Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
sahara1428

#3976 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by sahara1428 »

DonieBrasco

#3977 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Sam potpis od Ane koja nema nikakvo iskustvu nego samo zvanje kao "strucnog" lica govori da je ovo pomo planirano, bolje reci planirano da urade na brzinu u jeku pandemije sto je opet kriminalno samo po sebi. Od toliko strucnjaka sa tim zvanjem koji znaju sta treba da se obavi prije tog potpisa, sta treba da se provjeri i utvrdi a onda potpise Fikret nasao ovu lujku.

:lol:
amidzazeher

#3978 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by amidzazeher »

Al fakat zasto ljudi pisu Fikro je nevin jer mu se pravno ne moze dokazati krivica? Isto asim nije lopov jer je snimljen tajno i bio je u ABiH. Radeljas isto nije lopov jer nije Esad nego Esed! I jos milion prevara. Pa daj prestanite braniti neodbranjivo. Naravno da je lopov i on i Solak i Novalic i ko zna jos ko, ko se ugradio u ovih 10,5 miliona para od poreza i kredita. I da je barem samo tih 10,5 miliona! Ljudi milijarderi, sve po zakonu, sve sami biznismeni.
Druga prica je sto drze tuzilastvo pa im nikad niko nije dokazao da su lopovi, ali da pokradose sta stigose to vise i mala djeca znaju.
DonieBrasco

#3979 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Od zavrsetka rata pa do danas u drzavu stiglo desetine milijardi u novcu a drzava u quruc, nista nije obnovljeno i izgrađeno, putevi i infrastuktura, instiucije nisu uspostavljenje, zdravstvo, privreda, ekonomija, a da ne pricamo o vladavini prava i zakona.

Gdje su te silne pare ?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#3980 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bobi wrote: 17/05/2020 21:35
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 17/05/2020 21:27 Fikret je najmanji krivac u svemu, covjek dobio priliku da nesto nabavi i zaradi i to je to.Ti sto su prihvatili njegovu ponudu, dakle vlada federacije ili njen dio, bez provjera i preporuke struke snose glavnu odgovornost.

Vec sam ranije pitao, biste li ga toliko optuzivali da je nekoj budali prodao kineski zid?
Nije mi nitko odgovorio.
Odgovoreno je vise puta ali ne pratiš...pozivanje na Srebrenicu, iftare, ramazan, humanost, patriotizam radi zarade na uštrb gradjana...da naravno da bi ga se prozivalo :D. Usput, Kineski Zid ako oštetiš ideš u prdekanu :D.
A sto se on treba toliko prozivati? Sto tolika hajka na njega, a najmanje je kriv u toj aferi?

Mogao je bilo ko poslati ponudu za respiratore, sa markom, cijenom, specifikacijom, itd., ali odgovornost je do onih koji ponude biraju i prihvataju da provjere da li je sve cisto i po zakonu.

Njih treba prozivati, istrazivati i kazniti...

PS: Da mi je naci neku budalu da ga hoce kupiti, ja bi mu ga prodao. :lol:
Nek budala pazi da ga ne osteti. :lol: :lol:
Kejn

#3981 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Kejn »

Nije na Ani da tumači respiratore, to radi stručna služba. Znači nebitno je ko je dao potpis da Srebrena Malina može uvesti med. robu, bitno je da je to pred zakonom FBiH Medicinski radnik (a to su između ostalog i dipl. inž. radiologije). Firma koja uveze med. robu masku ili respirator mora imati barem jednog med. radnika. Ovo moram ponoviti jer vidim raja ovdje misli da je Ana kao tumačila specifikacije respiratora što nije moguće ni u Ugandi. Specifikacije je tumačuio neko iz "struke", dakle neki doktor radiologije a istraga će na kraju utvrditi o kome se tačno radi, i u kakvoj je ta osoba vezi sa našim Fikijem i Solakom.
Last edited by Kejn on 17/05/2020 22:07, edited 1 time in total.
Roccohljup

#3982 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Roccohljup »

sahara1428 wrote: 17/05/2020 21:44
A avaz tvrdi da je ugovor iz banke krivotvoren :? :-)
Radi se o originalnom ugovoru koji je oduzet tokom pretresa ove firme u Vogošći i u ugovoru se navode aparati koji su i uvezeni u BiH (ACM812A). Raniji ugovor, objavljen u pojedinim medijima, SIPA je našla u jednoj banci, ali se radi o dokumentu koji nije validan i koji je krivotvoren.
https://avaz.ba/vijesti/bih/570553/ovo- ... sa-solakom
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#3983 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

sinuhe wrote: 17/05/2020 21:43 Fikret je valjda ta budala kojoj je neko prodao kineski zid.
Recimo da jeste, ali ga Fikro preprodao jos vecoj budali. :oops: :lol: :D
amidzazeher

#3984 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by amidzazeher »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 17/05/2020 22:04
A sto se on treba toliko prozivati? Sto tolika hajka na njega, a najmanje je kriv u toj aferi?

Mogao je bilo ko poslati ponudu za respiratore, sa markom, cijenom, specifikacijom, itd., ali odgovornost je do onih koji ponude biraju i prihvataju da provjere da li je sve cisto i po zakonu.

Daj prestani pisati gluposti, ti kao da si prespavao 30 godina lopovluka i kradje u BiH i regionu!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3985 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bobi »

DonieBrasco wrote: 17/05/2020 22:01 Od zavrsetka rata pa do danas u drzavu stiglo desetine milijardi u novcu a drzava u quruc, nista nije obnovljeno i izgrađeno, putevi i infrastuktura, instiucije nisu uspostavljenje, zdravstvo, privreda, ekonomija, a da ne pricamo o vladavini prava i zakona.

Gdje su te silne pare ?
Kako gdje su :D, provozaj se i prohodaj malo po Sarajevu pa vidi :D . Sve uspješni biznismeni a nigdje proizvodnje...sami šverc i prevare :D.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3986 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 17/05/2020 21:27
pici wrote: 17/05/2020 10:43

jes da ima budala... sve da je i govorio istinu , a nije, njegovo seretsko krivljenje usta pokusavajuci imitirati sarajevske mangupe a zapravo carsijanere jalijase i mahalase, sibicare je tako ljigavo da me je taj covjek totalno razocarao... da se je drzao mikrofoneta i uzgajanja malina sad bi bio ko i dotat fikro iz srebrenice koji je uspio i ima zavidnu karijeru... al joK, hoce seljacko mile da bidne FACA, da mu se ljudi dive i da bidne gazda tj ravnopravni mumin medj minderaskim ahbabima... vidjela zaba kako se konji kuju pa i ona digla nogu... Ana Bavrka radiolog :lol: :lol: :lol: prvo medicinski fakultet koji je zavrsila joj daje zvanje Inzinjera radiologije a ne doktora specijaliste... njeno je da upali aparat za snimanje CT, RTG i MR i to je sve... da tumaci medicinsku opremu pogotovo iz druge sfere a to je Anesteziologija nema blage veze sa pamecu... jos onaj ljigavi advokat opovrgava misljenje i vjestacenje anesteziologa nego ima drugo vjestacenje i kaze na pitanje ko je to ili ko su ti, nije bitno, otom potom. :shock: :mrgreen: klasicni ljigavi prevaranti, seoske varalice.
Fikret je najmanji krivac u svemu, covjek dobio priliku da nesto nabavi i zaradi i to je to.Ti sto su prihvatili njegovu ponudu, dakle vlada federacije ili njen dio, bez provjera i preporuke struke snose glavnu odgovornost.

Vec sam ranije pitao, biste li ga toliko optuzivali da je nekoj budali prodao kineski zid? :?:
Nije mi nitko odgovorio.

Nije zavrsila medicinski fakultet. Moguce da je odjeljenje i program za to struku u sklopu medicinskog fakulteta,sto nisam siguran, ali to jos uvjek nije medicina.

PS: U USA ima zvanje Radiology Assistant, 4 godine studija, uslov zavrsene dvije godine koledza iz zdravstvene struke. To zvanje je na visem nivou nego Radiology Technologist, MR Tech, CT Tech, US (ultrazvuk) Tech, itd.
Radiology Assistant moze da cita snimke, ali ne moze da postavlja dijagnozu, drugi ne smiju citati snimke.
fiko je sam rekao hoce da bidne FACA i narcisoidan je, laze da ne poznaje bOkira itd... lik krije svoje nalogodavce zato sto mu je obecano ako bidne dobar mumin i aHbab da ga sljeduje jos puno toga, sto bi pokojni Žan rekao u LZN "Stranka racuna na tebe"... ovo sve se nebi moglo desiti bez aminovanja iz srbske ville u ulici mehmeda spahe... fiko nije nevinasce nego poHlepno seljacko mile koje je pristalo da bude ovo sto je sada i da suti ko zaliven jer mu je ne samo para, obecano a to je sigurno i jos mnogo toga... jedan od begovata i begovska pozicija.

sto se tice bavrke, medicinska je struka taj fakultet a to je zdravstvene studije smjer radiologije ima i kod nas u sarajevu isti... prema tome nije avijacija nego medicina... selam :bih:
https://www.fzs.unsa.ba/studijski-progr ... ehnologije
KOMPETENTNOST BACHELORA RADIOLOŠKIH TEHNOLOGIJA
Bachelor radioloških tehnologija je kompetentan, odnosno osposobljen za obavljanje slijedećih poslova:

1. Oblast: Radiodijagnostika

Stvaranje, odnosno izrada zadane radiološke (radioskopske i/ili radiografske) slike, odnosno snimka optimalnog kvaliteta na svim radiološkim dijagnostičkim aparatima (sa jonizirajućim i nejonizirajućim radijacionim energijama), kako na klasičnim, konvencionalnim, tako i na savremenim, digitalnim.
Evaluacija kvaliteta dobivenih radioloških snimaka, dostavljanje istih radiologu na interpretaciju i njihovo odgovarajuće pohranjivanje u digitalnoj arhivi.
2. Oblast: Nuklearna medicina

Rukovanje sa otvorenim izvorima radioaktvnog jonizirajućeg zračenja.
Priprema pacijenta za tretman sa radiofarmacima, te priprema radiofarmaka za aplikaciju pacijentima u dijagnostičke i terapijske svrhe, odnosno proces aplikacije radiofarmaka pacijentu.
Rad sa aparatima koji registruju i mjere različite doze radiofarmaka unesenih u organizam pacijenata, u dijagnostičke i terapijske svrhe.
Obaveza – stroga primjena svih zakonskih odredbi o zaštiti od štetnog jonizirajućeg zračenja, pacijenata, sebe lično i svih zaposlenih.
Rad sa aparatima koji registruju i mjere različite doze radiofarmaka unesenih u organizam pacijenata, u dijagnostičke i terapijske svrhe.
3. Oblast: Radioterapija

Rad s otvorenim i zatvorenim izvorima jonizirajućeg zračenja koji se koriste u terapijske svrhe.
Planiranje radioterapije (kompjutersko planiranje zračenja), izrada individualne zaštite za pacijente (rad u modelarnici) i CT planiranje radioterapije.
Strogo vođenje računa o ispravnom pozicioniranju pacijenta i primjeni zadane doze zračenja.

https://fzs.sum.ba/hr/preddiplomski-sve ... ehnologije

Preddiplomski sveučilišni studij radiološke tehnologije
Opis zvanja i poslova

Prvostupnik medicinske radiologije jednakopravni je član tima zajedno s radiologom, radioterapeutom-onkologom ili specijalistom nuklearne medicine.

Ovisno o struci i radnom mjestu prvostupnim medicinske radiologije obavlja poslove vezane uz dijagnostičke, intervencijske ili terapijske procedure.

Pri radu koristi stručnu literaturu pisanu na hrvatskom i engleskom jeziku, računala i elektronske medije, komunicira sa stručnjacima različitih medicinskih i nemedicinskih stručnih usmjerenja te bolesnicima koji pripadaju različitim kulturološkim, etničkim, vjerskim i medicinskim skupinama.
Što se onda postavlja pitanje Fikiju, kakve veze ima potpis radioloskog inzinjera sa anestezioloskom sluzbom i aparatima... jos jedna muljaza jer niko od anesteziologa nebi stavio potpis na ovu narudzbu i ove ne provjerene aparate... Ana je tu uzela pinku i da pomogne radnom kolegi u ZMBT... Svrakic i hayat su se davno ogradili izrezavsi Fiku iz svih snimljenih emisija ZMBT. Pametnom dovoljno.
Roccohljup

#3987 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Roccohljup »

meni je šega bilo kad je objašnjavao sto se upustio u to sve...eto firma pod pritiskom, sve firme se okreću necemu vezano za covid, oni u kreditima i trebaju pare i eto.
Hebote, znači kad ti zafali love, baci se u nabavke sofisticirane medicinske opreme :) ne'mreš fuliti :)
zavrzlama

#3988 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by zavrzlama »

Nemoj pa se neboj....
Ima Bosne_Bice Bosne

#3989 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

pici wrote: 17/05/2020 22:14

jes da ima budala... sve da je i govorio istinu , a nije, njegovo seretsko krivljenje usta pokusavajuci imitirati sarajevske mangupe a zapravo carsijanere jalijase i mahalase, sibicare je tako ljigavo da me je taj covjek totalno razocarao... da se je drzao mikrofoneta i uzgajanja malina sad bi bio ko i dotat fikro iz srebrenice koji je uspio i ima zavidnu karijeru... al joK, hoce seljacko mile da bidne FACA, da mu se ljudi dive i da bidne gazda tj ravnopravni mumin medj minderaskim ahbabima... vidjela zaba kako se konji kuju pa i ona digla nogu... Ana Bavrka radiolog :lol: :lol: :lol: prvo medicinski fakultet koji je zavrsila joj daje zvanje Inzinjera radiologije a ne doktora specijaliste... njeno je da upali aparat za snimanje CT, RTG i MR i to je sve... da tumaci medicinsku opremu pogotovo iz druge sfere a to je Anesteziologija nema blage veze sa pamecu... jos onaj ljigavi advokat opovrgava misljenje i vjestacenje anesteziologa nego ima drugo vjestacenje i kaze na pitanje ko je to ili ko su ti, nije bitno, otom potom. :shock: :mrgreen: klasicni ljigavi prevaranti, seoske varalice.
Fikret je najmanji krivac u svemu, covjek dobio priliku da nesto nabavi i zaradi i to je to.Ti sto su prihvatili njegovu ponudu, dakle vlada federacije ili njen dio, bez provjera i preporuke struke snose glavnu odgovornost.

Vec sam ranije pitao, biste li ga toliko optuzivali da je nekoj budali prodao kineski zid? :?:
Nije mi nitko odgovorio.

Nije zavrsila medicinski fakultet. Moguce da je odjeljenje i program za to struku u sklopu medicinskog fakulteta,sto nisam siguran, ali to jos uvjek nije medicina.

PS: U USA ima zvanje Radiology Assistant, 4 godine studija, uslov zavrsene dvije godine koledza iz zdravstvene struke. To zvanje je na visem nivou nego Radiology Technologist, MR Tech, CT Tech, US (ultrazvuk) Tech, itd.
Radiology Assistant moze da cita snimke, ali ne moze da postavlja dijagnozu, drugi ne smiju citati snimke.
fiko je sam rekao hoce da bidne FACA i narcisoidan je, laze da ne poznaje bOkira itd... lik krije svoje nalogodavce zato sto mu je obecano ako bidne dobar mumin i aHbab da ga sljeduje jos puno toga, sto bi pokojni Žan rekao u LZN "Stranka racuna na tebe"... ovo sve se nebi moglo desiti bez aminovanja iz srbske ville u ulici mehmeda spahe... fiko nije nevinasce nego poHlepno seljacko mile koje je pristalo da bude ovo sto je sada i da suti ko zaliven jer mu je ne samo para, obecano a to je sigurno i jos mnogo toga... jedan od begovata i begovska pozicija.

sto se tice bavrke, medicinska je struka taj fakultet a to je zdravstvene studije smjer radiologije ima i kod nas u sarajevu isti... prema tome nije avijacija nego medicina... selam :bih:
https://www.fzs.unsa.ba/studijski-progr ... ehnologije
KOMPETENTNOST BACHELORA RADIOLOŠKIH TEHNOLOGIJA
Bachelor radioloških tehnologija je kompetentan, odnosno osposobljen za obavljanje slijedećih poslova:

1. Oblast: Radiodijagnostika

Stvaranje, odnosno izrada zadane radiološke (radioskopske i/ili radiografske) slike, odnosno snimka optimalnog kvaliteta na svim radiološkim dijagnostičkim aparatima (sa jonizirajućim i nejonizirajućim radijacionim energijama), kako na klasičnim, konvencionalnim, tako i na savremenim, digitalnim.
Evaluacija kvaliteta dobivenih radioloških snimaka, dostavljanje istih radiologu na interpretaciju i njihovo odgovarajuće pohranjivanje u digitalnoj arhivi.
2. Oblast: Nuklearna medicina

Rukovanje sa otvorenim izvorima radioaktvnog jonizirajućeg zračenja.
Priprema pacijenta za tretman sa radiofarmacima, te priprema radiofarmaka za aplikaciju pacijentima u dijagnostičke i terapijske svrhe, odnosno proces aplikacije radiofarmaka pacijentu.
Obaveza – stroga primjena svih zakonskih odredbi o zaštiti od štetnog jonizirajućeg zračenja, pacijenata, sebe lično i svih zaposlenih.
3. Oblast: Radioterapija

Rad s otvorenim i zatvorenim izvorima jonizirajućeg zračenja koji se koriste u terapijske svrhe.
Planiranje radioterapije (kompjutersko planiranje zračenja), izrada individualne zaštite za pacijente (rad u modelarnici) i CT planiranje radioterapije.
Strogo vođenje računa o ispravnom pozicioniranju pacijenta i primjeni zadane doze zračenja.

https://fzs.sum.ba/hr/preddiplomski-sve ... ehnologije

Preddiplomski sveučilišni studij radiološke tehnologije
Opis zvanja i poslova

Prvostupnik medicinske radiologije jednakopravni je član tima zajedno s radiologom, radioterapeutom-onkologom ili specijalistom nuklearne medicine.

Ovisno o struci i radnom mjestu prvostupnim medicinske radiologije obavlja poslove vezane uz dijagnostičke, intervencijske ili terapijske procedure.

Pri radu koristi stručnu literaturu pisanu na hrvatskom i engleskom jeziku, računala i elektronske medije, komunicira sa stručnjacima različitih medicinskih i nemedicinskih stručnih usmjerenja te bolesnicima koji pripadaju različitim kulturološkim, etničkim, vjerskim i medicinskim skupinama.
Što se onda postavlja pitanje Fikiju, kakve veze ima potpis radioloskog inzinjera sa anestezioloskom sluzbom i aparatima... jos jedna muljaza jer niko od anesteziologa nebi stavio potpis na ovu narudzbu i ove ne provjerene aparate... Ana je tu uzela pinku i da pomogne radnom kolegi u ZMBT... Svrakic i hayat su se davno ogradili izrezavsi Fiku iz svih snimljenih emisija ZMBT. Pametnom dovoljno.
@pici, recimo da je sve tako sto kazes o Fikretu, ja ga ne poznajem i prvi put sam cuo za njega iz ove afere. On je samo rep i svi navalili da pritisnu rep, a glava koja ujeda na drugom kraju. ;-) Po glavi treba udarati, rep ce se smiriti poslije glave. O tome ja pricam.

PS: U zdravstvu sam radio 40+ godina i znam sve o stanju kako je bilo prije '97, posebno znam dosta o radiologiji. 8-) Ako se toliko toga promjenilo u zdravstvu BiH, a ne znam, nije do mene. 8-)
Billy The Pljuc

#3990 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

:lol: :lol: :lol:

Moram nam se nasmijati ovako svima skupa, slomismo se da skontamo šta i kako a to ni akteri ove afere više ne znaju, situVacija se i kod njih mijenja iz dana u dan a naše vajno sudstvo i tužilaštvo im dalo gratis period da se makar oni hudi i jadni pokušaju dogovoriti i "složiti" papirologiju da eto bude bar blizu slova zakona ako već ne u okvirima istog. Zato nam se već i počinju plasirati oprečne informacije "glede" ključnih detalja, nismo djeca.

Nešto mi iskreno smeta a to je naše tumačenje krivice pojedinaca u ovoj aferi, nema drugovi ovdje malo manje i malo više krivih, svi su po meni za streljačkog voda.

Ono što već svima treba biti jasno jeste da niko od učesnika ove afere neće biti kažnjen, u bilo kom obliku - da se razumijemo.

Naših 10,53 miliona KM is gone, dobro je da ćemo ojačati službena vozila hitne pomoći Bosnia wide sa ovih 80 respiratora vremenom i da nijedan teži slučaj oboljelog sa covid-19 nije tretiran istim, bezbeli da bi i umro.

I da ne zaboravim, lijepo je vidjeti našeg Fikru u novoj vozilici, sad je i službeno saudijac, nadam se da mi neće neko od njegovih "pravobranitelja" replicirati sa pojašnjenjem da je možda vozilo posudio od punca, brata, jarana, mame i slično.

Ostajte mi zdravi i veseli.
Kamper

#3991 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Kamper »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 17/05/2020 21:27 Vec sam ranije pitao, biste li ga toliko optuzivali da je nekoj budali prodao kineski zid? :?:
Nije mi nitko odgovorio.
Na kineski zid ne prikljucujes teske pacijente. Znaci ne ugrozavas tudji zivot da bi zaradio 3%.
Da optuzivali bi ga ako bi za to koristio nase pare pa na kraju ni para ni kineskig zida.
Ima Bosne_Bice Bosne

#3992 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Kamper wrote: 17/05/2020 23:08
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 17/05/2020 21:27 Vec sam ranije pitao, biste li ga toliko optuzivali da je nekoj budali prodao kineski zid? :?:
Nije mi nitko odgovorio.
Na kineski zid ne prikljucujes teske pacijente. Znaci ne ugrozavas tudji zivot da bi zaradio 3%.
Da optuzivali bi ga ako bi za to koristio nase pare pa na kraju ni para ni kineskig zida.
Ma, covjece, zar treba optuzivati prodavca sto je neka budala kupila pogresnu robu od njega? :?: :idea:
MorningStar

#3993 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by MorningStar »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 17/05/2020 23:11
Nije mi nitko odgovorio.
Ma, covjece, zar treba optuzivati prodavca sto je neka budala kupila pogresnu robu od njega? :?: :idea:
Jeste ako su prodavac i kupac odradili posao sa tudjim parama (naroda bih - fbih) pa mu dostavili hepek. (respiratore koji se ne koriste u klinikama za dugorocnu terapiju nego kao privremena mjera - vozila - trijaza)

Od ovoga izuzimamo kineze jer oni nemaju nista sa lopovlukom nego su dobili pare i poslali sto je naruceno od njih.
Bosanac sa dna kace

#3994 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bosanac sa dna kace »

pici wrote: 17/05/2020 22:14

Nije mi nitko odgovorio.

Kad ga usporediš sa ostalima u SDA on je još i dobar. Bolje da njega ture na sve one pozicije umjesto onog Zahiragića. Fikro makar zna da priča, misao mu ima putanju od tačke A preko tačaka B C itd,,,do tačke odredišta. Nema da mu se misao vrne sa tačke G na tačku B pa onda sa tačke B na tačku Đ, pa otalen na tačku A, pa od tačke A opet na tačku G, to kod njeg nema. Fikro je to sve negdje dobro ispraks'o. Ili je iš'o u medresu, ili na neke šerijatske nauke đe savlad'o umijeće govorništva ili mu gluma odlično ide a zadnjih dana haman pod uticajem mubareć ramazana plaho prati Pezića i Kuduzovića, možda ponekad malo i Ljakića.
Sve u svemu SDA bi za koju bobu imala više glasova da je on istaknutiji od Zahiragića. Ako neće Ćamila turit za kandidata u Srebrenici eto him Fikreta, the star is born.
salik79

#3995 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by salik79 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 17/05/2020 21:27 Fikret je najmanji krivac u svemu, covjek dobio priliku da nesto nabavi i zaradi i to je to.Ti sto su prihvatili njegovu ponudu, dakle vlada federacije ili njen dio, bez provjera i preporuke struke snose glavnu odgovornost.

Vec sam ranije pitao, biste li ga toliko optuzivali da je nekoj budali prodao kineski zid?
Nije mi nitko odgovorio.
Odgovoreno je vise puta ali ne pratiš...pozivanje na Srebrenicu, iftare, ramazan, humanost, patriotizam radi zarade na uštrb gradjana...da naravno da bi ga se prozivalo :D. Usput, Kineski Zid ako oštetiš ideš u prdekanu :D.

Jos da nam objasnis kada i gdje je objavljen poziv za dostavljanje ponuda, pa da se, djelimicno, slozimo s tobom.
Kamper

#3996 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Kamper »

Nije mi nitko odgovorio.
Ma, covjece, nije on kupio pa prodao nekoj budali (ta budala smo svi mi). Nego je iz novcanika te budale uzeo pare pa kupio fus robu. Evo odi ti u svoju opstinu i trazi 10 hiljada nasih para da ih obrnes i zaradis milju.
Lice, Fikret na racunu ima -700 hiljada (kredit) sto znaci da nije mogao za 5, 6, 7, 8... miliona kupiti robu pa je prodati i tako zaraditi. Znaci neko mu je iz vlade nabacio posao u dogovoru da se rastale za profit.
salik79

#3997 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by salik79 »

Roccohljup wrote: 17/05/2020 22:06
sahara1428 wrote: 17/05/2020 21:44
A avaz tvrdi da je ugovor iz banke krivotvoren :? :-)
Radi se o originalnom ugovoru koji je oduzet tokom pretresa ove firme u Vogošći i u ugovoru se navode aparati koji su i uvezeni u BiH (ACM812A). Raniji ugovor, objavljen u pojedinim medijima, SIPA je našla u jednoj banci, ali se radi o dokumentu koji nije validan i koji je krivotvoren.
https://avaz.ba/vijesti/bih/570553/ovo- ... sa-solakom
Tamam, jos jedna krivicna prijava. :thumbup:
Ima Bosne_Bice Bosne

#3998 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

MorningStar wrote: 17/05/2020 23:13

Jeste ako su prodavac i kupac odradili posao sa tudjim parama (naroda bih - fbih) pa mu dostavili hepek. (respiratore koji se ne koriste u klinikama za dugorocnu terapiju nego kao privremena mjera - vozila - trijaza)
O, ja mislio da je kupac FBiH. :oops:

Prodavac---->Fikret
Kupac-------->FBiH

Od koga je Fikret kupio i ko je njemu uvalio je nevazno za ovu aferu.

Kupac je taj koji treba da provjeri sta kupuje, a ako mu je ponudjena pogresna roba da je odbije.

Kupac se jos sav sretan slikao i izjave davao pri prijemu pogresne robe. :oops: :lol:
MorningStar

#3999 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by MorningStar »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 17/05/2020 23:27
MorningStar wrote: 17/05/2020 23:13

O, ja mislio da je kupac FBiH. :oops:

Prodavac---->Fikret
Kupac-------->FBiH

Od koga je Fikret kupio i ko je njemu uvalio je nevazno za ovu aferu.

Kupac je taj koji treba da provjeri sta kupuje, a ako mu je ponudjena pogresna roba da je odbije.

Kupac se jos sav sretan slikao i izjave davao pri prijemu pogresne robe. :oops: :lol:
Nije kupac nego onaj kojem je povjereno da kupuje u tudje ime (naroda BiH fbih)
Ima Bosne_Bice Bosne

#4000 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

salik79 wrote: 17/05/2020 23:24

Jos da nam objasnis kada i gdje je objavljen poziv za dostavljanje ponuda, pa da se, djelimicno, slozimo s tobom.
@salik79, ne znam niti me zanima. Ako je prekrsen zakon neka odgovaraju koji su ga prekrsili. Ako je tender namjesten neka odgovaraju za namjestanje tendera.

Poenta mojih postova je ovo: zasto se proziva samo jedan covjek, mozda i najmanji krivac u cijeloj aferi, a ne prozivaju se glavni krivci? ;-)
Locked