Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Onaj vaš poljev ima šmek da umreš. Ja da podignem donji dio lepine, raspade se, ne moš' donijet do usta.
Kod nas je somun, somun, i treba da je tanak
Draga moja, nisi ti otišla na prava mjesta da probaš tuzlanski ćevap.
Somun vam je ko' flis papir, bukvalno možeš vidjeti kroz njega.
Sad prećeruješ.
A idući put vala ću u onu gradsku nešto, eto tu kobajagi najbolji. Vidjećemo.
Doduše, ništa je šmek tuzlanskog poljeva spram travničkih ćevapa, čitav dan svako pola sata sam prala ruke ... džaba.
Gradska česma. Da, tu su solidni, u Play-u gore na brčanskoj malti u blizini mene su još bolji, a i u Sarajci na bulevaru mi nisu
loši. Može ti se sviđati ili ne sviđati naš poljev (shvatam da je stvar ukusa i preferencije), ali za naš ćevap vala ne možeš ništa reći.
Svemirski brod za sarajevski.
Draga moja, nisi ti otišla na prava mjesta da probaš tuzlanski ćevap.
Somun vam je ko' flis papir, bukvalno možeš vidjeti kroz njega.
Sad prećeruješ.
A idući put vala ću u onu gradsku nešto, eto tu kobajagi najbolji. Vidjećemo.
Doduše, ništa je šmek tuzlanskog poljeva spram travničkih ćevapa, čitav dan svako pola sata sam prala ruke ... džaba.
Gradska česma. Da, tu su solidni, u Play-u gore na brčanskoj malti u blizini mene su još bolji, a i u Sarajci na bulevaru mi nisu
loši. Može ti se sviđati ili ne sviđati naš poljev (shvatam da je stvar ukusa i preferencije), ali za naš ćevap vala ne možeš ništa reći.
Svemirski brod za sarajevski.
Gradska česma znam đe je.
To dalje mi se ne hoda i ne traži
Pa nije samo ćevap bitan, nego ful dojam, ćevap, lepina, sve.
moonca wrote: ↑11/05/2020 18:16
Mislim da je vani i ako radi-- ako, nema dovoljno da zivi -lifestyle- koji je s njim imala, mora dodavati.. .
Da, ako ona ima znacajno manje, gleda se da bude priblizno...
Ali ne ono americko, voza ferarija, nego da moze zadrzati stan, auto...mada se i ona moze toga odreci...a i muz to moze traziti od zene, ako ona vise zaradjuje..bukvalno su jednaki...ali malo je tih sa bas velikom razlikom u prihodima, uglavnom se nadju slicni.
Nažalost...istina je. Negdje može proći i sa kiselom vodom umjesto sode.
I ne volim suh somun i gotovo. A i tanak je, dvije korice, nije ko' lepina kod nas.
Znači molim te ...
Onaj vaš poljev ima šmek da umreš. Ja da podignem donji dio lepine, raspade se, ne moš' donijet do usta.
antikrkan wrote: ↑11/05/2020 21:21
Zašto sa sodom? Svi saraj čevapi su ionako puni sode
Zenički, s druge strane...e to su čevapi
Od svih ćevapa koje sam probala po Bosni, Kod Bešlića su bili naj-bo-lji
Da da
A tek kod Rasima, nekada davno, to su bili čevapi, nikad ih nitko nije bolje napravio
rezime, svaki čevap je bolji od bilo kojeg čevapa u Sarajevu
zašto sam na temi ženidbe i razvoda i pričam o čevapima
Od svih ćevapa koje sam probala po Bosni, Kod Bešlića su bili naj-bo-lji
Da da
A tek kod Rasima, nekada davno, to su bili čevapi, nikad ih nitko nije bolje napravio
Bolje nego da pričaš o ženidbi i razvodu.
Vi još o ćevapima?
I samo da se zna - somun je somun, treba da je skroz tanak. A lepina je lepina. Nisu isti proizvodi. Slično se prave, ali se različito peku. Ima i u Sarajevu lepina, ali ih ne prodajemo pod nazivom somun.
Btw, ako ovako nastavite, razvest ćete se na forumu i bez vjenčanja.
Da da
Vi još o ćevapima?
I samo da se zna - somun je somun, treba da je skroz tanak. A lepina je lepina. Nisu isti proizvodi. Slično se prave, ali se različito peku. Ima i u Sarajevu lepina, ali ih ne prodajemo pod nazivom somun.
Vi još o ćevapima?
zar nije ispravno - lepinja?
Viđala sam i jednu i drugu varijatnu - isto kao ono istočna i zapadna.
Eh, sad, koja bi bila ispravnija - pojma nemam.
Veigar wrote: ↑07/05/2020 13:24
Ne, ja želim raspravu o tome da li su muškarci i žene ravnopravni pred zakonom, pred bogom znamo da jesu, kako situacija ide ispada da nisu, jer uvijek jedan od spolova iskorištava rupe u zakonu da sebi priskrbi određeni interes, danas tu ulogu negativca preuzimaju žene od muškaraca stoga i potreba mijenjanja porodičnog zakona.
Nisu ravnopravni pred zakonom. Uzeću kao primjer npr. reproduktivna prava muškaraca.
1. Žena hoće da abortira, a muškarac hoće da zadrži dijete - njena riječ je glavna i on biva oštećen što može stvoriti i traumu kod njega.
2. Žena neće da abortira, a muškarac neće da zadrži dijete - njena riječ je glavna, a on nema pravo da se odrekne očinstva i mora plaćati alimentaciju.
Bez obzira što je za stvaranje djeteta potrebno dvoje muškarac je zakinut u oba slučaja. Pravedno bi bilo u slučaju da se muškarac može odreći očinstva i alimentacije u roku u kojem, u obrnutom slučaju, žena ima pravo da abortira. To što je žensko tijelo izabrano za rađanje djece pitajte Boga, neko drugo božanstvo ili Christophera Hitchensa ako se sretnete nakon smrti.
opet pises o ovome, ne odustajes
oboje su odgovorni za pravljenje djeteta , ali trudnoca i abortus kao opcije nisu uopce lagana odluka za zene, a sumnjam da da ce muskrac biti istraumatiziran jer je zena odlucila na abortus , ipak, to jeste primarno pravo zene , ma kako to tebi izgledalo nepravedno
ne moze muskrac traziti od zene da abortira jer ne zeli djete daj se malo urazumi cigareto
Da da
Vi još o ćevapima?
Poenta je da su ćevapi bolji sa lepinom...i poljevom. I naravno tuzlanski ćevapi > sarajevski ćevapi.