Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Novak20

#7851 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote: 16/05/2020 00:11

Nemam a ti tvrdis to pa ako ti ne smeta postavi. Za ovo drugo sam samo od tebe gore prekopirao vise mi dosadno ispravljati smece koje pises po nemoj zamjeriti.
Onda imaš problem sa padežima. Pogledaj malo.

Smeće je tvoje sustavno dehumaniziranje Hrvata bilo kojom prigodom.
mishic

#7852 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mishic »

Onaj ko je bio dostojanstven od 1992-1995. znat će to biti i ovaj put! Razum će kao i ranije uputiti Sarajlije da u velikom luku zaobiđu Katedralu.
A već prekosutra neki će se crveniti a neki ponositi svojim dostojanstvom. Ovaj "čorak" će kao još jedna u nizu gluposti samo pokazati prava lica.

I kao što je "Stari izronuo"... nakon što je morao "skočiti dolje"... još poneko će kada stane pred ogledalo povijesti poželjeti da mu se u džepu nađe mala bočica da je iskapi...
animus

#7853 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by animus »

Žalosno je da su opet uspjeli da zavade narod. Opet smo se podijelili i opet su nam nacionalne teme najbitnije.
Jadan smo mi narod kad smo ovako naivni. Citav svijet prica o virusu i ekonomskim problemima ali mi imamo bitnijih problema. Ko je napravio veci zlocin prije 60 godina. Vrlo bitno u ovom vremenu. Stvarno se sada vidi da Covic nije bezveze doktor nauka. Covjek je pokazao da je mahstor manipulacije a ima i dobre asistente sa druge strane. Kako smo samo glupi.
BHCluster

#7854 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 16/05/2020 00:17

Nemam a ti tvrdis to pa ako ti ne smeta postavi. Za ovo drugo sam samo od tebe gore prekopirao vise mi dosadno ispravljati smece koje pises po nemoj zamjeriti.

Postavi gdje ja to dehumaniziram Hrvate.
Hemel

#7855 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hemel »

BHCluster wrote: 16/05/2020 00:46

Postavi gdje ja to dehumaniziram Hrvate.
Sta on ima sa Hrvatima?
Hrvati su pravi ljudi. :thumbup:
exliberal-ex

#7856 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by exliberal-ex »

Zasto mislite da ovo hrvati i HDZ rade iz ocaja?

Cilj hrvata i katolicke crkve je od pocetka isti a to je Hrvatska granica na Drini.

Ja uopste nisam iznenadjen ovom odlukom za odrzavanje mise jer su se te mise odrzavale uveliko od 92, ne samo u zapadnoj Hercegovini nego i u Sarajevu...sad sto su se neki u Sarajevu kobajagi probudili pa postali veci komunisti i antifasisti od Tite to je druga stvar.

Sad je postalo fino da se pljuju hrvati i katolicka crkva i njihovo zaljenje za ustasama koje posteo govoreci nije prestalo od 45...medjutim mnogi forumasi koji se identifikuju kao Bosnjaci su se u prijasnjim raspravama ne jednom hvalili kako su im clanovi familije bili u ustasama ili makar domobranima. Mnogi Bosnjaci su se i u proslom ratu ukljucili u HOS koji je od prvog dana zastupao Paveliceve ustaske ideje a sad se pravimo svi fini.

Uostalom ispravite me ako grijesim na Blajburskoj ceremonij je ucestvovao i predstavnih IZ koji bi proucio dovu za te iste nastradale...

Bosnjacka politika prema ustastvu se moze opisat kao sto je opisan kabinet Komsica, sa jedne strane Tito i antifasizam a sa druge Kraljevic i ustastvo.... ..i on tvrdi da to ide zajedno :? ...dva pokreta koja su dijametralno razlicita i u sukobu od prvog dana.

Sad jel to licemjerno ili ne...ostavit cu vama da sami zakljucite. :D
BHCluster

#7857 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

exliberal-ex wrote: 16/05/2020 02:51 Zasto mislite da ovo hrvati i HDZ rade iz ocaja?

Cilj hrvata i katolicke crkve je od pocetka isti a to je Hrvatska granica na Drini.

Ja uopste nisam iznenadjen ovom odlukom za odrzavanje mise jer su se te mise odrzavale uveliko od 92, ne samo u zapadnoj Hercegovini nego i u Sarajevu...sad sto su se neki u Sarajevu kobajagi probudili pa postali veci komunisti i antifasisti od Tite to je druga stvar.

Sad je postalo fino da se pljuju hrvati i katolicka crkva i njihovo zaljenje za ustasama koje posteo govoreci nije prestalo od 45...medjutim mnogi forumasi koji se identifikuju kao Bosnjaci su se u prijasnjim raspravama ne jednom hvalili kako su im clanovi familije bili u ustasama ili makar domobranima. Mnogi Bosnjaci su se i u proslom ratu ukljucili u HOS koji je od prvog dana zastupao Paveliceve ustaske ideje a sad se pravimo svi fini.

Uostalom ispravite me ako grijesim na Blajburskoj ceremonij je ucestvovao i predstavnih IZ koji bi proucio dovu za te iste nastradale...

Bosnjacka politika prema ustastvu se moze opisat kao sto je opisan kabinet Komsica, sa jedne strane Tito i antifasizam a sa druge Kraljevic i ustastvo.... ..i on tvrdi da to ide zajedno :? ...dva pokreta koja su dijametralno razlicita i u sukobu od prvog dana.

Sad jel to licemjerno ili ne...ostavit cu vama da sami zakljucite. :D

I sad zamisli tamo neke daleke 44. je ovaj prvi je dao amnestiju predhodnicima ovog drugog i pripadnicima drugih neprijateljskih oruzanih formacija da napuste okupatora i prijedju na stranu NOV, da bi tamo neke daleke 45. se opet sreli sa onima koji nisu presli u redove NOV kad vidi vraga 75 godina kasnije za sve ispade kriva bosnjacka politika. Jednostavno viktimizacija zlocinaca u kontekstu historijske relativizacije.
Brutalno licemjerno!
Bloo
Globalna šefica

#7858 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Prigodnih 7 dana obojici.
Point.

#7859 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Novak20 wrote: 15/05/2020 23:07 Licemjeri.

Vijećnica 2020. uoči dana genocida nad Armencima.

Image
Sad će ispasti da branim okupatore iz Anadolije ali sa ovim postom se još jednom vidi na koji način ovaj Novak širi propagandu protiv Bošnjaka i pokušava dehumanizirati Bošnjake svakom prilikom, citirajući samo proustaška i HDZ glasila. Jednostavnim guglanjem od 2 minute se da ustanoviti da ova slika nema veze sa sramnim genocidom nad Armencima od strane Turaka, nego je povod sasvim drugačiji. Da ovo ima veze sa genocidom objavili su samo portali poput poskoka, dnevnika i sličnih HDZ širila mržnje.

Samo da uđe u zapisnik.
Sarajevska ljepotica Vijećnica večeras je osvijetljena bojama zastave Republike Turske, a u povodu obilježavanja turskog nacionalnog praznika Dana nacionalnog suvereniteta i djeteta, a ujedno i jubilarne stote godišnjice osnivanja turskog parlamenta, odnosno Velike narodne skupštine Republike Turske
Kolinda

#7860 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Point. wrote: 16/05/2020 09:02

Image
Sad će ispasti da branim okupatore iz Anadolije ali sa ovim postom se još jednom vidi na koji način ovaj Novak širi propagandu protiv Bošnjaka i pokušava dehumanizirati Bošnjake svakom prilikom, citirajući samo proustaška i HDZ glasila. Jednostavnim guglanjem od 2 minute se da ustanoviti da ova slika nema veze sa sramnim genocidom nad Armencima od strane Turaka, nego je povod sasvim drugačiji. Da ovo ima veze sa genocidom objavili su samo portali poput poskoka, dnevnika i sličnih HDZ širila mržnje.

Samo da uđe u zapisnik.
Sarajevska ljepotica Vijećnica večeras je osvijetljena bojama zastave Republike Turske, a u povodu obilježavanja turskog nacionalnog praznika Dana nacionalnog suvereniteta i djeteta, a ujedno i jubilarne stote godišnjice osnivanja turskog parlamenta, odnosno Velike narodne skupštine Republike Turske
Može samo jedno pitanje vezano za osvjetljenje vijećnice??

Zašto je svaki put u pozadini zastava države kojoj se obraćaju osim u slučaju kad su se obratili Hrvatskoj povodom potresa?
Point.

#7861 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Kolinda wrote: 16/05/2020 10:16
Point. wrote: 16/05/2020 09:02

Image

Samo da uđe u zapisnik.

Zašto je svaki put u pozadini zastava države kojoj se obraćaju osim u slučaju kad su se obratili Hrvatskoj povodom potresa?
A to upitaj nadležne za osjetljivanje Vijećnice kada budeš pohodio misu izginulih pripadnika ustaškog pokreta u Sarajevu danas, šta mene pitaš.

No, lično mi se više sviđa ono srce ka Zagrebu, nekako je više personalnije, osobnije nego samo zastava.
Norm

#7862 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Norm »

...ja cu samo kratko...Licemjerstvo vase zaista nema granica...da vide Armenca medju migrantima garantujem da bi demokratski i njemu obojili glavu sprejem i vratili u BiH...toliko o 'vasem' razumjevanju i prihvatanju 'tamnoputih' i pruzanju potpore Armencima... :run:
animus

#7863 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by animus »

Obracanje je bilo Zagrebu a ne Hrvatskoj jer je Zagreb i bio pogodjen. Nema niko nista protiv hrvatske zastave ali se htjela dati podrska jednom gradu.
Sanjarko

#7864 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Neznam sta ima neko ista protiv dana djece. A za ulice, nasao par kontraverznih ulica i odmah vice vuk. U Zenici ulice od Titove, Kulina, Tesle, Juraja itd. Mahale Srpska itd. Nekazem ima i kontraverznih ulica ali slabo. Vecinom po politicarima ovim novim koje jedni hvale, drugi kude.

A ono u sredinama gdje su vecina Hrvati nema tih kontraverznih ulica. Jasna mu je agenda.
Kolinda

#7865 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Misa vrijedna divljenja, toliko ljubavi u propovijedi, toliko suosjećanja sa svim žrtvama i toliko poruka mira...

Naravno van crkve sramota, poziv na linč, prijetnje javno izrečene pred kamerama...žao mi bude pojedinaca....

https://www.dnevnik.ba/dogadaji/video-s ... et-cete-za

Baš me zanima za koliko vremena će biti uhićen ovaj lik....
Point.

#7866 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Završena sramna misa ustašama, zločincima i ubicama. Nek je na čast ovom političkom kardinalu Vinku Puljiću.

Najveći licemjer, ljiga, prelivoda i hinja među političarima, Draganče Čović, fol nešto odaje počast a nije smio šupak doći u Sarajevo a do 1991 bio istaknuti član partije koju sad krivi za Blajburg. Jebeni šizofren.
vaučer

#7867 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vaučer »

Ljubav i suosjećanje a?
Dan te jebo. :run:
Milenkov buraz

#7868 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Kolinda wrote: 16/05/2020 13:42 Misa vrijedna divljenja, toliko ljubavi u propovijedi, toliko suosjećanja sa svim žrtvama i toliko poruka mira...

Naravno van crkve sramota, poziv na linč, prijetnje javno izrečene pred kamerama...žao mi bude pojedinaca....

Grohotom se smijem, nekakva budala od deset likova se glupira i eto dovoljno da se napiše sarajlije prijete :lol:
spreca

#7869 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Kolinda wrote: 16/05/2020 13:42 Misa vrijedna divljenja, toliko ljubavi u propovijedi, toliko suosjećanja sa svim žrtvama i toliko poruka mira...

(
Zasto bi koga hapsili,nije bilo hapsenja kad je ubijen pokojni Vedran Puljic , a ovaj drugi Puljic ima cak policijsku zastitu, a pomogli ste p ubici djecaka da pobjegne lijepu svoju,kako se sve slaze , a sad bi nekoga da hapsis,jes evo sad ce te poslusati
spreca

#7870 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Point. wrote: 16/05/2020 14:44 Završena sramna misa ustašama, zločincima i ubicama. Nek je na čast ovom političkom kardinalu Vinku Puljiću.

Najveći licemjer, ljiga, prelivoda i hinja među političarima, Draganče Čović, fol nešto odaje počast a nije smio šupak doći u Sarajevo a do 1991 bio istaknuti član partije koju sad krivi za Blajburg. Jebeni šizofren.
Puljic uskoro ode u penziju i posle pravo u ADZ i u HNS :mrgreen: .....ali koji bezobrazluk i KC i Puljica,niti jedne rijeci o zrtvama ustaskog rezima,Jasenovac i druga stratista,zainat nece da kazu to,ako ima neka kontra misa onda je to vjerovatno od njih poklon zrtvama ustaskog rezima
zavrzlama

#7871 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zavrzlama »

Propade Misa.....glupe bosnje ne napravise ni jedan incident :lol:
spreca

#7872 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

vaučer wrote: 16/05/2020 15:08 Ljubav i suosjećanje a?
Dan te jebo. :run:
:lol: boze nas sacuvaj ovakve i ovolike ljubavi :lol:
Kolinda

#7873 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

zavrzlama wrote: 16/05/2020 15:28 Propade Misa.....glupe bosnje ne napravise ni jedan incident :lol:
Nisi naravno, danas, kao što reče onaj idiot...kojega je netko pustio do katedrale...čestitke za toleranciju :run:
House

#7874 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by House »

zavrzlama wrote: 16/05/2020 15:28 Propade Misa.....glupe bosnje ne napravise ni jedan incident :lol:
ustaška je tuga pregolema :D
Bloo
Globalna šefica

#7875 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

A Bošnje bile na protestu?
Post Reply