Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3851 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pici »

jes da ima budala... sve da je i govorio istinu , a nije, njegovo seretsko krivljenje usta pokusavajuci imitirati sarajevske mangupe a zapravo carsijanere jalijase i mahalase, sibicare je tako ljigavo da me je taj covjek totalno razocarao... da se je drzao mikrofoneta i uzgajanja malina sad bi bio ko i dotat fikro iz srebrenice koji je uspio i ima zavidnu karijeru... al joK, hoce seljacko mile da bidne FACA, da mu se ljudi dive i da bidne gazda tj ravnopravni mumin medj minderaskim ahbabima... vidjela zaba kako se konji kuju pa i ona digla nogu... Ana Bavrka radiolog :lol: :lol: :lol: prvo medicinski fakultet koji je zavrsila joj daje zvanje Inzinjera radiologije a ne doktora specijaliste... njeno je da upali aparat za snimanje CT, RTG i MR i to je sve... da tumaci medicinsku opremu pogotovo iz druge sfere a to je Anesteziologija nema blage veze sa pamecu... jos onaj ljigavi advokat opovrgava misljenje i vjestacenje anesteziologa nego ima drugo vjestacenje i kaze na pitanje ko je to ili ko su ti, nije bitno, otom potom. :shock: :mrgreen: klasicni ljigavi prevaranti, seoske varalice.
JThomas

#3852 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

kakva god da je situacija sa igračima iza kulisa, šta god da su mu obećali - on još nije shvatio u čemu je, kad se u ovoj fazi brani na televiziji...
dr_Evil

#3853 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

JThomas wrote: 17/05/2020 10:46 kakva god da je situacija sa igračima iza kulisa, šta god da su mu obećali - on još nije shvatio u čemu je, kad se u ovoj fazi brani na televiziji...
Halalio je Fiki i tebi i meni, tako rece
winpin

#3854 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

Dusa nasa napacena!

"
Fikret Hodžić tvrdi da ne poznaje Izetbegovića. Putovali zajedno u Istanbul
Image

https://klix.ba/fikret-hodzic-tvrdi-d ... nOzL-NsoNU
Last edited by winpin on 17/05/2020 11:22, edited 3 times in total.
JThomas

#3855 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

ma ne mora ga na taj način ni poznavati. za to služi asim i asimi.
dr_Evil

#3856 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Eo minuta 52. Postoji Jedan, samo se sjetih Hane u kupacem :D
drndalo

#3857 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by drndalo »

JThomas wrote: 17/05/2020 10:46 kakva god da je situacija sa igračima iza kulisa, šta god da su mu obećali - on još nije shvatio u čemu je, kad se u ovoj fazi brani na televiziji...
Odlucno ga je posavjetovalo... :-)
winpin

#3858 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by winpin »

dr_Evil wrote: 17/05/2020 11:14 Eo minuta 52. Postoji Jedan, samo se sjetih Hane u kupacem :D
Image
DonieBrasco

#3859 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Badava sve kada nema pravde u BiH da pod nokat stane, gori od Fikreta i ostalih aktera su u tuzilastvu i sudu. Tako da ce se izvuci sve i jedan, a zato ostali pazite da ne pređete pjesacki prelaz na crveno jer ce vam koverta stici brze nego sto ga pređete.
Billy The Pljuc

#3860 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

Ovaj Senad nije vidio ni N od novinara ali eto, lijepo je što mu je dao priliku u "dogovorenom" intervjuu da nam iznese svoju priču i kaže NIŠTA. Pardon, jedan novi podatak ipak jeste, doduše ni to mu ne ide u prilog, neće morati plaćati avioprevozniku opet za prevoz preostalih respiratora. Sad se kao Fikro pere nije do njega (??????????) a Senči ni da ga pita a zašto baš taj avioprevoznik kad je bilo jeftinijih opcija koje bi sve odjednom prevezle, helem nije avioprevoznik taj koji je obećao isporuku robe do određenog datuma nego Fikret al' nema veze.

Mene Fikro nije uspio razuvjeriti igrajući na kartu sažaljenja, ako išta znam onda znam šta je pritisak i stres, vidio sam i previše puta kako se ljudi lome pod istim. Kod jednog "veterana pod svjetlima reflektora" do toga nije ni moglo doći i kao neko ko je navikao na kamere iznio je predstavu do kraja bez problema osim malih znakova slabosti kao što je skretanje pogleda u stranu tokom svojih izlaganja a što meni barem govori da nešto skriva i laže.

Helem, firma posluje zahvaljujući kreditiranju (ja bih dodao i poticajima) što vjerovatno i jeste istina jer nisam čuo da je iko isplivao u poslu sa malinama ali to je već njegova poslovna dubioza i nema veze konkretno sa ovim slučajem.

All in all, da je pravi novinar radio ovo mogao je svu priču završiti u pet minuta ali onda naš dobri Fikro ne bi ni došao u studio jer nije lud da dođe u "rastavljanje na proste faktore".

Šega svega mi je bila izjava "I onda sam ja dostavio ponudu gdje svi dostavljaju".

Jel u Mehmeda Spahe 14????????

P.S. Halal olsun!
Hajlac

#3861 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hajlac »

Polako ali zasigurno postaje sve jasnije na koji nacin je isla ova KATASTROFA od nabavke i bacanja ogromnih 10,5 miliona KM nasih para :!:

1) Ured Novalicevog kabineta, na celu sa (pravnikom po struci) Ganibegovicem + direktno podredjenim Solakom iz FUCZ ujedno sefom Kriznog staba, jos krajem MARTA mjeseca izignorisao puno bolje/kvalitetnije ponude za iste pare tj. DO MAX 70.000KM/kom :!: (koje bi manje vise za istih onih oko 4 sedmice dostavili 80 :!: respiratora, za koliko je na kraju i Fikret poljoprivrednik - 3.4. do 27.4. dostavio ono smece)

2) BEZ angazovanja po brzom postupku BILO KAKVIH STRUCNJAKA, bilo iz privatnog sektora (imamo firmu koja vrsi odrzavanje i atestiranje medicinske opreme, imamo barem 4-5 firmi u BiH koje se bave uvozom takve sofisticirane i skupocjene opreme pa samim tim ZNAJU PROCIJENITI I USPOREDITI KVALITET onih koje je Ganibegovic u emailu slao Peharu tj. Zavodu ja javno zdravstvo(Shangrila 510S, ACM812A - oboje SMECE i puuuuno kvalitetniji Prunus Boaray 3000D!!!
http://en.prunusmedical.com/list/post/708286/

Image
Image

Image

3) kaze advokat Kolic "Solak nije radio napamet". Pa kako nije radio napamet kad iz ZJZ, barem po Kolicu, nisu odabrali od Ganibegovicevih:
a) Shangrila 510S - SMECE
b) ACM812A - SMECE ili
c) Prunus Boaray 3000D - kvalitetan, JEDINI SA CE CERTIFIKATOM
Onda mu je ocito Ganibegovic u svojstvu Ureda Premijera "sugerisao" a) / b) SMECE preko Fikre poljoprivrednika.

4) Dalje, Fikro dobio info da je po jednom respiratoru izdvojeno/predvidjeno potrositi do 100.000 KM naseg novca i oportuni mali "poduzetnik" skontao - moRe ovaj od realne vrijednosti 5000$ uvalit za >70.000 KM, iako i sama cijena govori da je to IGRANJE SA ZIVOTIMA PACIJENATA :!: Crnogorci Djukanovicevi mafijasi/kartel trgovine medicinske opreme ga jos dobro zajebali sa napuhivanjem cijene tj. vjerovatno i on i oni se dogovorno "UGRADILI" taman do, od strane Vlade FBiH, predvidjene cijene do 100.000KM po komadu s PDV-om.

Ali sta jedan pravnik (Ganibegovic) ili bivsi PORTIR Solak ili jedan rijaliti "zvijezda" sleš novinarcic zna o medicinskoj opremi i OZBILJNOSTI POSLJEDICA takvog šarlatanskog ODLUČIVANJA!!!

Proces zataskvanja AFERE i kriminalnog odlucivanja odgovornih osoba te bacanja nasih para vidimo kroz:

1) svjedocenje jednog od forumasa da su u Hrasnom na parkingu odmah po izbijanju afere vidjeni Mehmedagic Osmica (OSA BiH), + Asim Sarajlic (bil hajr, prvi do don-Bakira šahiste velemajstora) + Fikret Hodzic poljoprivrednik

2) fofografijom zabiljezen sastanak suprotnih strana u postupku Ganibegovica (Ured Premijera FBiH) + Kolica, advokata Solaka(ujedno i upetljanog u nabavku medicinske opreme i materijala za FUCZ preko svojih privatnih firmi) + Solaka, FUCZ+Krizni stab.

3)...
Last edited by Hajlac on 17/05/2020 12:30, edited 8 times in total.
kakotakonikako

#3862 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by kakotakonikako »

Koliko neistine i mrznje se iznosi ovdje, to je za ne povjerovati. Sve neka "provjerena" nagadjanja i rekla kazala. Boze sacuvaj.
amidzazeher

#3863 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by amidzazeher »

Al patetike kad rece da se boji da mu ne ulete sa maskama u kucu a tu mu porodica! :-)
dr_Evil

#3864 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Billy The Pljuc wrote: 17/05/2020 11:34 Ovaj Senad nije vidio ni N od novinara ali eto, lijepo je što mu je dao priliku u "dogovorenom" intervjuu da nam iznese svoju priču i kaže NIŠTA. Pardon, jedan novi podatak ipak jeste, doduše ni to mu ne ide u prilog, neće morati plaćati avioprevozniku opet za prevoz preostalih respiratora. Sad se kao Fikro pere nije do njega (??????????) a Senči ni da ga pita a zašto baš taj avioprevoznik kad je bilo jeftinijih opcija koje bi sve odjednom prevezle, helem nije avioprevoznik taj koji je obećao isporuku robe do određenog datuma nego Fikret al' nema veze.

Mene Fikro nije uspio razuvjeriti igrajući na kartu sažaljenja, ako išta znam onda znam šta je pritisak i stres, vidio sam i previše puta kako se ljudi lome pod istim. Kod jednog "veterana pod svjetlima reflektora" do toga nije ni moglo doći i kao neko ko je navikao na kamere iznio je predstavu do kraja bez problema osim malih znakova slabosti kao što je skretanje pogleda u stranu tokom svojih izlaganja a što meni barem govori da nešto skriva i laže.

Helem, firma posluje zahvaljujući kreditiranju (ja bih dodao i poticajima) što vjerovatno i jeste istina jer nisam čuo da je iko isplivao u poslu sa malinama ali to je već njegova poslovna dubioza i nema veze konkretno sa ovim slučajem.

All in all, da je pravi novinar radio ovo mogao je svu priču završiti u pet minuta ali onda naš dobri Fikro ne bi ni došao u studio jer nije lud da dođe u "rastavljanje na proste faktore".

Šega svega mi je bila izjava "I onda sam ja dostavio ponudu gdje svi dostavljaju".

P.S. Halal olsun!
Ma mislim citav snimak nema potrebe komentarisat, mozemo se samo sprdati sa njim kao sto smo i dosada, Senad da je htio mogao ga je raznijeti na faktore, ali onda bi mu se nakacio citav sistem na kosti, a svakako ima problem sa njima.

Neprofesionalno od Senada bilo kad je rekao da je njemu sve jasno, baca teoriju zavjere (naravno da postoji zavjera)
Billy The Pljuc

#3865 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

dr_Evil wrote: 17/05/2020 11:41
Billy The Pljuc wrote: 17/05/2020 11:34 Ovaj Senad nije vidio ni N od novinara ali eto, lijepo je što mu je dao priliku u "dogovorenom" intervjuu da nam iznese svoju priču i kaže NIŠTA. Pardon, jedan novi podatak ipak jeste, doduše ni to mu ne ide u prilog, neće morati plaćati avioprevozniku opet za prevoz preostalih respiratora. Sad se kao Fikro pere nije do njega (??????????) a Senči ni da ga pita a zašto baš taj avioprevoznik kad je bilo jeftinijih opcija koje bi sve odjednom prevezle, helem nije avioprevoznik taj koji je obećao isporuku robe do određenog datuma nego Fikret al' nema veze.

P.S. Halal olsun!
Ma mislim citav snimak nema potrebe komentarisat, mozemo se samo sprdati sa njim kao sto smo i dosada, Senad da je htio mogao ga je raznijeti na faktore, ali onda bi mu se nakacio citav sistem na kosti, a svakako ima problem sa njima.

Neprofesionalno od Senada bilo kad je rekao da je njemu sve jasno, baca teoriju zavjere (naravno da postoji zavjera)
Ma Senada iskreno nisam ni gledao sve do ove afere, toliko o mojoj percepciji njega kao novinara, da se iole bavio svojim poslom ovaj ne bi ni došao u studio al' jbga bitna je gledanost, žutilo uglavnom.

Poenta svega jeste ovo što je @Hajlac napisao, sjebali ste 10,53 miliona KM naših para, ugrađivali se ili ne više nije ni bitno, kad nam ovako ovi svijetli primjeri SDA-ovaca kapu kroje desetljećima onda nema sumnje kakva nam je sudbina.
Zijo77

#3866 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Zijo77 »

P.S. Halal olsun!
Potpuno si u pravu, ali onda se postavlja pitanje da li su Senad i Fikret prethodno dobro dogovorili šta može i šta ne može u emisiji. Samo pojavljivanje Fikreta Hodžića na TV je po meni vrlo sumnjivo. On je već morao biti u zatvoru. Proces se neće odvijati kako treba, jer se iza scene sigurno dogovaraju Bakir i Čović kako će se proces odvijati. HDZ sigurno traži protivusluge. Nemojte se paliti jer ćete se razočarati na kraju!
Do Bakira vode svi putevi kriminala, korupcije, nepotizma, manipulacija vjerom, arapskih naselja (k'o fol investicija), čak i rješavanja problema ilegalnih migranata. Oni oko njega su krivi, ali oni su krivi samim tim što su u startu pristali na slijepu poslušnost ovom za nas opasnom čovjeku. naravno, Srbi i Hrvati imaju svoje vođe! Drastična razlika je u posljedicama.
Možda griješim, ali i u ovom slučaju je zeleno svijetlo upalio Bakir! Evo ovako: "Nije to loš momak, dajte mu šansu!"
Hajlac

#3867 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hajlac »

Zijo77 wrote: 17/05/2020 12:00 Samo pojavljivanje Fikreta Hodžića na TV je po meni vrlo sumnjivo. On je već morao biti u zatvoru. Proces se neće odvijati kako treba, jer se iza scene sigurno dogovaraju Bakir i Čović kako će se proces odvijati. HDZ sigurno traži protivusluge. Nemojte se paliti jer ćete se razočarati na kraju!
Do Bakira vode svi putevi kriminala, korupcije, nepotizma, manipulacija vjerom, arapskih naselja (k'o fol investicija), čak i rješavanja problema ilegalnih migranata. Oni oko njega su krivi, ali oni su krivi samim tim što su u startu pristali na slijepu poslušnost ovom za nas opasnom čovjeku. naravno, Srbi i Hrvati imaju svoje vođe! Drastična razlika je u posljedicama.
Možda griješim, ali i u ovom slučaju je zeleno svijetlo upalio Bakir! Evo ovako: "Nije to loš momak, dajte mu šansu!"
HINT: Izborni zakon po HDZ separatisticko-aparthejdskoj matrici + nastavak kriminala u mostarskom Aluminiju i Elektroprivredi tzv. herceg-bosne.
Covic odavno uz Dodika vlada VSTV-om, Sudom BiH i Tuzilastvom a odnedavno je ovladao i SIPA-om sa dolaskom ovog v.d. ...
apsidejzi

#3868 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by apsidejzi »

GLedam upravo intervju sa FIkretom i ne mogu se oteti utisku ili misli da je lik totalno namazan. Kad ga slusas, mehlem za ranu. Ne bi taj ni mrava zgazio. Non stop spominje termine koji u nama trebaju da probude empatiju: porodica, moral, ja njima sve halalim, ne zelim njih komentarisati, kucni odgoj i sl i ja sam istreniran da kada cujem previse tih termina reagujem sa sumnjom. Nikad normalan covjek koji je okrivljen za nesto nece smireno pricati i spominjati te termine. Ovu terminologiju UVIJEK koriste psihopate i sociopate i imaju smireno drzanje. Ovo je moj lakmus papir za seratore i nakon sto sam odgledao ovaj video mogu komotno reci da je FIkret serator. Serator zato sto ima dozu arogancije dok istovremeno zeli da ga sazaljevamo. Pazi njegove teze: JA FIKRET sam nabavio Respiratore koje MOSAD nije mogao nabaviti. Pa jebo ti sve svoje, ko je ovdje budala?

Pravno vjerovatno nije odgovoran jer je nabavio ono sto mu je receno da nabavi. Tu ce se vjerovatno izvuci ako je poslao pare na pravu adresu. Jedina odgovornost koja mu se moze pripisati je ako je pare poslao u neku "medjuruku". Tad ce najebat ako se to ispostavi.

Ovo je u pitanju medjunarodna mafija koja ne moze trenutno drogu krijumcariti ali su skontali da mogu sa kinezima taliti medicinsku opremu po mnogo skupljoj cijeni za novac poreskih obveznika. Moguce je da Fikret nije dio tog tala nego da je pravni paravan koji je iskoristen. KOji je mozda i umislio da je dobar biznismen jer moze nabaviti nesto sto mosad ne moze. Mada... moze biti da je i svjestan te pozadine.

Lik kojeg optuze za izdaju hladno sjedi i daje intervju spominjuci famijiliju, kulturu i sl. Ma daj ba. Psihopata ili na nasem narodnom bosanskom: serator. Ima isto znacenje.
Billy The Pljuc

#3869 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Zijo77 wrote: 17/05/2020 12:00

P.S. Halal olsun!
Potpuno si u pravu, ali onda se postavlja pitanje da li su Senad i Fikret prethodno dobro dogovorili šta može i šta ne može u emisiji. Samo pojavljivanje Fikreta Hodžića na TV je po meni vrlo sumnjivo. On je već morao biti u zatvoru. Proces se neće odvijati kako treba, jer se iza scene sigurno dogovaraju Bakir i Čović kako će se proces odvijati. HDZ sigurno traži protivusluge. Nemojte se paliti jer ćete se razočarati na kraju!
Upravo zato i jesam napisao halal olsun na kraju posta, bog će im suditi a pravde nema na dunjaluku ni za pod nokat da stane.
dr_Evil

#3870 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

apsidejzi wrote: 17/05/2020 12:08 GLedam upravo intervju sa FIkretom i ne mogu se oteti utisku ili misli da je lik totalno namazan. Kad ga slusas, mehlem za ranu. Ne bi taj ni mrava zgazio. Non stop spominje termine koji u nama trebaju da probude empatiju: porodica, moral, ja njima sve halalim, ne zelim njih komentarisati, kucni odgoj i sl i ja sam istreniran da kada cujem previse tih termina reagujem sa sumnjom. Nikad normalan covjek koji je okrivljen za nesto nece smireno pricati i spominjati te termine. Ovu terminologiju UVIJEK koriste psihopate i sociopate i imaju smireno drzanje. Ovo je moj lakmus papir za seratore i nakon sto sam odgledao ovaj video mogu komotno reci da je FIkret serator. Serator zato sto ima dozu arogancije dok istovremeno zeli da ga sazaljevamo. Pazi njegove teze: JA FIKRET sam nabavio Respiratore koje MOSAD nije mogao nabaviti. Pa jebo ti sve svoje, ko je ovdje budala?

Pravno vjerovatno nije odgovoran jer je nabavio ono sto mu je receno da nabavi. Tu ce se vjerovatno izvuci ako je poslao pare na pravu adresu. Jedina odgovornost koja mu se moze pripisati je ako je pare poslao u neku "medjuruku". Tad ce najebat ako se to ispostavi.

Ovo je u pitanju medjunarodna mafija koja ne moze trenutno drogu krijumcariti ali su skontali da mogu sa kinezima taliti medicinsku opremu po mnogo skupljoj cijeni za novac poreskih obveznika. Moguce je da Fikret nije dio tog tala nego da je pravni paravan koji je iskoristen. KOji je mozda i umislio da je dobar biznismen jer moze nabaviti nesto sto mosad ne moze. Mada... moze biti da je i svjestan te pozadine.

Lik kojeg optuze za izdaju hladno sjedi i daje intervju spominjuci famijiliju, kulturu i sl. Ma daj ba. Psihopata ili na nasem narodnom bosanskom: serator. Ima isto znacenje.
Ja sam ima 10 godina stekao averziju prema takvim tipovima, kada mi neko pridje i nazove selam odmah se uhvatim za dzep da vidim jel sve na broju. Bog, domovina, nacija i familija, nekada imam osjecaj kao da su zastitili te pojmove kada ih koriste u predizbornoj kampanji ili tokom kriminalnih aktivnost. Mene fascinira da svi imaju iste frizure, isto se oblace, pricaju, koriste iste istrcane fraze:

1. Ja nemam oraha u dzepu
2. Neka institucije rade svoj posao
3. Ja obraz i familiju ne dam ni za kakve pare

Ima ih jos samo ne mogu se sada sjetiti, ali kada ih cujem automatski pocrvenim,

Lokalna za Mostar:

1. Ja to ne radim zbog sebe, nego za MOstar, raju i Velez, ne treba meni ova firma, ali nek ima raja negdje radit

Nazalost zbog ovakvih likova poceo sam da se sklanjam od bilo koga ko je vjernik.
Hajlac

#3871 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hajlac »

Ako pođemo od pretpostavke da je Hodžić Vladi FBiH poslao ponudu sa specifikacijom koje respiratore može nabaviti, Vlada FBiH to odobrila kao i Zavod za javno zdravstvo, postavlja se pitanje zašto se krenulo u kupovinu opreme za koju je vještačenje Tužilaštva utvrdilo da ne ispunjava ni minimum kriterija za korištenje na jedinicama intenzivne njege. Je li iko u Vladi i Zavodu pročitao specifikaciju prije narudžbe? Jesu pročitali, ali su žurili pa su se vodili onom narodnom “daj šta daš”? Je li taj posao morao biti obavljen po bilo koju cijenu bez obzira na vrstu respiratora? Ko će objasniti dva različita tipa respiratora koji se navode u ugovorima.

U ugovoru koji je Klix.ba također ekskluzivno objavio, a koji je potpisan 3. aprila između Srebrene maline i FUCZ-a navodi se kupovina HC VE003 respiratora, dok se u aneksu ugovora Srebrene maline, crnogorske firme BTL Montenegro i kineskog prodavca navodi druga vrsta respiratora ACM812A.

U Zavodu za javno zdravstvo “šute kao zaliveni”, negirajući da su bilo kako umiješani u kupovinu respiratora. Samo su istakli da su na upit o potrebama FBiH kazali da je entitetu Federacija potrebno oko 300 tih uređaja.

Zašto je i kako premijer Novalić na dočeku 80 respiratora iz Kine toliko znao o njihovim specifikacijama hvaleći se o mogućnostima koje pružaju? Na osnovu čega je to temeljio?

Advokat Kolić već prebacuje odgovornost na Zavod za javno zdravstvo kada je u pitanju specifikacija i narudžba, a da li je vrijeme da i Vlada FBiH nabavi advokata otkrit će istraga, nadamo se što prije. Naravno, treba istaći da je ovo samo jedan segment cijele priče, s obzirom da će FUCZ morati objasniti kako je tretirao druge ponude za kupovinu respiratora? Da li je prekršen Zakon o javnim nabavkama? Kašnjenje u isporuci te u kakvoj su korelaciji ugovor potpisan između FUCZ-a i "Srebrene maline" 3. aprila te anex ugovora koji "Srebrena malina" potpisuje sa crnogorskom firmom BTL Montenegro i kineskim prodavcem 14. aprila? Da li se tu krije istina o tipu respiratora koji su uvezeni ili ne, pitanja su na koje javnost čeka odgovore.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-dos ... /200517021

BTW, "HC VE003" jednostavno NE POSTOJI kao proizvod !!!
lutko

#3872 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by lutko »

Kaze motiv mu bio, uz solidne pare, da se promovise i ispadne da je bas Srebrena malina uspjela nabaviti respiratore jedina od svih u drzavi. Dolaze respiratori, a njega nema na aerodromu da se pohvali uspjehom. Takodjer, info da je srebrena malina uvoznik se krije ko zmija noge i tek UINO otkriva da su oni uvoznici. Samo na ovom se vidi da laže ko pas
lutko

#3873 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by lutko »

I Solak i Fikret su naknadno potpisali antidatirani ugovor da ispadne da je stiglo sta je ugovoreno, a pravi i prvi ugovor od 03.aprila je onaj sto je klix objavio sa HC V003 tipom i sto je Sipa nasla u banci. Zasto nisu ni Fucz ni fikret u roku od 48 sati demantovali da je klix objavio lažni ugovor? Ovo podmetanje novog ugovora kao pravog je dodatno krivicno djelo.
joe_black

#3874 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

kakotakonikako wrote: 17/05/2020 11:39 Koliko neistine i mrznje se iznosi ovdje, to je za ne povjerovati. Sve neka "provjerena" nagadjanja i rekla kazala. Boze sacuvaj.
Nemaj brige, ovo sve iskuni forumski detektivi ala Poaro...
Valja zaradit kiflu i pastetu lupajuci nagadjanja i pridobijajuci naklonost potencijalnih glasaca ...
Slobidno se ova tema moze napustiti dok konacno ne bude jasno da od Krivicne odgovornisti nema kako za Fikreta, Solaka i Navalia, pa ce se onda blejati na sav mah kako nema drzave, kako nevalja sudstvo, kako je SDA utjecala da niko ne odgovara i dalje blablabla...
Billy The Pljuc

#3875 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Odatle je i Senad trebao krenuti ali nije, svjesno ili nesvjesno nije ni važno, isprintati i upitati jesi li ti ovo potpisao i onda mu pustiti audio zapis gdje sedmicama poslije tvrdi da nije nikakav ugovor potpisivao.

Čak i da je poništen taj ugovor od strane jedne ili obje ugovorne strane (što mi ne znamo za sigurno a pretpostaviti je da znaju u tužilaštvu) i da je došlo do potpisivanja novog ugovora polovinom aprila ostaje činjenica da je Fikret Hodžić lagao krajem istog mjeseca da nije ništa ni sa jednom instancom potpisivao.

I sad ja trebam da vjerujem da je on ispravan u svemu ovome.
Locked