Zombije bar vidis
P.S. a ja vjerujem da ce nam dragi nasi Kinezi i takav virus skuhati iz svoje narodne kuhinje
Moderator: O'zone
Opusti se malo, nije ti dobra ta nervoza. U kombinaciji sa stresom oko svega u vezi s koronom oslabiće ti imunitet, pa eto belaja.
Nažalost, bilo je po onoj: Kda su došli po jevreja nisam se bunio jer nisam jevrej... Ja sam možda jedini na forumu koji mam preko 65 godina i nikada im neću halaliti ovo poniženje i drastičnu diskriminaciju, nezakonitost i nepoštovanje ljudskih prava i sloboda! Oni su napravili razliku po godinama starosti iako to ničim nisu argumentovali. Recimo, čovjek od 64 godine ide na posao i izlaže se mogućnosti zaraze na poslu i u dodiru sa drugima. Neki možda imaju i hronične bolesti! Za idiote, takav nije rizična skupina. Onaj preko 65 ide u šetnju ili do granapa i on spada u rizičnu skupinu. Odluka idiota je da ga zatvore i čak uhapse ako prekrši! Da mu dodatno oslabe imunitet! Onaj dr. Drljević mrtav hladan odvali: Starije od 65 nipošto ne puštati. Kažu da je dobar doktor, ali očigledno glup za neke stvari. Ovdje su neki pokušali zamaskirati diskriminaciju podvaljujući priču da i druge zemlje uvode karantine i zabrane! Tačno, uvodili su, ali ne po godinama starosti. Imam rodbinu i prijatelje u raznim zemljama zapada. Niti jednoj vlasti nije tako nešto palo na pamet. Zato koristim još jednom priliku da im kažem: Hebem vam majku nekompetentnu i bezosjećajnu za starije od 65 i mladje od 18 godina, tvrdih tintara za oblast ljudskih prava i sloboda! Virus nije bezopasan, čuvajte se i ovih što su skloni diktaturi i zatvaranju.tap3ah75 wrote: ↑14/05/2020 18:09Ovo je isprobano i prošlo je.Zijo77 wrote: ↑14/05/2020 17:50 Možda će se vratiti virus, ali se nadam da im nikada više neće pasti napamet zabrane po godinama starosti! U svijetu jesu uvodjeni karantini i zabrane, ali za sve isto! Hebem majku onom ko se sjetio te neljudske, diskriminatorske, ponižavajuće, nezakonite i neustavne mjere!
Sad na bilo koje sranje mogu zabranjivati šta god hoće kome god hoće.
Doktorima su i stari i mladi obicni brojevi koje koriste u statistikama.. Sve su uradili da svoje guzove sacuvaju.. I sacuvali su.. Ovih dva mjeseca im je doslo kao godisnji odmor..Zijo77 wrote: ↑14/05/2020 21:26Nažalost, bilo je po onoj: Kda su došli po jevreja nisam se bunio jer nisam jevrej... Ja sam možda jedini na forumu koji mam preko 65 godina i nikada im neću halaliti ovo poniženje i drastičnu diskriminaciju, nezakonitost i nepoštovanje ljudskih prava i sloboda! Oni su napravili razliku po godinama starosti iako to ničim nisu argumentovali. Recimo, čovjek od 64 godine ide na posao i izlaže se mogućnosti zaraze na poslu i u dodiru sa drugima. Neki možda imaju i hronične bolesti! Za idiote, takav nije rizična skupina. Onaj preko 65 ide u šetnju ili do granapa i on spada u rizičnu skupinu. Odluka idiota je da ga zatvore i čak uhapse ako prekrši! Da mu dodatno oslabe imunitet! Onaj dr. Drljević mrtav hladan odvali: Starije od 65 nipošto ne puštati. Kažu da je dobar doktor, ali očigledno glup za neke stvari. Ovdje su neki pokušali zamaskirati diskriminaciju podvaljujući priču da i druge zemlje uvode karantine i zabrane! Tačno, uvodili su, ali ne po godinama starosti. Imam rodbinu i prijatelje u raznim zemljama zapada. Niti jednoj vlasti nije tako nešto palo na pamet. Zato koristim još jednom priliku da im kažem: Hebem vam majku nekompetentnu i bezosjećajnu za starije od 65 i mladje od 18 godina, tvrdih tintara za oblast ljudskih prava i sloboda! Virus nije bezopasan, čuvajte se i ovih što su skloni diktaturi i zatvaranju.tap3ah75 wrote: ↑14/05/2020 18:09Ovo je isprobano i prošlo je.Zijo77 wrote: ↑14/05/2020 17:50 Možda će se vratiti virus, ali se nadam da im nikada više neće pasti napamet zabrane po godinama starosti! U svijetu jesu uvodjeni karantini i zabrane, ali za sve isto! Hebem majku onom ko se sjetio te neljudske, diskriminatorske, ponižavajuće, nezakonite i neustavne mjere!
Sad na bilo koje sranje mogu zabranjivati šta god hoće kome god hoće.
Pusti "šuplju" priču i zaobiđi me sa svojiim postovima. Previše sam ja iskusan da mogu te "šuplje" priče "proći" kod mene.banjaluka078 wrote: ↑14/05/2020 21:12Opusti se malo, nije ti dobra ta nervoza. U kombinaciji sa stresom oko svega u vezi s koronom oslabiće ti imunitet, pa eto belaja.
Plus, jezički čistunac, nije ti to gore baš sve po pravopisu. Kad se već boriš za ispravno pisanje. Pogledaj nešto, opusti se malo. Mani se foruma i korone.
Dogovore se svi kod nekoga na vikendicu i rjesen problem...banjaluka078 wrote: ↑15/05/2020 02:51 U rs-u će biti zabranjeno proslavljanje matura. Žao mi djece, ali drago mi zbog mene, neću morati dvije sedmice patiti zbog preglasnih trubača u centru grada, gužve i krkljanca.
https://www.nezavisne.com/novosti/obraz ... una/599087
Dajte ljudi prosetaj Ferhadijom i sve ce ti bit jasno, pogledaj raju po kafanama... Nit ko ima masku nit ima kakve distance nit ima kakvih 'pravila', tako ce bit i za prevoz.Trafalgar Law wrote: ↑14/05/2020 21:28 Bit će zanimljivo vidjeti koliko su ljudi doslijedni oko čekanja svog reda pri ulasku u tramvaj.
Evo ja sam u kucnoj izolaciji. Na granici, ja usao na Orasje, znaci federacija i na prelazima koji su u rs ne znam kako ide, dakle na granici dobijes rjesenje federalnog inspektora rjesenje vazi 14 dana, kada dodjes kuci nazoves broj koji ti taj inspektor da na granici.
au, kada krene novi talas svi ima da se potušite, kažu da će biti dubok i jak kao cunami (čunami), ko ne bude savladao ronjenje i plivanje talas će da mu bude kraj ako ne bude imao opremu za ronjenjemanuchao91 wrote: ↑12/04/2020 12:40 Mene više brine sta kad dodje oktobar novembar i moguci novi talas?
a ove mjere se ukidaju sredinom/krajem maja mjeseca..
Uz socijalno distanciranje,odgodu koncerara,javnih okupljanja izleta,itd i sl.
Neka slave do jula što se mene tiče, samo da nema onog rugla od trubača po gradu. Mozak probiše. Da su bar uštimani okrestri, nego svaka truba svoje kolo...
Nadalje, veliki broj privrednih subjekata počeo je sa radom, između ostalog i tržni centri, ali kupcima nije dozvoljeno da robu probaju u radnji.
"U susjednoj Srbiji i Hrvatskoj, kao i u Americi, dozvoljeno je probavati odjeću, a sprečavanje širenja virusa sprovodi se uz dodatne mjere dezinfekcije kabina nakon svakog posjetioca. Zašto se takve mjere ne donesu i ovde? Znate li koliku štetu trpimo svi mi koji se bavimo trgovinom zbog ovih mjera? Takođe, mjera je potpuno besmislena, jer će neko ući u radnju, prepipati 50 odjevnih predmeta, odnijeti kući gdje je mogućnost zaraze još veća ukoliko je zaražen, i vratiti u radnju ukoliko mu ne odgovara. Šta se postiže na ovaj način osim toga da ne možemo ništa da prodamo, jer kupci kada čuju da ne mogu ništa probati, okrenu se i odu iz radnje uz riječi da ne mogu kupiti nešto što ne mogu probati", upozorava ovaj vlasnik dvije trgovačke radnje.
https://www.6yka.com/novosti/banjalucki ... ormalizmom