Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
Hajlac

#3651 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hajlac »

Za ovog "pravnika" Ganibegovica - Fadilovu desnu ruku avaz (jest da je smece) pise da ga je Fadil 2017/2018-e doveo pod svoje 'skute' iz "firme iz Gradačca".
https://avaz.ba/vijesti/bih/570031/gani ... povjerenja
Novalić iz Gradačca dovodi Ganibegovića, koji je do tada radio u privatnoj firmi u Gradačcu. Čime je došao na mjesto šefa kabineta, upućeni kažu da je počeo izazivati haos.
Zna li neko, da nije iz ove SDA/Fadil budzetska-pijavica firme:

"DOSLJEDNOST SDA
REKONSTRUKCIJA TUZLANSKOG AERODROMA: Posao vrijedan 2,2 miliona maraka radi firma brata SDA-ovog ministra"
Zahvaljujući pritiscima ministra unutrašnjih poslova TK Huseina Topčagića na direktora Tuzlanskog aerodroma da "prilagodi" tender, posao je dobila firma Džena iz Gradačca u vlasništvu Hasan Topčagića, ministrovog brata
https://zurnal.info/novost/20707/posao- ... g-ministra

ili pak iz ove povezane s poznatom Dzindic-Novalic "TMR" pijavicom:

„Prema zapisniku o kontroli obveznika Termo Metal Resist d.o.o. Sarajevo broj: 04/5-2/II-17-UP-118-0/19 od 29.01.2019. godine najznačajniji domaći kupci su PRETIS d.d.Vogošća, PRIMATEH Gradačac, TOOL PRECISION Srebreni“, navedeno je u izvještaju Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
https://zurnal.info/novost/22397/vlada- ... a-novalica

:?: :?:
zulfo

#3652 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by zulfo »

Tačno ili ne !?
Da li su firme iz Srbije, Crne Gore i BiH (Vučić kupio,naroju pokazao kako je podjelio,a je li odista vidjećemo.Davo je navodno Crnoj Gori al su oni to odbili,međutim po pozivu iz BiH moguće je da je su prihvatili tu ponudu ,kako bi istu prodali Srebrenoj malini .
Napomene radi iste ove respiratore Irska crkva iz Dablina ,je vratila jer nisu imali potrebni minimum da bi bili korišeni na intezivnom odjelu.
Izgleda da je Vučić pozvao kineze da priskoče u pomoć Srbiji,Samim pozivom je Vučić učinio uslugu kineskoj kompaniji jer je od istih kupio i ove neupotrebljive respiratore,a koji su usput trebali da završe u BiH pod sredstvom firme iz Crne Gore.
Danas jedan advokat Kolić ,koji je usput i suvlasnik firme koja je dobila posao od FU CZ zabranjuju sudu da iznosi podatke o neupotrebljivim respiratorima o kojima je inače već sve rečeno
Neznam sa pravne strane ,a da li je sa moralne strane moguće da FU CZ brani onaj koji je indirektno imao koristi od te iste CZ
He1972

#3653 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by He1972 »

atmel wrote: 14/05/2020 20:15
PM72 wrote: 14/05/2020 20:11
atmel wrote: 14/05/2020 19:38
Selo pored Zavidovića.
Kuća ima dozvolu. Problem je vodovod kojeg su izgradili mjestani prije nego smo se mi doselili. Iako vodovod ima kapacitet za još najmanje 20 kuca oni ne dozvoljavaju nikome, da se prikljuci.Drugi vodovod ne postoji osim tog lokalnog. Zakon nalaże, da svako ima pravo na vodu. Trenutno ne zivimo u BIH i nemamo energije da se borimo sa korumpiranim sudstvom.

Tako mi reci.Ni ja ti ne bi dao vodu.Ljudi odvajali od usta,kopali (bezbeli krampama i lopatama prije 40 godina jer je bager bio misaona imenica) ,kaptirali vrelo ,uradili priključke i dobili vodu.

To da zakon nalaže da ti moraju dati vodu okači mačku o rep.Došao iz dijaspore i mislio imam pare - ko će mi zabranit da se priključim.
Čuj došao iz dijaspore. Borio se za istu državu kao i ti.
Kuća je napravljena 1985 godine i ima dozvolu. Drugog vodovoda osim lokalnog nema.
Sutra da se doselim u Sarajevo hoćeš li mi isto reći, nemaš pravo na vodu. Mi kopali a ti iz Zavidovića se doselio i još bi vodu da ti damo.
U šta si ti godine potrošio.
ma drug opusti se, pored naših merhametlija iz bosne tebi je crknut od žeđi, vidiš sa kime imaš posla, slomi se bagra da ti i oni ne daju vodu koja nije njihova, sjedi tamo vani bolje ti je jer evo vidiš gofana zavidnih po bosni ne fali
tempuser

#3654 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

@zulfo
Nema tu slučajnosti, bezbroj je "nepozntih" imena ukljuključeno u sistem. Sistem funcioniše veš 30 godina i gdje god zagrebeš naći ćeš 2 anonimusa koju zapravo debelo uvezani i odani egzekutiri SDA i tako je na druge stvije strane.
dr_Evil

#3655 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Tempuser je upravu, zaista obicno anonimusi vuku konce, ovi isturene se zapravo rijetko ista pita
dr_Evil

#3656 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Image
dr_Evil

#3657 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Šta drugo očekivati? Zlatan Ibrahimović s balkona stana u Milanu poslao poruku u svom stilu
Image

Znas kad ce biti ovde bolje, jedino ako nas svabo opet pregazi :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3658 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by japin_mutapi »

Nece nikoga otkucati bez prijetnje dugogodisnje robije i oduzimanja nelegalno stecene imovine. Shodno duzini kazne i kolicini novca bez kojeg bi ostao toliko ce pricati i povaljivati druge.

Zato ce kazna biti minimalna. Ovo mora na sud ici zbog javnosti ali ce razvuci sudjenje, pa minimalna kazna, zalbe, ponovno sudjenje, pa dok sacekamo drugostepenu. Al bar je zanimljivo.

Dobra je stvar sto se javnost i gradjani a pogotovo mediji zainteresovali i pratili jedan konkretan slucaj pljacke, zadrzali fokus i vrsili pritisak da se razotkriju detalji. Treba nastaviti tako. (Jebavat im mater)
Mozda se cini da nema svrhe i ne vidi se nikakav napredak ali nije tako. Sto vise istine izadje na vidjelo to bolje.
dr_Evil

#3659 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

japin_mutapi wrote: 15/05/2020 09:14 Nece nikoga otkucati bez prijetnje dugogodisnje robije i oduzimanja nelegalno stecene imovine. Shodno duzini kazne i kolicini novca bez kojeg bi ostao toliko ce pricati i povaljivati druge.

Zato ce kazna biti minimalna. Ovo mora na sud ici zbog javnosti ali ce razvuci sudjenje, pa minimalna kazna, zalbe, ponovno sudjenje, pa dok sacekamo drugostepenu. Al bar je zanimljivo.

Dobra je stvar sto se javnost i gradjani a pogotovo mediji zainteresovali i pratili jedan konkretan slucaj pljacke, zadrzali fokus i vrsili pritisak da se razotkriju detalji. Treba nastaviti tako. (Jebavat im mater)
Mozda se cini da nema svrhe i ne vidi se nikakav napredak ali nije tako. Sto vise istine izadje na vidjelo to bolje.
Nagledah se toliko toga da ni u sta ne vjerujem vise. 99.99% sam siguran da ovo nije nikakav napredak, naprotiv sada ce samo jos bolje kriti tragove, bili su se opustili od 2014-do danas narod je bio extremno uspavan. Sada malo budjenje, i opet svak o svom problemu
tempuser

#3660 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tempuser »

dr_Evil wrote: 15/05/2020 08:27 Tempuser je upravu, zaista obicno anonimusi vuku konce, ovi isturene se zapravo rijetko ista pita
Pitaju se i istureni itekako, ali nicu oni usamljena ostrva, iza njih su armije uvezanih ljudi.. Vidiš nekog anonimnog savjetnika, kontaš ajd jest stranka ali je možda možda tzv "struka", ale qurko dokoljenko, iza njih 500 zajednički talova...
Billy The Pljuc

#3661 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

Havaz opet senzacionalistički i samo jako.

Vele propjevao neko u tužilaštvu, Fikretu će biti vraćeni respiratori, ova mala Kalajdžićka navodno Sarajlićeva rodica, kako stvari stoje Dilfa će nam ostati nedodirljiv.

Biti će interesantno pratiti razvoj situVacije mada je kod mene još uvijek jedna veeeelika doza skepticizma u pogledu presude bilo kome od aktera.

Već sam ranije pisao da su ti respiratori odavno plaćeni i da nema šanse da su ih platili onoliko koliko su naveli na fakturi, po meni bi najrealnije bilo i da ih vrate Fikri a Solaka osude i pošalju u tvorza. Pare su rastaljene odavno i nema šanse da će biti vraćene isto kao što neće ni ići dalje od Solaka u tom lancu, isti ionako ima dovoljno aferima i bez respiratora da ga se pošalje na dugogodišnju robiju.

Pregolemo je ovo da SDA dozvoli da ih ova afera razvali do te mjere, vidimo i sami da čim se malo zagrebe ispod površine naleti se na neko novo lice i novu vezu i to se mora negdje prekinuti jer će otići predaleko.

Malom smradu iz Sućeske bi ovo bila primjerena kazna ako već ne budu htjeli ili mogli da ga procesuiraju, svakako se hvalio da ima upite od nekih zemalja iz okruženja za nabavku respiratora. U stilu evo ti sine roba nazad, vrati pare (koje nemaš al' možda ti punac uleti) i haj na Stupsku pijacu jer za više i nisi, tuši i čupaj se.

Edit: Koliko je mali smrad iz Sućeske uspješan bizMismen govori i ovo:

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/fh-sre ... u/1768466/.
costacurta

#3662 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by costacurta »

Nisam ekspert po pitanju vještačenja onog izvještaja FUCZ ali i kao laik prvo što mi je u oči palo, u koloni "krajnjih korisnika" je Federalna uprava za geologiju i još njih par za koje ne mogu nikako da shvatim zbog čega su se našli na listi?
Da li su, recimo, dobili sve one hektolitre dezifekcionog sredstva u Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla? Ili su hentolitri ili par flaša, al su na listi čisto da maskiraju prevaru ovih potonjih, idu na emocije kod raje.
Ovdje ima kriminala pa malo je onaj novi državni zatvor da ih zbrine sve
Billy The Pljuc

#3663 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Naravno da ima, ogrezao u kriminalu Solak a i oni koji su ga postavili, zato i velim da treba ići na robiju a hoće li vrlo je upitno.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pravne- ... /200515033

Po ovome što piše u članku postoji ipak mogućnost da se Fikri izvrši ovrha svega jer on para nema za namiru 10,53 miliona KM. To bi već bilo pravedno u slučaju da mu ne uspiju dokazati udruživanje u cilju činjenja krivičnog djela. Ja sam definitivno ZA da se organizuje kakva sergija da mu makar kupimo golfa 2 da ima s čim ići na pijacu i tušiti respiratore veoma povoljno.

Piciju i Karanani preporučam da se jave Bavrki jer ako se ovako budu razvijale stvari onda će jadna ostati bRez angažmana u Malini a haman joj treba dodatni posao a i šteta je da se njen potencijal ne iskoristi, more bit bidne da je jedan od njih dvojice u prilici da je negdje udomi.
dr_Evil

#3664 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Billy The Pljuc wrote: 15/05/2020 11:21 Naravno da ima, ogrezao u kriminalu Solak a i oni koji su ga postavili, zato i velim da treba ići na robiju a hoće li vrlo je upitno.

Po ovome što piše u članku postoji ipak mogućnost da se Fikri izvrši ovrha svega jer on para nema za namiru 10,53 miliona KM. To bi već bilo pravedno u slučaju da mu ne uspiju dokazati udruživanje u cilju činjenja krivičnog djela. Ja sam definitivno ZA da se organizuje kakva sergija da mu makar kupimo golfa 2 da ima s čim ići na pijacu i tušiti respiratore veoma povoljno.

Piciju i Karanani preporučam da se jave Bavrki jer ako se ovako budu razvijale stvari onda će jadna ostati bRez angažmana u Malini a haman joj treba dodatni posao a i šteta je da se njen potencijal ne iskoristi, more bit bidne da je jedan od njih dvojice u prilici da je negdje udomi.
Samo pitanje ima li fiki ista svoje, ili je sve na mami sta pravi iftare.

A za picija i karanana e'o ima sanse:

https://www.bljesak.info/lifestyle/pozn ... ofa/297237
Johnny_x

#3665 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Johnny_x »

Jel se sjecate onog klipa 7 jegera, kada su curu koja je malo popila šprdala cijela regija. Onaj ko je radio intervju sa tom djevojkom je upravo Fikret Hodžić i ima dosta tu moralisanja od strane njega, kako je naša mladost zaglavila, kako za Bajram se mladost opija itd. Sedam godina poslije u mjesecu Ramazanu se otkriva ova afera, a Fikret nam napisa onakav status na IG, kako njegova mati moli za one koji im zulum čine, kako je on jedini kadar nabaviti respiratore, a sve ono što je napiso je čista laž, kako bi prekrio svoj kriminal, svoju nemoralnost. Djevojka je moralnija od Fikreta 100 puta, ona je malo popila i bila iskrena prema tome, nije se stidila reći to pred kamerama, a Fikret uradio očigledan kriminal i pokušaje to izokrenuti kao da je on spasioc, moralna osoba, licemjer klasični. Fikrete karma is bitch i ja da sam na mjestu one cure ja bih se baš naslađivo sad.
https://www.youtube.com/watch?v=4W3j-axfx9M
JThomas

#3666 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

:thumbup: a ako im se sloši, tu su respiratori za prvu pomoć.
Billy The Pljuc

#3667 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

dr_Evil wrote: 15/05/2020 11:23
Billy The Pljuc wrote: 15/05/2020 11:21 Naravno da ima, ogrezao u kriminalu Solak a i oni koji su ga postavili, zato i velim da treba ići na robiju a hoće li vrlo je upitno.

Samo pitanje ima li fiki ista svoje, ili je sve na mami sta pravi iftare.

A za picija i karanana e'o ima sanse:

https://www.bljesak.info/lifestyle/pozn ... ofa/297237
Dobar si, možda ništa nije na njemu a koliko sve ovo traje ima dovoljno vremena da prepiše sve nekome ako i jeste.
jazzer

#3668 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by jazzer »

Dati 10,5 miliona firmi, ciji je vlasnik toliko para vidio samo na filmu, bez trazenja bankovne garancije
(koja se btw moze dobiti u roku od sat vremena, naravno ako si dobar i stabilan klijent banke) je samo jos jedna stavka
koja dodatno tereti nalogodavce ove pljacke.

Malinar sa svojim bonitetom vjerovatno ne moze dobiti ni garanciju na 5000 KM a ne na 10 miliona ali svejedno.

Doduse taman Solak i co. znaju za sta sluze bankarske garancije, nije se susretao sa tom vrstom obezbjedjenja. A i koji
ce mu klinac, nisu njegove pare, vec nase.
Billy The Pljuc

#3669 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Johnny_x wrote: 15/05/2020 11:28 Jel se sjecate onog klipa 7 jegera, kada su curu koja je malo popila šprdala cijela regija. Onaj ko je radio intervju sa tom djevojkom je upravo Fikret Hodžić i ima dosta tu moralisanja od strane njega, kako je naša mladost zaglavila, kako za Bajram se mladost opija itd. Sedam godina poslije u mjesecu Ramazanu se otkriva ova afera, a Fikret nam napisa onakav status na IG, kako njegova mati moli za one koji im zulum čine, kako je on jedini kadar nabaviti respiratore, a sve ono što je napiso je čista laž, kako bi prekrio svoj kriminal, svoju nemoralnost. Djevojka je moralnija od Fikreta 100 puta, ona je malo popila i bila iskrena prema tome, nije se stidila reći to pred kamerama, a Fikret uradio očigledan kriminal i pokušaje to izokrenuti kao da je on spasioc, moralna osoba, licemjer klasični. Fikrete karma is bitch i ja da sam na mjestu one cure ja bih se baš naslađivo sad.
Nemoj tako druže Johnny_x, naš Fikro je jedna moralna vertikala, heroj kako reče žuto-riđe govno, patriota i humanista kako je sam ustvrdio.
Last edited by Billy The Pljuc on 15/05/2020 13:30, edited 1 time in total.
dr_Evil

#3670 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Billy The Pljuc wrote: 15/05/2020 11:35
Johnny_x wrote: 15/05/2020 11:28 Jel se sjecate onog klipa 7 jegera, kada su curu koja je malo popila šprdala cijela regija. Onaj ko je radio intervju sa tom djevojkom je upravo Fikret Hodžić i ima dosta tu moralisanja od strane njega, kako je naša mladost zaglavila, kako za Bajram se mladost opija itd. Sedam godina poslije u mjesecu Ramazanu se otkriva ova afera, a Fikret nam napisa onakav status na IG, kako njegova mati moli za one koji im zulum čine, kako je on jedini kadar nabaviti respiratore, a sve ono što je napiso je čista laž, kako bi prekrio svoj kriminal, svoju nemoralnost. Djevojka je moralnija od Fikreta 100 puta, ona je malo popila i bila iskrena prema tome, nije se stidila reći to pred kamerama, a Fikret uradio očigledan kriminal i pokušaje to izokrenuti kao da je on spasioc, moralna osoba, licemjer klasični. Fikrete karma is bitch i ja da sam na mjestu one cure ja bih se baš naslađivo sad.
Nemoj tako druže Johnny_x, naš Fikro je jedna moralna vertikala, heroj kako reće žuto-riđe govno, patriota i humanista kako je sam ustvrdio.
Mislite vi da je lako po onakvim uslovima nabaviti respiratore po 10 puta vecoj cijeni, ili sa onakvim dokazima upropastit tuzbu protiv srbije, obojici po zlatni ljiljan, odmah!
Billy The Pljuc

#3671 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

:lol: :lol: :lol:

Nije ni najmanje, ja ne sumnjam.

Koliko je sve to bahato, bezobrazno i glupo dovoljno govori činjenica da nisu bili u stanju frizirati cijenu respiratora da se uklope makar u tih 10,53 miliona KM, pa ovaj "privredni subjekt" ulazi u posao gdje je još i na gubitku a što je nigdje veze za povjerovati.
atmel

#3672 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by atmel »

He1972 wrote: 15/05/2020 08:00
atmel wrote: 14/05/2020 20:15
PM72 wrote: 14/05/2020 20:11

Tako mi reci.Ni ja ti ne bi dao vodu.Ljudi odvajali od usta,kopali (bezbeli krampama i lopatama prije 40 godina jer je bager bio misaona imenica) ,kaptirali vrelo ,uradili priključke i dobili vodu.

To da zakon nalaže da ti moraju dati vodu okači mačku o rep.Došao iz dijaspore i mislio imam pare - ko će mi zabranit da se priključim.
Čuj došao iz dijaspore. Borio se za istu državu kao i ti.
Kuća je napravljena 1985 godine i ima dozvolu. Drugog vodovoda osim lokalnog nema.
Sutra da se doselim u Sarajevo hoćeš li mi isto reći, nemaš pravo na vodu. Mi kopali a ti iz Zavidovića se doselio i još bi vodu da ti damo.
U šta si ti godine potrošio.
ma drug opusti se, pored naših merhametlija iz bosne tebi je crknut od žeđi, vidiš sa kime imaš posla, slomi se bagra da ti i oni ne daju vodu koja nije njihova, sjedi tamo vani bolje ti je jer evo vidiš gofana zavidnih po bosni ne fali
Hvala na podršci druže.
I ja sam se pitao, da ljudi koji te uopće ne poznaju tako nastupaju prema drugoj osobi, šta bi tek bilo da su mi komšije.
Znaš šta je najžalostnije, da ovdje imam veća prava nego u domovini u kojoj sam se rodio i za koju sam se borio.
JThomas

#3673 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas »

u 21. vijeku na evropskom kontintu, zaista ne bi trebala biti stvar komšija hoćeš li imati vodu, pa kakve su da su. to mora obezbjediti država, pod ravnopravnim uslovima. naravno, u nas je čak i to sistemsko sredstvo manipulacije i ucjene.
dr_Evil

#3674 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dr_Evil »

Ja bas i ne razumijem ovaj problem oko njegove vode. OK oni od svojih para napravili taj vodovod, razmumijem njihove zelje da ako zelis da se prikljucis da treba da ih pocastis, bilo bi ljudski da ih pitas.

Ali isto tako ne razumijem kako ti mogu zabranit osim ako je izvor na necijem privatnom vlasnistvu, zajedno sa kompletnom infrastrukturom. Ako nije, onda kako oni mogu polagati pravo na njega ako ide drzavnim zemljistem.
joe_black

#3675 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

jazzer wrote: 15/05/2020 11:30 Dati 10,5 miliona firmi, ciji je vlasnik toliko para vidio samo na filmu, bez trazenja bankovne garancije
(koja se btw moze dobiti u roku od sat vremena, naravno ako si dobar i stabilan klijent banke) je samo jos jedna stavka
koja dodatno tereti nalogodavce ove pljacke.

Malinar sa svojim bonitetom vjerovatno ne moze dobiti ni garanciju na 5000 KM a ne na 10 miliona ali svejedno.

Doduse taman Solak i co. znaju za sta sluze bankarske garancije, nije se susretao sa tom vrstom obezbjedjenja. A i koji
ce mu klinac, nisu njegove pare, vec nase.
Ovo sto si napisao apsolutno stoji jer za tender ili javnu nabavku procijenjene vrijednosti 10,5 miliona se morala traziti garancija za izvresenje posla i ako ima elemenata za krivicnu odgovornost to je na strani ugovornig organa i Solak bi barem morao dobiti prijavu za nesavjestan ead u sluzbi...
Fikret u koliko se dokaze tesko dokazivo da je ucestvovao sa Solakom u lopovluku ostaje neokrznjen, a laicima ostaje da se nasladjuju zapljenom imovine Srebrne maline jer licna imovina Fikreta nema tog zakona po kom smije biti dirana...
Na kraju se moze zakljuciti da smo ipak malo vise doljnji mi gradjani, Fikret malo manja, a Solak cak jos gornji jer covjek jos prima platu dok nista ne radi i to platu koju mu daju levati koji likuju nad cijelom situacijom.
Locked