biti dio društva i ni milimetar više od toga
:shock:

:run:
Duka Dizel II

#1617 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

RunnerX wrote: 18/05/2020 17:00 Trude se, to se mora priznati, napokon su sve to izbacili iz sebe.

Samo ne znam zašto na hiljade građana najbrže rastuće ekonomije u Evropi i svijetu, svake godine aplicira za državljanstvo Crne Gore. Koliko god puta da dobiju odbijenicu, apliciraće ponovo.
RunnerX

#1618 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Z.L. iz Pljevalja zadržan je u pritvoru do 72 sata nakon što je ispred kuće sugrađanina M.M. uputio riječi prijeteće sadržine na račun vjeroispovijesti njegove supruge.
Šetači polako gube kompas.
zavrzlama

#1619 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

da su crnogorci pametni da litije iskoriste u turisticku atrakciju..

obilazak pecinskih ljudi u mantijama,koji egzistriraju u 21 vijeku. :D
radostan dan

#1620 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

:thumbup:
radostan dan

#1621 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

vako npr-

Image
radostan dan

#1622 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

il more bit vako-

Image
radostan dan

#1623 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

trocadero wrote: 17/05/2020 19:33 Ja sam još u šoku, ne mogu sebi da dođem.
Kakva samo transformacija jebo te.

Jel moguće da nije pročitao čitav tekst pa bubnuo?
eno ga povratio se, odveo ga zavrzlama na veliki servis....
RunnerX

#1624 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Vidi Bakira u starorimskom stilu. :lol:
Maraschino

#1625 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote: 18/05/2020 14:00 koliko su velikosrbi frustrirani i bez dodira sa stvarnoscu,da kontaju da. je odlazak Mila Djukanovica i kraj nezavisne CG...

Srbi svojom politikom samo jos vise izazivaju crnogorce da jos vise cuvaju svoju drzavu i svakim danom spoznaju ko je glavni crnogorski nepriatelj..Hajka na Milu je dio velikosrpske strategije gdje se zeli predstaviti da je samo Milo i nekolicina profitera protiv srpskih nacionalnih interesa,a da su oni ostali sto se izjasnjavaju crnogorci trenuto Milovom diktaturom natjerani da rade protiv srba,a cim Milo ode sa scene,oni ce se vratit pod mantiju tata brade amfilohija... 8-)
Hocemo Milorada necemo Milu.
Post Reply