Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
BadBoy
#27826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U biti svi su ista govna. Svi su samoživi, samo svakoj na svoj način i svako gleda samo iz svog ugla.
-
tempuser
#27827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Potpis...Entropio wrote: ↑10/05/2020 19:17 Dodje mi da otvorim autoskolu i da jebem vas forumase po gradu. Vozio bih 20 u spici, Sanele mi. Cuj smeta im autoskola... pa jebote, nije svako izas‘o s volanom u rukama kad se rodio. Pa ja kad naidjem na autoskolu, nezgodno mi bude i da ga preteknem, da se kandidat ne osjeca lose. Tek poceo, trese se, jedva drzi traku, misli na mjenjac, kvacilo, kocnicu, instruktor ti pokazuje neku trebu na trotoaru... milion misli i onda dodje neki papak i svira, blica, vidis ga u retroviziru nesto se kofrci i psuje.
Nisu krive autoskole i kandidati koji polazu, nego usrani grad koji nema razvijenu putnu infrastrukturu ni razvijen javni prevoz. Da to ima, mogli bi svi normalno voziti.
-
tempuser
- amar1994
#27829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Lejpota bilo prve 2 sedmice mjera zbog pandemije,ni guzve ni qraca po cesti
,od ilidze do bara 15min,u vrh glave 20min i to kroz grad sve..p potrosnja 6l/100km 
-
zigson
#27830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako je meni tad bill i drago i krivo u isto vrijeme. Drago sto je milina voziti a krivo jer znam da ce ubrzo se vratiti sve po starom
-
Naslovnica
#27831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa otvori, kupi Golfova i karaj forumase.Entropio wrote: ↑10/05/2020 19:17 Dodje mi da otvorim autoskolu i da jebem vas forumase po gradu. Vozio bih 20 u spici, Sanele mi. Cuj smeta im autoskola... pa jebote, nije svako izas‘o s volanom u rukama kad se rodio. Pa ja kad naidjem na autoskolu, nezgodno mi bude i da ga preteknem, da se kandidat ne osjeca lose. Tek poceo, trese se, jedva drzi traku, misli na mjenjac, kvacilo, kocnicu, instruktor ti pokazuje neku trebu na trotoaru... milion misli i onda dodje neki papak i svira, blica, vidis ga u retroviziru nesto se kofrci i psuje.
Nisu krive autoskole i kandidati koji polazu, nego usrani grad koji nema razvijenu putnu infrastrukturu ni razvijen javni prevoz. Da to ima, mogli bi svi normalno voziti.
Ako tebi ne smeta autoskola koja vozi 20 kmh i stoji po 10-20 sekundi na raskrsnici, ima nas kojima smeta. Ima nas koji vise vole da budu kuci sa porodicom, nego da voze 20KM?h iza autoskole. Ima ljudi koji imaju posla, dostave, hitna, taksi, gradski prevoz.
CIjenim da treba da se nauce i da treba da voze, ali ne cijenim sistem koji kandidata odmah izvodi na ulicu. Ima tu onih koji se odlicno snadju, svaka cast. Ali je vecina pogubljena i nije iole sposobna da sagleda sta se oko njih desava. Ne cijenim to sto sistem tjera da se takvi kandidati odmah izvode u guzvu, u toku spice, kada je saobracaj ionako pun debila koji ne znaju krenuti na vrijeme kada se upali zeleno, koji peglaju 30-40, drkaju mobitele, zvjeraju okolo.
Da se razumijemo, nisam ja papak da koristim sirenu ili nesto mlataram rukama, ali da me nervira i oduzima vrijeme - itekako.
- Logovan
#27832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bravo.Entropio wrote: ↑10/05/2020 19:17 Dodje mi da otvorim autoskolu i da jebem vas forumase po gradu. Vozio bih 20 u spici, Sanele mi. Cuj smeta im autoskola... pa jebote, nije svako izas‘o s volanom u rukama kad se rodio. Pa ja kad naidjem na autoskolu, nezgodno mi bude i da ga preteknem, da se kandidat ne osjeca lose. Tek poceo, trese se, jedva drzi traku, misli na mjenjac, kvacilo, kocnicu, instruktor ti pokazuje neku trebu na trotoaru... milion misli i onda dodje neki papak i svira, blica, vidis ga u retroviziru nesto se kofrci i psuje.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#27833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za sve sto si naveo nije kriva ni autoskola ni kandidat, nego usran grad. Instruktor ima svoje radno vrijeme. Sta on sad treba da radi nocnu i da on ne bude sa svojom porodicom zato sto tebi smeta? Da kandidat cijelu noc vozi pa sutra ide na posao? Da je rijesena infrastruktura, ne bi oni tebi smetali ni u spici.Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 19:42Pa otvori, kupi Golfova i karaj forumase.Entropio wrote: ↑10/05/2020 19:17 Dodje mi da otvorim autoskolu i da jebem vas forumase po gradu. Vozio bih 20 u spici, Sanele mi. Cuj smeta im autoskola... pa jebote, nije svako izas‘o s volanom u rukama kad se rodio. Pa ja kad naidjem na autoskolu, nezgodno mi bude i da ga preteknem, da se kandidat ne osjeca lose. Tek poceo, trese se, jedva drzi traku, misli na mjenjac, kvacilo, kocnicu, instruktor ti pokazuje neku trebu na trotoaru... milion misli i onda dodje neki papak i svira, blica, vidis ga u retroviziru nesto se kofrci i psuje.
Ako tebi ne smeta autoskola koja vozi 20 kmh i stoji po 10-20 sekundi na raskrsnici, ima nas kojima smeta. Ima nas koji vise vole da budu kuci sa porodicom, nego da voze 20KM?h iza autoskole. Ima ljudi koji imaju posla, dostave, hitna, taksi, gradski prevoz.
CIjenim da treba da se nauce i da treba da voze, ali ne cijenim sistem koji kandidata odmah izvodi na ulicu. Ima tu onih koji se odlicno snadju, svaka cast. Ali je vecina pogubljena i nije iole sposobna da sagleda sta se oko njih desava. Ne cijenim to sto sistem tjera da se takvi kandidati odmah izvode u guzvu, u toku spice, kada je saobracaj ionako pun debila koji ne znaju krenuti na vrijeme kada se upali zeleno, koji peglaju 30-40, drkaju mobitele, zvjeraju okolo.
Da se razumijemo, nisam ja papak da koristim sirenu ili nesto mlataram rukama, ali da me nervira i oduzima vrijeme - itekako.
Zivis u neorganizovanom gradu punom seljacina i papaka koji blokiraju kontejnere, invalidska mjesta, stepenista, gaze na travnjake, parkiraju na sred ceste i tebi smeta autoskola? Ma daj ba.
-
Naslovnica
#27834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ja i govorim o sistemu.Entropio wrote: ↑10/05/2020 19:50Za sve sto si naveo nije kriva ni autoskola ni kandidat, nego usran grad. Instruktor ima svoje radno vrijeme. Sta on sad treba da radi nocnu i da on ne bude sa svojom porodicom zato sto tebi smeta? Da kandidat cijelu noc vozi pa sutra ide na posao? Da je rijesena infrastruktura, ne bi oni tebi smetali ni u spici.Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 19:42Pa otvori, kupi Golfova i karaj forumase.Entropio wrote: ↑10/05/2020 19:17 Dodje mi da otvorim autoskolu i da jebem vas forumase po gradu. Vozio bih 20 u spici, Sanele mi. Cuj smeta im autoskola... pa jebote, nije svako izas‘o s volanom u rukama kad se rodio. Pa ja kad naidjem na autoskolu, nezgodno mi bude i da ga preteknem, da se kandidat ne osjeca lose. Tek poceo, trese se, jedva drzi traku, misli na mjenjac, kvacilo, kocnicu, instruktor ti pokazuje neku trebu na trotoaru... milion misli i onda dodje neki papak i svira, blica, vidis ga u retroviziru nesto se kofrci i psuje.
Zivis u neorganizovanom gradu punom seljacina i papaka koji blokiraju kontejnere, invalidska mjesta, stepenista, gaze na travnjake, parkiraju na sred ceste i tebi smeta autoskola? Ma daj ba.
Zivis u raspalom
Kandidat je tu najmanje kriv.
Ne znam koji je odnos kandidata i instruktora sto se tice dnevne i nocne voznje, niti kako se to regulise. Zna se sta je dnevna a sta nocna voznja, i zna se kada su "klasicne spice" u Sarajevu.
Sve ostalo mi smeta kao i tebi + autoskole koje voze 20km/h i stoje na raskrsnici po 10-20 sekundi. Opet ponavljam, nije do kandidata. I opet ponavljam - naravno da me nervira.
- Logovan
#27835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eto baš je česta pojava autoškola koje stoje na raskrsnici. 
-
Naslovnica
#27836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa eto, kod mene na Alipasinom, to je redovna pojava. I kruzenje oko faze po 20 km/h. Mozda toga nema toliko u drugim dijelovima grada, ali kod nas na AP je postalo bas iritantno. Pretvorili su cijelo naselje u jbni poligon.
-
tempuser
#27837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko je ograničenje u B i C fazi?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 20:09Pa eto, kod mene na Alipasinom, to je redovna pojava. I kruzenje oko faze po 20 km/h. Mozda toga nema toliko u drugim dijelovima grada, ali kod nas na AP je postalo bas iritantno. Pretvorili su cijelo naselje u jbni poligon.
- Bloo
- Globalna šefica
#27838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Centru imaš kruzanje 20 na sat kraj BKC-a dok se trazi mjesto da se ubodes direkt ispred OpereNaslovnica wrote: ↑10/05/2020 20:09Pa eto, kod mene na Alipasinom, to je redovna pojava. I kruzenje oko faze po 20 km/h. Mozda toga nema toliko u drugim dijelovima grada, ali kod nas na AP je postalo bas iritantno. Pretvorili su cijelo naselje u jbni poligon.
- drug_profi
#27839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj gorane ti nekom kazes da prica gluposti. Pa sta si se ti sad nalupao tome se i djeca smiju...tempuser wrote: ↑10/05/2020 18:10Naravno da ću replicirati jer si u 2 rečenije napisao nevjerovatno količinu egocentričnih gluposti.drug_profi wrote: ↑10/05/2020 17:41 Nije rukometna utakmica vec je puno ozbiljnija i vaznija stvar. Ne moze neciji cas biti bitniji od toga da ce 1000 ljudi zakasniti na posao.
I mojne da mi repliciras jer me savrseno ne zanima tvoje serendanje.
1. Nije rukomenta utakmica, ne zbog važnmosti kako si to plitko zaključio nego jer instruktur nema 20 kandidata na klupi da ih reda od 8 do 17 kako je tebi qurcu čejf, daj u 8 ovog boljeg, daj u 10 onog lošijeg...
2. Naravno da može, prvo taj čas je instrorov posao jedini kao što je nešto drugo tvoj posao i da kakndidatitakošer imaju svoje obaveze. Meni bi prvom pucao prsluk, da ne lajem šta drugo hoceš li ti zakasniti na posao ako je taj sat jedini mogući termin da ja ne zakasnim na svoj posao. Kreni ranije...
E sad možeš da nastaviš...
Nemam ja sta s tobom raspravljati kad ti izvalis ovake nonsense i mislis da si pametno nekog poklopio. Sta tebi neko moze reci kad ti osnovne stvari ne kopcas?
-
Naslovnica
#27840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Veze nemam.tempuser wrote: ↑10/05/2020 20:21Koliko je ograničenje u B i C fazi?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 20:09Pa eto, kod mene na Alipasinom, to je redovna pojava. I kruzenje oko faze po 20 km/h. Mozda toga nema toliko u drugim dijelovima grada, ali kod nas na AP je postalo bas iritantno. Pretvorili su cijelo naselje u jbni poligon.
Provjericu sutra ako ima znakova ogranicenja brzine (mislim da ima oko skola) i koji su, a ako ih nema onda se zna koje je ogranicenje.
-
tempuser
#27841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da nemaš nit možeš! Kad ti ne razumiješ da nekog, za čiji i posao čas smatraš manje važnim od toga hoćeš li zakasniti na posao, jednako tako savršeno boli neka stvari za tebe i za tvoj posao, i upravu je, onda ti nisi dorastao raspravi. Kao sto je @Entropio napisao, takve je sevap prcat u saobraćaju!drug_profi wrote: ↑10/05/2020 20:45Moj gorane ti nekom kazes da prica gluposti. Pa sta si se ti sad nalupao tome se i djeca smiju...tempuser wrote: ↑10/05/2020 18:10Naravno da ću replicirati jer si u 2 rečenije napisao nevjerovatno količinu egocentričnih gluposti.drug_profi wrote: ↑10/05/2020 17:41 Nije rukometna utakmica vec je puno ozbiljnija i vaznija stvar. Ne moze neciji cas biti bitniji od toga da ce 1000 ljudi zakasniti na posao.
I mojne da mi repliciras jer me savrseno ne zanima tvoje serendanje.
1. Nije rukomenta utakmica, ne zbog važnmosti kako si to plitko zaključio nego jer instruktur nema 20 kandidata na klupi da ih reda od 8 do 17 kako je tebi qurcu čejf, daj u 8 ovog boljeg, daj u 10 onog lošijeg...
2. Naravno da može, prvo taj čas je instrorov posao jedini kao što je nešto drugo tvoj posao i da kakndidatitakošer imaju svoje obaveze. Meni bi prvom pucao prsluk, da ne lajem šta drugo hoceš li ti zakasniti na posao ako je taj sat jedini mogući termin da ja ne zakasnim na svoj posao. Kreni ranije...
E sad možeš da nastaviš...
Nemam ja sta s tobom raspravljati kad ti izvalis ovake nonsense i mislis da si pametno nekog poklopio. Sta tebi neko moze reci kad ti osnovne stvari ne kopcas?
Bujrum pa kopčaj osnovne stvari...
-
tempuser
#27842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zbog škola mislim da je 40 i ako jest, jel fakat misliš da je realno da instruktor u onoj masi pješaka i djece pusti nesigurnog kandidata pusti da vozi brže od 20?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 20:57Veze nemam.tempuser wrote: ↑10/05/2020 20:21Koliko je ograničenje u B i C fazi?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 20:09
Pa eto, kod mene na Alipasinom, to je redovna pojava. I kruzenje oko faze po 20 km/h. Mozda toga nema toliko u drugim dijelovima grada, ali kod nas na AP je postalo bas iritantno. Pretvorili su cijelo naselje u jbni poligon.![]()
Provjericu sutra ako ima znakova ogranicenja brzine (mislim da ima oko skola) i koji su, a ako ih nema onda se zna koje je ogranicenje.
-
kakaljin
#27843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pjesak na cesti i van pjesackog prelaza nema sta da radi, vozi se po propisu i ogranicenju sa oprezom, a instriktor je tu da kaze kandidatu da koristi sirenu da upozori pjesake da ide auto i da se sklone sa cestetempuser wrote: ↑10/05/2020 21:11Zbog škola mislim da je 40 i ako jest, jel fakat misliš da je realno da instruktor u onoj masi pješaka i djece pusti nesigurnog kandidata pusti da vozi brže od 20?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 20:57Veze nemam.![]()
-
tempuser
#27844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Objasni to sudiji kad tog oboriš van pješačkog prelaza, i ti i kandidat kojeg obučavaš...kakaljin wrote: ↑10/05/2020 21:14Pjesak na cesti i van pjesackog prelaza nema sta da radi, vozi se po propisu i ogranicenju sa oprezom, a instriktor je tu da kaze kandidatu da koristi sirenu da upozori pjesake da ide auto i da se sklone sa cestetempuser wrote: ↑10/05/2020 21:11Zbog škola mislim da je 40 i ako jest, jel fakat misliš da je realno da instruktor u onoj masi pješaka i djece pusti nesigurnog kandidata pusti da vozi brže od 20?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 20:57
Veze nemam.![]()
BTW 40 je najveća, a ne najmanja dozvoljena brzina.
-
kakaljin
#27845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a koja je najmanja dozvoljena brzina?tempuser wrote: ↑10/05/2020 21:21Objasni to sudiji kad tog oboriš van pješačkog prelaza, i ti i kandidat kojeg obučavaš...
BTW 40 je najveća, a ne najmanja dozvoljena brzina.
Nemam ja sta objasnjavati sudiji kad sve vidi iz zapisnika koji mu je dalo sluzbeno lice koje je napisalo izvjestaj sa uvidjaja.
-
Naslovnica
#27846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Škole su na potezu 50m, ostalo nisu škole. Pored škole postoje i ležeći tako da je OK voziti sporije, naravno.tempuser wrote: ↑10/05/2020 21:11Zbog škola mislim da je 40 i ako jest, jel fakat misliš da je realno da instruktor u onoj masi pješaka i djece pusti nesigurnog kandidata pusti da vozi brže od 20?Naslovnica wrote: ↑10/05/2020 20:57Veze nemam.![]()
BTW, pitanje za sve, odakle se sada kreće sa kandidatima, ima li neka polazna tačka za grad Sarajevo ili je to po opštinama. Ja imam osjećaj da je sve autoškola što ima u Sarajevu na cestama u području Dobrinja-Ap-Olimpijsko.
-
tempuser
#27847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Namjanja dozvolkjena brzina nije definisana niti može biti.
Da li fakat ne znaš da si kao vozač koji obori pješaka uvijek kriv?
Last edited by tempuser on 10/05/2020 21:34, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#27848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Daj mi clan zakona da je vozac kriv za pjesaka na cesti gdje nije obiljezen pjesacki prelaz i gdje sam na cesti koja je namjenjena samo za motorna vozila.
Druga je stvar sto cu ja kao vozac psihicki biti los poslije toga
-
tempuser
#27849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Član 43kakaljin wrote: ↑10/05/2020 21:34Daj mi clan zakona da je vozac kriv za pjesaka na cesti gdje nije obiljezen pjesacki prelaz i gdje sam na cesti koja je namjenjena samo za motorna vozila.
(1) Vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znacima i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod navedenim uslovima može da predvidi.
U naselju si dužan predvidjeti da ti pješak izleti pred auto.
- vjeshalica
#27850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
morel pjesak dobiti kaznu kad skrivi udes?
Pored duplih komandi upitno je zaustavljanje vozila....jeste kad instruktor baca ublehe i zvjerla okolo
Pored duplih komandi upitno je zaustavljanje vozila....jeste kad instruktor baca ublehe i zvjerla okolo