Fikret (srebrena malina) i respiratori
- Billy The Pljuc
#2826 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nema ovdje restarta barem te vrste o kojoj ti pišeš a ni ovaj "demokratski" ne može zaživjeti i imati rezultate dugi niz godina.
Za prvu vrstu restarta treba kritična masa na ulicama i istjerivanje bagre lopovske napolje iz fotelja i vila napravljenih od tuđih para, treba da izgore i oni i te zgrade gdje stoluju i gdje se kriju a što znači da trebaju mrtve glave pasti a pale bi na obje strane. To se vjerujem neće desiti.
Druga vrsta restarta je bolnija i dugotrajnija, patnja al' nije rahat, da se izboriš treba nam neko ispravan a ovdje niko ispravan nije. Aparat golem, pregolem, oni uvezani, izađeš i glasaš, oni namjeste izbore. Konačno nekad uspiješ malo da ih potisneš a oni se uvežu sa tvojim dotadašnjim saborcima i opet te jebu i tako prolaze godine i generacija za generacijom, vladajuća kasta i stoka sitnog zuba koja im služi. Hipotetski možda ih nekad i nadvladaš u budućnosti i doneseš zakone, dođe "država" da vrati narodu narodno, odakle ti - ostavio mi babo, šta ja znam otkud njemu, otimati ne možeš a i da otmeš opet mrtva glava treba pasti.
Što neko napisa maloprije mi smo stoka, na sve tri strane ja bih dodao. Ne zaslužujemo mi državu i treba nas raseliti, a gle čuda - čim smo u uređenijem sistemu sa kakvom takvom vladavinom prava mi smo drugi ljudi, bolji ja bih rekao al' se jebiga na svom gruntu nit' znamo ponašati, nit' razmišljati nit' izgraditi nešto da bi nam bilo bolje.
Ovakva kakva je BiH će se neminovno ugasiti, ovo neće i ne može vječno trajati, do tada će se oni sretniji ispaliti vani a ono malo jada što ostane neće moći podmiriti apetite vladajućih kasti a one bez stoke sitnog zuba ne mogu opstati i slijedi urušavanje "sistema".
Volio bih da griješim u svojim razmišljanjima, brz izlazak iz mulja nije moguć tek tako, što me neko upita od forumaša a šta dalje da ih silom smijeniš?
Za prvu vrstu restarta treba kritična masa na ulicama i istjerivanje bagre lopovske napolje iz fotelja i vila napravljenih od tuđih para, treba da izgore i oni i te zgrade gdje stoluju i gdje se kriju a što znači da trebaju mrtve glave pasti a pale bi na obje strane. To se vjerujem neće desiti.
Druga vrsta restarta je bolnija i dugotrajnija, patnja al' nije rahat, da se izboriš treba nam neko ispravan a ovdje niko ispravan nije. Aparat golem, pregolem, oni uvezani, izađeš i glasaš, oni namjeste izbore. Konačno nekad uspiješ malo da ih potisneš a oni se uvežu sa tvojim dotadašnjim saborcima i opet te jebu i tako prolaze godine i generacija za generacijom, vladajuća kasta i stoka sitnog zuba koja im služi. Hipotetski možda ih nekad i nadvladaš u budućnosti i doneseš zakone, dođe "država" da vrati narodu narodno, odakle ti - ostavio mi babo, šta ja znam otkud njemu, otimati ne možeš a i da otmeš opet mrtva glava treba pasti.
Što neko napisa maloprije mi smo stoka, na sve tri strane ja bih dodao. Ne zaslužujemo mi državu i treba nas raseliti, a gle čuda - čim smo u uređenijem sistemu sa kakvom takvom vladavinom prava mi smo drugi ljudi, bolji ja bih rekao al' se jebiga na svom gruntu nit' znamo ponašati, nit' razmišljati nit' izgraditi nešto da bi nam bilo bolje.
Ovakva kakva je BiH će se neminovno ugasiti, ovo neće i ne može vječno trajati, do tada će se oni sretniji ispaliti vani a ono malo jada što ostane neće moći podmiriti apetite vladajućih kasti a one bez stoke sitnog zuba ne mogu opstati i slijedi urušavanje "sistema".
Volio bih da griješim u svojim razmišljanjima, brz izlazak iz mulja nije moguć tek tako, što me neko upita od forumaša a šta dalje da ih silom smijeniš?
- MorningStar
#2827 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sve su regularne te pare , neregularan je nacin kako se doslo do njih, a dok se utvrdi da je kriv za nesto pare dignute sa racuna, ili prebacene preko bog zna koliko zemalja i banaka na racune drugih osoba firmi jer nitko ne moze zabraniti ti da prebacujes pare gdje ti je volja i placas fiktivne usluge naprimjer i slicno da imas izgovor zasto su prebacene. Eno blokirali su milion na racunu maline a trebalo im je koliko od kad se saznalo za mucenje ? Do sada je vecina tih para sto su potkacili preko ugovora otislo ko zna gdje i to regularno.
A pazi sada veoma je tesko dokazati ovom iz maline da je kriv za nesto - on je prodao nesto po cijeni i uslovima koje je fucz raspisao. Moraju dokazati da je bio dogovor da se stimalo i tako - mnogo lakse im je poklopiti odgovorne u fucz za potpisivanje stetnih ugovora a ovaj iz maline je samo prakticki ponudio tako da ....
Last edited by MorningStar on 10/05/2020 23:44, edited 1 time in total.
-
joe_black
#2828 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Svaka cast covjeku, ako Bog da sutra, najdalje prekosutra sam u Brezi i pokusacu doci do istog...ovako_onako wrote: ↑10/05/2020 23:29Nije jadnik znao da mu je sila bakir .... jbgfreelancerusk wrote: ↑10/05/2020 22:45DonieBrasco wrote: ↑10/05/2020 22:15
Pojedinici u ovom slucaju ovi degenerici imenom i prezimenom, politicke stranke, uljebi tih stranaka, ovce, poltroni bacaju takvu ljagu na kompletan narod.
Dok je u Bosni ljudi kao Mustafe, vrijedi se boriti za ovaj narod, za ovo malo države što nam je ostalo...
Kako je kazao rahmetli Alija: "Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se. Mi se nećemo umoriti.", ko bi pomislio da će najveće i najsnažnije sile koju nasrću na Bosnu i na ovaj narod biti upravo oni koji se kite ljiljanima i idu na džumu. Haram im bilo. Ali neka, valja Fikretu, Solaku, Fadilu... i sličnim "muslimanima" Bosne na sudnjem danu Mustafi gledati u oči. Idu u isti koš smetljišta historije, kao i četnici i ustaše. A Bosne će biti.
-
Johnny_x
#2829 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Mustafa vozi X5(provjeren info), pa ti vidi. Mi se svi trebamo boriti da nam djeca dobijaju što bolje obrazovanje, formalno i neformalno, jer tek kad nam ljudi budu dovoljno obrazovani tad će nam krenuti na bolje. I trebamo nekad preći preko svog ega, shvatiti kada smo pogriješili, ne tjerati inat, to je nešto što zna kočiti običnog čovjeka, kada ne želi da vidi svoje vlastite greške, znamo da smo u nećemu pogriješili ali opet tjeramo neki inat.freelancerusk wrote: ↑10/05/2020 22:45DonieBrasco wrote: ↑10/05/2020 22:15Pojedinici u ovom slucaju ovi degenerici imenom i prezimenom, politicke stranke, uljebi tih stranaka, ovce, poltroni bacaju takvu ljagu na kompletan narod.
Dok je u Bosni ljudi kao Mustafe, vrijedi se boriti za ovaj narod, za ovo malo države što nam je ostalo...
Kako je kazao rahmetli Alija: "Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se. Mi se nećemo umoriti.", ko bi pomislio da će najveće i najsnažnije sile koju nasrću na Bosnu i na ovaj narod biti upravo oni koji se kite ljiljanima i idu na džumu. Haram im bilo. Ali neka, valja Fikretu, Solaku, Fadilu... i sličnim "muslimanima" Bosne na sudnjem danu Mustafi gledati u oči. Idu u isti koš smetljišta historije, kao i četnici i ustaše. A Bosne će biti.
- O'zone
- Globalni moderator
#2830 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A zamisli na period od rata na ovamoDonieBrasco wrote: ↑10/05/2020 22:10 Za ova tri mjeseca su toliko novca pokrali da sutra mogu u penziju da do kraja zivoga zive kao bogovi, da se pisaju po svakome i svemu, da rade sta god hoce.
-
zigzag
#2831 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A bila je lijepa prilika 2014.Billy The Pljuc wrote: ↑10/05/2020 23:19 Nema ovdje restarta barem te vrste o kojoj ti pišeš a ni ovaj "demokratski" ne može zaživjeti i imati rezultate dugi niz godina.
Jedini put kad su svi političari imali strah u očima.
I tad su rekli, šta god treba da uradimo uradićemo.
Kasnije su se već "konsolidovali".
I sad bi najbolje rješenje bilo "paljevina zakona" kad već nema "vladavine zakona".
Ali to bi prije uradila administracija na budžetu kada bi im smanjili platu za 30% nego obični narod koji preživljava od svog rada. Takvi koji preživljavaju od svog rada nemaju luksuz protestvovati i praviti revolucije tražeći pravdu i pravnu državu.
-
emirolini
#2832 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Oni uopste nemaju pravu sliku o prosjecnoj realnosti normalnog covjeka. Toliko su pustili korjenje u tim talovima i u cinjenici da im svako ljubi dupe za usluge. Iz jednog odbora u drugi. I zato ona prica o ukidanju kantona ne pije vode ni kod jedne stranke, a sve stranke su iste, samo se saltaju iz jedne u drugu. Sve isti ljudi.O'zone wrote: ↑10/05/2020 23:50A zamisli na period od rata na ovamoDonieBrasco wrote: ↑10/05/2020 22:10 Za ova tri mjeseca su toliko novca pokrali da sutra mogu u penziju da do kraja zivoga zive kao bogovi, da se pisaju po svakome i svemu, da rade sta god hoce.
-
emirolini
#2833 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Za silu nam je potrebna i Banja Luka. Sjecam se protesta 2014. kada su u BL-i trebali izaci, i nisu.
Odmah tada je SDA ubacila svoje kriminalce koji su poceli paliti i udarati tako da je se narod odmaknuo.
Odmah tada je SDA ubacila svoje kriminalce koji su poceli paliti i udarati tako da je se narod odmaknuo.
-
poostar
#2834 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Dzaba ti sto fakulteta ako ne postoji vladavina zakona odnosno pravna država.Johnny_x wrote: ↑10/05/2020 23:49Mustafa vozi X5(provjeren info), pa ti vidi. Mi se svi trebamo boriti da nam djeca dobijaju što bolje obrazovanje, formalno i neformalno, jer tek kad nam ljudi budu dovoljno obrazovani tad će nam krenuti na bolje. I trebamo nekad preći preko svog ega, shvatiti kada smo pogriješili, ne tjerati inat, to je nešto što zna kočiti običnog čovjeka, kada ne želi da vidi svoje vlastite greške, znamo da smo u nećemu pogriješili ali opet tjeramo neki inat.freelancerusk wrote: ↑10/05/2020 22:45DonieBrasco wrote: ↑10/05/2020 22:15
Pojedinici u ovom slucaju ovi degenerici imenom i prezimenom, politicke stranke, uljebi tih stranaka, ovce, poltroni bacaju takvu ljagu na kompletan narod.
A sto se tice Mustafe, to uopšte ne sumnjam.
Ja sam 98% siguran da u BiH ne postoji javna ličnost ili privrednik koji nije upleten u kriminal na ovaj ili onaj način.
Kladim se da Mustafa glasa za SDA.
Kako znam?! Jednostavno.
Mustafa je vrijedan čovjek, i želim mu sve najbolje u životu i ženi brz oporavak.
I nek zna da bi zaradio sto put više da na vlasti nisu raspale komunjare kojim su danas usta puna boga.
-
tempuser
#2835 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Vezano za abliranje Fikreta pričom, on je samo nudio, Solak je du odgovoran ba, bla, bla... U KZ BIH postoji čl. 249 koji definiše pojam udrućivanja. Ako istraga i formalno dokaže ono što i ptice na grani znaju, da su oni napravili varijantu pa preko papka sve zavrtili, pada i papčić.
Ko se ikad bavio trgovinom zna da Fikret, ili bilo ko ovdje nije surfao po internetu ili kineskom PIK-u, pa natrapao na ove respiratore, nego sve te kineske firme imaju svoje agente (ne predstavnike) koje potencijalnim kupcima redovno nude svoju robu i ona je treba iz CG naravno bila u opticaju i onima u SRB i ovim našim inaravno da su je zvali. Ali vrlo lako može biti agent koji uzima finder's fee od prodavca bez ikakve odgovornosti, može čak dati i ponudu, može pregodarati i cijenu, ali kupac i prodavac direktno ugovaraju i preuzimaju obaveze.
Ko se ikad bavio trgovinom zna da Fikret, ili bilo ko ovdje nije surfao po internetu ili kineskom PIK-u, pa natrapao na ove respiratore, nego sve te kineske firme imaju svoje agente (ne predstavnike) koje potencijalnim kupcima redovno nude svoju robu i ona je treba iz CG naravno bila u opticaju i onima u SRB i ovim našim inaravno da su je zvali. Ali vrlo lako može biti agent koji uzima finder's fee od prodavca bez ikakve odgovornosti, može čak dati i ponudu, može pregodarati i cijenu, ali kupac i prodavac direktno ugovaraju i preuzimaju obaveze.
-
tempuser
#2836 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Osnovni motiv za borbu za vlast je državni reket, ne možeš biti uspješan ni u čemu, a da te stranka na vlasti, dobrovoljno ili ucjenom, ne upetlja u svoje talove ili si kao stranački igrač "postao" uspješan.
Kažeš "ne", za heftu ti kuca na vrata porezna inspekcija, nešto će ti naći, a istovremeno neki partneri otkazuju poslove...
- MorningStar
#2837 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Naravno , samo je tesko dokazati udruzivanje radi pocinjenja krivicnog djela i sl kada je sve vec zavrseno.. jedino gdje mogu sada pasti je da su pare od kolaca vec stigle do onih koji su ga podijelili....tempuser wrote: ↑11/05/2020 00:18 Vezano za abliranje Fikreta pričom, on je samo nudio, Solak je du odgovoran ba, bla, bla... U KZ BIH postoji čl. 249 koji definiše pojam udrućivanja. Ako istraga i formalno dokaže ono što i ptice na grani znaju, da su oni napravili varijantu pa preko papka sve zavrtili, pada i papčić.
- Billy The Pljuc
#2838 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Odličan primjer da smo stoka sitnog zuba, 2014-a i protesti, ispolitizirano do krajnjih granica, zavedeno tijelo pali predsjedništvo umjesto da pali sjedišta sve i jedne stranke jer rijetko koja nije imala afera, da pali vile na Pojinama i drugim znanim lokacijama, da izvuče, i prebije makar, govna koja sjede po raznoraznim zgradama vlada, parlamenata, skupština i sl.zigzag wrote: ↑10/05/2020 23:54A bila je lijepa prilika 2014.Billy The Pljuc wrote: ↑10/05/2020 23:19 Nema ovdje restarta barem te vrste o kojoj ti pišeš a ni ovaj "demokratski" ne može zaživjeti i imati rezultate dugi niz godina.
Jedini put kad su svi političari imali strah u očima.
I tad su rekli, šta god treba da uradimo uradićemo.
Kasnije su se već "konsolidovali".
I sad bi najbolje rješenje bilo "paljevina zakona" kad već nema "vladavine zakona".
Ali to bi prije uradila administracija na budžetu kada bi im smanjili platu za 30% nego obični narod koji preživljava od svog rada. Takvi koji preživljavaju od svog rada nemaju luksuz protestvovati i praviti revolucije tražeći pravdu i pravnu državu.
Eh da je to imalo jednog lidera i odigralo se na taj način onda bi se možda nešto i postiglo, šta se i kako se odigralo znamo svi. Infitrirali se igrači tih istih koje hoćeš da rušiš i na kraju opet niko od njih nije odgovarao, na kraju bukvalno "Uzalud vam trud svirači" jer jbga za drugog su dunje žute.
Griješiš u pogledu onih koji su na državnoj sisi, niko nikad od njih neće dozvoliti bilo kakva smanjenja primanja koja imaju, evo to i ova situacija pokazuje, nema prihoda al' su oni spremni da se zadužuju jer oni i njihova djeca neće to sigurno vraćati. Zna se vrlo dobro ko hoće i mora.
Proći će i ova afera kao i sve druge do sada, ništa se desiti neće, porobljeni smo i samo ćemo glavu spustiti dole jer smo na to sad već naučeni. Malo li je od rata pa na ovamo svega ovoga i pokazalo se da je jedino ispravno - odlazak, bez osvrtanja nazad. Sad i ova situacija sa koronom otežava isto ali snaći će se ljudi, ne sumnjam da hoće.
Primjer mog jarana, na državnim jaslama, ništa posebno - jedna od policijskih službi, povuci-potegni al' dovoljno da se život zaokruži, sve sređeno, kuća, vikendica sa voćnjakom, kako vrijeme odmicalo i djeca rasla tako ih je uputio na zapad, opet ništa posebno, rad po bolnicama i domovima, još malo pa penzija i veli jebo sve ovo, odoh i ja za njima. Staneš pa se zapitaš, zašto i šta je sa onima koji ni blizu toga nisu uspjeli ostvariti a ima ih mnogo.
-
aerodinamika
#2839 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
direktor uprave za indirektno oporezivanje?JThomas wrote: ↑09/05/2020 14:04 a sad ozbiljno, onaj transkript u suštini kaže sve što ima da se kaže, ko zna čitati. znali su svi, i krivih po funkciji, obavezama i nadležnostima ima više. ali samo jedna osoba aktivno zagovara priču "jebo zakon". daj juče. i ta osoba je organizator. naravno, ne i jedini član.
on se od toga ogradio, iako njegovo se moze tumacit i na jednu i drugu stranu
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2840 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Salcin je samo sebe pokrivao. Da ja kazem da to ne moze, da ostane zapisano, da ne bude kasnije po meni, a vi radite sta hocete.
-
aerodinamika
-
aerodinamika
#2842 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ko je ovaj lik sto histerise
-
aerodinamika
#2843 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
i onda pljujes po drzavi
- drag_gost
#2844 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Obicno, kada alternativa ne ponudi bilo kakav prihvatljiv kvalitet. Srecom, ovi sokovi sto ovi prave su ispod bilo kakvog kvaliteta, pa je i ona sky cola kojom skidas koroziju bolja alternativa.aerodinamika wrote: ↑11/05/2020 01:28obicno od nekih bojkota i velikih rijeci ne bude nista, na kraju se svi vrtae kad vide da nema alternative pa smisljaju opravdanja,
- spinel_
#2845 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da nije bilo afere ovog seljacine nikad ne bih ni cuo da se bavi nekom proizvodnjom soka od maline. Svakako, nikad mu ne bih ni kupio. Bojkot srebrenickih proizvoda!
- B6Redhell
#2846 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne kaki bogati..
Kakvih srebrenickih proizvoda, sta to se proizvodi u srebrenici. Da bi levati kao ti bojkotovali..
Ta malina nije vidjela podrinja.. u tim konzervama..
Kakvih srebrenickih proizvoda, sta to se proizvodi u srebrenici. Da bi levati kao ti bojkotovali..
Ta malina nije vidjela podrinja.. u tim konzervama..
- MorningStar
#2847 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sta bojkot srebrnickih proizvoda , pa velika vecina srebrenicana posebno povratnika zivi u bijedi i apsolutna suprotnost su ovom zalizanom govedu sto krade pa se cupa na porijeklo isto kao i ona iz “majke srebrenice” sto govori da joj 5 hiljada nije dosta mjesecno dok povratnici traze koju ovcu ili kokosi da im se pomogne.
- spinel_
#2848 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Mislim da sam pogresno shvacen. Jel sjediste njegove firme u Srebrenici? Ako jeste, onda nisam nista pogrijesio kad sam to rekao. Svakako, nakon ove afere treba mu to sve zaplijeniti. Ni to nisu cista posla, a od opranih para finansira sve u firmi. Zatvoriti i ugasiti do daljneg!
- RunnerX
- spinel_
#2850 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
nevjerovatno cega ste se prihvatili
cekam jos samo da me onaj na twitteru citira
Bojkot srebrene maline! jel sad ok?
Bojkot srebrene maline! jel sad ok?