Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
DonieBrasco
#4051 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne zove se badava organizovani kriminal, nije ovo djelo grupice ljudi nego organizacije, od planiranja, do odabira izvođaca radovao ili osoba, do provedbje djela, kao i post akcija.
Onaj jadnik sto je srusio jedno stablo da je clan partije i da ima leđa i organizaciju iza sebe kao sto ovi imaju, sad bi bio direktor suma a ne tri godine zatvora.
Onaj jadnik sto je srusio jedno stablo da je clan partije i da ima leđa i organizaciju iza sebe kao sto ovi imaju, sad bi bio direktor suma a ne tri godine zatvora.
Last edited by DonieBrasco on 18/05/2020 09:38, edited 2 times in total.
-
sumirprimus
#4052 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
nije ovo vise ni smijesno.
ovo je fakat za bjezat odavde. ovi mladji ne bi trebali sekunde dvojit.jbo ti ovo. borba s alama i vjetrenjacama. ne isplati se.
ovo je fakat za bjezat odavde. ovi mladji ne bi trebali sekunde dvojit.jbo ti ovo. borba s alama i vjetrenjacama. ne isplati se.
- JThomas
#4053 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
i nije isto govoriti prošlo je i ubjeđivati nas da je stvarno po zakonu tako, a ne politika, halka i manipulacija. ovo prvo je izlišno da me se ubjeđuje, a drugo je ipak vrijeđanje inteligencije i znanja.
kad bi se isti aršin prava za političke krivce primijenio i prema dole, pa niko nikad ne bi bio osuđen. i "našli smo, nije naše" bi bila validna odbrana, ako je ovdje validna odbrana da ima narudžbenica.
kad bi se isti aršin prava za političke krivce primijenio i prema dole, pa niko nikad ne bi bio osuđen. i "našli smo, nije naše" bi bila validna odbrana, ako je ovdje validna odbrana da ima narudžbenica.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4054 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa tako ispade.JThomas wrote: ↑18/05/2020 09:39 i nije isto govoriti prošlo je i ubjeđivati nas da je stvarno po zakonu tako, a ne politika, halka i manipulacija. ovo prvo je izlišno da me se ubjeđuje, a drugo je ipak vrijeđanje inteligencije i znanja.
Zakon je na njihovoj strani.
Optužilo Čovića, usput se sve izgubilo, nikom ništa.
Optužilo Fahru, ko fol malo bio u istažnom.
Optužuju Dodika, al nula bodova.
Evo ovo sa Solakom i kompanijom, žešći cirkus dosad.
Krupne ribe niko ni ne spominje.
Oni oduzimaju telefon čovjeku tri sedmice nakon što se sve ovo saznalo
Izvršen pretres u Vogošći, niko nije otišao u Srebrenicu...daleko valjda šta li.
I da ne nabrajam dalje.
Pojeo vuk magarca ko i dosad.
- JThomas
#4055 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
a onda vidiš kako se isti zakon i isto pravo aplicira prema onima koji nisu iz halke.
recimo, dragan čović je oslobođen zato što se "izgubila" originalna odluka o oslobođenju od carine (dok je još bila carinska uprava), a faksimil je, kao, mogao bilo ko staviti. nije dokazano da je on. šatro. teoretski - može se navući, bukvalnom primjenom principa u korist optuženog. ali meni i tebi ne bi navukli, nego bi nas osudili bez razmišljanja. ti si odgovorno lice, odgovaraš za zakonitost poslovanja, ako si napravio faksimil morao si paziti i na njega, i tu rasprava prestaje - ako nisi u halci. a ako jesi može se nastaviti.
recimo, dragan čović je oslobođen zato što se "izgubila" originalna odluka o oslobođenju od carine (dok je još bila carinska uprava), a faksimil je, kao, mogao bilo ko staviti. nije dokazano da je on. šatro. teoretski - može se navući, bukvalnom primjenom principa u korist optuženog. ali meni i tebi ne bi navukli, nego bi nas osudili bez razmišljanja. ti si odgovorno lice, odgovaraš za zakonitost poslovanja, ako si napravio faksimil morao si paziti i na njega, i tu rasprava prestaje - ako nisi u halci. a ako jesi može se nastaviti.
- Roccohljup
#4056 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ako si u halci za tebe ne vaze ovozemaljski zakoni, a za bozije ce te amnestirati vjerski sluzbenici sa kojima si u talu.
- Hajlac
#4057 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Bravo druze - na isti nacin razmisljam i ja.sumirprimus wrote: ↑18/05/2020 09:10 svi su krivi jer obaraju sistem i cine ga lakrdijom ko i drzavu u koju se toliko zaklinju.
simpatizeri vlasti i sda ,moraju se odlucit hocetel drzavu il ovakvu nakaradu?
u normalnoj drzavi istina isto ima hapaca, al postoji sistem koji vodi racuna o tome.
ne moze fikret doc u poziciju da nabavlja visoko sofisticiranu opremu za drzavne pare. po nasim zakonima. ne moze! nema ali.
ovo sto je radila cz sa ugovorima i preskakanjem zakona o jn, ne moze! makar ne nabavili nijedne maske ni respiratora. ako cemo po sistemu, i ako cemo drzavu. e.
dakle svi oni koji podrivaju taj isti sisem, od misha do kape krivi su. nema ali. sve zlo i naopako, oni koji se najvise kunu u tu istu bosnu, fakticki rade sve da je uniste. lazne patriote, licemjeri,sjecikese.
Dusman do dusmana! A licemjerni DO NEBA!
- plonker
#4058 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ja bih još, da sam moderator na KLIX-u, zaključao sve teme osim ovih vezano za aferu maliratori. Na svaki tekst objavljen na portalu stavljao bih linkove na ovu aferu. Bez ikakvih osuđivanja i prejudiciranja na konačan ishod, samo ono čisto informativno: "Država BiH kupila od kineza 100 uređaja koji ne služe svojoj namjeni i za to izdvojila 10.5 miliona KM". Na ovaj način bi zainteresovao, odnosno podsjećao sve na ovaj kriminal.japin_mutapi wrote: ↑18/05/2020 09:04Zato sto je kriv i zasluzio je ovo prozivanje.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑17/05/2020 23:36
Poenta mojih postova je ovo: zasto se proziva samo jedan covjek, mozda i najmanji krivac u cijeloj aferi, a ne prozivaju se glavni krivci?![]()
Zato sto je lopov, kriminalac, taldzija, clan mafije, sto je bezobrazan, lazov, ljigav, gnjida, seljacic, papak. Sto pisa po narodu isto ko i sefovi mafije kojoj pripada. Bijednik u dusi. Krade pare od naroda.
To sto nije jedini kriv i sto je pijun i najslabija karika u ovom cinu organizovanog kriminala ne cini ga MANJE krivim. Ameri su(prvi u svijetu) zbog ovakvih stvari i smislili termine organizovani kriminal, pranje novca i donijeli zakone kako bi cjeli lanac pao.
Treba ga pljuvat i razvlacit maksimalno u javnosti, ko ga jebe. Sam pao sam se ubio.
Ko ga sretne na ulici pljunut pored njega, okrenut mu ledja, pokazati prstom na njega, prozvat ga ironicno, napraviti neku gestikulaciju prema njemu.
Jos kad bi institucije pocele raditi svoj posao pa da slome najslabijeg u lancu. Da padne i zaglavi jos neko pored Fikreta. Fahrudin i Fadil, bio bih zadovoljan. Za pocetak.
Znam da je ovo nerealno. Male su sanse za to kao i da ce Fikret dobiti neku veliku kaznu, ako ista. Lako se moze desiti da ovo prozivanje i pljuvanje bude najveca „kazna” za ljigavog Fikru. Prezivjece on ovo.
Takodje, svo pisanje i prozivanje po drustvenim mrezama, raznim forumima, medijima i slicno su jedan vid pritiska na institucije da (u)rade svoj posao. To je pravo i obaveza svih gradjana.
Treba nastaviti u tom pravcu. Ocito je da su se ljudi probudili i zainteresovali i da ima efekta. Nedovoljno ali to je stalna borba i mora se poceti od nekoga. Fikro „nulti pacijent”. Upravo iz tog razloga se Fikro i ovaj slucaj organizovanog kriminala ne smije popustiti.
Fikro pao i stradao. Nije mi ga zao nimalo. Ukrao pare od mene i moje djece. Zasluzio je gore od ovih rijeci. Kao i sefovi njegovi. Ko ga jebe.
Smrt fasizmu, braco i drugovi.
- JThomas
#4059 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
evo na portalu obje verzije ugovora jedna do druge. i naravno, jedino je logično da je starija ona koja je poslužila za puštanje para i u tu svrhu dostavljena banci. druga je napravljena kad je izvisila isporuka prvobitnog tipa pa se moralo u letu promijeniti.
a fahrici je nešto obećano, pa šilji obratno kako nema nikakvog smisla.
a fahrici je nešto obećano, pa šilji obratno kako nema nikakvog smisla.
- hadzinicasa
#4060 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
"sjedU za racunar".... sapienti sat.freelancerusk wrote: ↑18/05/2020 08:34Lik koji je voditelj na TV-u, pogledati od 13:25, ovo neki fristajl rukama? Seljober koji bi rado bio dio gradske priče.costacurta wrote: ↑18/05/2020 03:57 Čuj ti drskosti i arogancije "Gdje su vam dokazi za to".![]()
Izbija provincijalizam i seljakluk iz njega.
vidi se ta SDA škola.
i ono knjigu napisalo.
pa ja tek neki dan skontah da je to ona sramotna afera s majicama i Hifom.... unovcavanje Srebrenice i samopromocija, a kao nece da se potkusurava Srebrenicom. Kao nece, a na hinjaka. Jos kad rece, nek mi sve uzmu ja znam kako je nemati, eto mi se suza naresila bila.
i kad pocne s visine objasnjavati onim mahalskim, sitnosicarskim, sibicarskim - vidite: nabavka respiratora je nesto sto je jaaaaaako, jaaaaaaaaaaaako komplikovano, pa kako se ne moze to tek tako - isto oni jalijasi na carsiji kad tuse lazne raybanke.. a on je ponudio "sve zivo"... uh.
Pokondirena tikva.
e jest' ga izabralo drcnog, svaka cast.
- Hajlac
#4061 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Svi do sada znamo za razne MUKE i ciklicne PROPASTI poljoprivrednika, od kornišona, preko jagoda i malina, pa do smilja.
STVARNI poljoprivrednici, oni koji obradjuju zemlju, kao po pravilu izvise od strane "otkupljivaca" sa halama i hladjacama te vrlo brzo propadnu a ostanu im ogromni dugovi bankama, mešetarima...
Hoće li neko objasniti ODAKLE JEDNOM MALINARU STOTINE HILJADA KM LICNOG PROFITA DA SI MOZE SVAKO MALO KUPOVATI DRUGO SKUPOCJENO, BOGATASKO AUTO
Sad Jaguar terenac, sad BMW limuzina, sad Audi terenac, sad Coupe...

Clanak iz 2018-e godine:
https://senzacija.ba/2018/12/06/fikret- ... eo-raditi/
SumLJam da najbolje zna BIL HAJR Asim Sarajlic, 'desna ruka' don-Baketa...
Mozda u ovakvim "izvorima prihoda":
STVARNI poljoprivrednici, oni koji obradjuju zemlju, kao po pravilu izvise od strane "otkupljivaca" sa halama i hladjacama te vrlo brzo propadnu a ostanu im ogromni dugovi bankama, mešetarima...
Hoće li neko objasniti ODAKLE JEDNOM MALINARU STOTINE HILJADA KM LICNOG PROFITA DA SI MOZE SVAKO MALO KUPOVATI DRUGO SKUPOCJENO, BOGATASKO AUTO
Sad Jaguar terenac, sad BMW limuzina, sad Audi terenac, sad Coupe...

Clanak iz 2018-e godine:
https://senzacija.ba/2018/12/06/fikret- ... eo-raditi/
SumLJam da najbolje zna BIL HAJR Asim Sarajlic, 'desna ruka' don-Baketa...
Mozda u ovakvim "izvorima prihoda":
-
sumirprimus
#4062 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
zamisli te odgovornosti probat nabavit visokosofisticiranu opremu, ne za svoje nego za drzavne potrebe i pare a nemas s njom nikakve dodirne tacke u zivotu, ni profesionalne ni edukativne.ma ni u putu se niste sreli. znas da ne znas. strahota.
i kako prihvatit tu vrstu odgovornosti za pare?
- sinuhe
#4063 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Dobija covjek stimulacije
Izetbegović: Moramo stimulisati mlade da se vrate na selo https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /150527024
Taman u to vrijeme u BiH stupaju na scenu malinari.
Izetbegović: Moramo stimulisati mlade da se vrate na selo https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /150527024
Taman u to vrijeme u BiH stupaju na scenu malinari.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4064 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Šalji ponudu nabavke prve rakete koja će iz BiH na mjesec. Ako prođe tender, zovi i mene da učestvujemsumirprimus wrote: ↑18/05/2020 12:34 zamisli te odgovornosti probat nabavit visokosofisticiranu opremu, ne za svoje nego za drzavne potrebe i pare a nemas s njom nikakve dodirne tacke u zivotu, ni profesionalne ni edukativne.ma ni u putu se niste sreli. znas da ne znas. strahota.
-
sumirprimus
#4065 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ma nema sanse, al ni za kakve pareTomahawk11 wrote: ↑18/05/2020 12:42Šalji ponudu nabavke prve rakete koja će iz BiH na mjesec. Ako prođe tender, zovi i mene da učestvujemsumirprimus wrote: ↑18/05/2020 12:34 zamisli te odgovornosti probat nabavit visokosofisticiranu opremu, ne za svoje nego za drzavne potrebe i pare a nemas s njom nikakve dodirne tacke u zivotu, ni profesionalne ni edukativne.ma ni u putu se niste sreli. znas da ne znas. strahota.
i kako prihvatit tu vrstu odgovornosti za pare?![]()
- aurora313
#4066 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Vidim da je diskusija daleko otišla i ne znam kakvi su sve stavovi, ali je meni taj malinar kriv samo mali procenat. Naime, nije bio dovoljno savjestan.
Pitanje je, gdje su specifikacije od naručioca sa detaljima šta i kako treba kupiti? Da li ih je trebala dati ona zamjenica nekog ministra koja je stalno ponavljala ‘registrator‘ za respirator? Gdje je bio i da li postoji stručni tim Kriznog štaba za sve sugestija i nabavke oko potrebnog za koronavirus?
Ovako, čovjeku rekli trebamo respiratore, on zna toliko engleskog da može da ode na alibaba.dot.com i ukuca ‘respirator‘. To je i učinio i grupe domaćih neznalica koja trebaju da vode i prate nabavku, oduševili su se hitnom narudžbom.
Sada nam samo fali da neki politički maher izda nalog da se na brzaka kupi 100 ambulatnih kola, gdje ti respiratori funkcionišu. Samo da ne dobijemo 100 traktora.
Pitanje je, gdje su specifikacije od naručioca sa detaljima šta i kako treba kupiti? Da li ih je trebala dati ona zamjenica nekog ministra koja je stalno ponavljala ‘registrator‘ za respirator? Gdje je bio i da li postoji stručni tim Kriznog štaba za sve sugestija i nabavke oko potrebnog za koronavirus?
Ovako, čovjeku rekli trebamo respiratore, on zna toliko engleskog da može da ode na alibaba.dot.com i ukuca ‘respirator‘. To je i učinio i grupe domaćih neznalica koja trebaju da vode i prate nabavku, oduševili su se hitnom narudžbom.
Sada nam samo fali da neki politički maher izda nalog da se na brzaka kupi 100 ambulatnih kola, gdje ti respiratori funkcionišu. Samo da ne dobijemo 100 traktora.
-
lacrima
#4067 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Jest samo sto se ovo sto su uradili u normalnim zemljama zove organizovani kriminal.aurora313 wrote: ↑18/05/2020 13:12 Vidim da je diskusija daleko otišla i ne znam kakvi su sve stavovi, ali je meni taj malinar kriv samo mali procenat. Naime, nije bio dovoljno savjestan.
-
todd_smith
#4068 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
on nije kriv koliko je i glup. Ego mu potrcao, ovi ga iskoristili.aurora313 wrote: ↑18/05/2020 13:12 Vidim da je diskusija daleko otišla i ne znam kakvi su sve stavovi, ali je meni taj malinar kriv samo mali procenat. Naime, nije bio dovoljno savjestan.
Fadil i Solak su bitniji faktori. On je samo pijun u tome, koji je kontao da ce prvobitno biti u novinama kao "spasioc" Bosne i Hercegovine sto ce mu biti WOW za marketing, a usput i zaraditi malo.
- MorningStar
#4069 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nije on toliko naivan , zaracunat je i on u tom kolacu kakav wow marketing.
- JThomas
#4070 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
član udruženja, zadnji u lancu ali ipak član.
- MorningStar
#4071 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
“Stoji iza svega kaze” , dali stoji iza dva ugovora sa razlicitim tipom respiratora od kojih je jedan ocito nevazeci i to onaj prvi pa posle falsifikat da se ispravi jer nisu ni znali sta ce nabavati nego daj snacemo se za to samo nek pare legnu posle neko smece jeftino kupi i utrpaj.
-
sumirprimus
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4073 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
zato za dva, tri metra drva te hapse ko ratnog zločinca...https://www.klix.ba/vijesti/bih/zasto-s ... /200518041
KUPOVINA BEZ GARANCIJE
|
Zašto su Solak i Hodžić potpisali dva skoro identična ugovora: "Ako laže koza, ne laže rog"
Iako se radi o velikoj aferi i u najmanju ruku sumnjivo potrošenom javnom novcu, čak 10,5 miliona KM, Tužilaštvo još uvijek nije saslušalo najodgovornije osobe iz cijele priče Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića. Nisu im ni određene nikakve mjere, poput zabrane sastajanja, što je naročito indikativno ako se zna da mogu utjecati i na dokaze i eventualno svjedoke. Zašto je to tako zna samo Tužilaštvo, ali je neobično ako se zna kako je pravosuđe postupalo u brojnim prethodnim slučajevima.

Last edited by pici on 18/05/2020 13:37, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#4074 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ma naivan u ovoj specificnoj situaciji, ne mozes biti naivan da zaradis od knjige, majice, malina a sve to pocelo od obicnog staziranja u Hajatu.MorningStar wrote: ↑18/05/2020 13:27 Nije on toliko naivan , zaracunat je i on u tom kolacu kakav wow marketing.
Lik nije glup, daleko od toga, ta prica "ta ce on seljacic" samo debil moze prosuti, lik je izuzetno pametan, samo je u ovoj situaciji ispao naivan, ali Boze moj zivotna skola za sljedecu kradju tajno i krisom uzima.
- hadzinicasa
#4075 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
pa i pticama na grani je jasno da je malinik u Srebrenici pranje para, donacija - ergo inkasiranje srebrenicke tragedije.