"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bullet Tooth Tony
#25401 Re: "Majstori" parkiranja
Papak se edukuje putem zakonodavne i izvrsne vlasti. I tu lezi problem. Sarajevo ima bruku papaka jer ih niko ne edukuje a za samoedukaciju mentalno nisu sposobni. Jer treba biti mentalno jak pa krenuti od sebe i svog ponasanja.
-
artur morgan
#25402 Re: "Majstori" parkiranja
Ljudi se edukuju u školama, odgajaju u porodici, a vaspitaju....na ulici

- amar1994
#25403 Re: "Majstori" parkiranja
aaa jok to,samo svoje obicaje papansko seljacke treba nametat..Bullet Tooth Tony wrote: ↑12/05/2020 12:40 Papak se edukuje putem zakonodavne i izvrsne vlasti. I tu lezi problem. Sarajevo ima bruku papaka jer ih niko ne edukuje a za samoedukaciju mentalno nisu sposobni. Jer treba biti mentalno jak pa krenuti od sebe i svog ponasanja.
-
UmaX
#25404 Re: "Majstori" parkiranja
U Njemackoj ako si parkirao na regularnom parking mjestu a nisi platio, dobijes samo kaznu.
Al ako si parkirao na mjestu za invalide, odmah ga dizu na pauka, pa ga vracaj, a kazna mogu mislit kolika je.
Al ako si parkirao na mjestu za invalide, odmah ga dizu na pauka, pa ga vracaj, a kazna mogu mislit kolika je.
Last edited by UmaX on 12/05/2020 12:52, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#25405 Re: "Majstori" parkiranja
Ti si beže Babiću sve u vupra, slazem se s tobom.
-
artur morgan
#25406 Re: "Majstori" parkiranja
Ispred zgrade recimo imaš prostor za pješake, djecu, cvijeće, malo igralište i sl. i to su vozači skontali iskoristili da svoje limene stare ljubimce prarkiraju, nakrcali dvadeset auta...grad skonta problem i kaže treba sva auta ukloniti, i onda kućni savjet krene pravit peticiju po zgradi protivi se naravno da se ukolne auta, prijete da će tijelom braniti uklanjenja auta i od stana do stana traže potpise...i ti odbiješ da je potpišeš, i čuješ da te u mahali zovu papkom....tako da papak nije uvijek u negativnom kontekstu 
Sve ovisi ko te zove papkom....ako te zove papak onda jbg....
Sve ovisi ko te zove papkom....ako te zove papak onda jbg....
-
Naslovnica
#25407 Re: "Majstori" parkiranja
Eee drug moj...konektovan wrote: ↑12/05/2020 12:35Odmah da ti kazem, ne pada mi napamet ici i parkirati kilometar od stana ili u drugo naselje, mislim, radije cu biti ppapak..deleted wrote: ↑12/05/2020 11:55Ovdje je fakat postao divlji zapad. Naročito na prilaznoj cesti do parkinga, lijeva traka puna do kontejnera, s desne vise na 2 točka. Pa onda na onoj krivini prije samog parkinga, parkira auto 15m prije parkinga, jer mu je mrsko hodati. Komšija naš dobri. Onaj kantu od auta cijelu zimu drži u pasažu, da mu ne kisne, dođe mu kao garaža. Jesmo postali pogani. Prošlo ljeto redovno zvao policiju, mislim da se nikad nisu pojavili. Ne moze niko reci da u Olimpijskom nema parking mjesta. Eno ga prazan parking ispod okretaljke, ima i dobar parking kod Toplana.Nike af1 white wrote: ↑11/05/2020 11:45
Ono kad si parking papak sa dna kace pa na polupraznom parkingu se parkiras na oznacena mjesta za invalide![]()
Ovo je parking koji pripada mojoj zgradi, ali nadam se, da ce se sad kad je iscrtano sve, pronaci koje mjesto viska. Ovdje se parkiralo odokativno i zauzimalo vise prostora nego sto tteba.
Nisi lud da ideš "kilometar" od stana, normalno, parkiraj na invalidsko mjesto a invalid neka ide kilometar.
Ha ja!
- konektovan
#25409 Re: "Majstori" parkiranja
@Naslovnica
Kod mene invalidi parkiraju na trotoar, ovo zjapi prazno par dana kako je ocrtano.
Kod mene invalidi parkiraju na trotoar, ovo zjapi prazno par dana kako je ocrtano.
-
UmaX
#25410 Re: "Majstori" parkiranja
a divi kucnog savjeta, jesu premazaniartur morgan wrote: ↑12/05/2020 12:54 Ispred zgrade recimo imaš prostor za pješake, djecu, cvijeće, malo igralište i sl. i to su vozači skontali iskoristili da svoje limene stare ljubimce prarkiraju, nakrcali dvadeset auta...grad skonta problem i kaže treba sva auta ukloniti, i onda kućni savjet krene pravit peticiju po zgradi protivi se naravno da se ukolne auta, prijete da će tijelom braniti uklanjenja auta i od stana do stana traže potpise...i ti odbiješ da je potpišeš, i čuješ da te u mahali zovu papkom....tako da papak nije uvijek u negativnom kontekstu
Sve ovisi ko te zove papkom....ako te zove papak onda jbg....![]()
-
Naslovnica
#25411 Re: "Majstori" parkiranja
Znam.konektovan wrote: ↑12/05/2020 13:03 @Naslovnica
Kod mene invalidi parkiraju na trotoar, ovo zjapi prazno par dana kako je ocrtano.![]()
Bio je onaj jedan, meščini sa Ford Ka, stalno na trotoaru, naprijed invalidska. Bude ih još 2-3, sve "invalidi".
Parkiranje na trotoar uz invalidsku nije nikakvo opravdanje, papak on, papak ti.
- konektovan
#25412 Re: "Majstori" parkiranja
Ja ne bjegam od papanske odgovornosti.Naslovnica wrote: ↑12/05/2020 13:07Znam.konektovan wrote: ↑12/05/2020 13:03 @Naslovnica
Kod mene invalidi parkiraju na trotoar, ovo zjapi prazno par dana kako je ocrtano.![]()
Bio je onaj jedan, meščini sa Ford Ka, stalno na trotoaru, naprijed invalidska. Bude ih još 2-3, sve "invalidi".
Parkiranje na trotoar uz invalidsku nije nikakvo opravdanje, papak on, papak ti.![]()
![]()
-
tempuser
#25413 Re: "Majstori" parkiranja
Al samo iza 23h!amar1994 wrote: ↑12/05/2020 12:46aaa jok to,samo svoje obicaje papansko seljacke treba nametat..Bullet Tooth Tony wrote: ↑12/05/2020 12:40 Papak se edukuje putem zakonodavne i izvrsne vlasti. I tu lezi problem. Sarajevo ima bruku papaka jer ih niko ne edukuje a za samoedukaciju mentalno nisu sposobni. Jer treba biti mentalno jak pa krenuti od sebe i svog ponasanja.
-
artur morgan
#25414 Re: "Majstori" parkiranja
Uvijek bili,...za lovu sve radeUmaX wrote: ↑12/05/2020 13:04a divi kucnog savjeta, jesu premazaniartur morgan wrote: ↑12/05/2020 12:54 Ispred zgrade recimo imaš prostor za pješake, djecu, cvijeće, malo igralište i sl. i to su vozači skontali iskoristili da svoje limene stare ljubimce prarkiraju, nakrcali dvadeset auta...grad skonta problem i kaže treba sva auta ukloniti, i onda kućni savjet krene pravit peticiju po zgradi protivi se naravno da se ukolne auta, prijete da će tijelom braniti uklanjenja auta i od stana do stana traže potpise...i ti odbiješ da je potpišeš, i čuješ da te u mahali zovu papkom....tako da papak nije uvijek u negativnom kontekstu
Sve ovisi ko te zove papkom....ako te zove papak onda jbg....![]()
-
UmaX
#25415 Re: "Majstori" parkiranja
Ja bih to sve po kratkom postupku...
I ovdje vidim aute parkirane na trotoaru, al zato cesto vidim i kako im pisu kazne. Pa ti parkiraj...
I ovdje vidim aute parkirane na trotoaru, al zato cesto vidim i kako im pisu kazne. Pa ti parkiraj...
-
Throttle
#25416 Re: "Majstori" parkiranja
E moj konektovani, Cile se crveni ispred tebe 
- konektovan
-
archi_a
#25418 Re: "Majstori" parkiranja
Po kojem su standardu odredili koliko mjesta treba biti za "lica sa potrebama"? Da li su išli prema mjestima prijavka registrovanih lica koja ostvaruju prava kao invalidi ili po nekim eu standardima? Kod mojih, u dijelu naselju npr. odredili su 8 mjesta za invalidska, a ne vidim da ima toliko takvih lica sa naljepnicom u nizu zgrada kojima gravitira parking na koji se ovo pisanje odnosi, niti je naselje u "epicentru", dakle "maksuzija parking". Da li ta mjesta treba da zjape prazna ili da budu "rezervisana" za komšije "bez obraza", na ionako pretrpanom parkingu? 
Imamo jednog "delegata" koji se u međuvremenu "snašao" pa kupio naljepnicu, novi suv i hladno svaki dan izvadi naljepnicu bez ikakve šifre i stavi iznad volana kad parkira. I sretan odšeta. Zdrav ko dren, metroseksualac. Šta ga briga, ima "rezervisano", samo dođe.
Dakle, poenta, ako su već htjeli sve po ps-u na parkinzima u naseljima označiti, trebali su općinski odbori po mjesnim zajednicama napraviti spisak i dati invalidski parking prostor licima koji su dokazani kao lica koja imaju to pravo, sve sa brojem tablica koja lično delegiraju. A ne ovako, samo vadi živce komšiluku. Eto, ja rekoh. Ovo će samo napraviti problem, do sada su svi manje više bili strpljivi i nagodni u komšiluku.
Imamo jednog "delegata" koji se u međuvremenu "snašao" pa kupio naljepnicu, novi suv i hladno svaki dan izvadi naljepnicu bez ikakve šifre i stavi iznad volana kad parkira. I sretan odšeta. Zdrav ko dren, metroseksualac. Šta ga briga, ima "rezervisano", samo dođe.
Dakle, poenta, ako su već htjeli sve po ps-u na parkinzima u naseljima označiti, trebali su općinski odbori po mjesnim zajednicama napraviti spisak i dati invalidski parking prostor licima koji su dokazani kao lica koja imaju to pravo, sve sa brojem tablica koja lično delegiraju. A ne ovako, samo vadi živce komšiluku. Eto, ja rekoh. Ovo će samo napraviti problem, do sada su svi manje više bili strpljivi i nagodni u komšiluku.
- drug_profi
#25419 Re: "Majstori" parkiranja
Kod mene komsija najednom postao invalid otkako su iscrtali mjesta ispred ulaza.
Nikad na autu nije imao oznaku, niti sam primjetio da mu nesto fali. Dapace bio je i poslije rata aktivan u OS. Neki kao moralista, sta li. Docekao vojnu penziju ima bar 5 godina. I sad najednom plava oznaka na sajbi.
Nikad na autu nije imao oznaku, niti sam primjetio da mu nesto fali. Dapace bio je i poslije rata aktivan u OS. Neki kao moralista, sta li. Docekao vojnu penziju ima bar 5 godina. I sad najednom plava oznaka na sajbi.
- vjeshalica
#25420 Re: "Majstori" parkiranja
Jel nuzno mora iskljucivo invalid iz jedne MZ parkirati na parkingu koji je u njegovoj MZ ili opcini?archi_a wrote: ↑12/05/2020 20:11 Po kojem su standardu odredili koliko mjesta treba biti za "lica sa potrebama"? Da li su išli prema mjestima prijavka registrovanih lica koja ostvaruju prava kao invalidi ili po nekim eu standardima? Kod mojih, u dijelu naselju npr. odredili su 8 mjesta za invalidska, a ne vidim da ima toliko takvih lica sa naljepnicom u nizu zgrada kojima gravitira parking na koji se ovo pisanje odnosi, niti je naselje u "epicentru", dakle "maksuzija parking". Da li ta mjesta treba da zjape prazna ili da budu "rezervisana" za komšije "bez obraza", na ionako pretrpanom parkingu?
Moze invalid doci iz Mostara da parkira na Dobrinji na mjesto za invalida.
Osim toga ima toliko mjesta da 5 npr nijenuopce problem
Ovo govorim za Dobrinju...
Poenta je u tiketama oznakama za invalide jer je vec jednom bila diskusija o falsifikovanju istih
Dakle to se moze napraviti
Ko nema ima kazna
Nesto npr kao sto znas da je taxista kad ima TA tablicu
Jer smrdljivi stakor ce sa dupljak tiketom bilo gdje parkieat,
Mostar, Sarajevo, BLuka....samo nek je mjesto
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#25421 Re: "Majstori" parkiranja
prepoznao benefitedrug_profi wrote: ↑12/05/2020 20:43 Kod mene komsija najednom postao invalid otkako su iscrtali mjesta ispred ulaza.
-
Throttle
#25422 Re: "Majstori" parkiranja
Kod mene pred zgradom imaju 2 parking mjesta za invalide koja su ocrtana prema zahtjevima korisnika. Nisam jos nikad vidio da neko drugi parkira osim te dvojice. Ne budi kao konektovan, postuj oznake 
- JavierBosnia
#25423 Re: "Majstori" parkiranja
Po novom gradu su sada svi mislim ocrtani. Postoji li mogucnost da policija dodje i kazni one sto su parkirani na neoznacenim mjestima?
Mnogi parkiraju po starim navikama, na sredini, na prolazima i slično
- Bakir1
-
adodbr
#25425 Re: "Majstori" parkiranja
Obilaze po Dobrinji kaznjavajuJavierBosnia wrote: ↑12/05/2020 22:08 Po novom gradu su sada svi mislim ocrtani. Postoji li mogucnost da policija dodje i kazni one sto su parkirani na neoznacenim mjestima?