Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
jeza u ledja

#25351 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Frajer hladno sam napise da se siri zrakom i povrsinama i onda se pita sto li sam ja to napisao. :lol:

Koliko znam kolera se siri tako sto pijes prljavu vodu pomijesanu s kanalizacijom. Upravo to nije bolest u kojoj ce ti pomoci karantena, barem ne ako nisi u nekoj zemlji treceg svijeta. Takodje nije uopste opasnija od ovog virusa ako se primi tretman/vakcina - koja naravno postoji, za razliku od ovog virusa.

Variola je zajebana bolescuga ali je koliko znam istrjebljena, takodje vakcinom.

Upravo bolesti koje se prenose zrakom (kasljanjem, kihanjem, govorom) su najzaraznije. Sve ostalo je lakse kontrolisat.

Doslovce sve sto si napisao je pogresno.

Nisam siguran da postoji nesto sto se zove “karantenski virus”, ali ako postoji to sigurno jeste ovaj virus. Kao sto uostalom vidis iz ovog sto se desava.
Enticer

#25352 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Enticer »

Onda je i virus gripe za karantene :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25353 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

nije, jer se ne širi jednakom brzinom ilitiga nije toliko zarazan

mada je ovo sve svakako hoax, podmetnulo nam da opljačkaju naftna polja u rakovici
daddy-kool

#25354 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

U hAmerici je Covid-19 karantinska bolest.
https://www.hhs.gov/answers/public-heal ... index.html
daddy-kool

#25355 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Coronavirus: the first seroprevalence data estimates that 5% of the population has been infected, with variability according to provinces (IFR = 1,2%)
https://www.isciii.es/Noticias/Noticias ... VID19.aspx

Btw, ovdje su procjene ICL:
https://mrc-ide.github.io/covid19estima ... l-infected
Last edited by daddy-kool on 14/05/2020 02:52, edited 2 times in total.
daddy-kool

#25356 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Btw ovaj Mike Ryan iz WHO mi djeluje kao najsabraniji lik na njihovim pres konferencijama i generalno vrijedi čuti šta govori.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25357 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

Pa nisu popadali mrtvi jer nije 100% smrtnost, ali zato imaš Borisa Johnsona koji je morao na intenzivnu. Logika iza ovog je jednostavna - ako se svi zarazimo mnogi neće imati priliku da se liječe - to je kompletna svrha karantene.

Naravno, postoje i oni koji zagovaraju "survival of the fittest" i apsolutno ih zaboli kurac što će mnogi umrijeti.

Uostalom, vjerovatno će se uskoro sve otvoriti pa ćemo vidjeti na čemu smo. Ako se virus krene ponovo masovno širiti (a la Italija - Španija - New York) i mnogi najebu onda će dosta ljudi morati da pojede sve što je izasrano.
Enticer

#25358 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Enticer »

Velkoski wrote: 14/05/2020 02:35 nije, jer se ne širi jednakom brzinom ilitiga nije toliko zarazan
Kako nije? Prema podacima szo godisnje umre izmedju 250 i 650000 ljudi, nek je prosjek 400000, sad zamisli koliko je onda moralo biti zarazeno ljudi na svijetu gripom da umre pola miliona?
Ja ga ne znam ko nije nikad imao gripu u zivotu, a ne ne poznajem nikog licno da je fasovo koronu, sto ne znaci da korona ne postoji.
Koliko puta se meni desilo da kuci donesem gripu i za dan-dva svi ukucani moji fasovali gripu ili obrnuto. O cemu mi ovdje pricamo? Umre od gripe onaj ko je dibidus bolestan i star isto kao od korone.
Da su proslih godina brojali umrle od gripe niko nikad ne bi mako iz izolacije... :zoka:
jeza u ledja

#25359 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

antikrkan wrote: 14/05/2020 02:20
jeza u ledja wrote: 14/05/2020 02:09 Frajer hladno sam napise da se siri zrakom i povrsinama i onda se pita sto li sam ja to napisao.
sav tvoj post je u znaku ???
Gdje je napisano da se širi zrakom, svi, čak i who su u jedno sigurni, da je virus pretežak da se širi zračnim putem. Lik tebi je očitto dosadno pa razvodnjavaš i ignoriraš sve što ti se ne sviđa, mislim da i ne čitaš ponuđeno :mrgreen:
ciao
Kad se zakasljes u nekoga i taj se neko zarazi, kao sto si nam prenio, kako je virus dosao od tebe do tog nekoga?

a) kroz zemlju?
b) kroz vodu?
c) kroz zrak?

Rekao si i da se ne prenosi preko povrsina, onda citirao izjavu gdje pise da se ipak moze prenjeti i tako.

Ima li gdje definicija “karantenskog virusa”, da i mi nesto naucimo?
Jesi li ti epidemiolog?
daddy-kool

#25360 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

antikrkan wrote: 14/05/2020 02:46 U Americi je svašta nešto, valjda vidiš da se u svakoj "pokrajini" drugačije nose, ovisno o donačelnicima, gradonačelnicima i inim budalama.
"By Executive Order of the President, federal isolation and quarantine are authorized for these communicable diseases: ..."

Ovo je Trumpova uredba na nivou USA. Fino nabrojan Covid-19. :mrgreen:

Who Is in Charge
https://www.cdc.gov/quarantine/aboutlaw ... ation.html
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25361 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

Pa 400.000 je ništa u odnosu na to da se od gripe ne štitimo na način na koji se štitimo od korone. I zapravo je nezahvalno porediti jer ne znamo (i nikada nećemo znati) šta bi se desilo da se pravila nisu pooštrila.

Niko ne želi ponavljanje španske gripe kada je zaraženo skoro 50% populacije, a umrlo je skoro 50 miliona ljudi, stoga i oštrija pravila. Ako je ovo teško razumjeti onda jebiga.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25362 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

Haj' sada idi ruši 5g tornjeve :mrgreen:
jeza u ledja

#25363 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Enticer wrote: 14/05/2020 02:56
Velkoski wrote: 14/05/2020 02:35 nije, jer se ne širi jednakom brzinom ilitiga nije toliko zarazan
Kako nije? Prema podacima szo godisnje umre izmedju 250 i 650000 ljudi, nek je prosjek 400000, sad zamisli koliko je onda moralo biti zarazeno ljudi na svijetu gripom da umre pola miliona?
Ja ga ne znam ko nije nikad imao gripu u zivotu, a ne ne poznajem nikog licno da je fasovo koronu, sto ne znaci da korona ne postoji.
Koliko puta se meni desilo da kuci donesem gripu i za dan-dva svi ukucani moji fasovali gripu ili obrnuto. O cemu mi ovdje pricamo? Umre od gripe onaj ko je dibidus bolestan i star isto kao od korone.
Da su proslih godina brojali umrle od gripe niko nikad ne bi mako iz izolacije... :zoka:
Prema podacima iz Amerike godisnje od gripe umre izmedju 20 i 60 hiljada ljudi. Do sada je od ovog kurca vec umrlo 80k. Sa karantinom. U Evropi gripa ubije godisnje do 70k ljudi (znaci gornja granica). Poprilicno sam siguran da su smrti od Covida u EU vec davno prosisale ovu cifru.
Tako da, jednostavno nije tacno to sto zelis dokazati.

650k ljudi godisnje. Gdje? Po kojekakvim zabitima gdje ovaj virus jos nije ni dosao, nit znamo prave podatke.

I ovo sve uz mjere karantine.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#25364 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

Sretno na novom klonu ajnštajne :mrgreen:
breba

#25365 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

antikrkan wrote: 14/05/2020 03:08
Velkoski wrote: 14/05/2020 02:52 Pa nisu popadali mrtvi jer nije 100% smrtnost, ali zato imaš Borisa Johnsona koji je morao na intenzivnu. Logika iza ovog je jednostavna - ako se svi zarazimo mnogi neće imati priliku da se liječe - to je kompletna svrha karantene.

Naravno, postoje i oni koji zagovaraju "survival of the fittest" i apsolutno ih zaboli kurac što će mnogi umrijeti.

Uostalom, vjerovatno će se uskoro sve otvoriti pa ćemo vidjeti na čemu smo. Ako se virus krene ponovo masovno širiti (a la Italija - Španija - New York) i mnogi najebu onda će dosta ljudi morati da pojede sve što je izasrano.
nisu popadali mrtvi jer nije 100% smrtnost :shock: :lol: :lol: :lol: jebate koliko razreda treba završiti da shvatiš da ljudi nisu popadali mrtvi jer nije smrtnost 100%...tužno, koliko ljudi ima znanje paramecija

ako je virus similar influensi katantin ne pomaže, ffs da li čitate išta, katanten ide samo u slučaju velike smrtnosti, u protivnom nema smisla,

Imam li? Da li je bio? Vidi,a nije umro, a star, de ba :mrgreen:
Virus probirljiv jebate :mrgreen:
Apsolutno si u krivu, neki nisu žedni brojeva, dok tebe u isto vrijeme zaboli kurac koliko ih umre u sezoni gripe.
Za nekog sa nikom antikrkan nacin izrazavanja je pricno antinik.
jeza u ledja

#25366 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

U jbt ovaj je neki specijalan slucaj. :D
caros

#25367 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by caros »

Ne samo da je specijalan slučaj nego ima problem da razumije ono što je pročitao plus spama temu i dan i noć. Evo sada se poziva na ad hominem, a to radi čitavu noć. Ne razumijem ni zašto se ulazi u rasprave sa ovakvim pacijentima.
jeza u ledja

#25368 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Mi smo svi ista osoba, sto pitas?

Fino pise sve tu na IP-ju.
Dead Man Walking

#25370 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

Vidim Elon se opet spominje, morel update u svezi s vezom njega? Jel to on nije vise dio Gejcove ekipe i velikog plana? Nista 5G, ozracivanje, sateliti? Ili je to samo gluma za sire narodne mase, da se malo opustimo, pa da nas zaprasi kemtrejlsima?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#25371 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

antikrkan wrote: 14/05/2020 03:20
Velkoski wrote: 14/05/2020 03:14 Haj' sada idi ruši 5g tornjeve :mrgreen:
kao što rekoh, da mi je tvoja pamet pa da se odmorim i vegetiram :mrgreen:
Velkoski wrote: 14/05/2020 03:21 Sretno na novom klonu ajnštajne :mrgreen:
antikrkan wrote: 14/05/2020 03:32 testosteron je čudna stvar, odi upali vampirske ponovo, kalaj se tema za odrasle :mrgreen:
Dobro je smirite se, doci ce neki zeleni i frknut vas :mrgreen:
uglavnomja

#25372 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

index_box wrote: 14/05/2020 00:30

Vjerovali ili ne, kakvo poređenje :roll:
Koronavirus i HIV :-)

pa u oba slucaja nema seksa 'nako, samo u braku :oops: ili sa zastitom

mozda za nekih 7-8 mjeseci pocnemo racunati koliko djece se manje rodilo nego prosle godine
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#25373 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

animals wrote: 13/05/2020 21:11 Nema vise Korone, prohijala sa vihorom..
u subotu pocinje Bundesliga, jebo coronu...
:thumbup:

Prvo je korona shebala fodbal, a sada ce fudbal koronu... :lol: :P
sumirprimus

#25374 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

izmedju tvampa i faucija, pitanje je sad :oops: :lol: :izet:
daddy-kool

#25375 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Vitamin D levels appear to play role in COVID-19 mortality rates
Patients with severe deficiency are twice as likely to experience major complications
https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 121353.htm
Locked