Koje to stranke (kao) žele u BH blok, a ovi im (kao) ne daju?
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kluz franjo
#45451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne kontam... u čemE je problem?

- shiljak
#45452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne radi se da im ne daju, nego da nema razlike jesi li u bloku ili nisikluz franjo wrote: ↑13/05/2020 18:45 Ne kontam... u čemE je problem?
![]()
-
kluz franjo
#45453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam, nisam shvatio da se u BH blok učlanjuje.shiljak wrote: ↑13/05/2020 19:43Ne radi se da im ne daju, nego da nema razlike jesi li u bloku ili nisikluz franjo wrote: ↑13/05/2020 18:45 Ne kontam... u čemE je problem?
![]()
Ako je Bh blok prezentovao cilj bloka drugim strankama, zašto se niko nije učlanio. Ako nisu prezentovali šta čekaju
Sad kad bi te pitao daj mi neki link od Bh bloka da pročitam o njima i da vidim ko su, šta su, šta pišu - nema
Ne znam je li to običaj, ali realno očekivati da imaju neku web stranicu, facebook stranicu
Ako sam ja dobro shvatio koncept, BH blok treba da bude jedna vrsta lijevo-liberalnog predizbornog saveza stranaka i pojedinaca koji imaju zajedničke stavove po nekim političkim pitanjima i načinima kako se ta pitanja trebaju rješavati.
Ja moram priznati, da osim SDP i NS trenutno i ne vidim neke druge političke stranke koje bi bile kompatibilne sa tim konceptom.
Ali možda se i varam. Koju stranku bi ti još rado vidio u BH bloku?
- shiljak
#45454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Onda im taj koncept nije baš dobar, ako su nešto potpisali a nisu se dogovorili osnovno kako će se sastajati i dogovarati kasnije, tipa jednom mjesečno sastanak, nego slušaš kako govore eto ne znam nismo se sastajali pa kad se sastanemo. Govorili su tako za DF da se nije dovoljno sastajao sa njima koliko se sjećam.kluz franjo wrote: ↑13/05/2020 21:04Ne znam, nisam shvatio da se u BH blok učlanjuje.shiljak wrote: ↑13/05/2020 19:43Ne radi se da im ne daju, nego da nema razlike jesi li u bloku ili nisikluz franjo wrote: ↑13/05/2020 18:45 Ne kontam... u čemE je problem?
![]()
Ako je Bh blok prezentovao cilj bloka drugim strankama, zašto se niko nije učlanio. Ako nisu prezentovali šta čekaju
Sad kad bi te pitao daj mi neki link od Bh bloka da pročitam o njima i da vidim ko su, šta su, šta pišu - nema
Ne znam je li to običaj, ali realno očekivati da imaju neku web stranicu, facebook stranicu
Ako sam ja dobro shvatio koncept, BH blok treba da bude jedna vrsta lijevo-liberalnog predizbornog saveza stranaka i pojedinaca koji imaju zajedničke stavove po nekim političkim pitanjima i načinima kako se ta pitanja trebaju rješavati.
Ja moram priznati, da osim SDP i NS trenutno i ne vidim neke druge političke stranke koje bi bile kompatibilne sa tim konceptom.
Ali možda se i varam. Koju stranku bi ti još rado vidio u BH bloku?
Kako su govorili da će biti još drugih u Bh bloku mislilo se valjda baš da već postoje i da će se to desiti prije izbora a ne kasnije
- drug_profi
#45455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
BH blok je samo predizborni savez, nije nikakva organizacija u koju se ulazi ili izlazi, prima ili ne prima.
Pokusace ponuditi zajednicke kandidate za nacelnike da jedni drugima ne uzimaju glasove, a za opstinske odbore svako ide sa svojom listom.
I svako ko zeli da bude dio price moze sam doci i reci da podrzava tog i tog kandidata za nacelnika, a da ide sa svojom listom za vijece.
Pokusace ponuditi zajednicke kandidate za nacelnike da jedni drugima ne uzimaju glasove, a za opstinske odbore svako ide sa svojom listom.
I svako ko zeli da bude dio price moze sam doci i reci da podrzava tog i tog kandidata za nacelnika, a da ide sa svojom listom za vijece.
- shiljak
#45456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne bi se reklo da je samo u vezi zajedničkih kandidata. Ne bi davali zajedničke izjave, a da bi dali valjda se moraju i sastatidrug_profi wrote: ↑13/05/2020 22:38 BH blok je samo predizborni savez, nije nikakva organizacija u koju se ulazi ili izlazi, prima ili ne prima.
Evo o bloku člank https://www.klix.ba/vijesti/bih/sta-sto ... /190620053
Na sastancima Bloka stranke predstavljaju njihovi predsjednici ili osobe koje oni ovlaste i oni/e predstavljaju Vijeće Bloka (Vijeće).
Vijeće raspravlja i odlučuje na sjednicama. Za održavanje sjednica potrebno je prisustvo svih članova/ica Vijeća. Izuzetno, uz pismenu saglasnost odsutnog člana/ice Vijeća, organ može da zasjeda i odlučuje bez njenog/govog prisustva.
Na sjednicama se vodi zapisnik koji vlastoručnim potpisom ovjeravaju sve članice Vijeća.
- drug_profi
#45457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa kao i svaka koordinacija između više entiteta. Predstavnici, sastanak, zapisnik.
Mislim ne znam sta si zamislio da je bh blok? I sta konkretno mislis da treba raditi?
Mislim ne znam sta si zamislio da je bh blok? I sta konkretno mislis da treba raditi?
-
kluz franjo
#45458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni šiljak i dalje nije jasno šta je tvoja konkretna zamjerka BH bloku.
FB-stranica? OK. Nekome treba, nekome ne. Meni ne. Kod svih važnijih saopštenja, zajedničkih inicijativa izađu zajedno i saopšte javnosti.
Sastanci? Ne znam koliko se često sastaju i dogovaraju, ali mi se čini da su prilično sinhronizovani u nastupu.
Druge stranke? Koje konkretno?
Dakle, u čemE je konkretno problem?
FB-stranica? OK. Nekome treba, nekome ne. Meni ne. Kod svih važnijih saopštenja, zajedničkih inicijativa izađu zajedno i saopšte javnosti.
Sastanci? Ne znam koliko se često sastaju i dogovaraju, ali mi se čini da su prilično sinhronizovani u nastupu.
Druge stranke? Koje konkretno?
Dakle, u čemE je konkretno problem?
- drug_profi
#45459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
FB meni nije medij, a znam i jos nekoliko ljudi koji ga ne koriste kao ni ja. A sve fakticki ljudi kojima su životni nazori na centru-lijevo.
Oslanjati se samo na FB i drustvene mreze je poprilicna fula. postoji odredjen procenat ljudi koji nema te naloge ili ako ih i ima ne koristi ih.
Oslanjati se samo na FB i drustvene mreze je poprilicna fula. postoji odredjen procenat ljudi koji nema te naloge ili ako ih i ima ne koristi ih.
-
zippoo87
#45460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
shiljak izgleda nije skontao da je "BH blok" koalicija dvije (potencijalno i vise) stranke...u ovom slucaju predizborna koalicija sa zajednickim nastupom na izborima
on izgleda konta da je BH blok neka organizacija koja ce uvezati sto vise stranaka u tu organizaciju i da oni sada treba da nesto sastance,dogovaraju,pregovaraju...
ako budu zajedno nastupali,normalno da ce prvo sve dogovoriti,predloziti odredjene kandidate i onda izaci u javnost sa tim svojim prijedlozima
on izgleda konta da je BH blok neka organizacija koja ce uvezati sto vise stranaka u tu organizaciju i da oni sada treba da nesto sastance,dogovaraju,pregovaraju...
ako budu zajedno nastupali,normalno da ce prvo sve dogovoriti,predloziti odredjene kandidate i onda izaci u javnost sa tim svojim prijedlozima
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#45461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
duška spočitava što je u skupštini tvsa izabran izvjesni mirza memišević koji je vijećnik u općinskom vijeću i sunčica šehić koja je uposlenica tvsa, dok je na slične malverzacije i na nespojivost funkcija u prošlosti, dok je bila prethodna vlada, šutjela.
malo licemjerno, zar ne duškice?
na ovo se nije žalila:Direktorica JP “TVSA” Duška Jurišić uputila je dopis na više adresa skrećući pažnju na mogući sukob interesa dva člana Skupštine.
Ona navodi da je Memišević vijećnik u u Općinskom vijeću Novi Grad te da je prema Zakonu o sukobu interesa u organima vlasti u FBiH članstvo u upravnom odboru, nadzornom odboru, skupštini, upravi, menadžmentu ili u svojstvu ovlaštenog lica u javnom preduzeću nespojivo sa javnim funkcijama izabranog dužnosnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika.
Kada je riječ o imenovanju Sunčice Šehić, Jurišić navodi da je Šehića uposlenica Televizije KS na radnom mjestu urednice.
“Činjenica da je Sunčica Šehić zaposlenica/urednica Televizije Sarajevo ukazuje na to da ona ima privatni interes koji dovodi u sumnju njenu objektivnosti i nepristrasnost u obavljanju funkcije članice Skupštine iste televizije”.
Jurišić se osim na Zakon o javnim preduzećima poziva i na Pravilnik o radu Televizije Sarajevo gdje je regulisano da “o pravima i obavezama radnika iz ugovora o radu odlučuje direktor”.
“U skladu sa Statutom, Skupština, čija je članica Sunčica Šehić, može opozvati člana Uprave, direktora, koji uposlenici može otkazati ugovor o radu u skladu sa statutarnim ovlaštenjima. Nedvojebno je da kod Sunčice Šehić postoji sukob interesa jer je njen lični, odnosno profesionalni interes onemogućava da istovremeno ispunjava svoje obaveze i odgovornosti koje proizilaze iz obje funkcije”, navodi Jurišić.
Evidentno je da će u ovim slučajevima posla biti i za Ured za borbu protiv korupcije, ali i za Vladu KS ukoliko bude htjela postupati prema zakonskoj regulativi.
inače amir sadžak je vijećnik u općinkom vijeću novo sarajevo i nije moguće da to nije znala. ni ona, a ni lejla brčić, tadašnja ministrica.Ipak, danas je izabran izvršni direktor programa, a to je Haris Dučić. Također za direktora općih poslova izabran je Amir Sadžak.
malo licemjerno, zar ne duškice?
- Banksy
#45462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A sve to iznad s temom ima veze kako?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#45463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
duška jurišić- prijedlog naše stranke za direktoricu tvsa, lejla brčić - resorna ministrica pod u čijoj nadležnosti je tvsa.
duška jurišić se sada žali kako su kod imenovanja skupštine tvsa prekrsene odredbe zakona o sukobu interesa, a oni su već ranije prekršili kada su imenovali izvršnog direktora koji je ujedno i vijećnik u općinskom vijeću.
veza postoji, samo uz malo znanja se sve poveže.
duška jurišić se sada žali kako su kod imenovanja skupštine tvsa prekrsene odredbe zakona o sukobu interesa, a oni su već ranije prekršili kada su imenovali izvršnog direktora koji je ujedno i vijećnik u općinskom vijeću.
veza postoji, samo uz malo znanja se sve poveže.
- Banksy
- RunnerX
- malakh
-
putokaz1
#45467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nakon punih 10 godina naša stranka ima šansu da dobije načelnika 
- Banksy
#45468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Četvorka u Sarajevu održala sastanak: Na izborima zajednički u općinama i za gradonačelnika
http://www.klix.ba/clanak/200514144
- malakh
#45469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
samo se nadam da ce kandidat nase stranke u centru biti bolji od damira niksica.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#45470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
idemo ih rusit... da opet otmemo bOkirovo sarajvo u koje su "oni"ulagali i gradiliBanksy wrote: ↑14/05/2020 19:59
Četvorka u Sarajevu održala sastanak: Na izborima zajednički u općinama i za gradonačelnika
http://www.klix.ba/clanak/200514144
![]()
-
kritikos
#45471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Konačno su se dogovorili. Sad to sve osloboditi od SDA i postaviti gradonačelnika. U ovoj priči je najbolje profitirao SDP kojem je Naša stranka poklonila Novo Sarajevo i ako SDP ne bude imao jakog kandidata, Kolđo ostaje doživotni. Malo čudna odluka da se olako riješe svoje 1/2 sarajevske baze gdje su najjači kao stranka.
- drug_profi
#45472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo ispada da cu za tog Muzura morat glasat.
A ko je jebiga on? Ima li kakvih afera?
- Kikibombona
#45473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakav god da je ne moze biti gori od SDA.drug_profi wrote: ↑14/05/2020 20:59 Evo ispada da cu za tog Muzura morat glasat.
Ove lopove treba istisnuti iz svake moguce institucije da bi iste mogli dezinfikovati/dekriminalizovati.
Od 'cetvorke' ocekujem zajednicko djelovanje u ostalim gradovima. Ako izostane, ako je vazno samo Sarajevo, bicu duboko razocaran.
-
zippoo87
#45474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i kod nas ce izgleda Nacelnik ostati dozivotno...jer evo par mjeseci prije izbora...niko jos nije spomenuo protukandidata Nusretu Helicu Dasi...ni NS a ni ostali
a vala Daso da je najbolji na svijetu...haman je 20 godina Nacelnik...dosadio je i sam sebi a kamoli drugima
prije 4 godine je NS imala dobru priliku sa dobrim kandidatom ali onda je SDPova skola mita i kupovine glasova proradila u ponom sjaju i do kraja veceri je Daso ostao u prednosti...iako je i SDAov kandidat bio blizu pobjede
Daso je taj izborni dan LICNO isao od kuce do kuce i nosio pare ljudima u kucu,da glasaju...u cijelom gradu nije bilo novcanice od 50 KM daj dan...sve su SDPovci pokupili za kupovinu glasova haha,kada se uzdrmala vjecita fotelja gracanickog vozda
to se i dan danas prepricava a evo proslo je skoro 4 godine
a vala Daso da je najbolji na svijetu...haman je 20 godina Nacelnik...dosadio je i sam sebi a kamoli drugima
prije 4 godine je NS imala dobru priliku sa dobrim kandidatom ali onda je SDPova skola mita i kupovine glasova proradila u ponom sjaju i do kraja veceri je Daso ostao u prednosti...iako je i SDAov kandidat bio blizu pobjede
Daso je taj izborni dan LICNO isao od kuce do kuce i nosio pare ljudima u kucu,da glasaju...u cijelom gradu nije bilo novcanice od 50 KM daj dan...sve su SDPovci pokupili za kupovinu glasova haha,kada se uzdrmala vjecita fotelja gracanickog vozda
to se i dan danas prepricava a evo proslo je skoro 4 godine
- RunnerX
#45475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ni meni ovo nije jasno, na prošlim izborima u Novom Sarajevu, NS je imala 21%, ali valjda računaju na podršku ostalih glasača četvorke i skok NiP-a... ko će im znati.kritikos wrote: ↑14/05/2020 20:16 Konačno su se dogovorili. Sad to sve osloboditi od SDA i postaviti gradonačelnika. U ovoj priči je najbolje profitirao SDP kojem je Naša stranka poklonila Novo Sarajevo i ako SDP ne bude imao jakog kandidata, Kolđo ostaje doživotni. Malo čudna odluka da se olako riješe svoje 1/2 sarajevske baze gdje su najjači kao stranka.