Slažem se, ali treba jos pure da jede da bi stigao level npr Silajdzica, Lagumdzije itd...
Narod i Pravda (Konakovic)
-
ibizza
#6251 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- RunnerX
- drug_profi
#6253 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ima on sve što mu treba. Intelekt, iskustvo, mangupluk. Meni se cini da je trenutno najveca zvijezda bosnjacke politike.
Sad je stvar samo kako ce na kojem raskrscu skrenuti, kakve ce odluke donositi.
- RunnerX
#6254 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Biće to baš zanimljivo, najbitnije je da ne pravi kardinalne greške. Može on tu i tamo zalutati, ne bi mu bilo prvi put, ali mora ostati dosljedan ovom kursu koji je zauzeo. Ni na jednom nivou ne smije koalirati sa SDA/DF/SBB, ni pod kojim uslovima i mora ostaviti prostora za NS, da ne bude uvijek one man show. Mada mislim da je to više do Kojovića i Forte.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 21:29Sad je stvar samo kako ce na kojem raskrscu skrenuti, kakve ce odluke donositi.
Isto tako me zanima kako će se SDP ponašati kad im se NiP približi ili ih preraste.
-
ibizza
#6255 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iskustvo na nivou Kantona je jedno, ali iskustvo na nivou države je totalno drugačije, a tu je slab. Trebao bi Harisa pitati da mu bude savjetnik, da ga pripremi za predsjedničke izbore 2022.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 21:29 Ima on sve što mu treba. Intelekt, iskustvo, mangupluk. Meni se cini da je trenutno najveca zvijezda bosnjacke politike.
- muha_sa
#6256 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
RunnerX wrote: ↑14/05/2020 21:36Biće to baš zanimljivo, najbitnije je da ne pravi kardinalne greške. Može on tu i tamo zalutati, ne bi mu bilo prvi put, ali mora ostati dosljedan ovom kursu koji je zauzeo. Ni na jednom nivou ne smije koalirati sa SDA/DF/SBB, ni pod kojim uslovima i mora ostaviti prostora za NS, da ne bude uvijek one man show. Mada mislim da je to više do Kojovića i Forte.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 21:29Sad je stvar samo kako ce na kojem raskrscu skrenuti, kakve ce odluke donositi.
Isto tako me zanima kako će se SDP ponašati kad im se NiP približi ili ih preraste.
Ako ovo uradi pušiona mu je
- drug_profi
#6257 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Moje misljenje je da ova tri lidera imaju svijest da su faktor samo zajedno.
Dino bi od te tri stranke u ovom momentu bio najjaci, ali i on zna da mu treba i lijeva strana radi svog imidza, ali i radi formiranja vlasti. Tesko da ce neko ovdje osvajati vise ikad 50%.
Dino bi od te tri stranke u ovom momentu bio najjaci, ali i on zna da mu treba i lijeva strana radi svog imidza, ali i radi formiranja vlasti. Tesko da ce neko ovdje osvajati vise ikad 50%.
- Kikibombona
#6258 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam kakav je sa stranim jezicima, bez toga nema uspjesnog djelovanja malo dalje od BH granica.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 21:29 Ima on sve što mu treba. Intelekt, iskustvo, mangupluk. Meni se cini da je trenutno najveca zvijezda bosnjacke politike.
Kvalitetan engleski jezik je iznimno vazan.
- drug_profi
#6259 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Engleski-njemacki oba prolaze dobro u EU.
Njemacki mozda i najvise jer je to sefica EU, koliko se god makaron i spageti upinjali....
Njemacki mozda i najvise jer je to sefica EU, koliko se god makaron i spageti upinjali....
-
putokaz1
- Kikibombona
#6261 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Engleski moras znati, sto bolje. Svaki jezik dodatno je plus.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 21:42 Engleski-njemacki oba prolaze dobro u EU.
Konakovic mora vec danas usavrsavati engleski ako vec nije. Naravno, ako zeli preuzeti liderske funkcije, recimo biti premijer FBiH.
- drug_profi
#6262 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Npr. Fadil i Nerko recituju Moora ko da su sa njim u skolu isli...Kikibombona wrote: ↑14/05/2020 21:56Engleski moras znati, sto bolje. Svaki jezik dodatno je plus.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 21:42 Engleski-njemacki oba prolaze dobro u EU.
Konakovic mora vec danas usavrsavati engleski ako vec nije. Naravno, ako zeli preuzeti liderske funkcije, recimo biti premijer FBiH.
d
Daj bogati. Ima ko treba znati tecno govoriti. Dovoljno je da se zna pozdraviti.
- nikad_vise
#6263 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Elmedin Konaković je rođen 1974. godine u Sarajevu. Oženjen je s novinarkom televizije „Al Jazeera Balkans“ Dalijom Hasanbegović.
Diplomirao je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu na Odsjeku za menadžment u sportu i trenutno pohađa master studij na istom fakultetu. Poznaje engleski, italijanski i rumunski jezik.
Konaković je bio pripadnik Armije Bosne i Hercegovine (BiH) od 1992. do 1996. godine. Tokom rata je igrao u Košarkaškom klubu „Bosna“ iz Sarajeva, a košarkašku karijeru je poslije nastavio u Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji. Igračku karijeru završava 2001, a naredne godine postaje direktor Košarkaške reprezentacije BiH. Godinu dana kasnije izabran je za direktora „Bosne“. Na ovoj funkciji je ostao do 2007. godine.
U politiku ulazi 2004. godine kao član Stranke demokratske akcije (SDA). Iste godine je izabran u Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo. Pred istek četverogodišnjeg mandata kandidovao se na lokalnim izborima 2008. godine za načelnika Općine Centar, ali nije izabran. Dvije godine kasnije ulazi u Skupštinu Kantona Sarajevo (KS) i postaje predsjednik Kluba poslanika SDA. Nakon općih izbora u BiH u martu 2015. godine imenovan je za premijera Kantona Sarajevo. Početkom 2018. godine podnio je ostavku na sve stranačke funkcije, a potom i izašao iz SDA. U martu 2018. godine Skupština Kantona Sarajevo ga je smijenila sa funkcije kantonalnog premijera. U istom mjesecu organizovao je osnivački skup stranke "Narod i pravda". Na Općim izborima 2018. godine osvojio je poslanički mandat, a na konstituirajućoj sjednici izabran je za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, a s te funkcije je smijenjen u januaru 2020. Delegiran je u Dom naroda Parlamenta FBiH u julu 2019. godine.
- _Reds_
#6264 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#6265 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A jes. Valja mu se usavrsiti ako zeli da naslijedi brankovica, novalica i ostale poliglote. Visoko su ljestvicu postavili sa stranim jezicima sda politicari sto jest jest.Kikibombona wrote: ↑14/05/2020 21:56Engleski moras znati, sto bolje. Svaki jezik dodatno je plus.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 21:42 Engleski-njemacki oba prolaze dobro u EU.
-
putokaz1
#6266 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni je sve oko Rasta Popularnosti NIP-a sumlivo do bola
- drug_profi
#6267 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zato sto si daleko od Sarajeva. Kifla je specifican lik. Dakle ima nas guta sto ga nismo mogli ni nacrtanog.
Ali lik nas je kupio nastupima i direktnim jezikom. Ja mislim da je on vrlo dobro i intenzivno proucavao odnose sa javnoscu.
Svaki mu je nastup pun pogodak. Svakim nastupom osvoji nove glasove.
Kanton Sarajevo je najbogatija regija u BiH, a to bogatstvo prosjecan gradjanin ne osjeti. Sve su poklepali ovi termiti i zato se ovdje i stvorilo najvise huje.
Ali lik nas je kupio nastupima i direktnim jezikom. Ja mislim da je on vrlo dobro i intenzivno proucavao odnose sa javnoscu.
Kanton Sarajevo je najbogatija regija u BiH, a to bogatstvo prosjecan gradjanin ne osjeti. Sve su poklepali ovi termiti i zato se ovdje i stvorilo najvise huje.
- cadburry
#6268 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja Dinu Konakovica pamtim kao prilicno loseg premijera. Ne znam je li licno zbog njega, nesposobnih i korumpiranih ministara i upravljackih struktura, ali nije mi ostalo u lijepom sjecanju. Takodjer, kadrovi NIP-a su i u 4vorci bili nekako, da kazem, najsumnjiviji (da ne kazem najlosiji i najkompromitovaniji).
Sa druge strane, u FBiH nema boljeg retoricara i govornika od Konakovica. Zbog toga mislim da bi najkorisnije bilo da se Dino drzi parlamenata i skupstina jer nacin na koji samara SDA je neprocjenjiv, a puno bolje se snalazi u govoru, nego u radu.
Sa druge strane, u FBiH nema boljeg retoricara i govornika od Konakovica. Zbog toga mislim da bi najkorisnije bilo da se Dino drzi parlamenata i skupstina jer nacin na koji samara SDA je neprocjenjiv, a puno bolje se snalazi u govoru, nego u radu.
-
finansijska kriza
#6269 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino premijer: ima vode, nema redukcija nema lutalica po ulicama, djecu mogu pustiti vani bez straha, izdaju se fiskalni računi po radnjama puuuuno više, smanjen broj uhljeba u Kantonu... meni je Dino K najjači premijer ikada u KS
Nesto te ne mogu shvatiti ozbiljno...
- RunnerX
#6270 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Fascinantno je koliko je dojučerašnjih 'protivnika' okrenuo na svoju stranu, za to moraš biti pravi mangup. To je posebno teško u Sarajevu zbog 'ta će on priče.drug_profi wrote: ↑15/05/2020 01:58 Zato sto si daleko od Sarajeva. Kifla je specifican lik. Dakle ima nas guta sto ga nismo mogli ni nacrtanog.
Sad je već poprilično sigurno da će dobiti povjerenje, a ostalo je do njega.
-
mali_balon
#6271 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidim uvecala se potrosnja sendvica.....kako sw blizi oktobar tako ce na ovoj temi ostati samo sda botovi, desit ce se alarmantan nedostatak podriguse.....
- Prpa.ba
#6272 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kiki ne sekiraj se, koalicija ce ici i u nekim opstinama van KS, a po svoj prilici ce i podrzati Fudu za gradonacelnika. 
-
tutku
#6273 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino ne moze i ne treba biti premijer cak i da nip i ostali opozicionari budu u toj poziciji 2022. Cudi me da mi ovdje kao glasaci se svime zadovoljavamo. Covjek djeluje kao posten, odlican orator i to je to. Za premijersku poziciju treba vrhunski ekonomista sa vrhunskim CV i iskustvom u realnom sektoru, a ne Difovac na budzetu zadnjih 20 godina (nemam nista protiv Dine ima cak moje simpatije). Ne budemol imali takve standarde tesko cemo na zelenu granu.Kikibombona wrote: ↑14/05/2020 21:56Engleski moras znati, sto bolje. Svaki jezik dodatno je plus.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 21:42 Engleski-njemacki oba prolaze dobro u EU.
-
Patton44
#6274 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
finansijska kriza wrote: ↑15/05/2020 03:44Dino premijer: ima vode, nema redukcija nema lutalica po ulicama, djecu mogu pustiti vani bez straha, izdaju se fiskalni računi po radnjama puuuuno više, smanjen broj uhljeba u Kantonu... meni je Dino K najjači premijer ikada u KS
Nesto te ne mogu shvatiti ozbiljno...
Ni meni nema bolje cole od SKY cole.
-
sumirprimus
#6275 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
dobro, koga bi ti u kontru izdvojio po imenima u ovoj raspravi onda, da vidimo sto je tolko smijesno?