Naravno! Al shvati ba izvale da mosad nije mogao naci respiratore a on mogaodr_Evil wrote: ↑17/05/2020 12:16Ja sam ima 10 godina stekao averziju prema takvim tipovima, kada mi neko pridje i nazove selam odmah se uhvatim za dzep da vidim jel sve na broju. Bog, domovina, nacija i familija, nekada imam osjecaj kao da su zastitili te pojmove kada ih koriste u predizbornoj kampanji ili tokom kriminalnih aktivnost. Mene fascinira da svi imaju iste frizure, isto se oblace, pricaju, koriste iste istrcane fraze:apsidejzi wrote: ↑17/05/2020 12:08 GLedam upravo intervju sa FIkretom i ne mogu se oteti utisku ili misli da je lik totalno namazan. Kad ga slusas, mehlem za ranu. Ne bi taj ni mrava zgazio. Non stop spominje termine koji u nama trebaju da probude empatiju: porodica, moral, ja njima sve halalim, ne zelim njih komentarisati, kucni odgoj i sl i ja sam istreniran da kada cujem previse tih termina reagujem sa sumnjom. Nikad normalan covjek koji je okrivljen za nesto nece smireno pricati i spominjati te termine. Ovu terminologiju UVIJEK koriste psihopate i sociopate i imaju smireno drzanje. Ovo je moj lakmus papir za seratore i nakon sto sam odgledao ovaj video mogu komotno reci da je FIkret serator. Serator zato sto ima dozu arogancije dok istovremeno zeli da ga sazaljevamo. Pazi njegove teze: JA FIKRET sam nabavio Respiratore koje MOSAD nije mogao nabaviti. Pa jebo ti sve svoje, ko je ovdje budala?
Pravno vjerovatno nije odgovoran jer je nabavio ono sto mu je receno da nabavi. Tu ce se vjerovatno izvuci ako je poslao pare na pravu adresu. Jedina odgovornost koja mu se moze pripisati je ako je pare poslao u neku "medjuruku". Tad ce najebat ako se to ispostavi.
Ovo je u pitanju medjunarodna mafija koja ne moze trenutno drogu krijumcariti ali su skontali da mogu sa kinezima taliti medicinsku opremu po mnogo skupljoj cijeni za novac poreskih obveznika. Moguce je da Fikret nije dio tog tala nego da je pravni paravan koji je iskoristen. KOji je mozda i umislio da je dobar biznismen jer moze nabaviti nesto sto mosad ne moze. Mada... moze biti da je i svjestan te pozadine.
Lik kojeg optuze za izdaju hladno sjedi i daje intervju spominjuci famijiliju, kulturu i sl. Ma daj ba. Psihopata ili na nasem narodnom bosanskom: serator. Ima isto znacenje.
1. Ja nemam oraha u dzepu
2. Neka institucije rade svoj posao
3. Ja obraz i familiju ne dam ni za kakve pare
Ima ih jos samo ne mogu se sada sjetiti, ali kada ih cujem automatski pocrvenim,
Lokalna za Mostar:
1. Ja to ne radim zbog sebe, nego za MOstar, raju i Velez, ne treba meni ova firma, ali nek ima raja negdje radit
Nazalost zbog ovakvih likova poceo sam da se sklanjam od bilo koga ko je vjernik.
Iskreno ti preporucujem knjigu od doktora Jon Ronsona "The psycopath test" koja se bazira na izucavanju doktora Robert D Hare a koja upravo govori o ovakvom tipu ljudi i objasnjava ih.