To bas i nije tacno, samo je tesko ostvarivo. Ali postoje mogucnosti naplate od licne imovine vlasnika, pogotovo kad je kriminal u pitanjujoe_black wrote: ↑15/05/2020 12:33Ovo sto si napisao apsolutno stoji jer za tender ili javnu nabavku procijenjene vrijednosti 10,5 miliona se morala traziti garancija za izvresenje posla i ako ima elemenata za krivicnu odgovornost to je na strani ugovornig organa i Solak bi barem morao dobiti prijavu za nesavjestan ead u sluzbi...jazzer wrote: ↑15/05/2020 11:30 Dati 10,5 miliona firmi, ciji je vlasnik toliko para vidio samo na filmu, bez trazenja bankovne garancije
(koja se btw moze dobiti u roku od sat vremena, naravno ako si dobar i stabilan klijent banke) je samo jos jedna stavka
koja dodatno tereti nalogodavce ove pljacke.
Malinar sa svojim bonitetom vjerovatno ne moze dobiti ni garanciju na 5000 KM a ne na 10 miliona ali svejedno.
Doduse taman Solak i co. znaju za sta sluze bankarske garancije, nije se susretao sa tom vrstom obezbjedjenja. A i koji
ce mu klinac, nisu njegove pare, vec nase.
Fikret u koliko se dokaze tesko dokazivo da je ucestvovao sa Solakom u lopovluku ostaje neokrznjen, a laicima ostaje da se nasladjuju zapljenom imovine Srebrne maline jer licna imovina Fikreta nema tog zakona po kom smije biti dirana...
Na kraju se moze zakljuciti da smo ipak malo vise doljnji mi gradjani, Fikret malo manja, a Solak cak jos gornji jer covjek jos prima platu dok nista ne radi i to platu koju mu daju levati koji likuju nad cijelom situacijom.
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- dr_Evil
#3676 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
- spinel_
#3677 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Hoce li nam Fikro malinar na džumu sad?
- Billy The Pljuc
#3678 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
"Posljedica raskida ugovora je da svaka strana vrati ono što je po ugovoru preuzela, "Srebrena malina" trebala bi da vrati novac, FUCZ njima respiratore.
"U slučaju da ugovorna strana nema dovoljno novca da može izvršiti povrat onda ostaje opcija sudskog spora, gdje bi se putem tužbe i suda tražio povrat novca. Slijede presude, izvršni postupak prinudne naplate i tako dalje", pojašnjava advokat.
Ako pretpostavimo da "Srebrena malina" nema dovoljno novca, jer je dio plaćen kineskom dobavljaču, drugi dio Upravi za indirektno oporezivanje, na osnovu Zakona o privrednim društvima, "Srebrena malina" kao društvo s ograničenom odgovornošću odgovara dalje samo u visini vrijednosti svoje imovine.
"Međutim imaju i izuzeci kad i vlasnik odgovara svojom imovinom, a oni su u slučaju da je vlasnik firme utjecao svojim radnjama da preduzeće preuzme obaveze za koje je znao da firma ne može ili neće moći da ih ispuni ili ukoliko koristi društvo za prevaru ili oštećenje svojih povjerilaca ili ukoliko koristi umanjenje imovine društva u svoju korist ili korist druge osobe, ili da je koristi kao apsolutno svoju imovinu... U slučaju da ni 'Srebrena malina', a ni njen vlasnik nemaju dovoljno sredstava, potraživanja FUCZ-a ostat će nenamirena", kaže advokat Hadžić."
"U slučaju da ugovorna strana nema dovoljno novca da može izvršiti povrat onda ostaje opcija sudskog spora, gdje bi se putem tužbe i suda tražio povrat novca. Slijede presude, izvršni postupak prinudne naplate i tako dalje", pojašnjava advokat.
Ako pretpostavimo da "Srebrena malina" nema dovoljno novca, jer je dio plaćen kineskom dobavljaču, drugi dio Upravi za indirektno oporezivanje, na osnovu Zakona o privrednim društvima, "Srebrena malina" kao društvo s ograničenom odgovornošću odgovara dalje samo u visini vrijednosti svoje imovine.
"Međutim imaju i izuzeci kad i vlasnik odgovara svojom imovinom, a oni su u slučaju da je vlasnik firme utjecao svojim radnjama da preduzeće preuzme obaveze za koje je znao da firma ne može ili neće moći da ih ispuni ili ukoliko koristi društvo za prevaru ili oštećenje svojih povjerilaca ili ukoliko koristi umanjenje imovine društva u svoju korist ili korist druge osobe, ili da je koristi kao apsolutno svoju imovinu... U slučaju da ni 'Srebrena malina', a ni njen vlasnik nemaju dovoljno sredstava, potraživanja FUCZ-a ostat će nenamirena", kaže advokat Hadžić."
-
RtrnOfSalisbury
#3679 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
...ne dirajte pastoralnog fikra imovinu, vratice ga na tv pa smo tek onda najebali. takve nemeres unistit i taj korov je neunistiv. kakva korona ba 
- seoBIH
#3680 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
WTF, kakv ti je ovo komentar? Pa treba ga poslati u PM, a ne nasladjivati se. Cuj nasladjujem se, hocu samo zakon da se ispostuje. Jesmo li jednaki ili nismo? AKo nismo, nije problem, recite, samo nema potrebe da neko nekoga pravi budalom.
- freelancerusk
#3681 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Johnny_x wrote: ↑15/05/2020 11:28 Jel se sjecate onog klipa 7 jegera, kada su curu koja je malo popila šprdala cijela regija. Onaj ko je radio intervju sa tom djevojkom je upravo Fikret Hodžić i ima dosta tu moralisanja od strane njega, kako je naša mladost zaglavila, kako za Bajram se mladost opija itd. Sedam godina poslije u mjesecu Ramazanu se otkriva ova afera, a Fikret nam napisa onakav status na IG, kako njegova mati moli za one koji im zulum čine, kako je on jedini kadar nabaviti respiratore, a sve ono što je napiso je čista laž, kako bi prekrio svoj kriminal, svoju nemoralnost. Djevojka je moralnija od Fikreta 100 puta, ona je malo popila i bila iskrena prema tome, nije se stidila reći to pred kamerama, a Fikret uradio očigledan kriminal i pokušaje to izokrenuti kao da je on spasioc, moralna osoba, licemjer klasični. Fikrete karma is bitch i ja da sam na mjestu one cure ja bih se baš naslađivo sad.
https://www.youtube.com/watch?v=4W3j-axfx9M
- joint union
#3682 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Oni su mu morali traziti AVANSNU garanciju, u bilo kojem ugovoru gdje se daje bilo kakav avans, ovo je pod moranjem. Pogotovo ako je avans 100% vrijednosti ugovora.joe_black wrote: ↑15/05/2020 12:33Ovo sto si napisao apsolutno stoji jer za tender ili javnu nabavku procijenjene vrijednosti 10,5 miliona se morala traziti garancija za izvresenje posla i ako ima elemenata za krivicnu odgovornost to je na strani ugovornig organa i Solak bi barem morao dobiti prijavu za nesavjestan ead u sluzbi...jazzer wrote: ↑15/05/2020 11:30 Dati 10,5 miliona firmi, ciji je vlasnik toliko para vidio samo na filmu, bez trazenja bankovne garancije
(koja se btw moze dobiti u roku od sat vremena, naravno ako si dobar i stabilan klijent banke) je samo jos jedna stavka
koja dodatno tereti nalogodavce ove pljacke.
Malinar sa svojim bonitetom vjerovatno ne moze dobiti ni garanciju na 5000 KM a ne na 10 miliona ali svejedno.
Doduse taman Solak i co. znaju za sta sluze bankarske garancije, nije se susretao sa tom vrstom obezbjedjenja. A i koji
ce mu klinac, nisu njegove pare, vec nase.
Fikret u koliko se dokaze tesko dokazivo da je ucestvovao sa Solakom u lopovluku ostaje neokrznjen, a laicima ostaje da se nasladjuju zapljenom imovine Srebrne maline jer licna imovina Fikreta nema tog zakona po kom smije biti dirana...
Na kraju se moze zakljuciti da smo ipak malo vise doljnji mi gradjani, Fikret malo manja, a Solak cak jos gornji jer covjek jos prima platu dok nista ne radi i to platu koju mu daju levati koji likuju nad cijelom situacijom.
DIP garancija, ili garancija za dobro izvrsenje posla je ovdje, po meni, apsolutno nepotrebna, jer dobro izvrsenje ugovora u ovom slucaju znaci da je preposteni fikro isporucio tacno one aparate kakve mu je zahtijevao FUCZ prema specifikacijama aparata koji su MORALI biti sastavni dio ugovora. Nesto nisam vidio da postoji bilo kakva specifikacija, pa ne znam sta bi napisali u toj DIP garanciji. Ovo je toliki kriminal i bolikurac od strane kompletnog staba FUCZ, da su svi koji su imali ikakvog dodira sa ovim ugovorom, samo na osnovu ovoga, zasluzili da ih se nabije nogom u vukojebine odakle su ispuzali.
- Billy The Pljuc
#3683 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ma zbog ovoga je on jadan kukao u onom svom patetičnom postu pišući kako NJIH (bezbeli je mislio na FH Srebrena Malina) možda za sedam dana neće biti i kako će on meščini ići iz ove zemlje zarad anamo nakih koji mu ne dozvoljavaju od sopstvene zlobe i zavisti da normalno radi i privređuje.
Opušteno Fikrete, ne sam, ne sam, polako, vidiš da ovo sve traje li traje, treba vjerovati da se možeš izvući.
-
DonieBrasco
#3684 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Svi ce se izvuci !
- Roccohljup
#3685 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
deru fikru na sve strane
VIDOVITA DEBILA: Evo kako je "Hayatova" Almasa Lazović opisala iftar kod Fikreta Hodžića prošle godine - „Aferim za sve što si napravio i što ćeš napraviti“
"Mi smo sinoć bili tako ponosni što si naš i što si tako hrabro i pametno uspio u životu zahvaljujući odgoju koji ti je dala majka, pa pomalo i 'Hayat', u koji si došao i donio kofer svojih snova..."
Društvo
Prije 43 min Prije 25 min
0
Almasa Lazović (Foto: Instagram)
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Tekst koji je Almasa Lazović objavila na Facebooku prošle godine tokom ramazana, prenijela je njena matična kuća „Hayat“.
Ovako su oni to nekako sročili: „Fikret Hodžić, svima poznato TV lice, autor knjige 'I ja sam iz Srebrenice', ponosni Bosanac... sinoć je u svojoj Sućesci, mjestu 15 kilometara udaljenom od Srebrenice, okupio rodbinu, prijatelje, ljude dobre volje. Okupio je Fikret na jednom mjestu, na velikom iftaru, one koji su mu blizu srca, one koje smatra svojim.
Dio njega je i 'Hayat' pa je Hodžić bio posebno sretan kada je predstavnike naše kuće vidio na tom velikom iftaru. Naša Almasa Lazović, urednica i voditeljica 'Hayat TV-a', bila je među zvanicama, Fikretovim prijateljima.
Nije mogla sakriti emocije pa ih je pretočila u riječi. Vrlo emotivno je opisala Fikreta, njegovu borbu, Srebrenicu... i to objavila na društvenim mrežama.“
A evo i Almasinog statusa: „Kada je naš drug i kolega Fikret Hodžić napisao knjigu 'I ja sam iz Srebrenice' i tom prilikom govorio o razlozima zbog kojih je istu napisao, često sam analizirala njegovu izjavu.
'Kada me pitaju koja je borba teža, uvijek kažem ova druga, jer su neprijatelji nepoznati i ne znamo odakle može doći napad. Knjiga je nastala i iz revolta da pokažem da se jedan grad i snovi jednoj dječaka ne mogu tek tako ubiti, da se poniženja, uvrede, prepreke uz jaku volju mogu savladati.'
Kako je to definiralo dijete koje je, nažalost, vrlo rano osjetilo svu bol svijeta koja se te noći i tih dana sručila na jedan mali bosanskohercegovački grad u istočnoj Bosni. Srebrenica, tako gorda i prkosna, u meni i svima nama svaki put izazove neopisivu tugu i muk.
Jučer smo to svi osjetili u automobilu dok smo se približavali Memorijalnom centru Potočari. Utihnuo je zvuk s radija, utihnuli smo mi, samo čujemo tiho rominjanje kiše kao da nebo plače. I uvijek ta bol pred kojom zanijemiš i nemaš potrebu da pričaš.
Samo jedan sat nakon toga, ostali smo nijemi pred prizorom koji nas je dočekao u naselju Sućeska u Srebrenici. Prisustvovali smo iftaru koji je naš Fikro, onaj isti momak koji je snagom volje, vođen samo jednom misijom, da cijelom svijetu kaže i JA SAM IZ SREBRENICE i ovdje sam rođen, ovdje sam živio sa svojim roditeljima i bratom sve dok neki zli i pomračeni umovi nisu odlučili drugačije, upriličio za tri stotine ljudi.
Nakon toliko godina i nakon svega, on stoji ponosno i prkosno i kaže da, I JA SAM IZ SREBRENICE, i ovdje se živi, ovdje se radi, i ovdje se stvara i niko ne može i neće to zaustaviti sve dok ima ijedan atom snage i želje u meni i mojoj porodici. Govor koji čujete, rekla sam iskreno iz duše i iz svog srca i prenijela poruku nas (Fikretovog 'Hayata') koji smo sinoć došli u Srebrenicu na iftar.
Gledam Fikretovu majku i vidim snagu, vidim ponos, vidim hrabrost da, nakon svega što je prošla u životu, stoji tako uspravno i zahvaljuje dragom Bogu na svemu, a posebno na sinovima. Jer, šta jednoj majci može biti veća nagrada od hairli djeteta i hairli djece? A Fikret i njegov mlađi brat Redžep su hairli djeca, koju je rodila baš ona srebrenička majka Fikreta, koju su opet neki zli umovi osudili na život bez muža i oca svojih sinova.
A ti momci danas su mladi ljudi koji su nastavili tamo gdje su isti ovi zli ljudi zaustavili njihove roditelje. Žive i rade, stvaraju, proizvode, zapošljavaju i prkose.
O, kako prkose svima koji misle da mogu lomiti, suzbijati i rušiti snove. I danas ih ima koji tako misle, ali ne da se Fikret. Nijet je vrlo jasan i upravo iz tog nijeta rodila se želja da na ovom mjestu organizira svake godine iftar.
Mi smo sinoć bili tako ponosni što si naš i što si tako hrabro i pametno uspio u životu zahvaljujući odgoju koji ti je dala majka, pa pomalo i 'Hayat', u koji si došao i donio kofer svojih snova, koje, evo, hvala dragom Bogu, živiš i ostvaruješ. Aferim, Fikrete, za sve što si napravio i što ćeš napraviti“, objavila je Almasa Lazović, urednica na "Hayat TV-u".
Ali, ne napisa da li je Fikret u koferu donio i respirator. Samo nešto manji od ovih koje je nabavljao iz Kine. Eh, karamba i karambita, i ovo novinarsko ništavilo nam spada među najveće zvijezde. Almasa Lazović. Izuzetno nepismena. Ako ne vjerujete, potražite ovaj status u originalu. Doduše, izbrisan je. Gdje god je objavljen. Mi smo sačuvali ovaj "raritet".
(S. B.)
- Dosadno mii
#3686 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Zar je iko citao?. Sve što je preživio pretvorio je u knjigu “I ja sam iz Srebrenice”, koja je 2012. godine bila najčitanija knjiga u Bosni i Hercegovini.
-
joe_black
#3687 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa bezbeli da ce se izvuci, odmah je primjetljiva strategija koju koriste da bi se oprali od odgovornosti, jedino sta sam ocekivao da ce barem Solak ispusiti ali izgleda da i od toga tesko sta da bude...
Ovo ce biti skola za buduce lopove...treba biti samo oprezniji
-
Novak20
#3688 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ovo će biti još jedno poniženje običnog i poštenog čovjeka koji u BiH zarađuje za preživljavanje, a nikako za džipove, luksuz i iživljavanje.joe_black wrote: ↑15/05/2020 14:35Pa bezbeli da ce se izvuci, odmah je primjetljiva strategija koju koriste da bi se oprali od odgovornosti, jedino sta sam ocekivao da ce barem Solak ispusiti ali izgleda da i od toga tesko sta da bude...
Ovo ce biti skola za buduce lopove...treba biti samo oprezniji
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3690 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
jebemli vam majku hostaplesku covjeka ne zaposlenog za tri metra drva sest mjeseci u zatvor a balijandere za 10 miliona nikom nista ma mrsshhhhh u PM svi i drzava i zakoni i alija i bOkiri ma mrrssshhh
- cenecimoveocino
#3691 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
NE DAJS E FIKROO PROČIČE I OVAJ ZUIum BUDI ISTRAJAN

- cenecimoveocino
- atmel
#3693 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ovo je moj zadni post na ovu temu što se tiče VODE (nije fer da začatavamo temu, JA SAM KRIVAC, jer sam iznio neke moje lične probleme, koji nisu dio ove teme.dr_Evil wrote: ↑15/05/2020 12:13 Ja bas i ne razumijem ovaj problem oko njegove vode. OK oni od svojih para napravili taj vodovod, razmumijem njihove zelje da ako zelis da se prikljucis da treba da ih pocastis, bilo bi ljudski da ih pitas.
Ali isto tako ne razumijem kako ti mogu zabranit osim ako je izvor na necijem privatnom vlasnistvu, zajedno sa kompletnom infrastrukturom. Ako nije, onda kako oni mogu polagati pravo na njega ako ide drzavnim zemljistem.
Hvala za pomoć ali stvarno mi nije potrebna .
Ne sikirajte se braćo Bošnjaci/Bosanci. Ja sam se snašao i bez vas. Želim vam sve najbolje i nadam se da cemo doživJEti bolje sutra
- drndalo
#3694 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da kazem i sta pozitivno o Fikru...
Da nije ovog mega zalogaja koji mu gurnuse u kljun, a on se skorojevicki ni ne zabrinu “kako cemo to sve hebote zavrsiti”, nego mogu ja to, pa vozim Jaguar-a (Jedino da mu i tu nisu uvalili kineski dupljak pa se zove Januar), bice da sam najpametniji, i hanuma mi to stalno ponavlja, rado bih mu skinuo kapu na trudu i radu da napravi Srebrnu malinu!
Mrtav sam ozbiljan! Uz sve minuse skorojevicske dudlaona/Jala-Buba generacije mladih, zelja i trud da u svojem kraju napravi nesto proizvodno, radi i zaposli par ljudi, je stvar za zapljeskati! Cak i uz one grantove stranke/ministarstva/halki/famalija, koje mnogi drugi ne mogu ni omirisati, volja da se zjbva oko toga je po meni za pozdraviti i pomoci. Da li bas u sumama koje je on dobio, to ne znam jer mi fali podataka, ali proizvodnja i zaposljavanje par ljudi u SVOJOJ Srebrenici je bitna stvar!
E sad, sto vjeruje komsi Fahrudinu na rijec, da on to moze bez problema zatvorit, govori nesto...
Da nije ovog mega zalogaja koji mu gurnuse u kljun, a on se skorojevicki ni ne zabrinu “kako cemo to sve hebote zavrsiti”, nego mogu ja to, pa vozim Jaguar-a (Jedino da mu i tu nisu uvalili kineski dupljak pa se zove Januar), bice da sam najpametniji, i hanuma mi to stalno ponavlja, rado bih mu skinuo kapu na trudu i radu da napravi Srebrnu malinu!
Mrtav sam ozbiljan! Uz sve minuse skorojevicske dudlaona/Jala-Buba generacije mladih, zelja i trud da u svojem kraju napravi nesto proizvodno, radi i zaposli par ljudi, je stvar za zapljeskati! Cak i uz one grantove stranke/ministarstva/halki/famalija, koje mnogi drugi ne mogu ni omirisati, volja da se zjbva oko toga je po meni za pozdraviti i pomoci. Da li bas u sumama koje je on dobio, to ne znam jer mi fali podataka, ali proizvodnja i zaposljavanje par ljudi u SVOJOJ Srebrenici je bitna stvar!
E sad, sto vjeruje komsi Fahrudinu na rijec, da on to moze bez problema zatvorit, govori nesto...
-
L u c i f e r
#3695 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ovi su nasi nesposobni uhljupi jos i skromni

Domacinski, nema staU istom periodu dok Vlada RS-a moli za donacije, od početka godine do kraja marta, potrošeno skoro milijardu maraka. Povećali su plate svim zaposlenim u javnom sektoru.
- JThomas
-
kakavdanakneiskustvu
-
NediM17
#3698 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sta kaze bivsi reis, hoce li fiki morat' platit' zekat na respiratore ako mu Hin vrate. 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3699 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nakon sto prodje ova nepravda i teror prema Fikri postenom bice knjiga - I ja sam narodni heroj
-
hillbill