Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Roccohljup
#45476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iskreno, volio bih da su kakvog boljeg kandidata iskopali za.opcinu centar od mandica al eto 
- Kikibombona
#45477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mandic nema karizmu ali je vrijedni mrav. Takav dojam ostavlja. Cini se da ima dobru energiju.Roccohljup wrote: ↑14/05/2020 21:54 Iskreno, volio bih da su kakvog boljeg kandidata iskopali za.opcinu centar od mandica al eto![]()
E sad, nas covjek vise gleda karizmu nego kvalitet i tu moze biti malih problema. Forto bi bio sigurica, ali eto...
...
Postavlja se pitanje da li ce NiP-ovci recimo glasati za Mandica. Ipak se radi o konzervativnoj stranci ciji su clanovi malo zesci vjernici.
Glasaci SDP-NS ce sigurno podrzati NiP-ove kandidate jer mrze SDA. A da li ce NiP-ovci uzvratiti podrskom za SDP-NS, to vec ne mogu sa sigurnoscu reci.
...
Konakovic nastupa posteno i smatram da ima dobre namjere. Medjutim, on ne moze natjerati svoje simpatizere da glasaju za SDP ili NS kandidata.
-
al-em
#45478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasto ne moze mandic a moze danijela?
- Kikibombona
#45479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Haa, jbg, znas kako to ide kod nas...
...
Za NS bi bilo odlicno kada bi dobili punu podrsku simpatizera SDP-a, te djelimicnu simpatizera NiP-a. Vazno je da NiP-ovci ne podrze Ajandzica. Ne mogu bas reci da znam kako razmisljaju i sta ce odluciti, ako bude Mandic vs Ajandzic.
...
S druge strane, tesko je ocekivati da ce SBB-ovci i DF-ovci glasati onako kako im kazu stranacke vodje, tj. za Ajandzica.
...
Ja imam osjecaj da ce NiP uzeti Ilidzu lakse nego Nasa stranka Centar ili SDP Novo Sarajevo. SDP i NS ce podrzati NiP-ovog kandidata bezrezervno. Dobit ce znacajnu podrsku simpatizera SBB i DF. Dakle, smatram da ce SDA na Ilidzici pasti lakse nego mislimo.
-
MUNAFIK
#45480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kikibombona wrote: ↑14/05/2020 22:36Haa, jbg, znas kako to ide kod nas...
...
Za NS bi bilo odlicno kada bi dobili punu podrsku simpatizera SDP-a, te djelimicnu simpatizera NiP-a. Vazno je da NiP-ovci ne podrze Ajandzica. Ne mogu bas reci da znam kako razmisljaju i sta ce odluciti, ako bude Mandic vs Ajandzic.
...
S druge strane, tesko je ocekivati da ce SBB-ovci i DF-ovci glasati onako kako im kazu stranacke vodje, tj. za Ajandzica.![]()
...
Ja imam osjecaj da ce NiP uzeti Ilidzu lakse nego Nasa stranka Centar ili SDP Novo Sarajevo. SDP i NS ce podrzati NiP-ovog kandidata bezrezervno. Dobit ce znacajnu podrsku simpatizera SBB i DF. Dakle, smatram da ce SDA na Ilidzici pasti lakse nego mislimo.![]()
Mandic vs Ajandzic koji pravi dzamiju neki dan objavio KLIX... Ako se ovom Mandicu pripise 1 slovo da je protiv izgradnje te dzamije nek ne racuna na glasove NIPa... To je realnost...
- drndalo
#45481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ako su zeljni Ajnadzica, eno im ga u SDA, koji klinac onda iko i razmislja o glasanju za npr. NiP?
- Kikibombona
#45482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma kako god bilo, ne vjerujem da neko ko se zove Srdjan Mandic i uz to je clan Nase stranke moze dobiti veliku podrsku simpatizera NiP-a.MUNAFIK wrote: ↑14/05/2020 22:44Kikibombona wrote: ↑14/05/2020 22:36Haa, jbg, znas kako to ide kod nas...
...
...
S druge strane, tesko je ocekivati da ce SBB-ovci i DF-ovci glasati onako kako im kazu stranacke vodje, tj. za Ajandzica.![]()
...
Ja imam osjecaj da ce NiP uzeti Ilidzu lakse nego Nasa stranka Centar ili SDP Novo Sarajevo. SDP i NS ce podrzati NiP-ovog kandidata bezrezervno. Dobit ce znacajnu podrsku simpatizera SBB i DF. Dakle, smatram da ce SDA na Ilidzici pasti lakse nego mislimo.![]()
Mandic vs Ajandzic koji pravi dzamiju neki dan objavio KLIX... Ako se ovom Mandicu pripise 1 slovo da je protiv izgradnje te dzamije nek ne racuna na glasove NIPa... To je realnost...
Za NS bi bilo dobro da NiP-ovci budu neutralni, tj. da ne podrze SDA kandidate.
- Kikibombona
#45483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja vjerujem da je Konakovic iskren i da ce on glasati za Srdjana Mandica. Siguran sam da hoce.
Medjutim, simpatizeri NiP-a su druga prica. Hoce li glasati za covjeka koji pravi dzamiju (Ajandzica) ili za nekoga ko se zove Srdjan i clan je NS? Daj boze da budu neutralni, ili makar da bude 50 - 50%.
- drug_profi
#45484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja stvarno ne zelim da mislim da nam buducnost zavisi od toga da li ce NiP simpatizeri vagati na osnovu imena.
Necu da vjerujem da su oni koji su svjesni zlocina SDA vlasti spremni da razmatraju necije ime.
Necu da vjerujem da su oni koji su svjesni zlocina SDA vlasti spremni da razmatraju necije ime.
- Roccohljup
#45485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad sam.rekao.za boljeg kandidata, nisam mislio zbog toga kako se doticni zove, vec iskljucivo syo je nekakav sav pasivan i usporen.
Ako ce NIPovci bojkotovati kandidata NS samo zato sto je Srdjan, eh onda ih pishaj sve redom i nek im kosovac vlada jos 4 god. Time bi pokazali da u sustini nidu nista puno bolji od SDA.
Ako ce NIPovci bojkotovati kandidata NS samo zato sto je Srdjan, eh onda ih pishaj sve redom i nek im kosovac vlada jos 4 god. Time bi pokazali da u sustini nidu nista puno bolji od SDA.
- drndalo
#45486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Super, ako su dzamije jedini izborni program, ko ce ikad i za sta osim SDA glasati? Koji klinac su raskidali sa SDA i kopaju im afere? Ako to nije jasno simpatizeru NiPa, onda on to nije...
Kome nije jasno da se za pogledati ovima u ledja mora progutati pelin nije za glasanja... Ako je meni jasno kao prilicnom ljevicaru da cu mozda morati glasati za jednog dzamijasa umjesto drugog, da bih mozda skinuo rumenog u mojoj opstini, onda bi to moralo biti jasno i svakome drugom u drugim opstinama...
Ili da ne diramo nista, eno ga pravi trotoar, dzamiju, mozda i vrtic okreci, pardom mejtef...
Kome nije jasno da se za pogledati ovima u ledja mora progutati pelin nije za glasanja... Ako je meni jasno kao prilicnom ljevicaru da cu mozda morati glasati za jednog dzamijasa umjesto drugog, da bih mozda skinuo rumenog u mojoj opstini, onda bi to moralo biti jasno i svakome drugom u drugim opstinama...
Ili da ne diramo nista, eno ga pravi trotoar, dzamiju, mozda i vrtic okreci, pardom mejtef...
- drug_profi
#45487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja cu bez dileme podrzati NiP kanidata na mojoj opcini, ako ostane ovakva raspodjela.
- drndalo
#45488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa i ja cu morati, naravno ako mi to sve bude licilo na dogovor kojeg se svi drze po dogovoru...
- Kikibombona
#45489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne radi se samo o imenu, mada moras biti budala ili slijepac pa misliti da ime u BiH nije vazno.
Srdjan Mandic je clan Nase stranke koja u desnicarskim krugovima ima mnogobrojne negativne etikete. Budimo realni, hardcore NiP-ovcima je ideoloski blizi Ajandzic milion puta nego Mandic. To se prvenstveno odnosi na ex-SDAovce. Bivsi SBB-eovci, DF-ovci, SzBiH-ovci bi vec mogli u vecem procentu zaokruziti Mandica.
To su moje pretpostavke, ne kazem da sam u pravu. Ovih par NiP-ovaca koje licno poznajem su onako konzervativci, malo zesci vjernici. Ne bih se bas kladio da bi glasali za NS sve da ih Konakovic zamoli...
Kao sto rekoh ranije, bilo bi odlicno da budu makar neutralni. Koliko vidim po proslim izborima, vecinu gradjana Centra cine gradjanski opredjeljeni glasaci.
...
Kod glasaca NS i SDP ne treba biti kalkulacija. Podrzati NiP kandidate u sto vecem broju. Pad SDA je interes svih normalnih gradjana.
Srdjan Mandic je clan Nase stranke koja u desnicarskim krugovima ima mnogobrojne negativne etikete. Budimo realni, hardcore NiP-ovcima je ideoloski blizi Ajandzic milion puta nego Mandic. To se prvenstveno odnosi na ex-SDAovce. Bivsi SBB-eovci, DF-ovci, SzBiH-ovci bi vec mogli u vecem procentu zaokruziti Mandica.
To su moje pretpostavke, ne kazem da sam u pravu. Ovih par NiP-ovaca koje licno poznajem su onako konzervativci, malo zesci vjernici. Ne bih se bas kladio da bi glasali za NS sve da ih Konakovic zamoli...
Kao sto rekoh ranije, bilo bi odlicno da budu makar neutralni. Koliko vidim po proslim izborima, vecinu gradjana Centra cine gradjanski opredjeljeni glasaci.
...
Kod glasaca NS i SDP ne treba biti kalkulacija. Podrzati NiP kandidate u sto vecem broju. Pad SDA je interes svih normalnih gradjana.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
isto.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 23:37 Ja cu bez dileme podrzati NiP kanidata na mojoj opcini, ako ostane ovakva raspodjela.
iako bi, da nema SDA, bili na dijametralno suprotnim stranama.
- Opetja033
#45491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo ako ti išta znaci moj primjer. Znaš me i znas mi stavove, godinama smo na forumu ovdje.Kikibombona wrote: ↑14/05/2020 22:36al-em wrote: Zasto ne moze mandic a moze danijela?
...
...
Prije bih ruku sebi otkinuo (ne figurativno) nego glas dao nekome mimo cetvorke.
A radije bih pustio da me budnog kastriraju nego glasao za Ajnadzica.
U ovom trenutku, nakon zdravlja porodice, najveća mi je zelja u zivotu da leđa ugledamo ovoj stoci sitnog zuba SDA, SBB i DF.
Znas moje stavove, i ako ja ovo kažem onda mozes biti miran po pitanju nekog prosječnog simpatizera ili clana NiP-a.
Centar ne može zajebati ni Damir svojom eventualnom kandidaturom. Mada mislim da se neće u to upustiti. Centar je zicer jer Ajnadzic cak ni kod svoj nije popularan. Prosle izbore je dobio zahvaljujući Becirevicevoj infrastrukturi.
Za Ilidzu se slažem. Poslije Centra najveći zicer, cak i jaci od NS (vidjecemo ko ce biti kandidat tamo). Samo se ja na Ilidzi bojim rata i mrtve glave jer ce biti svega.
Last edited by Opetja033 on 15/05/2020 01:48, edited 1 time in total.
- Opetja033
#45492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Grijesis. Nisu ba ljudi levati. Slažem se da kod prosječnog simpatizera NiP-a ne postoji ideološka mrznja prema SDA - ali upravo zbog toga je netrpeljivost prema toj stranci cak i veca nego kod prosjecnog simpatizera NS-a ili SDP-a. Znam o čemu pričam.Kikibombona wrote: ↑14/05/2020 23:47 Ne radi se samo o imenu, mada moras biti budala ili slijepac pa misliti da ime u BiH nije vazno.
...
A Ajnadzic je sam po sebi rijetko odvratna osoba, cak i u ovakvoj SDA. Njega ni clanovi SDA u Centru nece listom podrzati.
Iskristalisalo se sve 13.12. Nista se od tada nije promijenilo, osim sto je ta podjela postala jos dublja. Pravi kanjon je nastao.
Uvijek cu stati uz i iza Mandica prije nego Ajnadzica.
-
tutku
#45493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Volio bih da je centar zicer za NS i 4ku, al sda masinerija je tu i bice pravo guravo. Ne bude li drugih kandidata a la damir niksic ili neki df trojanac, srdjan ima sanse.
U drugim opcinama nazalost vjerovatno sda ostaje
U drugim opcinama nazalost vjerovatno sda ostaje
-
tutku
#45494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pametan potez NSa. U Novom sarajevu Koldzu bi tesko Merkel dobila obzirom na to koliko je taj hohstapler pustio pipke.kritikos wrote: ↑14/05/2020 20:16 Konačno su se dogovorili. Sad to sve osloboditi od SDA i postaviti gradonačelnika. U ovoj priči je najbolje profitirao SDP kojem je Naša stranka poklonila Novo Sarajevo i ako SDP ne bude imao jakog kandidata, Kolđo ostaje doživotni. Malo čudna odluka da se olako riješe svoje 1/2 sarajevske baze gdje su najjači kao stranka.
- Opetja033
#45495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slozio bih se sa tobom da je bilo ko drugi osim Ajnadzica. Vjeruj mi kad ti kažem da njega i njegovi mrze.
Uz podršku Cetvorke i kvalitetnu promociju Srdjana od strane svih unutar Cetvorke - pobjeda je zagarantovana. I to cak i ako se Damir kandiduje, a ne vjerujem da ce.
Pa i ako DF ili SBB izbace svoju kamikazu.
Ja im predvidjam nezabiljezen potop u gradskim općinama. Kada je kanton u pitanju - Ilidža i možda Trnovo, ovisno o tome ko se ispred Cetvorke kandiduje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#45496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
volio bih da dijelim tvoj entuzijazam glede načelnika, ali centar i stari grad idu četvorci. ostalo, biće teško.Opetja033 wrote: ↑15/05/2020 01:21Slozio bih se sa tobom da je bilo ko drugi osim Ajnadzica. Vjeruj mi kad ti kažem da njega i njegovi mrze.
Uz podršku Cetvorke i kvalitetnu promociju Srdjana od strane svih unutar Cetvorke - pobjeda je zagarantovana. I to cak i ako se Damir kandiduje, a ne vjerujem da ce.
Ja im predvidjam nezabiljezen potop u gradskim općinama. Kada je kanton u pitanju - Ilidža i možda Trnovo, ovisno o tome ko se ispred Cetvorke kandiduje.
ono gdje će se vjerovatno dobro proći jesu opštinska vijeća, a to znači i gradonačelnika. nema više antiantifašizma.
-
tutku
#45497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ajnadzic je rupa ali je takav preuzeo 2018e centar, bez obzira na sve tada podjele i milion kandidata na gradj opciji. Uglavnom tesko je skinuti nacelnima u mandatu, makar se zvao i nedzad ajnadzic. Medjutim, vjerujem da je realno da ga Srdjan skine i naravno to prizeljkujem. Samo kazem ne treba podcijeniti njihovu masineriju.Opetja033 wrote: ↑15/05/2020 01:21Slozio bih se sa tobom da je bilo ko drugi osim Ajnadzica. Vjeruj mi kad ti kažem da njega i njegovi mrze.
Sto se tice drugih opcina, nisan previse upucen ali sto sam slusao Muzura, iskreno tanko jako tanko. Momak se ne zna izrazavati, vidio sam da mu je CV nikakav, uglavnom nikakvo odstupanje od dosadasnjih standarda.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#45498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
čuj ilidza zicer. čudom se čudim.
ako memic ne bude kandidat, jasno vam je valjda tko je kandidat sda na ilidzi. ne mogu reći da ne postoje šanse, ali zicer... plus ako bude istina da je muzur kandidat, šanse su minimalne, uz sve moguće napore.
ako memic ne bude kandidat, jasno vam je valjda tko je kandidat sda na ilidzi. ne mogu reći da ne postoje šanse, ali zicer... plus ako bude istina da je muzur kandidat, šanse su minimalne, uz sve moguće napore.
- Opetja033
#45499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne treba njih podcijeniti nikada, to si u pravu. Možda nisam bio najjasniji. Ovo sve vazi naravno ukoliko se ozbiljno pristupi poslu od strane Cetvorke. Nece pobjeda sama od sebe doci.tutku wrote: ↑15/05/2020 01:30Ajnadzic je rupa ali je takav preuzeo 2018e centar, bez obzira na sve tada podjele i milion kandidata na gradj opciji. Uglavnom tesko je skinuti nacelnima u mandatu, makar se zvao i nedzad ajnadzic. Medjutim, vjerujem da je realno da ga Srdjan skine i naravno to prizeljkujem. Samo kazem ne treba podcijeniti njihovu masineriju.Opetja033 wrote: ↑15/05/2020 01:21Slozio bih se sa tobom da je bilo ko drugi osim Ajnadzica. Vjeruj mi kad ti kažem da njega i njegovi mrze.
Sto se tice drugih opcina, nisan previse upucen ali sto sam slusao Muzura, iskreno tanko jako tanko. Momak se ne zna izrazavati, vidio sam da mu je CV nikakav, uglavnom nikakvo odstupanje od dosadasnjih standarda.
Vezano za Muzura, mogu pretpostaviti na koji nastup mislis. Iskreno ne znam sta mu je bilo tada. Nije neiskustvo jer je i prije toga imao dobrih nastupa. Popularan je na Ilidži, pogotovo medju mladjom rajom. Mislim cak da je u ovom trenutku uz Mandića i favorit. Ovo govorim jer ne znam ko je planiran za NS i NG.
@Chmoljo Sve se poslozilo, od 13.12. pa do danas. Da smo sami slagali stvari ne bi ih bolje mogli posloziti. Ljudi i instinktivno porede ove debile sa proslom Vladom KS.
Dobar dio kampanje u KS ce ici sa ministrima bivse Vlade. Javnost ih je voljela.
Oni u ovom trenutku ne mogu uraditi apsolutno nista sto bi spriječilo njihovu kataklizmu na izborima. Mogu pokušati brutalno pokrasti, mogu pokušati odgoditi.
Ok, mogu i zaratiti.
Ocekujem najbrutalniju i najprljaviju kampanju ikada, ocekujem fizicke sukobe. A to je sve samo uvertira za 2022.
Jedva čekam Boga mi.
- drug_profi
#45500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako je NiPovcima SDA jednako mrska kao meni DF, onda nema brige.