"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Bullet Tooth Tony

#25401 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bullet Tooth Tony »

Papak se edukuje putem zakonodavne i izvrsne vlasti. I tu lezi problem. Sarajevo ima bruku papaka jer ih niko ne edukuje a za samoedukaciju mentalno nisu sposobni. Jer treba biti mentalno jak pa krenuti od sebe i svog ponasanja.
artur morgan

#25402 Re: "Majstori" parkiranja

Post by artur morgan »

Ljudi se edukuju u školama, odgajaju u porodici, a vaspitaju....na ulici :-D :-D
amar1994

#25403 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

Bullet Tooth Tony wrote: 12/05/2020 12:40 Papak se edukuje putem zakonodavne i izvrsne vlasti. I tu lezi problem. Sarajevo ima bruku papaka jer ih niko ne edukuje a za samoedukaciju mentalno nisu sposobni. Jer treba biti mentalno jak pa krenuti od sebe i svog ponasanja.
aaa jok to,samo svoje obicaje papansko seljacke treba nametat..
UmaX

#25404 Re: "Majstori" parkiranja

Post by UmaX »

U Njemackoj ako si parkirao na regularnom parking mjestu a nisi platio, dobijes samo kaznu.

Al ako si parkirao na mjestu za invalide, odmah ga dizu na pauka, pa ga vracaj, a kazna mogu mislit kolika je.
Last edited by UmaX on 12/05/2020 12:52, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#25405 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Ti si beže Babiću sve u vupra, slazem se s tobom.
artur morgan

#25406 Re: "Majstori" parkiranja

Post by artur morgan »

Ispred zgrade recimo imaš prostor za pješake, djecu, cvijeće, malo igralište i sl. i to su vozači skontali iskoristili da svoje limene stare ljubimce prarkiraju, nakrcali dvadeset auta...grad skonta problem i kaže treba sva auta ukloniti, i onda kućni savjet krene pravit peticiju po zgradi protivi se naravno da se ukolne auta, prijete da će tijelom braniti uklanjenja auta i od stana do stana traže potpise...i ti odbiješ da je potpišeš, i čuješ da te u mahali zovu papkom....tako da papak nije uvijek u negativnom kontekstu :-D

Sve ovisi ko te zove papkom....ako te zove papak onda jbg.... :-D
Naslovnica

#25407 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

konektovan wrote: 12/05/2020 12:35
deleted wrote: 12/05/2020 11:55
Nike af1 white wrote: 11/05/2020 11:45 Image
Image

Ono kad si parking papak sa dna kace pa na polupraznom parkingu se parkiras na oznacena mjesta za invalide 🤮🤮
Ovdje je fakat postao divlji zapad. Naročito na prilaznoj cesti do parkinga, lijeva traka puna do kontejnera, s desne vise na 2 točka. Pa onda na onoj krivini prije samog parkinga, parkira auto 15m prije parkinga, jer mu je mrsko hodati. Komšija naš dobri. Onaj kantu od auta cijelu zimu drži u pasažu, da mu ne kisne, dođe mu kao garaža. Jesmo postali pogani. Prošlo ljeto redovno zvao policiju, mislim da se nikad nisu pojavili. Ne moze niko reci da u Olimpijskom nema parking mjesta. Eno ga prazan parking ispod okretaljke, ima i dobar parking kod Toplana.
Odmah da ti kazem, ne pada mi napamet ici i parkirati kilometar od stana ili u drugo naselje, mislim, radije cu biti ppapak.. :wink: Ovo je parking koji pripada mojoj zgradi, ali nadam se, da ce se sad kad je iscrtano sve, pronaci koje mjesto viska. Ovdje se parkiralo odokativno i zauzimalo vise prostora nego sto tteba.
Eee drug moj...
Nisi lud da ideš "kilometar" od stana, normalno, parkiraj na invalidsko mjesto a invalid neka ide kilometar. :thumbup:
Ha ja!
artur morgan

#25408 Re: "Majstori" parkiranja

Post by artur morgan »

:thumbup:

To stoji :)
konektovan

#25409 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

@Naslovnica

Kod mene invalidi parkiraju na trotoar, ovo zjapi prazno par dana kako je ocrtano. :mrgreen:
UmaX

#25410 Re: "Majstori" parkiranja

Post by UmaX »

artur morgan wrote: 12/05/2020 12:54 Ispred zgrade recimo imaš prostor za pješake, djecu, cvijeće, malo igralište i sl. i to su vozači skontali iskoristili da svoje limene stare ljubimce prarkiraju, nakrcali dvadeset auta...grad skonta problem i kaže treba sva auta ukloniti, i onda kućni savjet krene pravit peticiju po zgradi protivi se naravno da se ukolne auta, prijete da će tijelom braniti uklanjenja auta i od stana do stana traže potpise...i ti odbiješ da je potpišeš, i čuješ da te u mahali zovu papkom....tako da papak nije uvijek u negativnom kontekstu :-D

a divi kucnog savjeta, jesu premazani
Naslovnica

#25411 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

konektovan wrote: 12/05/2020 13:03 @Naslovnica

Kod mene invalidi parkiraju na trotoar, ovo zjapi prazno par dana kako je ocrtano. :mrgreen:
Znam.
Bio je onaj jedan, meščini sa Ford Ka, stalno na trotoaru, naprijed invalidska. Bude ih još 2-3, sve "invalidi".
Parkiranje na trotoar uz invalidsku nije nikakvo opravdanje, papak on, papak ti. :lol: :kiss:
konektovan

#25412 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Naslovnica wrote: 12/05/2020 13:07
konektovan wrote: 12/05/2020 13:03 @Naslovnica

Znam.
Bio je onaj jedan, meščini sa Ford Ka, stalno na trotoaru, naprijed invalidska. Bude ih još 2-3, sve "invalidi".
Parkiranje na trotoar uz invalidsku nije nikakvo opravdanje, papak on, papak ti. :lol: :kiss:
Ja ne bjegam od papanske odgovornosti. :mrgreen: :thumbup:
tempuser

#25413 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

amar1994 wrote: 12/05/2020 12:46
Bullet Tooth Tony wrote: 12/05/2020 12:40 Papak se edukuje putem zakonodavne i izvrsne vlasti. I tu lezi problem. Sarajevo ima bruku papaka jer ih niko ne edukuje a za samoedukaciju mentalno nisu sposobni. Jer treba biti mentalno jak pa krenuti od sebe i svog ponasanja.
aaa jok to,samo svoje obicaje papansko seljacke treba nametat..
Al samo iza 23h! :D
artur morgan

#25414 Re: "Majstori" parkiranja

Post by artur morgan »

UmaX wrote: 12/05/2020 13:04
artur morgan wrote: 12/05/2020 12:54 Ispred zgrade recimo imaš prostor za pješake, djecu, cvijeće, malo igralište i sl. i to su vozači skontali iskoristili da svoje limene stare ljubimce prarkiraju, nakrcali dvadeset auta...grad skonta problem i kaže treba sva auta ukloniti, i onda kućni savjet krene pravit peticiju po zgradi protivi se naravno da se ukolne auta, prijete da će tijelom braniti uklanjenja auta i od stana do stana traže potpise...i ti odbiješ da je potpišeš, i čuješ da te u mahali zovu papkom....tako da papak nije uvijek u negativnom kontekstu :-D

a divi kucnog savjeta, jesu premazani
Uvijek bili,...za lovu sve rade :wink:
UmaX

#25415 Re: "Majstori" parkiranja

Post by UmaX »

Ja bih to sve po kratkom postupku...

I ovdje vidim aute parkirane na trotoaru, al zato cesto vidim i kako im pisu kazne. Pa ti parkiraj...
Throttle

#25416 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

E moj konektovani, Cile se crveni ispred tebe :mrgreen:
konektovan

#25417 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Throttle wrote: 12/05/2020 18:39 E moj konektovani, Cile se crveni ispred tebe :mrgreen:
Oka nismo sklopili sinoc, vjeruj mi. :mrgreen:
archi_a

#25418 Re: "Majstori" parkiranja

Post by archi_a »

Po kojem su standardu odredili koliko mjesta treba biti za "lica sa potrebama"? Da li su išli prema mjestima prijavka registrovanih lica koja ostvaruju prava kao invalidi ili po nekim eu standardima? Kod mojih, u dijelu naselju npr. odredili su 8 mjesta za invalidska, a ne vidim da ima toliko takvih lica sa naljepnicom u nizu zgrada kojima gravitira parking na koji se ovo pisanje odnosi, niti je naselje u "epicentru", dakle "maksuzija parking". Da li ta mjesta treba da zjape prazna ili da budu "rezervisana" za komšije "bez obraza", na ionako pretrpanom parkingu? :oops:
Imamo jednog "delegata" koji se u međuvremenu "snašao" pa kupio naljepnicu, novi suv i hladno svaki dan izvadi naljepnicu bez ikakve šifre i stavi iznad volana kad parkira. I sretan odšeta. Zdrav ko dren, metroseksualac. Šta ga briga, ima "rezervisano", samo dođe. :D
Dakle, poenta, ako su već htjeli sve po ps-u na parkinzima u naseljima označiti, trebali su općinski odbori po mjesnim zajednicama napraviti spisak i dati invalidski parking prostor licima koji su dokazani kao lica koja imaju to pravo, sve sa brojem tablica koja lično delegiraju. A ne ovako, samo vadi živce komšiluku. Eto, ja rekoh. Ovo će samo napraviti problem, do sada su svi manje više bili strpljivi i nagodni u komšiluku.
drug_profi

#25419 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Kod mene komsija najednom postao invalid otkako su iscrtali mjesta ispred ulaza.
Nikad na autu nije imao oznaku, niti sam primjetio da mu nesto fali. Dapace bio je i poslije rata aktivan u OS. Neki kao moralista, sta li. Docekao vojnu penziju ima bar 5 godina. I sad najednom plava oznaka na sajbi.
vjeshalica

#25420 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vjeshalica »

archi_a wrote: 12/05/2020 20:11 Po kojem su standardu odredili koliko mjesta treba biti za "lica sa potrebama"? Da li su išli prema mjestima prijavka registrovanih lica koja ostvaruju prava kao invalidi ili po nekim eu standardima? Kod mojih, u dijelu naselju npr. odredili su 8 mjesta za invalidska, a ne vidim da ima toliko takvih lica sa naljepnicom u nizu zgrada kojima gravitira parking na koji se ovo pisanje odnosi, niti je naselje u "epicentru", dakle "maksuzija parking". Da li ta mjesta treba da zjape prazna ili da budu "rezervisana" za komšije "bez obraza", na ionako pretrpanom parkingu? :oops:
Imamo jednog "delegata" koji se u međuvremenu "snašao" pa kupio naljepnicu, novi suv i hladno svaki dan izvadi naljepnicu bez ikakve šifre i stavi iznad volana kad parkira. I sretan odšeta. Zdrav ko dren, metroseksualac. Šta ga briga, ima "rezervisano", samo dođe. :D
Dakle, poenta, ako su već htjeli sve po ps-u na parkinzima u naseljima označiti, trebali su općinski odbori po mjesnim zajednicama napraviti spisak i dati invalidski parking prostor licima koji su dokazani kao lica koja imaju to pravo, sve sa brojem tablica koja lično delegiraju. A ne ovako, samo vadi živce komšiluku. Eto, ja rekoh. Ovo će samo napraviti problem, do sada su svi manje više bili strpljivi i nagodni u komšiluku.
Jel nuzno mora iskljucivo invalid iz jedne MZ parkirati na parkingu koji je u njegovoj MZ ili opcini?
Moze invalid doci iz Mostara da parkira na Dobrinji na mjesto za invalida.
Osim toga ima toliko mjesta da 5 npr nijenuopce problem
Ovo govorim za Dobrinju...
Poenta je u tiketama oznakama za invalide jer je vec jednom bila diskusija o falsifikovanju istih
Dakle to se moze napraviti
Ko nema ima kazna
Nesto npr kao sto znas da je taxista kad ima TA tablicu

Jer smrdljivi stakor ce sa dupljak tiketom bilo gdje parkieat,
Mostar, Sarajevo, BLuka....samo nek je mjesto
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#25421 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

drug_profi wrote: 12/05/2020 20:43 Kod mene komsija najednom postao invalid otkako su iscrtali mjesta ispred ulaza.
Nikad na autu nije imao oznaku, niti sam primjetio da mu nesto fali. Dapace bio je i poslije rata aktivan u OS. Neki kao moralista, sta li. Docekao vojnu penziju ima bar 5 godina. I sad najednom plava oznaka na sajbi.
prepoznao benefite :D
Throttle

#25422 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Kod mene pred zgradom imaju 2 parking mjesta za invalide koja su ocrtana prema zahtjevima korisnika. Nisam jos nikad vidio da neko drugi parkira osim te dvojice. Ne budi kao konektovan, postuj oznake :lol:
JavierBosnia

#25423 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

Po novom gradu su sada svi mislim ocrtani. Postoji li mogucnost da policija dodje i kazni one sto su parkirani na neoznacenim mjestima?
Mnogi parkiraju po starim navikama, na sredini, na prolazima i slično
Bakir1

#25424 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bakir1 »

Throttle wrote: 12/05/2020 21:23 Ne budi kao konektovan, postuj oznake :lol:
On se osjećao tako u datom trenutku sta mahanisete :mrgreen:
adodbr

#25425 Re: "Majstori" parkiranja

Post by adodbr »

JavierBosnia wrote: 12/05/2020 22:08 Po novom gradu su sada svi mislim ocrtani. Postoji li mogucnost da policija dodje i kazni one sto su parkirani na neoznacenim mjestima?
Mnogi parkiraju po starim navikama, na sredini, na prolazima i slično
Obilaze po Dobrinji kaznjavaju
Locked