spreca wrote: ↑18/05/2020 08:53
exliberal-ex wrote: ↑18/05/2020 01:31
Seyfo wrote: ↑17/05/2020 23:50
Mogu li predloziti smjer u kojem bi tema mogla da ide? PREDVIDJANJA ZA MISU ZA BLAJBURG IDUCE GODINE? Ja predvidjam da se nece ni predloziti da se odrzi u Sarajevu. Razlog: nakon subote 16.5, organizatori su od svijeta etiketirani kao obozavaoci nazzi rezima iz wwII koji pokusavaju da ga ozive, a Sarajevo je odusevilo svijet i prepoznato kao antifasisticki bastion koji bastini civilizacijske tekovine. To je dobro doslo Sarajevu,jer je potvrda takvog identiteta itekako potrebna u ovim vremenima, a drzavnom vrhu susjedne Hrvatske,od kojeg je ovaj cirkus i potekao,ovo bas i nije trebalo...u svakom slucaju,sumnjam da ce se performans ponoviti,ali i kada bi se ponovio,nije to za nas lose.
Naravno da nece jer ce izbori biti zavrseni a ne zbog toga sto su hrvati "navodno" etiketirani kao obozavaoci nazi rezima, oni tu etiketu zvanicno nose sa ponosom od 90...a obozavaoca nazi rezima ima sve vise po evropi , mnogi desnicari koji guraju nazi politiku se cak i u vlasti nalaze...
Sa druge strane hrvati su djelimicno uspjeli u svojoj nakani, napravili su misu u sred Sarajeva gdje su na nivou statisticke greske bez obzira na sve "proteste antifasisticke populacije" koja je realno veoma mala...jedino sto im nije uspjelo u nakani je da nadju par budala koji bi uradili nesto glupo i time im dali puno opravdanje da kazu " eto vidite da smo u pravu"....a da se to desilo tek bi onda vijest odjeknula
Drugo neka prica vidi svijet je vidio da je u Sarajevu bila misa i protesti...jel vi fakat mislite da svijet samo ceka kad ce biti kakva vijest iz Sarajeva?...sta je Sarajevo za svijet?...
jedan mali gradic koji je dospjeo dvaput u svjetske medije ( ni jednom po dobru) i to je to...
zapamti na zapadu samo losa vjest je dobra vjest.
A Olimpijada je bila losa vijest?
Jel vi procitate kompletne postove ili samo gledate one djelove koji vama odgovaraju....sta sam napisao kao zadnju recenicu...samo losa vjest je dobra vjest....a prije toga napise da je dvaput dospio u svjetske medije...koja su dva losa dogadjaja na koje impliciram ?
Olimpijske igre..nisu los dogadjaj i jesu poznate ali se desavaju svake 2 godine pa tako i broj gradova i drzava je mnogo veci zato i nisam spomenuo taj dogadjaj.
Sarajevo je prvenstveno poznato po 2 slucaja....ubistvo Ferdinanda i ratu 90, ja kad se zafrkavam sa ljudima kad me pitaju odakle sam i pocnem im davat sugestije da vidim dali mogu da pogode u 90 % slucajeva ce pogodit za Ferdinanda, veoma veoma mali dio ce se sjetit rata 90 , vise sanse da ce reci hrvatska, srbija ili jugoslavija ..olimpijada...mozda jedan u 100...
Nego meni upade u oci da u vecini slucajeva kad napisem nesto uvijek se uhvatite za neku banalnu stvar ....
niko nekaze nista na moje tvrdnje da su hrvati ponosno nose etiketu obozavaoca nacizma od 90 , niko nekaze nista kad kazem da su uspjeli u svojoj nakani da odrze ono sto hoce u sred Sarajeva gdje su u takvoj manjini da su statisticka greska ....
niko nekaze nista na moju tvrdju da ovo nije ocajnicki potez HDZ nego smisljeno djelovanje crkve i politike a sve u cilju ostvarivanju ideje "Hrvatska na Drini"...
Niko nije rijeci rekao kad sam napisao da je bosnjacka politika prema nacizmu ko Komsicev kabinet, na jedno strani Tito na drugoj ustasa...j***** bi se a da vam neudje...i opet niko nista ?!
Ali uvijek se upalite na jedan dio posta koji obicno nije politicki nastrojen i na to reagujete, jel to znaci da se slazete sa svim ostalim ?