Del_Boy1 wrote: ↑10/05/2020 19:12
fusion_ba wrote: ↑10/05/2020 18:37
kakaljin wrote: ↑10/05/2020 18:33
Evo ja imam moja tv optiku i koristim HBO GO, kodi, netflix pa opet ne potrosim ni priblizno 100 GB, tako da uopste ne bi trebalo ovo predstavljati problem jer su oni ovo vjerovatno stavili na osnovu statistike koju imaju od potrosnje.
Ne znam meni to izgleda malo. Samo HBO GO, Netflix i YouTube na TV mi dnevno pojedu oko 5 GB, s tim da je sve na najvecem protoku. Plus ostali uredjaji. Mislim ko voli nek izvoli, sigurno ima ljudi kojima je dovoljno, to ne sporim
Ovo bezicno mi je nekako solucija ako nema bas nikakve druge opcije
Gledaj kako moji troše, preko 300 GB i to 99% na youtube.
Youtube radi na tv-u po 4-5 sati dnevno. Ostalno standradno koristenje. Ovo je sad u ovo vrijeme kada smo svi kući, kad svi redovno rade, idu u vrtiće i ostalo, 100 GB bude mjesečno.
3,3 GB saobraćaja dnevno nije malo. I prosječnom korisniku može biti 100 GB. Zahtjevnim korisnicima ne može, niti je za njih usluga NetFlatGo.
allem_77 wrote: ↑12/05/2020 11:13
ing-ecc wrote: ↑12/05/2020 11:01
Jel taj nacelnik (odakle god je) napisao ikad ikakvo pismo prema BHT?
Ne znam za načelnika, ali ja sam se žalio. Navodno su obećali nešto uraditi 2021. godine. Iako sam se žalio 2019. godine.
Nadam se da neće slagati?
Odgovor sam već postavljao na ovu temu.
Oni jasno znaju koliko koja BS generiše saobrćaja u kB, koliko poziva, koliko mobilnih uređaja bude načeno, i tonu statističkih podataka. I prema tome se određuju prioriteti baznih stanica na kojima se širi 4G mreža.
Ni kod mene na vikendici trenutno nema 4G, što je meni očekivano, jer je to područje rijetko naseljeno, i sveukupno ne generiše veliki promet. Mislim da BHT ima oko 1200-1300 baznih stanica, možda neko ima tačan podatak ovdje, a preko 600 su pustili 4G mrežu u toj prvoj fazi. Koliko su u međuvremenu ne znam.
Način da ti BS skoči u priritetu je da ti i komšije sve više pokušavate surfati i opterećujete tu BS, i samim time ona skače u listi prioriteta. A ovo SDP, načelnik, ništa to... Ili da pošaljete veći broj zahtjeva sa uslugama bazniranim na NetFlat Go.