Što je najgore, nisu više ni tajni......ne haju za tajnost kad vide da nas mogu hebati kako hoće
SDA-All about
- piupiu
#47302 Re: SDA-All about
Fikret = narodni heroj.RunnerX wrote: ↑11/05/2020 13:28Prebacuje na Salčina.Izetbegović za N1 o aferi Respiratori: Napravljena greška na sjednici Vlade FBiH
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za N1 je komentarisao aferu respiratoru. Poručio je kako su se zemlje borile da ih dobiju, da su tu bile uključene i tajne službe - te da je bio heroj nacije onaj ko nabavi 80-100 respiratora. Poručio je kako tim slučajem treba da se bave pravosudni organi i da on ne želi da donosi sud.
On je ponovio stav SDA koji je ranije iznesen o aferi "Respiratori" da procesi nabavki moraju biti javni i transparentni, kako bi se ostvarila potrebna konkurencija.
"Mogu reći da je napravljena greška na sjednici Vlade FBiH kada direktor Agencije za javne nabavke nije dovoljno čvrsto stao iza ovih pozicija, nego je amnestirao ustvari jedno olako ustupanje poslova i davanje vršenja nabavki na nedovoljno transparentan način. Moraju se poštovati procedure, mora postojati konkurencija. Postupci mogu biti skraćeni, ali nikako na način da se ne zna šta se radi", izjavio je Izetbegović.
Učesnici sjednice Vlade FBiH se sve češće izmiču od sjednice i onoga što su rekli, a zabilježeno je stenogramima, da li je posrijedi izbjegavanje odgovornosti?
"Pa znate, u ono vrijeme fokus je bio da se zaustavi pandemija, da se nabave respiratori, da se nabavi potrebna oprema. Ljudi su ohrabrivali na sjednici da nije važno koliko šta košta. Bila je otimačina u svijetu, tajne službe su se borile za to da zemlje dobiju respiratore, bili ste spasilac nacije kada nabavite nekih 80 ili 100 respiratora i opreme. Onda kada je vrijeme prošlo, kada se stišala pandemija, kada je postalo očigledno da su se neke greške napravile - onda su svi počeli da izmiču", izjavio je Izetbegović za N1.
Istakao je kako nije trebalo davati instrukcije i tumačenja kakva su neki davali na sjednici Vlade FBIH.
"Zbrzavalo se, žurilo se, da se jedan dio potreba zadovolji. Zaboravljalo se da postoje zakoni i procedure. Preostaje da prepustimo istragama da utvrde šta se dešavalo i da li su greške napravljene. Nije moje da presuđujem unaprijed. Ne treba padati u novu greškui. Pravosudna struka neka kaže svoje, da ne bih bio ja taj koji će suditi unaprijed", poručio je Izetbegović za N1.
Ovo je samo dio razgovora sa liderom SDA. Kompletan intervju pogledajte u emisiji Dan uživo na N1 koja se emituje od 16:00 sati.
![]()
-
kritikos
#47303 Re: SDA-All about
Pošto se previše zatalasalo, krenulo se lagano u legalizaciju kriminala od strane tužilaštva. Ko će se kladiti da neće biti dovoljno dokaza, da će biti odbijanja dokaza zbog greške u procedurama, da će se proces otegnuti na nekoliko godina koji će dovesti do oslobađajuće presude, ili odbacivanja sluačaja ili eventualno neke simbolične kazne aka uslovno????
- emigrazione
#47304 Re: SDA-All about
Četnici su mala maca za ove dušmane, sjeme im se zatrlo sve i jednom
-
lacrima
#47305 Re: SDA-All about
Jel i onaj jado sto je lezao radi tri metra drva, jel i on zaboravio na propise?RunnerX wrote: ↑11/05/2020 13:28Prebacuje na Salčina.Izetbegović za N1 o aferi Respiratori: Napravljena greška na sjednici Vlade FBiH
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za N1 je komentarisao aferu respiratoru. Poručio je kako su se zemlje borile da ih dobiju, da su tu bile uključene i tajne službe - te da je bio heroj nacije onaj ko nabavi 80-100 respiratora. Poručio je kako tim slučajem treba da se bave pravosudni organi i da on ne želi da donosi sud.
On je ponovio stav SDA koji je ranije iznesen o aferi "Respiratori" da procesi nabavki moraju biti javni i transparentni, kako bi se ostvarila potrebna konkurencija.
"Mogu reći da je napravljena greška na sjednici Vlade FBiH kada direktor Agencije za javne nabavke nije dovoljno čvrsto stao iza ovih pozicija, nego je amnestirao ustvari jedno olako ustupanje poslova i davanje vršenja nabavki na nedovoljno transparentan način. Moraju se poštovati procedure, mora postojati konkurencija. Postupci mogu biti skraćeni, ali nikako na način da se ne zna šta se radi", izjavio je Izetbegović.
Učesnici sjednice Vlade FBiH se sve češće izmiču od sjednice i onoga što su rekli, a zabilježeno je stenogramima, da li je posrijedi izbjegavanje odgovornosti?
"Pa znate, u ono vrijeme fokus je bio da se zaustavi pandemija, da se nabave respiratori, da se nabavi potrebna oprema. Ljudi su ohrabrivali na sjednici da nije važno koliko šta košta. Bila je otimačina u svijetu, tajne službe su se borile za to da zemlje dobiju respiratore, bili ste spasilac nacije kada nabavite nekih 80 ili 100 respiratora i opreme. Onda kada je vrijeme prošlo, kada se stišala pandemija, kada je postalo očigledno da su se neke greške napravile - onda su svi počeli da izmiču", izjavio je Izetbegović za N1.
Istakao je kako nije trebalo davati instrukcije i tumačenja kakva su neki davali na sjednici Vlade FBIH.
"Zbrzavalo se, žurilo se, da se jedan dio potreba zadovolji. Zaboravljalo se da postoje zakoni i procedure. Preostaje da prepustimo istragama da utvrde šta se dešavalo i da li su greške napravljene. Nije moje da presuđujem unaprijed. Ne treba padati u novu greškui. Pravosudna struka neka kaže svoje, da ne bih bio ja taj koji će suditi unaprijed", poručio je Izetbegović za N1.
Ovo je samo dio razgovora sa liderom SDA. Kompletan intervju pogledajte u emisiji Dan uživo na N1 koja se emituje od 16:00 sati.
![]()
-
DonieBrasco
#47306 Re: SDA-All about
Nema kriminala, korupcije, nepotizma u ovoj stranci, ne lazite narod.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sin-sef ... /200511100
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sin-sef ... /200511100
- nosara
#47307 Re: SDA-All about
expert za agdu... 
- JThomas
#47308 Re: SDA-All about
pa što ne radi za katarce za milione.
a glupo pitanje, pa patriota. neće drugim državama da pomaže kad može svojoj.
a glupo pitanje, pa patriota. neće drugim državama da pomaže kad može svojoj.
- Prpa.ba
#47309 Re: SDA-All about
E krasno. Taman nam se danas na forum vratilo par istaknutih SDA-ovaca da nas priupitaju o kriminalu NiP-a i SDP-a, i sad opet moraju u rupe.. 
-
Sociolog
#47310 Re: SDA-All about
Evo Bakira na N1...pogubljen tip
Znali ste za misu ...najkasnije od 18/19 januara i prije zemljotresa u Zagrebu,niste vjerovali da ce ovi ici do kraja...
Znali ste za misu ...najkasnije od 18/19 januara i prije zemljotresa u Zagrebu,niste vjerovali da ce ovi ici do kraja...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#47311 Re: SDA-All about
Pa oni su ih pozvali da odrze misu kako bi imalu zabavu za sire narodne mase. Oa imas i clanak gdje je skaka pruzao podrsku misi a sad kao poziva da se to otkaze.
Sta mislis zasto se sda bas sad aktivirala?
Valja malo siriti medjunacionalnu mrznju kako bi se skrenula tema sa visemilionskih kriminala i nepotizma.
Njihov partner hdz je vec poceo sa saopstenjima u vezi ovoga. Ide par dana prepucavanja
-
sumirprimus
-
Sociolog
#47313 Re: SDA-All about
Meni je drug iz Dalmacije,koji je teolog ovo rekao u januaru..niko mi nije vjeeovao..poslao mail par portala i novinara..niko mi nije vjerovao,otvorio temu ovdje..1 zakljucali je kao nebulozu,neprovjereno..sad kad se saznalo 5 do 12...svi bruje o tome..izvrsni direktor wrote: ↑11/05/2020 17:39Pa oni su ih pozvali da odrze misu kako bi imalu zabavu za sire narodne mase. Oa imas i clanak gdje je skaka pruzao podrsku misi a sad kao poziva da se to otkaze.
Sta mislis zasto se sda bas sad aktivirala?
Valja malo siriti medjunacionalnu mrznju kako bi se skrenula tema sa visemilionskih kriminala i nepotizma.
Njihov partner hdz je vec poceo sa saopstenjima u vezi ovoga. Ide par dana prepucavanja
Sta reci koju poruku poslat
-
DonieBrasco
#47314 Re: SDA-All about
Bakri hladno rece da su Fikret i Solak narodni heroji.
-
kritikos
#47315 Re: SDA-All about
Pa šta je pogriješio?
SDA = Narodna stranka, narod zna, snaga naroda.
Odradili su posao u interesu stranke spremni i sudski zaginuti. Za SDA oni su heroji, a pošto je SDA narodna, onda je logično i da su narodni heroji.
- dembele
#47317 Re: SDA-All about
Kvote na William Hill za dolazak preostalih 20 ventilatora:
Dolaze-----------------19.50
Ne dolaze--------------1.03
Dolaze-----------------19.50
Ne dolaze--------------1.03
-
Trebam te
#47318 Re: SDA-All about
Koja sramota!? - nije valjda toliko glup
Ocigledno gleda da povali Dzenana Salcina
-
kritikos
- RunnerX
#47320 Re: SDA-All about
E pa zeleni, ovo je izgleda prevelika afera i za vaš ukus...
Djeluje mi kao da INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO...
Djeluje mi kao da INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO...
- drug_profi
#47321 Re: SDA-All about
Nebitan je RIS trenutno. Kazem ti da sam u Peniju kupio pocetkom marta dvije FFP2 maske za oko 4,50 marke komad.
Kasnije sam vidio da ih je bilo i u Adazalu jos jeftinijih.
3M proizvođač.
Sve je to najednom nestalo sa polica da bi se kasnije pojavilo sa ciframa od 15 i vise maraka po komadu.
E ako sam ja pocetkom marta kad se pojavio prvi zarazeni u BiH znao da ce mi maska trebati, kako nisu znali oni koji su i odredili obavezu da svako ima masku?
- JThomas
#47322 Re: SDA-All about
- Haris.ba
- JThomas
#47324 Re: SDA-All about
sve šeldoni, ali sa dimenzijom društvene odgovornosti, pa hoće domovini da pomognu.
- emigrazione