Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
kakotakonikako

#3901 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by kakotakonikako »

Hajlac wrote: 17/05/2020 14:24 IDENTICNA matrica - i ovaj NAM "halali":

Kardinal Puljić: Ponosan sam što sam sin ove zemlje, opraštam svima koji su me vrijeđali

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kardina ... /200517035

KRETENU JEDAN SAMOZIVI PSIHOPATSKI, puna su ti usta SVOJE porodice, SVOJE vjere, SVOG rodnog kraja a NI JEDNE RIJECI nisi u intervjuu imao za uputiti potencijalnim ZRTVAMA smetljarskih potpuno neadekvatnih "respiratora" u koje si BACIO DESET MILIONA KM naseg novca :!: :!: :!: :!:

Sta ce bolnice ako i kada dodje drugi, pa i treci val ove PANDEMIJE, kao sto je bilo 1918-e pa sve do 1920-e!

Isto tako, ni jedne rijeci nisi imao vezano za REKLAMACIJU, POVRAT pogresno nabavljene i ko zna koliko PUTA skuplje robe od stvarne cijene, koju ni Irska ni Srbija nisu htjele, ni za POVRAT NOVCA gradjanima ove drzave :!: :!: :!: :!:

Malo si se "zaigrao šaha", sto kaže onaj tvoj mentor mafijas par ekselans.
Strucnjak, kolika je STVARNA cijena respiratora bila u trenutku nabavke, ako ti nije problem?
zigzag

#3902 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by zigzag »

animus wrote: 17/05/2020 14:27 Pa jebote vi opasniji od CIAe. Bas se pitam sta u zivotu radite. Sve znate unaprijed. Steta sto gubite vrijeme na forumu jer bi ova drzava imala vise koristi od vas da vas pita ko je kriv. Nema odstupanja. Vod za strijeljanje spreman.
Pitam se gdje ste zivili zadnja dva mjeseca.

Naivan je svako ko promijeni misljenje nakon njegovih argumenata. Jos te naravno onda strpaju u SDA poklonike. Samo nastavite. Udri po Fikretu on se svakako ne zna braniti. Ko ga j.be kad se odvažio da krene u nabavku necega sto je u tom momentu vrijedilo vise nego zlato.
Odoh i selam za kolegu ewila koji me spomenu na ovoj temi koju ne pratim.
On da ima obraza trazio bi da se raskine ugovor i da mu se vrati roba. I on da vrati pare državi.

A pošto ima veze svuda po svijetu mogao bi vratiti pare bez problema.
allem_77

#3903 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by allem_77 »

Ako Fikret bude oslobođen optužbe, moglo bi se još love od medija, novinara... uzeti? :D
https://www.media.ba/bs/etikaregulativa ... u-i-uvredu
Hajlac

#3904 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hajlac »

kakotakonikako wrote: 17/05/2020 14:31 Strucnjak, kolika je STVARNA cijena respiratora bila u trenutku nabavke, ako ti nije problem?
Ne nabavljas SMECE NEUPOTREBLJIVO (neinvazivni respirator s NEPOUZDANIM kontrolama procesa umjetnog disanja pluca) koje je toliko nekvalitetno da vrijedi od ŠEST do DESET PUTA manje od kvalitetnih invazivnih respiratora iole poznatijih svjetskih proizvodjaca(medju kojima ima cak i kineskih poput onog PREDLOZENOG ZA NABAVKU Prunus 3000D).

Ne odbijas (Solak, Ured Premijera itd.) sve normalne ponude kojih je bilo NEKOLIKO u tom trenutku (17. mart kad je Vlada naredila nabavku pa do 3. aprila kad je finalizirana nabavka tj. potpisan ugovor) da bi nabavio ko zna šta za ko zna kakvu upotrebu u ogromnim kolicinama (ZJZ preporucio nabavu 300 komada) PO SVAKU CIJENU, tako sto ce odlucivati pravnici, portiri, novinari-bankrotirani poljoprivrednici itd., i tako sto ce Ugovorni proces biti SKLEPAN kao preko noci pa nit je bila bankarska garancija za slucaj OVAKVOG problema s isporucenom pogresnom opremom, niti neophodnih standardnih klauzula u Ugovoru vezano za rjesavanje svih mogucih sporova (DILETANTI-KRIMINALCI su naveli da ce ih rjesavati "dogovorno", znaci na jebenog KAFI itd.) :!:

Podsjecam da je sam KCUS u tom momentu (kraj marta) imao PREKO PEDESET respiratora NEISKORISTENIH!!!

Bolje da su za 2-3 miliona KM narucili 20-ak KVALITETNIH INVAZIVNIH respiratora koji bi isto tako dosli oko pocetka maja a za ostatak novca kasnije narucili ostatak potrebnih invazivnih kvalitenih respiratora kako bi se na trzistu pojavljivala mogucnost tj. dostupna kolicina!
ALI PREKO KOMPETENTNIH STRUCNJAKA I FIRMI KOJE SE BAVE TAKVIM POSLOM!
Last edited by Hajlac on 17/05/2020 14:45, edited 2 times in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3905 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by japin_mutapi »

Fikro nije htio para
Fikro će vazda bit fukara
neki odmah počeše
da blate Fikri lik

al samo prava raja
je znala u čemu je trik
Fikro, jarane, nije fukara
Fikro je heroj nacije
spreca

#3906 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by spreca »

amidzazeher wrote: 17/05/2020 13:21
spreca wrote: 17/05/2020 13:08
lutko wrote: 17/05/2020 12:44 Kaze motiv mu bio, uz solidne pare, da se promovise i ispadne da je bas Srebrena malina uspjela nabaviti respiratore jedina od svih u drzavi. Dolaze respiratori, a njega nema na aerodromu da se pohvali uspjehom. Takodjer, info da je srebrena malina uvoznik se krije ko zmija noge i tek UINO otkriva da su oni uvoznici. Samo na ovom se vidi da laže ko pas
Predstavnik njegove firme je trebao biti na aerodromu a ne Fadil,njegova firma je uvoznik i njegov covjek je trebao preuzeti robu provjeriti dali je to sto je naruceno imali vidnih ostecenja na ambalazi a posle ide fini pregled id.....naravno da su svi od Bakira do fikreta upleteni i svi bi trebali krivicno odgovarati
Nisam upratio da li je uopste bilo moguce da, direktno Vlada, agencija za javne nabavke ili CZ, naruci tu vrstu opreme ili se bas moralo ici preko posrednika?
U krajnjem slucaju Vlada je bila narucioc respiratora, nije morao Fikret biti tu.
Nisam siguran za vladu ali ostali su mogli,ali kako onda ukrasti.....izgleda da ce na kraju ispasti da je neko za federaciju narucio preko crnogorske firme da bise oprale pare a onda Fikret kupio od crnogoraca robu koja lezi na sladistu i kini,jer onaj advokat crnogorske firme rece da je to preko njih ako se ne varam
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3907 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by japin_mutapi »

Fikret HOSAD
JThomas

#3908 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

zajebao mosad, isto kao što je bakir od sarajeva napravio metropolu i ostavio budžet od milijardu.
animus

#3909 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by animus »

His Dark Materials wrote: 17/05/2020 14:31
animus wrote: 17/05/2020 14:27 Udri po Fikretu on se svakako ne zna braniti.
kako se ne zna branit, a srebrenica, a iftar, a stara majka, te poslanik te patriotizam, te SDA nema na koga se pozvao nije, seljačka posla!
20 dana ga svi udaraju. Niko nista lijepo nije rekao. Glagva zajebancija na ulici bio "malinar". Bas se branio.
Mogu misliti kako mu je bilo.
A znam licno da sam bio presretan kad su dosli ti respiratori. Kontam da smo ipak sposobna drzava kad smo to nabavili. Na kraju se ispostavilo da je kao i u ratu sve je bilo na inicijativi pojedinca koji se odvazi.
Ako se pokaze da je fakat taj respirator tada bio najtrazenija roba jer se moze koristiti i kao mobilni i stacionarni onda citava drzava treba da odgovara za grijeh prema ovom čovjeku.
Nakon ove afere nece se niko dobronamjeran vise nikada ponuditi da sve izgori ili poplavi.
Kradu nas godinama ali nikad se nije ni na koga ovako slozno udarili ko na Fikreta. Pa samo na nafti nam krali milione dnevno dok nije ogranicena marza a to se tek tada vidilo ali niko ne prica o tome.
Vec sam napisao na onoj drugoj temi. Najteze je reci IZVINI i oprosti a svi mi to moramo uraditi.
spreca

#3910 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by spreca »

His Dark Materials wrote: 17/05/2020 14:39
zigzag wrote: 17/05/2020 14:35

On da ima obraza trazio bi da se raskine ugovor i da mu se vrati roba. I on da vrati pare državi.

A pošto ima veze svuda po svijetu mogao bi vratiti pare bez problema.
pa taj seljački mentalitet i nekultura i ne shvataju da je nešto ukrao ili pogrešno uradio, vidiš da se on ponosi urađenim isto kao i šef bakir, isti je to nivo neinteligencije.

sarajevom vladale ustaše od 92-95 :lol:

:lol: :lol: :lol: Bakire hajd sto krades,ali sto se sine Bakire drgiras :lol:
kakotakonikako

#3911 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by kakotakonikako »

Hajlac wrote: 17/05/2020 14:40
kakotakonikako wrote: 17/05/2020 14:31 Strucnjak, kolika je STVARNA cijena respiratora bila u trenutku nabavke, ako ti nije problem?
Ne nabavljas SMECE NEUPOTREBLJIVO (neinvazivni respirator s NEPOUZDANIM kontrolama procesa umjetnog disanja pluca) koje je toliko nekvalitetno da vrijedi od ŠEST do DESET PUTA manje od kvalitetnih invazivnih respiratora iole poznatijih svjetskih proizvodjaca(medju kojima ima cak i kineskih poput onog PREDLOZENOG ZA NABAVKU Prunus 3000D).

Ne odbijas (Solak, Ured Premijera itd.) sve normalne ponude kojih je bilo NEKOLIKO u tom trenutku (17. mart kad je Vlada naredila nabavku pa do 3. aprila kad je finalizirana nabavka tj. potpisan ugovor) da bi nabavio ko zna šta za ko zna kakvu upotrebu u ogromnim kolicinama (ZJZ preporucio nabavu 300 komada) PO SVAKU CIJENU, tako sto ce odlucivati pravnici, portiri, novinari-bankrotirani poljoprivrednici itd., i tako sto ce Ugovorni proces biti SKLEPAN kao preko noci pa nit je bila bankarska garancija za slucaj OVAKVOG problema s isporucenom pogresnom opremom, niti neophodnih standardnih klauzula u Ugovoru vezano za rjesavanje svih mogucih sporova (DILETANTI-KRIMINALCI su naveli da ce ih rjesavati "dogovorno", znaci na jebenog KAFI itd.) :!:

Podsjecam da je sam KCUS u tom momentu (kraj marta) imao PREKO PEDESET respiratora NEISKORISTENIH!!!

Bolje da su za 2-3 miliona KM narucili 20-ak KVALITETNIH INVAZIVNIH respiratora koji bi isto tako dosli oko pocetka maja a za ostatak novca kasnije narucili ostatak potrebnih invazivnih kvalitenih respiratora kako bi se na trzistu pojavljivala mogucnost tj. dostupna kolicina!
ALI PREKO KOMPETENTNIH STRUCNJAKA I FIRMI KOJE SE BAVE TAKVIM POSLOM!
Puno pisanja, ali konkretnog i tacnog odgovora nema. Evo jos jednom, kolika je STVARNA cijena nabavljenih respiratora bila u trenitku nabavke ?
mobsterc

#3912 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mobsterc »

Naravno da se prica, o svim mogucim kradjama, nego je tebi glava u pijesku pa ne vidis/ne cujes.
Samo sebe zapitaj, jesi li znao gdje treba dostaviti 'ponudu'? Eto nisi sposoban naci respiratore, ali valjda jesi maske, naocale, nesto nesto, bilo sta. Ako se smatras nesposobnim za to, evo ja se ne smatram, samo nisam nigdje vidio javni oglas da ce mi neko uplatiti pare da ja nesto nabavim.
Kao sto nisi znao do sada da te naftasi kradu, zao mi je sto si se tek upoznao i sa nacinom kako se tenderi odradjuju u ovoj zemlji, ali polako...
JThomas

#3913 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

Image

neizvjesnost je velika kad institucije rade svoj posao, a kontrole postupanja su višestruke. da li je fahrudin solak prihvatio da izuzme od zakona fahrudina solaka? :thumbup:
Hajlac

#3914 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hajlac »

kakotakonikako wrote: 17/05/2020 14:49 Puno pisanja, ali konkretnog i tacnog odgovora nema. Evo jos jednom, kolika je STVARNA cijena nabavljenih respiratora bila u trenitku nabavke ?
Ti si jedan obicni TROL.

Hajmo logicki - kako to da smece aparat, NEUPOTREBLJIV za lijcenje COVID-19 pacijenata :!: :!: :!: :!: poskupi 6-10 PUTA, dakle sa prethodnih cijena od oko 3000$ na cijene koje su bile CAK IZNAD U TOM TRENUTKU cijena invazivnih respiratora od renomiranih svjetskih proizvodjaca (domace firme nudile portiru Solaku i kompaniji kvalitetne adekvatne uredjaje za 30-ak hiljada $, a da ne poskupe 6-10 PUTA uredjaji koji jesu UPOTREBLJIVI za lijecenje COVID-19 pacijenata :?: :!: :?:

Objasni mi kako je to realno povecanje za nesto sto je NEUPOTREBLJIVO za ovu situaciju tj . pandemiju :?:

Uvezala se sarajevska s crnogorskom farmaceutskom mafijom (HINT Sebija) o kojoj su vec pisali mediji tj. o tajkunu bliskom Djukanovicu koji vodi one dvije firme koje su bile upetljane u propalu isporuku Srbiji 200 onih istih smetljarskih ACM812A "respiratora".
Milioncici su vec preko omiljene prve destinacije SDA mafije, jos od rata, - Austrijskih banaka, odlepršale tamo na neke Kipre, Malte, Sejsele, Djevicanske otoke...
Last edited by Hajlac on 17/05/2020 14:59, edited 2 times in total.
JThomas

#3915 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

https://klix.ba/cesljaju-se-sve-nabav ... stvo-fbih/
Nepravilnosti koje su utvrđene su brojne, a među njima su i dva ugovora kod kojih nema garancije za dobro izvršenje posla, a posebno je zanimljiv ugovor koji je sastavljen s firmom CUBICUS, koja je nabavila 20.000 testova.
Zetov prijatelj

O ovoj nabavci brojni su mediji izjveštavali i navodili da je vlasnik Denis Đulalić prijatelj Adnana Cerića Cerixa, budućeg zeta Sebije Izetbegović.

Međutim, kako nam je rečeno iz Agencije za javne nabavke, zanimljivo je da je UNDP 20.000 testova od istog dobavljača nudio FUCZ i Vladi RS. Vlada RS je prihvatila ponudu dok je FUCZ odbio uz obrazloženje da će oni direktno nabaviti testove.

Kako nam je rečeno, Vlada RS je jedan test dobila po cijeni od 39 KM + PDV, dok je Federacija iste platila 68 KM.
apsolutno mi nije namjera generalno hvaliti rs, ona njihova "bolnica" je ofirnija i od respiratora. ali ovo je samo jedan primjer da može direktno i bez provizije. i kanton sarajevo je kupio par respiratora preko undp-a. a zakon je državni svakako, za sve je isti.
kakotakonikako

#3916 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by kakotakonikako »

Hajlac wrote: 17/05/2020 14:55
kakotakonikako wrote: 17/05/2020 14:49 Puno pisanja, ali konkretnog i tacnog odgovora nema. Evo jos jednom, kolika je STVARNA cijena nabavljenih respiratora bila u trenitku nabavke ?
Ti si jedan obicni TROL.

Hajmo logicki - kako to da smece aparat, NEUPOTREBLJIV za lijcenje COVID-19 pacijenata :!: :!: :!: :!: poskupi 6-10 PUTA, dakle sa prethodnih cijena od oko 3000$ na cijene koje su bile CAK IZNAD U TOM TRENUTKU cijena invazivnih respiratora od renomiranih svjetskih proizvodjaca (domace firme nudile portiru Solaku i kompaniji kvalitetne adekvatne uredjaje za 30-ak hiljada $ :?: :!: :?:

Objasni mi kako je to realno povecanje za nesto sto je NEUPOTREBLJIVO za ovu situaciju tj . pandemiju :?:

Uvezala se sarajevska s crnogorskom farmaceutskom mafijom (HINT Sebija) o kojoj su vec pisali mediji tj. o tajkunu bliskom Djukanovicu koji vodi one dvije firme koje su bile upetljane u propalu isporuku Srbiji 200 onih istih smetljarskih ACM812A "respiratora".
Milioncici su vec preko omiljene prve destinacije SDA mafije, jos od rata, - Austrijskih banaka, odlepršale tamo na neke Kipre, Malte, Sejsele, Djevicanske otoke...
Opet nemas konkretan odgovor na jednostavno pitanje. A kao neki strucnjak. Mozda za teorije zavjere. Ako nesto konkretno znas i tvrdis, pravac Tuzilastvo i tamo konkretno sa dokazima pomozi svima nama . Jer to je patriotski i duznost .
L u c i f e r

#3917 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by L u c i f e r »

Neka institucije...
plonker

#3918 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by plonker »

amidzazeher wrote: 17/05/2020 13:21
spreca wrote: 17/05/2020 13:08
lutko wrote: 17/05/2020 12:44 Kaze motiv mu bio, uz solidne pare, da se promovise i ispadne da je bas Srebrena malina uspjela nabaviti respiratore jedina od svih u drzavi. Dolaze respiratori, a njega nema na aerodromu da se pohvali uspjehom. Takodjer, info da je srebrena malina uvoznik se krije ko zmija noge i tek UINO otkriva da su oni uvoznici. Samo na ovom se vidi da laže ko pas
Predstavnik njegove firme je trebao biti na aerodromu a ne Fadil,njegova firma je uvoznik i njegov covjek je trebao preuzeti robu provjeriti dali je to sto je naruceno imali vidnih ostecenja na ambalazi a posle ide fini pregled id.....naravno da su svi od Bakira do fikreta upleteni i svi bi trebali krivicno odgovarati
Nisam upratio da li je uopste bilo moguce da, direktno Vlada, agencija za javne nabavke ili CZ, naruci tu vrstu opreme ili se bas moralo ici preko posrednika?
U krajnjem slucaju Vlada je bila narucioc respiratora, nije morao Fikret biti tu.
Ma naravno da se moglo, nećeš vjerovati da postoji velika većina zemalja koje su to uradile
:D
https://www.klix.ba/amp/200511026
Last edited by plonker on 17/05/2020 15:16, edited 1 time in total.
animus

#3919 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by animus »

mobsterc wrote: 17/05/2020 14:51 Naravno da se prica, o svim mogucim kradjama, nego je tebi glava u pijesku pa ne vidis/ne cujes.
Samo sebe zapitaj, jesi li znao gdje treba dostaviti 'ponudu'? Eto nisi sposoban naci respiratore, ali valjda jesi maske, naocale, nesto nesto, bilo sta. Ako se smatras nesposobnim za to, evo ja se ne smatram, samo nisam nigdje vidio javni oglas da ce mi neko uplatiti pare da ja nesto nabavim.
Kao sto nisi znao do sada da te naftasi kradu, zao mi je sto si se tek upoznao i sa nacinom kako se tenderi odradjuju u ovoj zemlji, ali polako...
Jebene su predrasude a ti si ih pun. Ne znas nista o meni ali donosis zakljucke. Ako te nešto interesuje onda i saznas. Tako je kod mene uvijek bilo. Daleko sam od nesposobnog. Samo mi je muka od pljuvaca po forumu. Svi pametni nesto. Sve znaju a sta su u zivotu napravili pitanje je. Naravno da sam znao za naftase i zato ih spominjem. Ali ko se to bunio ili u medijima potencirao. Niko. Jer neki ne smiju a nekima nije palo na um. Zato svi hrabri kad je Fikret u pitanju. Nek vam Bog oprosti za sve. Dosta od mene. Nije moja tema. Puno lose energije i zlobe koja ubija.
Hajlac

#3920 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hajlac »

Pogledati ogromne i potpuno nelogicne razlike u cijeni na istoj stranici izmedju ova dva isto tako rudimentarna "emergency" respiratora:

https://atlebs.com/products/bt-s700b1-m ... ventilator

8000 KM

https://atlebs.com/products/bt-s1600-po ... or-machine

8200 KM

i ovog nabavljenog Fikretovog ACM812A

https://atlebs.com/products/acm-812a-em ... ventilator

71.000 KM

ciju su cijenu vjestacki napuhali na nivo cijena kakve su za prave respiratore, npr. ovog koji izgleda isto kao kvalitetni evropskih i americkih proizvodjaca (veliki touchscreen ekran, spremnik/regulator kisika tj. "kutija" na dnu postolja itd.)

https://atlebs.com/products/s1100-invas ... d-neonatal

82.000 KM
Last edited by Hajlac on 17/05/2020 15:24, edited 2 times in total.
Hajlac

#3921 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hajlac »

His Dark Materials wrote: 17/05/2020 15:22 pa crna burza jaro, silk road tamo je i andol 1000 eura samo su tako i mogli nabavit nikako drugačije.
Upadas ko padobranac i pricas gluposti.

Pricam o vjestacki napuhanoj cijeni SAMO OVOG Fikretovog ACM812A "respiratora" iako su slicni "emergency" i dalje do 8000KM na istom tom trzistu!
Otvovi one linkove pa tek onda nesto komentarisi.

I nije istina da je jedino ON i jedino TAKO (nekim crnim mafijaskim kanalima) mogao nabaviti respiratore - siris Fikretove LAZI kao opravdanje za BACENIH 10 MILIONA KM!
Last edited by Hajlac on 17/05/2020 15:50, edited 1 time in total.
mobsterc

#3922 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mobsterc »

To je ta logika, kao kod one daktiloregistratorkinje. Bitno je da smo kupili, ne vidim potrebu da se iko pita kako i zasto. Pustite nas, eno i naftasi kradu pa sutite, sta je, bojite se p..ke.
Haha
Last edited by mobsterc on 17/05/2020 15:27, edited 1 time in total.
Hajlac

#3923 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hajlac »

His Dark Materials wrote: 17/05/2020 15:27
Hajlac wrote: 17/05/2020 15:25
His Dark Materials wrote: 17/05/2020 15:22 pa crna burza jaro, silk road tamo je i andol 1000 eura samo su tako i mogli nabavit nikako drugačije.
Upadas ko padobranac i pricas gluposti.

Pricam o vjestacki napuhanoj cijeni SAMO OVOG Fikretovog ACM812A "respiratora" iako su slicni "emergency" i dalje do 8000KM na istom tom trzistu!
ne pišemo o istoj stvari, mislim da ne kontaš o čemu pišem, al ko će to pojašnjavat.

živi dugo i prosperiraj
I dalje pricas gluposti - poenta je da odgovorni odnosno Fadil i kompanija nisu smjeli dati na upravljanje sa DESETINAMA miliona KM tamo nekim pravnicima, portirima, novinarima itd. da ONI ODABIRU opremu koja treba da SPASAVA ZIVOTE ako i kad se pandemija vrati!
Odgovorni su za bacanje tih nasih miliona u vjetar! I na ko zna cije privatne off-shore racune, s kojih ce kroz koju godinu doci opet ovdje kao PRIVATNE "magicne investicije".
DzordzHodzic

#3924 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DzordzHodzic »

apsidejzi wrote: 17/05/2020 14:14 ima pretnju prema porodici. Ovo je vec zajebano i objasnilo bi mnogo iz njegovog ponasanja. Iskreno, mislim da je ova alternativa ekstremno vjerovatna. Sad kad je vrag odnio salu mafija se ne misli zajebavat. Jedini nacin da nabavis nesto sto mosad ne moze, je da radis to sa mafijom. Sve je trebalo biti zavrseno ispod stola a sad imamo situaciju da je FIkret najtanja karika u nizu. Ako progovori mnogi ce se otkriti.
Mnogi zaboravljaju da je vladajuca garnitura u istom saffu sa okorjelim kriminalcima i raznoraznim mutnim tipovima..
Snimak razgovora zukica i turkovica u vezi sredjivanja nekakvog zemljista pa onda onaj sahinpasic saja i dovescu mu crnca itd itd...
naseroric

#3925 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by naseroric »

Ko god i sekundu poznaje neverbalnu komunikaciju jasno mu je od pocetka razgovra bilo sta prica doticni gospodin, u kom pravcu njegova prica ide. Gutanje knedli, uz neizosavan gestikulaciju ruku i podizanje glasa, kad se izgovaraju recenice iza kojih treba da se krije istina, su odavale i ukazivale samo na jedno. A ne valja tako..

Imgur](
Locked